Turiu ir as skydliaukes hyperfunkcijos problema. O prasidejo viskas pries kokius 9 metus. Kai diagnozavo pirma kart tai tyrimai buvo labai blogi TSH neismatuojamas, savijauta labai prasta, sveikatos nebuvo, jauciausi kaip mociute, pulsas budavo apie 110 ir labai kankino tremoras (virpulys), stresinem situacijom atrodydavo net galva sunku ant peciu nulaikyti. Pradejau gert Tyrozoli, tyrimai gerejo sparciai, po 3 men viskas buvo normose, bet vaistus geriau 1.5 metu. Po 1.5 metu sveikos busenos liga recidyvavo, manau kad dideles permainos gyvenime ir itakojo tai. Tada vel Tyrozolis ir gydymas kazkur truko metus laiko. Tik baigus gerti vaistus iskart pradejom planuoti atzala. Pavyko is pirmo bandymo

Visa nestuma viskas buvo gerai, na tik i pabaiga teko pagerti tiroksino (labai minimalia doze)
, nes skydliauke linko i hipofunkcija. Po gimdymo viskas buvo gerai, netrukus vel pastojau. Nestumo metu skydliauke buvo rami. Praejus 2.3 metams po pirmo gimdymo, vel pagimdziauna ir po 4 men pasitikrinus hormonus jau atsakymas kele itarima, o pasitikrinus dar po 2 men tyrimai buvo dar prastesni. Tai vat nusiminiau labai del to, nes maitinu savo antraji kudiki ir tikrai nenoriu maitinimo nutraukti. Siuo metu kazkokiu pozymiu budingu siai ligai nejauciu. Na gal siek tiek nuovargis, dirglumas didesnis, bet juk siuos pozymius galima nurasyti ir pogimdyviniam periodui ir juk du mazi vaikai tai ir jegu atima. Gyd skyre metizoli, tablete per diena, jo nesu gerusi. Nusipirkau, bet dar negeriau ir kiek perskaiciau jusu atsiliepimus, jo gert ir nebenoriu. Tirozolis man tiko tai nesuprantu kodel neisrase man to paties. Aisku nauja gydytoja ir savo gydymo taktika kita turi, bet maitindama vaika nenoriu rizikuoti ir prisizaisti.
Per visa si ligos laikotarpi teko pabendrauti su keliais endokrinologais. Pradzioje kol gyvenome pajuryje tai lankiausi Klaipedoje pas Jurgutyte. Ji man patiko, gal siek tiek savotiska, bet svarbiausia atitaike gydyma. Persikrauscius i Kauna gyventi apsilankiau pas garsuji Kazanaviciu. Tai aciu, daugiau neisiu. Siule operacija, nors man jos visai nereikejo, nei mazgu nebuvo, ir pries tai gyd sake kad operacijos tikrainereikia. Kai del jos kategoriskai nesutikau tai siule gydymo metoda kai pradzioje labai didele doze vaistu, tam kad skydliauke visai nuslopint o tada ziureti ir atitaikyti gydyma. Na man toks metodas irgi apsurdiskas pasirode, kam tokiom dozem tu vaistu reikia varyti??? O tuo labiau kadangi jau sukosi mintys apie leliuka tai nesinorejo dar kokius 3 metus "zaisti". Ir tada as atradau Sidlauska. O jis tai super gydytojas

Bet kaangi ejau privaciai tai nutariau esant gerai skydliaukes funkcijai pataupyti ir ejau su siuntimu pas Sakalauskiene silainiu poliklinikoje. Bet dabar kadangi vel dvejoju del metizolio vartojimo maitinimo metu tad grysiu vel pas ankstesni gyd Sidlauska pasiteirauti jo nuomones. Tuo labiau kad nejauciu siuo metu kazkokiu blogu pozymiu budingu hipertireozei.
QUOTE(mimoza:) @ 2010 10 20, 20:28)
viso kuno darydavo, bet kas susije su skydliauke, tai kakla ir nugara
o kur dareisi masazus?