Įkraunama...
Įkraunama...

Keblūs klausimai pokalbio metu

Man tai topinis klausimas buvo-ar neturėjote galvos traumos..paskui tik suzinojau,kad ankstesne darbuoptoja buvo patyrus avarija ir po jos su ja bendrauti sunku buvo.
O labiausiai siutino klausimas-ar savo nuosavam bute gyvenu..Nu koks jų reikalas,iš karto kildavo mintis,kad gal pasikėsinti į tą butą ruošias.

Atsakyti
QUOTE(white:) @ 2006 07 21, 22:09)
Niu cia tai jau virsune  lotuliukas.gif Komediju komedijos...  smile.gif  Ir kaip islikt ramiam po tokiu klausimu? Buciau kvatojus 10 min smile.gif

Na va tokiais klausimais ir tikrina, ar kvatosi 10 min. ar išliksi rami ir tiesiog atsakysi į pateiktą klausimą smile.gif
QUOTE(Simon@ @ 2006 07 22, 15:02)
Manes sia savaite vienas darbdavys 'koki alkoholini gerima megstate labiausiai" uzklause. Gal kas paaiskinsit? Siaip visi klausimai buvo tradiciniai, isskyrus si blink.gif

Nugi bandė išsiaiškinti, ar turi žalingų įpročių, tik netiesiogiai to paklausė o "per aplinkui".
QUOTE(Dileta @ 2006 07 22, 15:43)
O labiausiai siutino klausimas-ar savo nuosavam bute gyvenu..Nu koks jų reikalas,

Manęs irgi to klausė. O reikalas toks, kad žiūri, ar esi materialiai jau apsirūpinusi. Nes kai žmogus neturi savo būsto, natūraliai jo nori, o tada prasideda derybos dėl algos padidinimo ir pan., nes nori imti paskolą banke ir t.t. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vik_torija: 26 liepos 2006 - 12:27
QUOTE(Simon@ @ 2006 07 22, 15:02)
Manes sia savaite vienas darbdavys 'koki alkoholini gerima megstate labiausiai" uzklause. Gal kas paaiskinsit? Siaip visi klausimai buvo tradiciniai, isskyrus si blink.gif

Sakyciau, kad busimi bendradarbiai visokias baliuskas megsta smile.gif Kazkada dirbau kur vos ne kas antra diena tai kieno nors gimtadienis, tai vaikutis kam nors gime, tai sesija sekmingai pasibaige... Tai visi per rytines kavos pertraukele brendziais sampanais prisivaisindavo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šiaip apie gėrimus dažnai klausia: kaip, kiek, su kuo...Na o asmeniniai klausimai...Tai kartais kai paklausia, tai nežinau kur akis dėt...
Kai ėjau į pokalbį dėl to darbo, kurį dabar dirbau doh.gif
Vienas pokalbis buvo su šefu, kitas su jo broliu (na jis man kaip ir šefas)...Tai labai susidomėjo:kodėl aš tokia jauna ir jau turiu nuosavą butą?? Maždaug iš kur tiek pinigų...Ir dar mašina..Oho...Apie mano draugą, vestuves ir vaikus nieko neklausė...Tik vėliau pasakė, kam klaust, nes gali taip viskas ir be planų pasikeist biggrin.gif
O štai prieš tai kai ėjau į valstybinę įstaigą, tai paklausė kiek aš uždirbdavau būdama užsienyje biggrin.gif Pasimečiau...
Atsakyti
Na gal cia nieko keisto, bet manes paklause kada zalgirio musis buvo g.gif Nors pareigos nei kiek nesusijusios su tuo
Atsakyti
QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 13:33)
Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan.
Jei ka domina, sakykit  mirksiukas.gif
Nors dabar tokios info ir internete galima rast..

Jei būtų nesunku,atsiųsk į rasa23@one.lt blush2.gif

QUOTE(Upsiukas @ 2005 10 05, 15:09)
mane pakirto topinis prašymas vieno pokalbio metu. Manęs paprašė atsitot ir nusisukt į sieną,

Čia tai viršūnė blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Kaip jums tokia klausimų seka:
Ar meluojate?
Ar skirstote melą į baltą ir juodą?
Ar pameluotumėte žinodama, kad tai vargu ar išaiškės, tačiau nuo to gali padidėti jūsų pardavimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zyprexa: 01 rugpjūčio 2006 - 10:54
nezinau, as tai i tokius asmeninius klausimus "kiek uzdirba vyras?" ar "kodel istekejote" is viso NEATSAKINECIAU. jei nesamones prasideda jau per pokalbi, tai kas bus toliau? blink.gif Ir is viso - intymiems pokalbiams darbe ne vieta. schmoll.gif

O siaip galiu duoti viena patarima, kaip atsakineti i klausima "kiek norite uzdirbti?"
Dazniausiai visi galvoja "per daug uzsiprasysiu - nepriims". Tai vat, jus labai klystate! Jei darbdavys numates, kad mokes naujam darbuotojui 2000Lt, o jis pasako, kad noretu 1200, jam niekas niekada nepasiulys 2000 schmoll.gif O sakys - "gerai, tiek jus gausite" biggrin.gif O jei jus pasakysite - noriu 3000, jei jus tiktrai jiems tiksite, jie jus ikalbines dirbti uz 2000 (tada jums spresti ar nusileisti ar ne) arba pakels savo kartele smile.gif

O siaip i si klausima is viso nereikia atsakineti, kol tiksliai jums nepapasakojo, kas ieis i jusu pareigas. Kai papasakos, patylekite ir saktkite - uz toki darba tureciau gauti apie 3000, bet jauciu jus tiek mokesite ( ir nusisypsokite biggrin.gif )(suma aisku parinkite pagal savo pareigas, bet 500-1000 uzmeskite drasiai)

Ir dar - kai klausia jusu bloguju savybiu - nebukite naivios!!! Nesugalvokite nuosirdziai vardinti ju!!! Geriau susigalvokite is anksto ka nors dviprasmisko, nekalto, nes sis klausimas dazniausiai "uzmusa" kandidatus.

Siaip as cia ne is liampos pasakoju, nes visose darbovietese buvau labai geruose santykiuose su personalo skyrium ir antrankas gal simtus kartu stebejau. smile.gif Taip kad jei kas domina - dar daug ka galiu pripasakoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristi ana: 19 rugpjūčio 2006 - 21:17
QUOTE(kristi ana @ 2006 08 19, 22:15)

Siaip as cia ne is liampos pasakoju, nes visose darbovietese buvau labai geruose santykiuose su personalo skyrium ir antrankas gal simtus kartu stebejau. smile.gif Taip kad jei kas domina - dar daug ka galiu pripasakoti smile.gif

Domina bigsmile.gif Pasakok!!!

Tai kaip nekaltai pasakyt, kad esu šiokia tokia ir anokia? cool.gif
Atsakyti
ai va dar - niekada gyvenime nesakykit, kad praitose darbovietese nesutaret su sefu! Nes jei jis buvo paskutinis gyvulys, geriau tylekite ir pezekite apie "nebuvo perspektyvu karjerai..." "noriu tobuleti ..." ir panasiai.
Jei peiksite savo buvusi sefa - juodas kryzius tongue.gif

dar - jei liepia daryti testus, kazkokias uzduotis - stenkites daryti tai kuo greiciau (na kiek tai imanoma) ir nedarykite rasybos klaidu - nerastingumas zudooo! smile.gif

ir is viso - "ka galite pasakyti apie savo buvusi darba blogo?" "apie save blogo" "apie lietuva blogo" ir panasiai - kuo maziau nuosirdumo, tuo geriau! Tiesiog jus palaikys konfliktiska smile.gif geriausia cia neutralus atsakymai.

Patarimas. Kad ir koks darbas i kuri kandidatuojate jums atrodytu "svajoniu", visada eikite i pokalbi su nuostata, kad tai jus esate didzioji vertybe ir jus kalbina ateiti dirbti. Bukite ramios, maksimaliai kiek iseina atsipalaidavusios, kalbekite ramiai, aiskiai. Jei jus kalbina ne psichologas - stenkites perimti pokalbio eiga i savo rankas ir daug klausinekite darbdavio apie busima darba, pareigas, perspektyvas. Jiems labai patinka, kai zmogus domisi. Blogai, jei jus isgirsite klausima "gal norite ko nors musu paklausti?" Labai blogai, jei atsakysite "ne".
Gerai, jei sakysite "O ar galiu dabar jusu paklausti ?" biggrin.gif
Kelkite savo verte! Net jei kazko nemokate, nenubeskite akiu ir nesakykite "gal " "truputi" "nelabai", sakykite "moku" O jei jau visai nemokate, sakykite "siuo metu nezinau, bet jokiu problemu man tai ismokti"

Na uzteks siam vakarui karsta.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Agotukas @ 2006 08 19, 22:44)
Domina  bigsmile.gif Pasakok!!!

Tai kaip nekaltai pasakyt, kad esu šiokia tokia ir anokia?  cool.gif

Na labai nuo pareigu priklauso rolleyes.gif
Pvz, jei esi buhaltere, tai geriau jau sakyti "veluoju" nei "neatidi esu"
O jei tau ryte reikia atidaryti kavine ar parduotuve, tai netinka nei tas, nei tas variantas, reikia jau vel kazka galvoti neutralaus toms pareigoms mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristi ana @ 2006 08 19, 22:15)
Jei darbdavys numates, kad mokes naujam darbuotojui 2000Lt, o jis pasako, kad noretu 1200, jam niekas niekada nepasiulys 2000  schmoll.gif O sakys - "gerai, tiek jus gausite"  biggrin.gif O jei jus pasakysite - noriu 3000, jei jus tiktrai jiems tiksite, jie jus ikalbines dirbti uz 2000 (tada jums spresti ar nusileisti ar ne) arba pakels savo kartele smile.gif

Tai vat, iš kur žinoti kiek jis numatęs g.gif tongue.gif Ir kaip nepakelti per aukštai kartelės nežinant kiek mokėt nori g.gif
Atsakyti
Man visad baisu per daug uzsiprasyt kai patirties beveik neturiu doh.gif Kazkaip atrodo, kad didesnes algos prasyt reiketu kai isidirbi, parodai ko esi verta ir jie jau nebenori taves prarast... Galbut ir klystu smile.gif
Atsakyti