Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(Egledaug @ 2010 10 12, 14:23)
as apie jokias proceduras padedancias, net isvengti jodo ar operacijos negirdejau, nors konsultavausi su 3 endokrinologais ir labai daug info ieskojau internete...

Tai apie plazmaferezes(jei teisingai rasau),t.y. krauja isvalyma nieko negirdejot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2010 10 12, 15:32)
Tai apie plazmaferezes(jei teisingai rasau),t.y. krauja isvalyma nieko negirdejot? g.gif

girdejau, naudojau, atsakiau kitoj temoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NeNuorama` @ 2010 10 12, 22:19)

Pagaliau,kazkas kazka zino placiau bigsmile.gif Dekui labai,lekiuskaityt 4u.gif
Atsakyti
Mano naujienos 4u.gif
07.30 rezultatai:
TTH 0.009
FT4 33.89
A-TP >600

10.07 rezultatai:
TTH 0.016
FT4 21.99

TTH pakilo, FT4 sumazejo ir jau telpa i normas. Tik TTH reikia pakelti. Ka dariau? - nieko schmoll.gif gydytoja israse metizoli, pageriau savaite ir meciau unsure.gif Naudojaus netradicine medicina - dare masazus rolleyes.gif Gydytoja labai priesiskai nusitekus, netradicines medicinos nepripazista, daugiau neisiu pas ja schmoll.gif Pamacius rezultatus, ji apsidziauge, kad man padeda metizolis, bet kai pasakiau, kad negeriu, tai ji sake, kad vienintelis logiskas paaiskinimas, kad mano skydliauke is hyperkatyvios pereina i hipoaktyvia g.gif
Ka manot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2010 10 19, 20:33)
Mano naujienos 4u.gif
07.30 rezultatai:
TTH 0.009
FT4 33.89
A-TP >600

10.07 rezultatai:
TTH 0.016
FT4 21.99

TTH pakilo, FT4 sumazejo ir jau telpa i normas. Tik TTH reikia pakelti. Ka dariau? - nieko schmoll.gif  gydytoja israse metizoli, pageriau savaite ir meciau unsure.gif  Naudojaus netradicine medicina - dare masazus rolleyes.gif  Gydytoja labai priesiskai nusitekus, netradicines medicinos nepripazista, daugiau neisiu pas ja schmoll.gif  Pamacius rezultatus, ji apsidziauge, kad man padeda metizolis, bet kai pasakiau, kad negeriu, tai ji sake, kad vienintelis logiskas paaiskinimas, kad mano skydliauke is hyperkatyvios pereina i hipoaktyvia g.gif
Ka manot? g.gif

aš mirštu kai mano TTH 0,6, o čia dabar 0,016 ......kaip jūsų širdelė, ar neplazda?
Atsakyti
QUOTE(RP30 @ 2010 10 20, 12:39)
aš mirštu kai mano TTH 0,6, o čia dabar 0,016 ......kaip jūsų širdelė, ar neplazda?

plazda... unsure.gif dabar geriu sirdies lasiukus, kad apramintu, nes labai jau dirba tas varikliukas ir pavargs smile.gif
o siaip mano liga yra labai uzslepta, as nejauciu jokiu simptomu, kurie priskirti hyperfunkcijai g.gif
Mano buvo 0.009 verysad.gif Ir as noriu bent jau 0.6 bigsmile.gif

Beje, mergytes, gal zinot kur Kaune pigiausiai daro skydliaukes kraujo tyrimus?
Atsakyti
QUOTE(NeNuorama` @ 2010 10 12, 22:19)

kokioje temoje, ar gali pakartoti? man rado mazga ir labai daug antikuniu. pas gydytoja dar nebuvau, ar tokiu atveju daro operacija? salina ta mazga?
ka dar galima pabandyti? Dar zinokit nesusigyvenau su diagnoze. Kaip perkunas is giedro dangaus, labai paemiau i sirdi, depresija puola
Papildyta:
QUOTE(mimoza:) @ 2010 10 19, 19:33)

Naudojaus netradicine medicina - dare masazus rolleyes.gif 

kaklo masazus ar cia jau reikia ismanyt? idomu akupunktura padetu? niekada nebandziau, bet gal kas zino?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 10 20, 19:31)
kokioje temoje, ar gali pakartoti? man rado mazga ir labai daug antikuniu. pas gydytoja dar nebuvau, ar tokiu atveju daro operacija? salina ta mazga?
ka dar galima pabandyti? Dar zinokit nesusigyvenau su diagnoze. Kaip perkunas is giedro dangaus, labai paemiau i sirdi, depresija puola
Papildyta:
kaklo masazus ar cia jau reikia ismanyt? idomu akupunktura padetu? niekada nebandziau, bet gal kas zino?

viso kuno darydavo, bet kas susije su skydliauke, tai kakla ir nugara rolleyes.gif
Atsakyti
Labutis merginos 4u.gif

sėdžiu, paklaikusiom akim skaitau ir nieko nebesusigaudau

Dukrai keturiolika, šiandien pasidarėm tyrimus
TSH - neišmatuojamas
FT4- 24,6
anti TPO dar neturim atsakymo

dabar liepė savaitę gert Metizol po dvi tabletes tris kartus per dieną , po savaitės atvažiuot su daiktais gulimui į skyrių pakartosim tyrimą jeigu negerės guldys, o jeigu nepadės Klaipėda tada Kaunas . megaitė smulkutė apetitas žvėriškas, dar turim epilesiją geriam Depakiną kuris labai kelia apetitą, viską ir nurašę tam buvom, bet kai vėl po keturių metų išlindo priepoliai neurologė liepė apsilankyti pas endokrinologę.
Kas tai per liga, nuo ko, koks šansas pažabot ją , kad normaliai gyvent ?????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaima: 20 spalio 2010 - 20:40
Sveikos mergaites, jungiuosi ir as i jusu kompanija. Vakar pasiemiau TTH atsakymas 0.009 doh.gif Esu uzsiregistarvusi pas Endokrinologa pirmadieni eisiu paskirs gydyma.
Ka jauciu dreba rankos, sirdis makaluojas, jauciuosi labai silpna net rankas sunku pakelti.Dabar nors zinosiu kas kaltas, o taip galvoju nejau as tokia nevykusi. Visi zmones kaip zmones doh.gif o as visad pavargus. Kas dar ? Leukocitu kiekis kraujyje 2.9 jau kokie 1,5 metu.
Atsakyti
Turiu ir as skydliaukes hyperfunkcijos problema. O prasidejo viskas pries kokius 9 metus. Kai diagnozavo pirma kart tai tyrimai buvo labai blogi TSH neismatuojamas, savijauta labai prasta, sveikatos nebuvo, jauciausi kaip mociute, pulsas budavo apie 110 ir labai kankino tremoras (virpulys), stresinem situacijom atrodydavo net galva sunku ant peciu nulaikyti. Pradejau gert Tyrozoli, tyrimai gerejo sparciai, po 3 men viskas buvo normose, bet vaistus geriau 1.5 metu. Po 1.5 metu sveikos busenos liga recidyvavo, manau kad dideles permainos gyvenime ir itakojo tai. Tada vel Tyrozolis ir gydymas kazkur truko metus laiko. Tik baigus gerti vaistus iskart pradejom planuoti atzala. Pavyko is pirmo bandymo ax.gif Visa nestuma viskas buvo gerai, na tik i pabaiga teko pagerti tiroksino (labai minimalia doze)
, nes skydliauke linko i hipofunkcija. Po gimdymo viskas buvo gerai, netrukus vel pastojau. Nestumo metu skydliauke buvo rami. Praejus 2.3 metams po pirmo gimdymo, vel pagimdziauna ir po 4 men pasitikrinus hormonus jau atsakymas kele itarima, o pasitikrinus dar po 2 men tyrimai buvo dar prastesni. Tai vat nusiminiau labai del to, nes maitinu savo antraji kudiki ir tikrai nenoriu maitinimo nutraukti. Siuo metu kazkokiu pozymiu budingu siai ligai nejauciu. Na gal siek tiek nuovargis, dirglumas didesnis, bet juk siuos pozymius galima nurasyti ir pogimdyviniam periodui ir juk du mazi vaikai tai ir jegu atima. Gyd skyre metizoli, tablete per diena, jo nesu gerusi. Nusipirkau, bet dar negeriau ir kiek perskaiciau jusu atsiliepimus, jo gert ir nebenoriu. Tirozolis man tiko tai nesuprantu kodel neisrase man to paties. Aisku nauja gydytoja ir savo gydymo taktika kita turi, bet maitindama vaika nenoriu rizikuoti ir prisizaisti.
Per visa si ligos laikotarpi teko pabendrauti su keliais endokrinologais. Pradzioje kol gyvenome pajuryje tai lankiausi Klaipedoje pas Jurgutyte. Ji man patiko, gal siek tiek savotiska, bet svarbiausia atitaike gydyma. Persikrauscius i Kauna gyventi apsilankiau pas garsuji Kazanaviciu. Tai aciu, daugiau neisiu. Siule operacija, nors man jos visai nereikejo, nei mazgu nebuvo, ir pries tai gyd sake kad operacijos tikrainereikia. Kai del jos kategoriskai nesutikau tai siule gydymo metoda kai pradzioje labai didele doze vaistu, tam kad skydliauke visai nuslopint o tada ziureti ir atitaikyti gydyma. Na man toks metodas irgi apsurdiskas pasirode, kam tokiom dozem tu vaistu reikia varyti??? O tuo labiau kadangi jau sukosi mintys apie leliuka tai nesinorejo dar kokius 3 metus "zaisti". Ir tada as atradau Sidlauska. O jis tai super gydytojas thumbup.gif Bet kaangi ejau privaciai tai nutariau esant gerai skydliaukes funkcijai pataupyti ir ejau su siuntimu pas Sakalauskiene silainiu poliklinikoje. Bet dabar kadangi vel dvejoju del metizolio vartojimo maitinimo metu tad grysiu vel pas ankstesni gyd Sidlauska pasiteirauti jo nuomones. Tuo labiau kad nejauciu siuo metu kazkokiu blogu pozymiu budingu hipertireozei.

QUOTE(mimoza:) @ 2010 10 20, 20:28)
viso kuno darydavo, bet kas susije su skydliauke, tai kakla ir nugara rolleyes.gif

o kur dareisi masazus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juratux: 06 lapkričio 2010 - 00:35
Is tikruju, labai svarbu gydytojo pasirinkimas. Kita karta nueini ir iseini dar blogiau jautiesi smile.gif O jei siulo kazka drastisko kaip operacija, tai geriau zinoti ir kito gydytojo nuomone. As tai gydziausi Santariskese pas Juskiene. Tai pas kita daugiau jokia neisiu, tuo labiau savo poliklinikoje.
Atsakyti