Aš tai taip jogurtą darausi ir visada pavyksta
Užverdu 2 l pieno, po to palaukiu, kol jis truputį pravės, ideali temperatūra jogurto bakterijoms 43-45 laipsniai. Kadangi įsigyjau Samba ąsotį 2 l, tai į jį pieną perpilu iš puodo, na man jis labai patogus, nedaug vietos užima, daug telpa ir toks smagus rankoje:) . Tuomet išmaišau 50ml ekologiško jogurto "Dobilas" puodelyje šilto pieno ir supilu į ąsotį su šiltu pienu.
Kad jogurto bakterijos imtų daugintis, pienas turi nejudinamas keletą valandų pastovėti šiltoje vietoje. Kad pieno temperatūra nekistų, rekomenduoja uždengti storu audeklu, bet aš to nepraktikuoju.., nes tingiu
Svarbiausia, nepalikti indo su ruošiamu jogurtu ten, kur jis gali būti sujudintas; geriausia pasigaminti jogurtą iš vakaro, kada mažiausia tikimybė jį sujudinti. Paprastai jis sutirštėja per 4-8 valandas. Sutirštėjusį jogurtą reikia atšaldyti, kad bakterijos liautųsi dauginęsi. Antraip jos ir toliau naikins saldžiąsias pieno frakcijas, ir jogurtas per dvi dienas surugs.
Pagamintas jogurtas tinkamas vartoti 4-5 dienas. Ir svarbiausia, kad be jokių E

, o po to galima saldinti, trinti uogas ir šiaip visaip gardinti
Papildyta:į varškės apkepą labai tinka smulkinti džiovinti abrikosai