Man tai topinis klausimas buvo-ar neturėjote galvos traumos..paskui tik suzinojau,kad ankstesne darbuoptoja buvo patyrus avarija ir po jos su ja bendrauti sunku buvo.
O labiausiai siutino klausimas-ar savo nuosavam bute gyvenu..Nu koks jų reikalas,iš karto kildavo mintis,kad gal pasikėsinti į tą butą ruošias.
QUOTE(white:) @ 2006 07 21, 22:09)
Niu cia tai jau virsune
Komediju komedijos...
Ir kaip islikt ramiam po tokiu klausimu? Buciau kvatojus 10 min 
Na va tokiais klausimais ir tikrina, ar kvatosi 10 min. ar išliksi rami ir tiesiog atsakysi į pateiktą klausimą
QUOTE(Simon@ @ 2006 07 22, 15:02)
Manes sia savaite vienas darbdavys 'koki alkoholini gerima megstate labiausiai" uzklause. Gal kas paaiskinsit? Siaip visi klausimai buvo tradiciniai, isskyrus si 
Nugi bandė išsiaiškinti, ar turi žalingų įpročių, tik netiesiogiai to paklausė o "per aplinkui".
QUOTE(Dileta @ 2006 07 22, 15:43)
O labiausiai siutino klausimas-ar savo nuosavam bute gyvenu..Nu koks jų reikalas,
Manęs irgi to klausė. O reikalas toks, kad žiūri, ar esi materialiai jau apsirūpinusi. Nes kai žmogus neturi savo būsto, natūraliai jo nori, o tada prasideda derybos dėl algos padidinimo ir pan., nes nori imti paskolą banke ir t.t.
QUOTE(Simon@ @ 2006 07 22, 15:02)
Manes sia savaite vienas darbdavys 'koki alkoholini gerima megstate labiausiai" uzklause. Gal kas paaiskinsit? Siaip visi klausimai buvo tradiciniai, isskyrus si 
Sakyciau, kad busimi bendradarbiai visokias baliuskas megsta
Šiaip apie gėrimus dažnai klausia: kaip, kiek, su kuo...Na o asmeniniai klausimai...Tai kartais kai paklausia, tai nežinau kur akis dėt...
Kai ėjau į pokalbį dėl to darbo, kurį dabar dirbau
Vienas pokalbis buvo su šefu, kitas su jo broliu (na jis man kaip ir šefas)...Tai labai susidomėjo:kodėl aš tokia jauna ir jau turiu nuosavą butą?? Maždaug iš kur tiek pinigų...Ir dar mašina..Oho...Apie mano draugą, vestuves ir vaikus nieko neklausė...Tik vėliau pasakė, kam klaust, nes gali taip viskas ir be planų pasikeist
O štai prieš tai kai ėjau į valstybinę įstaigą, tai paklausė kiek aš uždirbdavau būdama užsienyje
Pasimečiau...
Kai ėjau į pokalbį dėl to darbo, kurį dabar dirbau
Vienas pokalbis buvo su šefu, kitas su jo broliu (na jis man kaip ir šefas)...Tai labai susidomėjo:kodėl aš tokia jauna ir jau turiu nuosavą butą?? Maždaug iš kur tiek pinigų...Ir dar mašina..Oho...Apie mano draugą, vestuves ir vaikus nieko neklausė...Tik vėliau pasakė, kam klaust, nes gali taip viskas ir be planų pasikeist
O štai prieš tai kai ėjau į valstybinę įstaigą, tai paklausė kiek aš uždirbdavau būdama užsienyje
Na gal cia nieko keisto, bet manes paklause kada zalgirio musis buvo
Nors pareigos nei kiek nesusijusios su tuo
QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 13:33)
Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan.
Jei ka domina, sakykit
Nors dabar tokios info ir internete galima rast..
Jei ka domina, sakykit
Nors dabar tokios info ir internete galima rast..
Jei būtų nesunku,atsiųsk į rasa23@one.lt
QUOTE(Upsiukas @ 2005 10 05, 15:09)
mane pakirto topinis prašymas vieno pokalbio metu. Manęs paprašė atsitot ir nusisukt į sieną,
Čia tai viršūnė
Kaip jums tokia klausimų seka:
Ar meluojate?
Ar skirstote melą į baltą ir juodą?
Ar pameluotumėte žinodama, kad tai vargu ar išaiškės, tačiau nuo to gali padidėti jūsų pardavimai?
Ar meluojate?
Ar skirstote melą į baltą ir juodą?
Ar pameluotumėte žinodama, kad tai vargu ar išaiškės, tačiau nuo to gali padidėti jūsų pardavimai?
nezinau, as tai i tokius asmeninius klausimus "kiek uzdirba vyras?" ar "kodel istekejote" is viso NEATSAKINECIAU. jei nesamones prasideda jau per pokalbi, tai kas bus toliau?
Ir is viso - intymiems pokalbiams darbe ne vieta.
O siaip galiu duoti viena patarima, kaip atsakineti i klausima "kiek norite uzdirbti?"
Dazniausiai visi galvoja "per daug uzsiprasysiu - nepriims". Tai vat, jus labai klystate! Jei darbdavys numates, kad mokes naujam darbuotojui 2000Lt, o jis pasako, kad noretu 1200, jam niekas niekada nepasiulys 2000
O sakys - "gerai, tiek jus gausite"
O jei jus pasakysite - noriu 3000, jei jus tiktrai jiems tiksite, jie jus ikalbines dirbti uz 2000 (tada jums spresti ar nusileisti ar ne) arba pakels savo kartele 
O siaip i si klausima is viso nereikia atsakineti, kol tiksliai jums nepapasakojo, kas ieis i jusu pareigas. Kai papasakos, patylekite ir saktkite - uz toki darba tureciau gauti apie 3000, bet jauciu jus tiek mokesite ( ir nusisypsokite
)(suma aisku parinkite pagal savo pareigas, bet 500-1000 uzmeskite drasiai)
Ir dar - kai klausia jusu bloguju savybiu - nebukite naivios!!! Nesugalvokite nuosirdziai vardinti ju!!! Geriau susigalvokite is anksto ka nors dviprasmisko, nekalto, nes sis klausimas dazniausiai "uzmusa" kandidatus.
Siaip as cia ne is liampos pasakoju, nes visose darbovietese buvau labai geruose santykiuose su personalo skyrium ir antrankas gal simtus kartu stebejau.
Taip kad jei kas domina - dar daug ka galiu pripasakoti
O siaip galiu duoti viena patarima, kaip atsakineti i klausima "kiek norite uzdirbti?"
Dazniausiai visi galvoja "per daug uzsiprasysiu - nepriims". Tai vat, jus labai klystate! Jei darbdavys numates, kad mokes naujam darbuotojui 2000Lt, o jis pasako, kad noretu 1200, jam niekas niekada nepasiulys 2000
O siaip i si klausima is viso nereikia atsakineti, kol tiksliai jums nepapasakojo, kas ieis i jusu pareigas. Kai papasakos, patylekite ir saktkite - uz toki darba tureciau gauti apie 3000, bet jauciu jus tiek mokesite ( ir nusisypsokite
Ir dar - kai klausia jusu bloguju savybiu - nebukite naivios!!! Nesugalvokite nuosirdziai vardinti ju!!! Geriau susigalvokite is anksto ka nors dviprasmisko, nekalto, nes sis klausimas dazniausiai "uzmusa" kandidatus.
Siaip as cia ne is liampos pasakoju, nes visose darbovietese buvau labai geruose santykiuose su personalo skyrium ir antrankas gal simtus kartu stebejau.
QUOTE(kristi ana @ 2006 08 19, 22:15)
Domina
Tai kaip nekaltai pasakyt, kad esu šiokia tokia ir anokia?
ai va dar - niekada gyvenime nesakykit, kad praitose darbovietese nesutaret su sefu! Nes jei jis buvo paskutinis gyvulys, geriau tylekite ir pezekite apie "nebuvo perspektyvu karjerai..." "noriu tobuleti ..." ir panasiai.
Jei peiksite savo buvusi sefa - juodas kryzius
dar - jei liepia daryti testus, kazkokias uzduotis - stenkites daryti tai kuo greiciau (na kiek tai imanoma) ir nedarykite rasybos klaidu - nerastingumas zudooo!
ir is viso - "ka galite pasakyti apie savo buvusi darba blogo?" "apie save blogo" "apie lietuva blogo" ir panasiai - kuo maziau nuosirdumo, tuo geriau! Tiesiog jus palaikys konfliktiska
geriausia cia neutralus atsakymai.
Patarimas. Kad ir koks darbas i kuri kandidatuojate jums atrodytu "svajoniu", visada eikite i pokalbi su nuostata, kad tai jus esate didzioji vertybe ir jus kalbina ateiti dirbti. Bukite ramios, maksimaliai kiek iseina atsipalaidavusios, kalbekite ramiai, aiskiai. Jei jus kalbina ne psichologas - stenkites perimti pokalbio eiga i savo rankas ir daug klausinekite darbdavio apie busima darba, pareigas, perspektyvas. Jiems labai patinka, kai zmogus domisi. Blogai, jei jus isgirsite klausima "gal norite ko nors musu paklausti?" Labai blogai, jei atsakysite "ne".
Gerai, jei sakysite "O ar galiu dabar jusu paklausti ?"
Kelkite savo verte! Net jei kazko nemokate, nenubeskite akiu ir nesakykite "gal " "truputi" "nelabai", sakykite "moku" O jei jau visai nemokate, sakykite "siuo metu nezinau, bet jokiu problemu man tai ismokti"
Na uzteks siam vakarui

Papildyta:
Na labai nuo pareigu priklauso
Pvz, jei esi buhaltere, tai geriau jau sakyti "veluoju" nei "neatidi esu"
O jei tau ryte reikia atidaryti kavine ar parduotuve, tai netinka nei tas, nei tas variantas, reikia jau vel kazka galvoti neutralaus toms pareigoms
Jei peiksite savo buvusi sefa - juodas kryzius
dar - jei liepia daryti testus, kazkokias uzduotis - stenkites daryti tai kuo greiciau (na kiek tai imanoma) ir nedarykite rasybos klaidu - nerastingumas zudooo!
ir is viso - "ka galite pasakyti apie savo buvusi darba blogo?" "apie save blogo" "apie lietuva blogo" ir panasiai - kuo maziau nuosirdumo, tuo geriau! Tiesiog jus palaikys konfliktiska
Patarimas. Kad ir koks darbas i kuri kandidatuojate jums atrodytu "svajoniu", visada eikite i pokalbi su nuostata, kad tai jus esate didzioji vertybe ir jus kalbina ateiti dirbti. Bukite ramios, maksimaliai kiek iseina atsipalaidavusios, kalbekite ramiai, aiskiai. Jei jus kalbina ne psichologas - stenkites perimti pokalbio eiga i savo rankas ir daug klausinekite darbdavio apie busima darba, pareigas, perspektyvas. Jiems labai patinka, kai zmogus domisi. Blogai, jei jus isgirsite klausima "gal norite ko nors musu paklausti?" Labai blogai, jei atsakysite "ne".
Gerai, jei sakysite "O ar galiu dabar jusu paklausti ?"
Kelkite savo verte! Net jei kazko nemokate, nenubeskite akiu ir nesakykite "gal " "truputi" "nelabai", sakykite "moku" O jei jau visai nemokate, sakykite "siuo metu nezinau, bet jokiu problemu man tai ismokti"
Na uzteks siam vakarui
Papildyta:
QUOTE(Agotukas @ 2006 08 19, 22:44)
Na labai nuo pareigu priklauso
Pvz, jei esi buhaltere, tai geriau jau sakyti "veluoju" nei "neatidi esu"
O jei tau ryte reikia atidaryti kavine ar parduotuve, tai netinka nei tas, nei tas variantas, reikia jau vel kazka galvoti neutralaus toms pareigoms
QUOTE(kristi ana @ 2006 08 19, 22:15)
Jei darbdavys numates, kad mokes naujam darbuotojui 2000Lt, o jis pasako, kad noretu 1200, jam niekas niekada nepasiulys 2000
O sakys - "gerai, tiek jus gausite"
O jei jus pasakysite - noriu 3000, jei jus tiktrai jiems tiksite, jie jus ikalbines dirbti uz 2000 (tada jums spresti ar nusileisti ar ne) arba pakels savo kartele 
Tai vat, iš kur žinoti kiek jis numatęs
Man visad baisu per daug uzsiprasyt kai patirties beveik neturiu
Kazkaip atrodo, kad didesnes algos prasyt reiketu kai isidirbi, parodai ko esi verta ir jie jau nebenori taves prarast... Galbut ir klystu