Įkraunama...
Įkraunama...

Kūryba :)

QUOTE(Eglytia @ 2008 06 13, 18:19)
Vilme,paskaičiau ir tavo įkeltą grožį-patiko;) Bet..nium, aš čia jokiais būdais nepiktai ir tikrai nesusireikšminu, ar ką, bet..niu sukūriau šitą temą, nes norėjau pasidalinti SAVO kūryba su kitais  ax.gif  4u.gif  Tiesiog..na, tiek to, gal kas suprato, ką aš turėjau galvoje mirksiukas.gif  Bet šaunu, kad paskatinau ir dar kažką skleisti kūrybą smile.gif

Gegyte, ačiū už įvertinimą blush2.gif 

Šiaip, kai nelabai kas skaitė, kaip supratau, arba gal tiesiog paskaitė, bet tingėjo mestelt komentarą, tai pamaniau, aj bereikalo kūriau tą temą, niekam neįdomu smile.gif Bet, jei bent vienas, du ar trys skaito, man jau širdelė džiaugiasi tongue.gif  smile.gif

Yra gražių minčių šioje temoje.
Bet....
Žinoma forumuose yra įprasta dalintis informacija, susiburti bendraminčiams. Tai kažkaip per daug nenustebau pamačiusi ir kitus bandančius įkelti savo kūrinius. Tačiau temos autorė nori čia matyti vien savo kūrinius. Nežinau ar tai blogai. Gal temos pavadinime reikėtų ryškiau parašyti ką nors apie tai: "vien Eglytia kūriniai" ar kažką panašaus.

Kūrybinės sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Prisijungsiu ir aš blush2.gif

atsimeni?
pasaulis prisikėlė,
pražydo žvaigždės,
debesys balti.

atsimeni?
tekėjo saulė
prabilo kelias
klausė - kur eini?

atsimeni?
atsakėm jog laimingi,
kad nesvarbu
pradžia ar pabaiga.

atsimeni?
sustojo laikas.
atsimeni?...
ar pamiršai mane?...
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2008 12 19, 08:09)
Tačiau temos autorė nori čia matyti vien savo kūrinius. Nežinau ar tai blogai. Gal temos pavadinime reikėtų ryškiau parašyti ką nors apie tai: "vien Eglytia kūriniai" ar kažką panašaus.

Kūrybinės sėkmės  4u.gif

Kam vėl apie tą patį? doh.gif
Pakeisti pavadinimo turbūt neišeis,o ir nenoriu tongue.gif O čia laukiami visi gerai nusiteikę žmogiukai, kuriems įdomūs toki dalykai mirksiukas.gif Ir kūryba laukiama VISŲ ir tas, kas tai supranta deda tą kūrybą ir jie šaunuoliai mirksiukas.gif 4u.gif

Ačiū 4u.gif

Alvijaxx, gražu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglytia: 19 gruodžio 2008 - 21:28
QUOTE(Eglytia @ 2008 05 09, 19:52)
Kartais savo mintis surenku ir stengiuosi patalpinti popieriaus lape  ax.gif  Minčių, kaip žinia, daugybė ir visokių - nuo labai liūdnų iki keliančių jaukią šypseną smile.gif Taigi, gal kas nors atras laiko paskaitinėti ir atras kažką sau artimo smile.gif
Kartais taip norisi užsilipti ant bent jau penkiaaukščio namo stogo ir jausti gyvenimą.Jausti vėją,pravirkti susitelkusius debesis... Matyti besileidžiančią saulę,kuri pasitraukdama savo vietą užleidžia žvaigždėm,mėnuliui ir aklinai tamsai... Tylu. Gal tik vėjas kedena šviesius plaukus,ramiai glosto veidą,nedrąsiai bučiuoja akis ir mielas mano lūpas.O aš stoviu ant krašto namo-gyvenimo ir iškėlus galvą aukštyn žvelgiu į bekraštę mėlyną erdvę... Tai tarsi ištisas dangaus kvadratas. Kiekviename kampe po draugą ir priešą. Kiekvienam delne spindi žvaigždės...ir dainuoja tyla. Begalinis mėlynas langas. Kiekvienam kampe po prisiminimą iš tikro gyvenimo,kuris ten-apačioje. Aš gyvenu kvadratinio pasaulio centre...
Dabar naršau rankomis po tvankų orą ir staiga užuodžiu artėjančią audrą. Mano siela skęsta vis tirštėjančiame rūke-bekraštėje erdvėje. Šią minutę gyvenimas pasislėpė tamsoje,bauginančioje tyloje ir meilė vėl įmerkė savo apsunkusias rankas į melancholiją... Žaliom medžių viršūnėm siūbuoja sapnai,palytėdami pirščiukais kyla iš laimės labai pavargę lašai. Ir tuomet išgirstu tavo švelnų,vos girdimą balso aidą... Nes svetimus sakinius ašarom laistytus,juoku dabintus,nerimu persmelktus tu vis skaitai. Rymai palinkęs prie žodžių-aklų ir spalvotų,ugnyje degusių ir kaip ledai šaltų. Slepiančių uždavinius neaiškius. Ieškai eilių brūzgynuose prasmių? Nevark-vis vien neatrasi jų.
Ir štai-pagaliau... Iš šilkinių debesų pabiro ašaros. Šlapios,bet nesūrios. Ir kas pasakys,kodėl jos pavirto į stiklą? O gal į veidrodį?.. Paliečiu jį,koks jis šaltas,o koks trapus. Prisiliečiau lūpomis ir subyrėjo.
Stikle lietus padovanojo praeitį,apipintą voratinkliais,pilką ir neaiškią. Pirštų galiukais lietaus lašus žvejojau,lūpų kampučiais juos ragavau. Saldūs : vaniliniai ir braškiniai. Taip skverbėsi iš debesų maži lašeliai.
Nubraukiau rankomis aplytą veidą,dar kartą įkvėpiau aukštumų oro ir leidausi žemyn. Tam,kad galėčiau nupiešt tavo veidą,tavo pusilgius plaukus... Juos suvelt ir ištept medumi. Tam,kad matyčiau kaip mėnesienoj tavo akys žibės...romantiko akys,tokios didelės,gražios ir ramios,skubančios viską pažinti. Todėl ir turi bėgti? Atbėk pas mane ir kartu galėsim žiūrėti,kaip į miestą skverbias naktis.

Papildyta:
o čia - prieš miegą, pasaka  4u.gif

Ša – tyla jums užmerks akeles. Ne, dar nenurimkit – klausykit, ką šnabždės ramuma.
Dabar užsimerkit. Įsivaizduokit mėlynas jūras, žalius kaimo pievų tolius, drugius laukuose ir močiutės šypsena, kai taria jūsų vardą... Įsivaizduokit karštą vasaros dieną, vaiskią saulutę...tokią vaiskę, kad net neina į ją žiūrėti – merkiasi akys. Matot tą kelią? Taip taip, tą patį, kurį pramynėte gerumo, meilės ir tikėjimo link. Įsivaizduokit žalius žiogus, šokinėjančius nupjautoje rugienoje. Tas lig skausmo pažįstamas džiūstančios žolės kvapas...
O dabar ištieskit rankas taip, tarsi siektumėte to, kas jums gražiausia, mieliausia ir brangiausia. Ne ne, vis dar neatsimerkit, tiesiog ištieskit delniukus laimės link. Tegul ji šį vakarą bus tik įsivaizduojama, bet gerumo jausmas visvien suspurdės širdelėse.
Paglostykit laiką...ir tą pienėmis iš vaikystės dienų kvepiantį ilgesį. Prisiminkit pieno ūsus...medaus skonį burnoje...kątik iškepto pyrago kvapą... Šypsotės, taip? Na, bent jau turėtumėt. Gera... Dar neatsimerkit. Galvokit apie seną močiutės palėpę, į kurią paslapčia tipendavot. Juk ten tiek paslapties. Užlipus įkvepi tvaikaus oro gūsį. Rodos slegia kas, taip kaista skruostai ir raudoniu dažosi lūpos. Čia jau nebereikia žodžių – kalba seni palėpės daiktai, seka pasakas ant vos gyvų pakabų sukabintos suknios... Jos mena tiek daug...pokylio sales ir katik išvaškuoto šokių aikštelės parketo kvapą, kutenantį nosį. Pažiūrėk – antai, prie mažo langelio, apaugusio plonučiais it šilkas voratinklio siūlais, šokių batelių dėžutės, atskurusiais kampais, metų metus nevalytais lakiniais bateliais viduj. Norėtųsi pasimatuoti, tiesa? Bet žinai, kad negalima. Pati sau pagrūmoji piršteliu. Jau keliausim iš čia? Puiku, kitas pasakas išklausysim atėję ryt, vakarop, kai visi eis palydėt raudoniu pulsuojančių vakaro žarų.
Vis dar neatsimerk. Leisk baigti pasaką. Norėtųsi, kad ją galėčiau jums sekti be galo... Tuomet niekuomet nenubustumėt ir gyventumėt tarp gerumo ir meilės. O jei ir prabustumėt, galėtumėt užuosti, kaip sula alsavo laukai ir suposi, sukosi...nuo jusų laimės pavargę lašai...
Šaaaaa.... Tegul visi išmoksta kalbėti ir klausytis angelų kalba...

Atsakyti
Su šventėm, mielieji wub.gif
user posted image

"Kodėl Tu neatėjai pas mane?
Ar mudu nenorėjome kartu eiti gerti vyno?
Kviečiu pas mane į namus, šį vakarą arba po septynerių metų...
Ar Tu ateisi? Šviesa ir paslaptis..."
Ch.Meckel
Atsakyti
Kažkur tarp šalto sniego ir laukiamo šilto pavasario gyvena ilgesys TAU.
Kažkur tarp rytinės miglos ir patekančios saulės alsuoja prislopus gyvybė.
Kažkur tarp pietryčių ir rytų sklando bebaimiai vėjai klajūnai.
Kažkur tarp juoko ir liūdesio rieda krištolo ašaros... Rieda ir susijungia giliose sielos upėse.
Kažkur tarp maldos ir nuodėmės blaškosi atgailavimas.
Kažkur tarp troškimų ir to, ką jau turi bėginėja nežinomybė.
Kažkur tarp dangaus ir žemės tyvuliuoja gėrio jūros.
Kažkur tarp vienos ir kitos uolos tęsiasi tarpekliai.
Kažkur tarp dienos ir nakties žiba žvaigždės.
Kažkur tarp žolės ir besiskleidžiančios gėlės plazdena margi drugelių sparnai.
Kažkur tarp mylinčių žmonių susitinka šilumos pilni žvilgsniai.
Kažkur tarp ištiestų rankų ir jų siekiančių delnų tvyro kruopščiai saugomi dviejų žmonių jausmai.
Kažkur tarp šviesos ir tamsos - slegiantis laukimas.
Kažkur tarp kalno papėdės ir viršūnės driekiasi begalinė ištvermė ir patyrimas.
Kažkur tarp minties ir to, ką užrašai baltame popieriuje, egzistuoja apmąstymai. Kažkur tarp atėjimo ir išėjimo - mielas širdžiai laikas.
Kažkur tarp kažko įsivyrauja pusiausvyra ir tam, kad ją suprastum turi išgyventi viską, kas yra tarpinėse stotelėse - kažkur tarp kažko... 4u.gif

user posted image
Atsakyti

Ląša į dangų sapnai,
mažų delnų tikri jausmai.
Ištirpo žiemos kerai.
Mano šypsnyje pasislėpė meilės vardai.
Tu ateik, paskubėk, lėksim į naktį ieškoti,
kur pasiklydo draugai.
Nusimetę sunkius žiemos rūbus,
taškysimės pavasario balose.
Nusiprausime pilką nuovargį,
nuplausime sumišusią nežinią...
Lėksim į gražesnį pasaulį!
Tik Tu paskubėk, nebegaliu laukti.
Laikas leistis kelionėn...
Duok man savo šiltą ranką,
taip bus lengviau keliauti.
Dviese...išeinam į gražesnį pasaulį. wub.gif
[/quote]

KAIP GRAŽU wub.gif thumbup.gif . Visad pavydėjau mokėjimo gražiai išliet mintis. Užsuksiu dažniau 4u.gif
Atsakyti
[quote=gosiukas,2009 02 11, 15:21]
[/quote]
KAIP GRAŽU wub.gif thumbup.gif . Visad pavydėjau mokėjimo gražiai išliet mintis. Užsuksiu dažniau 4u.gif
[/quote]
Labai malonu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šiąnakt žvaigždės geso ir krito,
Merkės akys lelijų baltų -
Taip kas kartą, nuo ryto lig ryto
Aidint žingsniams suvirpu - gal Tu?
Subyrėjo žvaigždė man prie kojų,
Verkė ir blaškės viltis nevilty...
Vienumoj paskandinus rytojų,
Skausmą tyliai paslėpsiu savy.
Šiąnakt žvaigždės geso ir krito,
Merkės akys lelijų baltų.
Taip kas kartą - nuo ryto lig ryto
Aidint žingsniams žinau - tai ne Tu!..

Tyliai pakelk akis į viršų.
Taip tyliai tyliai, kaip moki tik Tu...
Aš taip tyliai iš lėto mirštu,
Tyliai tyliai tiesiog užmiegu.
Padovanok man purpurinį dangų,
Padovanok nakties balsus.
Neišplėšk tikėjimo iš mano rankų -
Jis skamba, lyg krentantis lietus...
Grąžink man mano skausmą,
Grąžink sumindžiotas mintis.
Ir tą rudenio rytą ankstų,
Kuris atmerkė merdinčias akis.
Tu tik tyliai pakelk akis į viršų.
Taip tyliai tyliai, kaip moki tik Tu...
Juk žinai, kad aš iš lėto mirštu,
Tyliai tyliai tiesiog išeinu...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglytia: 15 vasario 2009 - 14:15
laabai patinka,laukiu nauju minciu,man tie jusu ale dienorasciai idomiau akzkodel nei ielerasciai,nors ir tie labai faini,bet ne visi
sory uz truputuka kritikos
tad pirmyn,kurkit tobulekit,gyvenkit wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maištautoja @ 2009 03 01, 10:26)
laabai patinka,laukiu nauju minciu,man tie jusu ale dienorasciai idomiau akzkodel nei ielerasciai,nors ir tie labai faini,bet ne visi
sory uz truputuka kritikos
tad pirmyn,kurkit tobulekit,gyvenkit wink.gif  4u.gif

nedienoraščiai, tiesiog mintys rolleyes.gif 4u.gif Tikrojo dienoraščio neviešinu ax.gif
Ačiū, visuomet smagu išgirsti skaitančių nuomonę bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglytia @ 2008 11 15, 13:42)
"Valandos ant kurių nereikia pykti. Jos dažniausiai būna sunkios ir tęsiasi labai ilgai. Labiausiai primena varginantį žygį į kalnus, kai trūksta maisto, vandens, ir linksmybių...per daug nuovargio, šalčio ir skaudžių nuospaudų ant kojų. Keista, bet vakarais, kai surandama jauki vieta nakvynei, visi jausmai akimirksniu pasikeičia - nuovargis niekur nedingsta, o virsta ramiu miegu pasaldinta pergale. Ta neaiški gąsdinanti kankynė dar primena gražios meilės pabaigą, kai pykčio daugiau, nei šilto dviejų žmonių juoko, o norą išsiskirti slopina nežinomybės baimė...baimė likti vienai... Ir niekas nesupras, kaip tas pyktis ir baimė vėliau virsta geromis ašaromis ant senų judviejų nuotraukų. Kokiu būdu sunkios valandos tampa gerais prisiminimais, aklinai saugomose mažose perlų dėžutėse, mūsų širdyse?"  4u.gif  4u.gif

autores prasau neužpykti , bet šituos žodžius kažkada skaičiau dar sename gerame žurnale jaunimui "Moksleivis" ir tai buvo prieš kokius 10 metų, bet įstrigo žodžiai nes atspindėjo mano būseną.......nebent pati tuos žodžiua autore į "Moksleivį" rašė blush2.gif
Atsakyti