Įkraunama...
Įkraunama...

tupperware 3

QUOTE(Sisi @ 2008 06 03, 20:14)
Dariau vakar koldūnus su koldūnų formele. Nu galvojau nusišauti, kiek laiko užėmė doh.gif Ar mano tešla per minkšta buvo, kad taip lipo (nors ir barsčiau miltais), ar įdaro per daug dėjau, bet niekaip man jie nenorėjo kristi iš tų skylučių. Teko kiekvieną atskirai krapštyt bash.gif  O gal tešlą per plonai kočiojau g.gif

Pirmiausia reikejo miltais apibarstyti formą, smile.gif padarius apverti formą ir nupurtyti, jie nukrenta savaime, thumbup.gif o jei koks neiškrenta su saukstelio galu lengvai issistumia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(spiglys @ 2008 06 03, 18:21)
2 pok. varškes 3 kiaušiniai 2 v. šaukštai cukraus, 3v. šaukštai manų kruopų.
Išbandyta ne kartą thumbup.gif

ir dar siulau kiausinio baltymus isplakti iki standziu putu ir imaisyti pacioje pabaigoje, o manus pabrinkinti piene thumbup.gif skanaus
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2008 06 03, 19:14)
Dariau vakar koldūnus su koldūnų formele. Nu galvojau nusišauti, kiek laiko užėmė doh.gif Ar mano tešla per minkšta buvo, kad taip lipo (nors ir barsčiau miltais), ar įdaro per daug dėjau, bet niekaip man jie nenorėjo kristi iš tų skylučių. Teko kiekvieną atskirai krapštyt bash.gif  O gal tešlą per plonai kočiojau g.gif

Reikia truputį patį korpusą pabarstyti miltais, tada tikrai nereikės po vieną krapštyti , o tik apvertus padaužyti ir visi gražiai iškrinta 4u.gif .
Kam reikia recepto, parašykit el. paštą atsiųsiu 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Betti @ 2008 06 03, 12:06)
O kiek i mazaja telpa? 2 Kg saslyku tilptu?

Į mažąją telpa - 2kg, o į didžiąją - 4kg thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidoska @ 2008 06 03, 18:22)
ir dar siulau kiausinio baltymus isplakti iki standziu putu ir imaisyti pacioje pabaigoje, o manus pabrinkinti piene  thumbup.gif  skanaus

Galit pabandyt ir tokį variantą. Aš tai manų nebrinkinau, viską sumaišiau ir palikau 10-15 min pastovėt.
Atsakyti
QUOTE(Betti @ 2008 06 03, 11:06)
O kiek i mazaja telpa? 2 Kg saslyku tilptu?

Sekmadieni sudejau i mazaji 2 kg. sparneliu, tai manau, kad ir saslyku turetu dar daugiau be vargo tilpti unsure.gif Kaip ruosiausi deti, tai mama sake, kad net netepciau indo, nes jai aiskiai matesi, kad netilps schmoll.gif bet po to buvo labai maloniai nustebinta mirksiukas.gif Dar labiau nustebo, kaip vaziuodama is jos be vargo i ta indeli sudejau 2 kg. supjustyta lydeka ir da gera kilograma siaip visokiu ezero zuvyciu rolleyes.gif Taigi indas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(spiglys @ 2008 06 03, 19:28)
Galit pabandyt ir tokį variantą. Aš tai manų nebrinkinau, viską sumaišiau ir palikau 10-15 min pastovėt.

As taip pat nieko nebrinkinu,nieko atskirai neplaku schmoll.gif daznai ir pastovet nebuna kada irnesakyk.gif ir visuomet puikiausiai gaunasi mirksiukas.gif
Varsketuku kokybe tiesiog proporcinga varskes kokybei tongue.gif kuo liesesne varske, tuo prastesni apkepukai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(+333+ @ 2008 06 02, 22:50)
as turiu mazaja kepsniu dezute, laabai naudojamas daiktas, ne tik vasara shaslykams, bet istisus metus marinuojant vista gabaleliais. As sudedu mesyte, suberiu prieskonius, uzdarau ir gerai pakratau su visa deze, nereikia ir ranku kisti, visi prieskoniai tolygiai pasiskirsto ant mesos  thumbup.gif

Mes turim didziaja. Nerealus daiktas thumbup.gif Naudoju visus metus, absoliuciai viskam ka tik reikia pamarinuot. Pvz., perku eidama is darbo sparneliu arba blauzdeliu, iskart parejus uzmarinuoju, gerai isdauzau ir po valandos ant akmens kepu. Fantastika. Mano seimyna taip priprato, kad kepta vista jiems kasdienis, iprastas valgis, kai anksciau ja kepdavau tik savaitgaliais biggrin.gif
Taigi sakyciau, kad dezute labiausiai vartojamas musu seimoje daiktas-po TW peiliu ir akmens, zinoma bigsmile.gif O va Quick Shef man neprigijo. Nenaudoju, visada ciumpu blenderi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidoska @ 2008 06 03, 18:22)
ir dar siulau kiausinio baltymus isplakti iki standziu putu ir imaisyti pacioje pabaigoje, o manus pabrinkinti piene  thumbup.gif  skanaus

O tai čia nebus per daug tos masės ? Tiesa pamiršau paklaust kiek laiko reikia kepti mikrobangėj ir kokioj temperatūroje ir jei kepsiu orkaitėj tai taip pat kokia tem. ir kiek laiko , žalia aš tame reikale blush2.gif . Bet kaip sakoma gyveni ir mokaisi smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslau: 03 birželio 2008 - 19:17
Aš tai taip jogurtą darausi ir visada pavyksta smile.gif
Užverdu 2 l pieno, po to palaukiu, kol jis truputį pravės, ideali temperatūra jogurto bakterijoms 43-45 laipsniai. Kadangi įsigyjau Samba ąsotį 2 l, tai į jį pieną perpilu iš puodo, na man jis labai patogus, nedaug vietos užima, daug telpa ir toks smagus rankoje:) . Tuomet išmaišau 50ml ekologiško jogurto "Dobilas" puodelyje šilto pieno ir supilu į ąsotį su šiltu pienu.
Kad jogurto bakterijos imtų daugintis, pienas turi nejudinamas keletą valandų pastovėti šiltoje vietoje. Kad pieno temperatūra nekistų, rekomenduoja uždengti storu audeklu, bet aš to nepraktikuoju.., nes tingiu blush2.gif
Svarbiausia, nepalikti indo su ruošiamu jogurtu ten, kur jis gali būti sujudintas; geriausia pasigaminti jogurtą iš vakaro, kada mažiausia tikimybė jį sujudinti. Paprastai jis sutirštėja per 4-8 valandas. Sutirštėjusį jogurtą reikia atšaldyti, kad bakterijos liautųsi dauginęsi. Antraip jos ir toliau naikins saldžiąsias pieno frakcijas, ir jogurtas per dvi dienas surugs.
Pagamintas jogurtas tinkamas vartoti 4-5 dienas. Ir svarbiausia, kad be jokių E mirksiukas.gif , o po to galima saldinti, trinti uogas ir šiaip visaip gardinti smile.gif
Papildyta:
į varškės apkepą labai tinka smulkinti džiovinti abrikosai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linaslau @ 2008 06 03, 20:13)
O tai čia nebus per daug tos masės ? Tiesa pamiršau paklaust kiek laiko reikia kepti mikrobangėj ir kokioj temperatūroje ir jei kepsiu orkaitėj tai taip pat kokia tem. ir kiek laiko , žalia aš tame reikale  blush2.gif  . Bet kaip sakoma gyveni ir mokaisi  smile.gif  .

Mikrobangej kepu 7 min. 700 galingumu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gabe60 @ 2008 06 03, 20:18)
Aš tai taip jogurtą darausi ir visada pavyksta  smile.gif
Užverdu 2 l pieno, po to palaukiu, kol jis truputį  pravės, ideali temperatūra jogurto bakterijoms 43-45 laipsniai. Kadangi įsigyjau Samba ąsotį 2 l, tai į jį pieną perpilu iš puodo, na man jis labai patogus, nedaug vietos užima, daug telpa ir toks smagus rankoje:)  . Tuomet išmaišau 50ml ekologiško jogurto "Dobilas" puodelyje šilto pieno ir supilu į ąsotį su šiltu pienu.
Kad jogurto bakterijos imtų daugintis, pienas turi nejudinamas keletą valandų pastovėti šiltoje vietoje. Kad pieno temperatūra nekistų, rekomenduoja uždengti storu audeklu, bet aš to nepraktikuoju.., nes tingiu  blush2.gif
Svarbiausia, nepalikti indo su ruošiamu jogurtu ten, kur jis gali būti sujudintas; geriausia pasigaminti jogurtą iš vakaro, kada mažiausia tikimybė jį sujudinti. Paprastai jis sutirštėja per 4-8 valandas. Sutirštėjusį jogurtą reikia atšaldyti, kad bakterijos liautųsi dauginęsi. Antraip jos ir toliau naikins saldžiąsias pieno frakcijas, ir jogurtas per dvi dienas surugs.
Pagamintas jogurtas tinkamas vartoti 4-5 dienas. Ir svarbiausia, kad be jokių E  mirksiukas.gif , o po to galima saldinti, trinti uogas ir šiaip visaip gardinti  smile.gif
Papildyta:
į varškės apkepą labai tinka smulkinti džiovinti abrikosai  4u.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif arba dziovintos slyvos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spiglys @ 2008 06 03, 18:21)
2 pok. varškes 3 kiaušiniai 2 v. šaukštai cukraus, 3v. šaukštai manų kruopų.
Išbandyta ne kartą thumbup.gif

Pritariu, mes kepamp pora kart per savaite stabiliai ir suvalgom trise vienu prisedimu blush2.gif , tik as dar razinu puse stiklines dedu ir romo esencijos laseli, kvepia visi namai wub.gif
Atsakyti
As i apkepa dedu ka turiu:razinu dziovintu abrikosu,razinu, ananasu(labai skanu su konservuotais),ir t.t.Dabar juk visko yra pirkt....i darba fantazija... Osiaip apkepa kepu is namines varskes,ir nekarstai,is pradziu 120 laipsniu temperaturoje,veliau padidinu iki 180 .taip gerai isbrinktsta manai,apkepas buna labai purus,minkstas. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
clap.gif sia savaite gausiu ultra pliusa Parasykit ka gaminat orkaiteje?Ar kepat jame bulviu plokstaini? Ar nepritraukia prie sonu?
Atsakyti