Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(Ilgakase @ 2010 02 21, 22:37)
Nu aš gydausi pas Šidlauską (irgi gi skaitosi vienas geresnių endokrinologų), bet man jis niekada neminėjo, kad mano pienas kenksingas kūdikiui dėl skydliaukės hiperfunkcijos ( o maitinau iki 1,5 metų)...tik vaistų neskyrė tol, kol nenutraukiau maitinimo  g.gif

o skydliaukės problemos pas mus eina iš kartos  į kartą - ...., močiutė, mama, aš...tai tikriausiai ir dukra turės bėdų, tik kai jau aš tą žinosiu, tai darysim tyrimus jau nuo vaikystės, kad aliku pastebėti pakitimus ir gydyti...ne taip kaip aš-kreipiausi į medikus, kai jau vos nuo lovos iki lovos nuslinkdavau, tiek jėgos buvo išsekę, ir liga užleista....visos bėdos man prasidėjo po antrojo gimdymo (na bent jau ryškiausi simptomai), prieš tai jokių požymių nejaučiau, tik aplinkiniai išoriškai pastebėdavo, kad turiu striumą.....

ir mano tokia pati situacija buvo liga islindo iskart po gimdymo, kai jau vos kojas vilkau patekau pas Kazanaviciu tai jis liepe nutraukt maitinima ir skyre metizoli (nes jau norejo net i klinikas guldyt, nors mazutei dar buvo vos 2-3 sav. Metizoliu gyde 1.5 m ir liepe operuoti (nes tik su vaistais buvo galima palaikyti reikalingas normas), tai va isoperavo, as labai bijojau del antrojo vaikucio nes labai jo norejau, bet taip kaip ir sake kad ir be skydliaukes su tiroksinu galima gyventi, gimdyti tai jau turim ir mazaja dukryte jai 8.5 men. dabar kiekviena ryta diena prasideda nuo tabletes.......... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bubulis @ 2010 03 30, 13:49)
Sveikos mergaites. Jau penkis menesius kaip sergu hiperfunkcija + dar autoimuninis tiroiditas, ATPO > 1300, paskirtas gerti propicilis. Savijauta aisku daug geresne, bet svoris auga kaip ant mieliu, per siuos penkerius menesius plius 13 kg. Bet labiausiai neramina slenkantys plaukai. Gal sakau cia nuo sito vaistuko???? Beje, mane gydanti endokrinologe labai nelinbkusi su manimi aptarineti mano ligos eiga smile.gif))), tas labiausiai ir nervina ir kartu neramina. Siuo metu gerius 6 tabletes propicilio i diena. Todel butu labai malonu isgirsti is cia besigydanciu mergaiciu, kokios joms dozes buvo paskirtos gydymo pradzioje ir t.t

plaukai slenka del sutrikusios skydliaukes, o ne nuo vaistu. as ir geriau po 6 tabletes per diena, bet svoris neaugo. diagnoze tokia pati (o as linkusi vien oro ikvepus pustis), bet svoris auga gal ir del kitu priezasciu
Atsakyti
Sveikos, anksciau jau vaidenausi siame forume del tos pacios priezasties, bet dabar is naujo noriu pasidalinti savo patirtimi ir ziniomis.

Pries 2 metus man labai staiga nustate Autoimunini tiroidita, hiperfunkcija, buvo siek tiek mazgu ir visi imanomi simptomai. Iskart israse Tirozolio, nes su Metizoliu net neverta prasideti, del daznai galimu salutiniu reakciju. Liga deagnozavo ir pradzioj gydziausia Medicinos diagnostikos centre, Vilniuje, po 7 menesiu (del finansu) perejau i Santariskes. Kekviena menesi dariausi tyrimus, geriau vaistus is pradziu ir sirdziai, bei kepenims normalizuoti, o paskui tik tirozoli. Pries metus dare laparoskopija ir aptiko endometrioze. Kadangi su vyru norejome vaiku, tai sizinia nieko gero nezadejo.
Hormonai susitvarke labai greitai, bet kadangi gydymas tirozolio optimalus yra 2 metai, tai nusprendziau labai saziningai gydytis.
Pries 4 menesius man nutrauke Tirozoli, po menesio FT4 soktelejo (bet normos ribose), o TTH eme kristi. Nuejau i Santariskiu endokrinologini skyriu konsultuotis su profesoriais ir kitais endokrinologais ka toliau daryti. Nenorejau atidelioti vaiku del endometriozes. Jie net nepaciupieje eme kalbeti apie visa skyliaukes salinima. taciau sutarem, kad jei po menesio nesustos blogeti, tikria reiktu pjauti, o jei ne tada palikti. Po menesio skydliauke aprimo. LT4 liko normoje, tik TTH toliau mazejo (gerai kad jis nera toks svarbus)
Su visais imanomais tyrimais nuejau pas endokrinologe Medicinos diagnostikos centre. Ji pasake, kad pjaut visada spesiu, dabar dar nereikia, galima bandyti pastoti, viskas bus gerai.
Po to nuejau ir pas Kazanaviciu. Jis pasake, viskas blogai. pjaut gal nereikia. Bus daug problemu. Zodziu nieko gero... Net nepasitares dure is kart i skydlieuke paimti tyrimu. Buvau siek tiek sokiruota, matyt zmogus prates, kad nieks neklausineja.
Toliau paskyre taip: gerti 2 savaites po 3 tab. per diena tirozoli, kad skydliauke numusti visiskai ir tada imti visus tyrimus ir skydliaukes, ir lytinius. Ir tada bus galia kalbeti apie gydyma.
Na net po to verkaiu, kaip nenorejau vel gertyi vaistu ir dar tiek daug. skydliaukes tyrime nieko blogo nerado.
Man pasirode perdetas siek tiek tas gasdnimas, eme grasinti persileidimais, sake, kad jokiu vaistu nestumo metu negalima naudoti, nors as tikrai zinau, kad galima, net ir zindant gerti propicili. Viskas priklauso nuo normos.
taigi po to nuejau vel pas savo gydytoja i Santariskes. Jos nuomone buvo tokia pat kaip gydytojos is Diagnostikos centro. O Kazanaviciaus siulymus vadino, moksliskai nepagrystais ir kad jis vadovaujasi tik savo logika.
Tai vat vaistu negeriu, ziuriu kas bus toliau.
Jei ar siaip ar taip vaistu tektu gerti, gal ir grysciau pas Kazanaviciu paeksperimentuoti ekstremaliai smile.gif bet kol kas nesiryztu tokiam zingsniui ypac kai gerai jauciuosi ir tyrimai normose.
na tikiuosi kam nors praverte mano sveikatos paieskos. jei kas ka patyret panasaus pas Kazanaviciu parasykit, butu idomu.
Beje man 26 metai. smile.gif
Atsakyti
Aš taip pat gydausi skydliaukę, jau metus laiko geriu propicilį, paskutinė dozė buvo 4 tabletės per dieną, Ft4 mano greit įšoko į normas, bet TTH visą laiką buvo žemas, bet neseniai susinormalizavo ir jis, tiksliau net šoktelėjo taip, kad tyrimai jau rodo jį virš normos. Taigi dabar geriu ir propicilį, ir tiroksiną, tokį gydymą paskyrė gyd. Barsienė. Beje, ji dirba Via Medikoj kur ir Kazanavičius, kalbėjau su ja ir apie nėštumo galimybes esant tokiems tyrimams, atsakymas buvo toks, kai susinormalizuos hormonai ir nutraukus vaistus reiktų palaukti bent pusę metų, o geriausiai metus, pažiūrėti ar vėl nesutriks viskas, tik tada planuoti, o jei vėl hormonai nutraukus gydymą šoktels, tada gali siūlyt ir operacinį gydymą, o tada sako, gali drąsiai planuoti gerdama tinkamą tiroksino dozę. Tai tokias išgirdau nelinksmas naujienas.
Atsakyti
Is ties labai daug kas priklauso ir nuo gydytojo. As buvau pas tris per ta pacia savaite, todel patyriau, kad kiekvienas ta liga gydo ir mato truputi savaip. Is pradziu ketinau vaziuoti konsultuotis ir i uzsieni, taciau pamacius kaip nesutampa nuomones Lietuvoje, uzsieni manau bus tas pats ir liksiu nieko konkretaus nepesus. Ko gero geriausia eiti pas viena ir jo klausyti.
Mano atveju nieks nesiulo ilgai laukti del pastojimo, nes turiu 3 laipsnio endometrioze. Pastojimas man sumazintu sios ligos keliamus pavojus. Nes veliau gali buti ir neimanoma pastoti. verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Nuo tiroksino perdozavimo dabar man hipertireozė verysad.gif
Kai nutraukiau vaistų gėrimą, kas mėnesį dariausi tyrimus, tai TSH buvo 0,029, paskui 0,04. Šiuo metu mano TSH - 0,062
ATPO - 218
LT4 - 19,33
Gydytojai gydymo vaistais neskiria, bet jaučiuosi labai blogai. Gal kuriai irgi buvo panaši situacija? Ar yra tikimybė, kad hormonai susireguliuos savaime - be vaistų?
Atsakyti
QUOTE(mangule @ 2010 07 21, 00:57)
Sveikutės,

Nuo tiroksino perdozavimo dabar man hipertireozė verysad.gif
Kai nutraukiau vaistų gėrimą, kas mėnesį dariausi tyrimus, tai TSH buvo 0,029, paskui 0,04. Šiuo metu mano TSH - 0,062
                                          ATPO - 218
                                          LT4 - 19,33
Gydytojai gydymo vaistais neskiria, bet jaučiuosi labai blogai. Gal kuriai irgi buvo panaši situacija? Ar yra tikimybė, kad hormonai susireguliuos savaime - be vaistų?

man atrodo kad tavo tyrimai yra geri. TSH dideja, o tai yra gerai. ATPO yra blogas, bet jis visa gyvenima toks bus. LT4 ant virsutines ribos, bet normose. O kodel tu blogai jautiesi?
Atsakyti
QUOTE(Egledaug @ 2010 07 21, 11:08)
man atrodo kad tavo tyrimai yra geri. TSH dideja, o tai yra gerai. ATPO yra blogas, bet jis visa gyvenima toks bus. LT4 ant virsutines ribos, bet normose. O kodel tu blogai jautiesi?

Labai stiprų silpnumą jaučiu, plaukai kuokštais slenka.. verysad.gif Dar su širdim kažkokios nesąmonės darosi. Sieju su šitais nukrypimais.. Egledaug, o kodėl sakai, kad atpo visą gyvenimą bus blogas, ką jis išvis čia reiškia?.. unsure.gif Kažkokius uždegiminius procesus skydliaukėj, ar ne?
Atsakyti
Deja, bet turiu jungtis prie jusu burelio verysad.gif
kol kas apie sia liga tik domiuosi, nes nieko apie ja nezinau schmoll.gif
apie hipofunkcija informacijos kur kas daugiau unsure.gif
Atsakyti
[quote=Egledaug,2010 06 17, 14:07]
Sveikos, anksciau jau vaidenausi siame forume del tos pacios priezasties, bet dabar is naujo noriu pasidalinti savo patirtimi ir ziniomis.

Pries 2 metus man labai staiga nustate Autoimunini tiroidita, hiperfunkcija, buvo siek tiek mazgu ir visi imanomi simptomai. Iskart israse Tirozolio, nes su Metizoliu net neverta prasideti, del daznai galimu salutiniu reakciju. Liga deagnozavo ir pradzioj gydziausia Medicinos diagnostikos centre, Vilniuje, po 7 menesiu (del finansu) perejau i Santariskes. Kekviena menesi dariausi tyrimus, geriau vaistus is pradziu ir sirdziai, bei kepenims normalizuoti, o paskui tik tirozoli. Pries metus dare laparoskopija ir aptiko endometrioze. Kadangi su vyru norejome vaiku, tai sizinia nieko gero nezadejo.

Sveikos hiperiukes,
Cia mano istorija. As su skydliaukes problemomis susiduriau pries 3metus. Siaip niekas man skydliaukes neitare, tik viena kirpeja man pasake - vaikeli tau plaukai baigia isslinkti ir slinkimas susijes is vidaus. Pradejau dometis internete... ir radau, kad viena is galimu priezasciu - skydliaukes sutrikimai. Taip pat pastebejau pozymiu, kurie buvo budingi man - prakaitavimas, greita medziagu apykaita (bet svoris laikosi stabilus, aisku mazas KMI<18. Kriksto mama rekomendavo Kazanaviciu. kai nuejau konsultacijai - mano dvejones jis pavadino issigalvojimais, ir pasake, kad pati savavaliskai badauju, todel nepriaugu svorio. Israse vardiniu vaistu, bet del visa ko liepe pasidaryti hormoninius skydliaukes tyrimus ir pasiskambinti kita diena. o kai paskambinau - vaje, nebepirk vaikeli tu vaistu, o pradek gerti metizoli. Skydliaukes hormonu rezultatai buvo tikrai labai nukrype nuo normu. kadangi gyvenu ir dirbu uzsienyje, reguliariai lankytis negaliu. po kiek lieko kazanavicius paskyre metizoli kartu su thiroksinu (pacia maziausia norma). hormonai beveik atsistate, tai paliko tik ant thiroksino, nes pas mane letinis skydliaukes uzdegimas. bet va pries pora savaiciu gydytojas buvo atostogose ir as idomumo delei pasidariau tyrimus - ATPO-558.9, o TSH-0.016, kiti normos ribose - nzn, ka daryti, nes i LT grisiu tik rugseji.... sad.gif siaip juociuosi pakankamai gerai, kartais rytais rankos dreba, labai sumazejas lytinis potraukis ir visai netoleruoju salcio)
O kaip merginos darot su kava - rekemenduojama atsisakyti kavos ir zaliosios arbatos - o as bent puodeli kavos ryte turiu isgerti, o geriu tik vien zaliaja arbata, nes ji man skaniausia.... tai ka tada gerti?
o del plauku - isbanciau tokia procedura - plauku mezoterapija - jau po 1 karto padejo, viena procedura 160LT, reikia pasidaryti 7. tai sekancia darysiu rugseji, kai busiu LT
gal kas susiduret su skydliaukes prieziura ir gydymu UK?
Atsakyti
ausssrytia, sveika prisijingus i nesveiku bureli 4u.gif
mano pozymiai panasus kaip ir pas tave: plauku slinkimas, svorio nepriaugimas (nors valgau tikrai nemazai), taip pat netoleruoju salcio, su sex visai prastai blush2.gif labai greit pavargstu unsure.gif O a.pie jautruma isvis nekalbu... jau kaip isizliumbiu.. doh.gif
Bet va rankos nedreba, nagai neluzineja. Kaip sake gydytoja, organizmas labai viska slepia ir pats kovoja, todel buvo sunku itarti...
Mano ATPO 900 blink.gif
O liga atradau visai netiketai... pati susigalvojau pasitikrinti kai kuriuos vidaus organus, tame tarpe ir skydliauke. Ir se tau... verysad.gif
Daugiau kaip metai bandom susilaukti vaikelio, bet nepavyko... Gydytoja pasake, kad su hyper aktyvia skydliauke pastoti neimanoma, todel reikes metus gydytis, slopinti hormonus, o paskui ziuresim... Labai nusiminiau verysad.gif trecia diena drebancia lupa vaikstau...
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2010 08 07, 16:51)
ausssrytia, sveika prisijingus i nesveiku bureli 4u.gif
Daugiau kaip metai bandom susilaukti vaikelio, bet nepavyko... Gydytoja pasake, kad su hyper aktyvia skydliauke pastoti neimanoma, todel reikes metus gydytis, slopinti hormonus, o paskui ziuresim... Labai nusiminiau verysad.gif trecia diena drebancia lupa vaikstau...

paskambinau gydytojui kazanaviciui, tai kolkas liepe nutraukti thiroxino vartojima ir grizus i lt butinai pasidaryti tyrimus ir pasikonsultuoti. labai sunku, kai gyveni uzsienyje ir gydaisi lt... visada labai daug klausimu yra.
liudna ir del vaikuciu sad.gif jau is ginekologo gavau ispejima, kad netemciau i nakti su pastojimu, o cia dar sunkumai pastoti del skydlaiukes taip pat labai liudina... need to think positive!!! laukiu keliones i lt.
o visoms merginoms, turincioms bedu su skydliauke - tik stiprybes ir ramybes, nes nerviukai ir stresas dar labiau pablogina situacija.
Atsakyti