Įkraunama...
Įkraunama...

Keblūs klausimai pokalbio metu

QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 13:33)

Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan.
Jei ka domina, sakykit  mirksiukas.gif
Nors dabar tokios info ir internete galima rast..

labukas mane lb lb domina, jei gali persiusk ir man i pasta, rasi info smile.gif
Atsakyti
Norejau paklausti, kaip atsakyti i toki klausima, kodel po pirmo ir po trecio kurso dirbau, o po antro - ne? As is tiesu atostogavau.. blush2.gif
Papildyta:
Ir dar vienas klausimelis. Dabar dirbu pagal terminuota darbo sutarti, atlieku tarsi praktika, tiesiog mokslus jau esu pasibaigus. Apie nuolatini darba pradzioj (per pokalbius) buvo snekama, kad gal... o dabar liko menuo ir sklando tokia nuotaika, kad vat tureciau pasibaigti visus didesnius darbus, kad neliktu, kai iseisiu.. unsure.gif
Na ne pasiguosti norejau, o tiesiog paklausti, kadangi jau ieskau naujo darbo, tai jeigu pokalby paklaustu, kodel nelikau anam darbe, nes daznai tai atrodo lyg bandomasis laikotarpis, kadangi mokslai jau baigti, tai ar dirbau negerai, gal darbdavys turi nusiskundimu, gal dar kas???? ar neatrodysiu nepatikimai? aciu labai smile.gif
Atsakyti
Del antro kurso as taip ir atsakyciau, kad atostogavau, nes dirbau po pirmo kurso, po to mokiaus ir buvau labai seniai neturejus atostogu smile.gif man tai atrodo zmogiska...
O del antro klausimelio. Kaip supratau, ten atlieki praktika (po mokslu), o ne is tikruju dirbi. Tokiu atveju sakyciau, kad is anksto buvom sutare su vadovu, kad pasibaigus praktikai mano darbas ju imonej baigsis. (CV rasyciau 'pasibaige praktika'). Ir sutikau toj imonej atlikti tiktai praktika todel, kad norejau pasitobulinti savo darbo igudzius, igyti patirties, kuri bus ateityje naudinga ir t.t. ir t.t. smile.gif
Sekmes ieskant svajoniu darbo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo white:): 26 rugpjūčio 2006 - 09:03
Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan.
Jei ka domina, sakykit
Nors dabar tokios info ir internete galima rast..

man irgi praverstu sita info, vika.p@mail.lt arba i az. aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristi ana @ 2006 08 19, 23:07)
Na labai nuo pareigu priklauso  rolleyes.gif
Pvz, jei esi buhaltere, tai geriau jau sakyti "veluoju" nei "neatidi esu"
O jei tau ryte reikia atidaryti kavine ar parduotuve, tai netinka nei tas, nei tas variantas, reikia jau vel kazka galvoti neutralaus toms pareigoms  mirksiukas.gif

"Esu darboholikė" bigsmile.gif

Atsakyti
Mano taip nuosirdziai didziausias minusas - smulkmeniskumas doh.gif viska tris kartus pertikrint, kiekviena neaiskuma issiklausinet, net jei tai uztruks daugiau laiko nei visa darba padaryt... bet sito tikriausiai geriau nemineti?? ar galima kaip nors tai pateikti is teigiamos puses? ax.gif
Atsakyti
Niu jei buhaltere smulkmeniska, tai man atrodo pliusas smile.gif Bet gal klystu... Siaip labai priklauso koks darbas bus. Smulkmeniskumas manau netinka ten, kur reiks greitai priimineti sprendimus.
Atsakyti
QUOTE(Victory @ 2005 08 30, 14:41)
Drauge pasakojo koki nebloga klausimeli klause per pokalbi... Sake, susimete nerealiai, nors ir tokia nepescia yra ir zodzio kisenej neiesko. Bet psichologe klausinejo, tai velnias zino kas uz tokio klausimo slypi... mes irgi visaip kaip "narstem" paskui, bet iki galo ir nezinau...
Klausimelis:
"Ar turit vaiku?"
Drauge atsako:
"Ne"
Klausia:
"Ar jus tuo tikra?" (cia su rimta ir griezta veido israiska)
Tai drauge sake, net pagalvojo kokias 5 sekundes pries atsakydama, kad TIKRAi neturi...  ax.gif

taip pat manau, kad norėjo išsiaiškint, ar draugė nesilaukia.

Dėl klausimo, ką planuojate veikti po 5 ar daugiau metų, tai renkant kandidatę į vadybininkės darbo vietą, šį klausimą uždavėm siekdami išsiaiškinti būsimos darbuotojos motyvaciją būtent šitoms pareigoms užimti bei ištirti, kokia tikimybė, kad ji pas mus ilgai išdirbs. Kadangi žinojom, kad pas mus ji neturės galimybės kopti karjeros laiptais ir kad firma gailės pinigų skirti jos tobulinimuisi (kursams ir t.t.), bet įmonei nenaudinga kadrų kaita (labai specifinė veiklos sritis, todėl paruošt vadybininką firmai ir taip labai nemažai kainuoja ir laiko, ir finansų), tai tokie atsakymai, kaip "įsivaizduoju save didele viršininke ir pan" savaime prašėsi patikslinimo arba kandidatūra buvo atmetama. Aišku, labai vertinami buvo tokie dalykai, kai merginos sakė, nori tobulintis (bet duodavo suprasti, kad ne vien iš firmos lėšų lotuliukas.gif ), t.y. dar žada stot į magistratūrą ar pan, įsivaizduoja save dirbant gerokai atsakingesnį darbą ir pan, bet geriausias atsakymo variantas mums buvo, tai, "kad įsivaizduoju save dirbant jūsų firmoje šitame šauniame kolektyve" biggrin.gif
Manau, kad šiuo klausimu darbdaviai būtent tą ir tikrina, kaip ilgai jūs galėsite pas juos dirbti, mintyse sugretindami tai, ko jūs tikitės ir tai, ką jie gali jums pasiūlyt. Todėl dar sakyčiau atsargiai reik su tuo variantu, kad jūs po 5 metų būsit firmos bose, jei kalbat su nedidelės įmonės vadove lotuliukas.gif arba atranką vykdo pvz, padalinio vadovė, ir jūs pokalbio metu netiesiogiai nusitaikot į jos darbo vietą unsure.gif geriau jau sakyt, kad įsivaizduojat su žymiai didesniu darbinės patirties, galbūt nuolatinio tobulinimosi bagažu ir dirbant atsakingesnį darbą (čia jau darbdavys mintyse atsirinks, kaip jam labiau patinka - tose pačiose pareigose ar aukštesnėse lotuliukas.gif ) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lily_white @ 2006 08 27, 12:27)
Mano taip nuosirdziai didziausias minusas - smulkmeniskumas doh.gif viska tris kartus pertikrint, kiekviena neaiskuma issiklausinet, net jei tai uztruks daugiau laiko nei visa darba padaryt... bet sito tikriausiai geriau nemineti?? ar galima kaip nors tai pateikti is teigiamos puses? ax.gif

Aš lygiai tokį dalyką paminėjau (esu buhalterė), suveikė teigiamai. Bet reikėtų pridurti, kad vis tiek spėji atlikti darbus laiku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(birgiolita @ 2006 07 31, 16:29)
Na gal cia nieko keisto, bet manes paklause kada zalgirio musis buvo  g.gif  Nors pareigos nei kiek nesusijusios su tuo

blink.gif blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amaretta @ 2006 08 27, 20:45)
taip pat manau, kad norėjo išsiaiškint, ar draugė nesilaukia.

Dėl klausimo, ką planuojate veikti po 5 ar daugiau metų, tai renkant kandidatę į vadybininkės darbo vietą, šį klausimą uždavėm siekdami išsiaiškinti būsimos darbuotojos motyvaciją būtent šitoms pareigoms užimti bei ištirti, kokia tikimybė, kad ji pas mus ilgai išdirbs. Kadangi žinojom, kad pas mus ji neturės galimybės kopti karjeros laiptais ir kad firma gailės pinigų skirti jos tobulinimuisi (kursams ir t.t.), bet įmonei nenaudinga kadrų kaita (labai specifinė veiklos sritis, todėl paruošt vadybininką firmai ir taip labai nemažai kainuoja ir laiko, ir finansų), tai tokie atsakymai, kaip "įsivaizduoju ....

ech kiek gerų patarimų thumbup.gif ryt varau į pokalbį unsure.gif nu tikiuosi negausiu visų tų klausimų kurie čia buvo paminėti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anandita: 05 rugsėjo 2006 - 19:27
kas galit pasufleruoti kaip atsakyti į klausimą "kokios tavo blogosios savybės?" ax.gif žinau, kad reikia sakyt tokias, kurios iš kitos pusės atrodytų gerosios, bet va kokios jos galėtų būti taip ir nesumąstau doh.gif
Atsakyti