Įkraunama...
Įkraunama...

Keblūs klausimai pokalbio metu

QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 12:33)
Šiaip pokalbio darbdavys neturi teisės klausinėti tokių asmeninių dalyku, kaip "kada tekėsite?", "kada planuojate turėti vaikų?", "Kiek?", "kodėl dar neištekėjot / nevedėt?" ir taip toliau ir panašiai. Teoriškai turite teisę į juos neatsakyti. Iš kitos pusės žiūrint, jei jau pats "egzaminuotojas" uždavinėja tokius klausimus, tai irgi galima susidaryti nuomonę apie tą įmonę, kas jai svarbu..

Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan.
Jei ka domina, sakykit  mirksiukas.gif
Nors dabar tokios info ir internete galima rast..

Ir mane labbai domina, nes kaip tik dabar ieškausi darbo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 13:33)
Šiaip pokalbio darbdavys neturi teisės klausinėti tokių asmeninių dalyku,  jei jau  uždavinėja tokius klausimus, tai irgi galima susidaryti nuomonę apie tą įmonę, kas jai svarbu..

Pritariu. Kai buvau jaunesnė, studijavau - tada dirbau bet kur, bet kam. Po vienos ypač šlykščios (labai švelnus žodis minėtu atveju) viršininkės bash.gif - pradėjau ieškoti darbo, kuriame MAN patiktų. Kai nuėjau į dabartinę savo darbovietę - į pokalbį - visų pirma įvertinau viską, man patiko, mane pakvietė ir dabar esu labai patenkinta - nors dar tik keli metai tepraėjo. Idealios darbovietės nėra - tiesiog čia pliusų daug daugiau nei minusų.
Atsakyti
Bite Maja, ir as, ir as labai tos informacijos noriu! Siuo metu esu bedarbe, tai tokios zinios praverstu. Jei turi skanuota medz., gal galetum atsiusti Wilding@one.lt
ACIU!!!
Atsakyti
QUOTE(Victory @ 2005 08 30, 13:41)
Drauge pasakojo koki nebloga klausimeli klause per pokalbi... Sake, susimete nerealiai, nors ir tokia nepescia yra ir zodzio kisenej neiesko. Bet psichologe klausinejo, tai velnias zino kas uz tokio klausimo slypi... mes irgi visaip kaip "narstem" paskui, bet iki galo ir nezinau...
Klausimelis:
"Ar turit vaiku?"
Drauge atsako:
"Ne"
Klausia:
"Ar jus tuo tikra?" (cia su rimta ir griezta veido israiska)
Tai drauge sake, net pagalvojo kokias 5 sekundes pries atsakydama, kad TIKRAi neturi...  ax.gif

Aš tai manau, kad norėjo patikrinti ar ji nesilaukia. Nes pačios žinom, kad kitos, kai pastoja puola darbintis, kad gautų normalią pašalpą.
Atsakyti
Aš ir šiuo metu vaikštau i atrankas. Pasitaiko taip pat tokių įdomibiškų klausimėlių. pvz.: Kas paima vaikąiš darželio? Kiek vaikui metų?
Sako sudėlok pagal svarbumą, kurioj vetoj tau: pinigai, karjera, kolektyvas.
Pagalvojus, kad ir kaip bedėliotum vistiek prikipti gali.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad retas kuris sugeba profesonaliai vesti pokalbį.
Atsakyti
mane pakirto topinis prašymas vieno pokalbio metu. Manęs paprašė atsitot ir nusisukt į sieną, nugis aš predėjau žvengt, sakau, kiba šaudysit mane dabar. O tos sako, tipo ne ne, tikrai ne. Nugis nusisukau, pašiugždėjo josios man už nugaros ir liepė atsisukus pasakyt, kas pasikeitė ant stalo: aš joms ir drebtelėjau, jog kalbant su žmogum, o ypač su potencialiu darbdaviu, aš žiūriu į akis ir manau, jog nekultūringa žiūrėt į svetimų žmonių užrašus ar šiaip popierius. Todėl ir neatspėjau, kas ant to stalo pasikeitė.
Išvada tokia: manau darbdaviai kartais persistengia, kad ir šiuo atveju, įtariu pasiskaitė kokią a la gudrią knygą apie potencialių darbuotojų psichologiją, ištraukė iš konteksto a la gudrų testą, stato visus prie tos sienos, kas atrodo įpatingai juokinga ir nerimta smile.gif

Dar keblus klausimuks: kodėl jūs manote, kad jūs geresnis darbuotojas nei šie (ir ištraukia šūsnį CV'iakų iš stalčiaus) blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upsiukas: 05 spalio 2005 - 14:10
QUOTE(Upsiukas @ 2005 10 05, 14:09)
Dar keblus klausimuks: kodėl jūs manote, kad jūs geresnis darbuotojas nei šie (ir ištraukia šūsnį CV'iakų iš stalčiaus) blink.gif

Mane irgi tas uzmusa cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupsas @ 2005 10 06, 23:19)
Mane irgi tas uzmusa  cool.gif

Mane irgi. Labai nemegstu tokiu klausimu, kada ruosiuosi teketi ( visada atsakau, kad dar tam esu pe jauna ir kol kas santuoka manes nedomina, nors mintyse masatau, koks tavo reikalas), ar turiu drauga. Vienam pokalbyje pakiso kazkokius skaicius, piesinukus ir tas testas truko apie 2 val, nors tai nieko bendra neturejo su darbu. O vienoj labai stambioj ir gerai zinomoj imonej liepe vardinti blogas savo savybes, pasakyti pacia kebliausia situacija ir kaip is jos issisukau, kodel noriu dirbti butent cia, o ne kur kitur, kaip ikalbesiu zmogu daryti butent ta o ne kita ( nors esu teisininke ir kam cia man ikalbineti, juk nieko neparduodu biggrin.gif biggrin.gif ). Zodziu, daug ten visko buvo. Tiesa, apie atluginima sakiau, kad reikia ir man gyventi, todel uz min. tikrai nedirbsiu. Ir ka jus galvojat - mane ten prieme, bet nejau dirbti del mokslu - pabaiga univere, o dar pries akis magistrinis, 2 valstybiniai egzai + dar neisleidzia mokymosi atostogu ( jiem tereikejp pakenteti tuos 2 menesius ko lbaigsiu savo studijas ). Nusispjoviau ir pasakiau, kad jiems be diplomo busiu nereikalinga ir nesutikau. Nesigailiu ne kiek. Neverta
Atsakyti
Vakar buvau pokalbyje, tai šiek tiek stebino tokie klausimai:
"Ar tavo vyras pakankamai uždirba?"
"Kokį maistą mėgsti?" blink.gif
"Kiek metų pažadi neiti į dekretą" (o aš ramiu veidu atsakiau: "dabar ir tėveliai gali eiti tėvystės atostogų, o jums tik į gimdymą mane teks išleisti") smile.gif
"Ar turi įsipareigojimų bankui".
"Kiek kainuoja tavo šuns išlaikymas?" blink.gif (tiesiog pataikė, kad turiu šunį)
.... ir daugybė tokių klausimų.
O esmė buvo ta, kad tolėliau sėdėjo psichologė ir po kiekvieno man užduoto klausimo, stebėjo mano reakciją ir kažką žymėjosi smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vik_torija: 21 liepos 2006 - 16:30
O mano nors ir trumpoje darbo paieškos istorijoje, labiausiai "prikalęs prie sienos" klausimas buvo:
Kur gyvena Jūsų seneliai ir DAR koks jų išsilavinimas.
Pasijutau, kaip per išpažintį lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2006 07 21, 21:44)
O mano nors ir trumpoje darbo paieškos istorijoje, labiausiai "prikalęs prie sienos" klausimas buvo:
Kur gyvena Jūsų seneliai ir DAR koks jų išsilavinimas.
Pasijutau, kaip per išpažintį lotuliukas.gif

Niu cia tai jau virsune lotuliukas.gif Komediju komedijos... smile.gif Ir kaip islikt ramiam po tokiu klausimu? Buciau kvatojus 10 min smile.gif
Atsakyti
Manes sia savaite vienas darbdavys 'koki alkoholini gerima megstate labiausiai" uzklause. Gal kas paaiskinsit? Siaip visi klausimai buvo tradiciniai, isskyrus si blink.gif
Atsakyti