Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(justina77a @ 2011 02 08, 23:44)
Sveikos mirksiukas.gif  Jurgita35, o koks tas vaistas trandante? Cia nuo pulso? Vedziau i vaistai.lt, bet nerodo man tokio g.gif  As pradejau mildronate gerti, jis stiprina sirdies raumeni, suteikia istvermes. Tai jau antra diena visai gerai jauciuosi (tfu tfu tfu). Nezinau ar cia nuo tu vaistu ar tik sutapimas. Nes siaip ir gyvenime daug ka pakeiciau, maziau stresuoju, daugiau pailsiu, valgau daugiau. Ir net priaugau jau 3 kg bigsmile.gif (buvau beveik 10 numetus).

labas ,( trandante) tai cia lobetololis tik ant pakuotes tu vaistu toks pavadinimas, jis retina sirdies darba, man padejo nes jau beveik menuo nebegeriu ir visai nieko tik kartais pamusa, bet as stebiu kad pulsas 100 nevirsija ir negeriu, nes manau kad laukiantis reiktu kiek imanoma maziau vaistu gerti.
Papildyta:
QUOTE(zanina @ 2011 02 09, 11:00)
Sveiki, ačių. Buvau pas gydytoją, vėl gydymas nuo pat pradziu po 4 tabletes Metizolio i diena, žuvų taukai, ir Carsyl arba Essentiale forte N. nes Metizolis veikia  kepenis  doh.gif
Gydziausi 3 mėn.  Bet geriau nesąžiningai, įpuolė šventės tai tą dieną jei gerdavau vyno ar bent kokio alkoholio, tai vaistų negerdavau. Tai užmirštu  išgerti beišgeriu kokią 1 tabletę.
  Manau dirbu daug .  Tą laikotarpį, kai gydžiausi išpuolė mažai išeiginių per šventes , nes dirbu buhalterinį darbą , inventorizacijos  ir tt.
Dar auginu 3 vaikus  smile.gif  Tarnaičių namuose neturiu  biggrin.gif  Jei turėčiau galimybę tikrai nedirbčiau, turėčiau veiklos sočiai  biggrin.gif
Bet, esu laiminga , kad nors plaukai jau ežiukas neblogas yra ir nebeslenka  visai,kiek slinko siaubingai. Kuokštais sukuodavau  , net širdis stodavo , galvojau, kad be plaukų liksiu  doh.gif

labas, na suprantama ,kad su trim vaikuciais veiklos per akis , bet dabar kai sventes baigesi ir viskas stojo i ritma , tai tau bus lengviau ta gydyma testi. Na jei koki savaitgali vakare zadi sulaukti sveciu tai is ryto gal dar gali rytine doze vaistu isgerti, vis dienos begyje veiks.
na kad nebeslenka plaukai tai jau gerai , nes ir man depresija vare tie kuokstai plauku tarp pirstu, o kaip nagai ? man vis nepavyksta ju atgaivinti labai skilineja ir luzta.
Linkiu sekmingo gydymo ir kad sekantis kartas tyrimu nudziugintu smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Pagaliau apsilankiau pas endokrinologę... kraujo tyrimas atskleidė, kad FT4 97.45, o TSH 0.005< , nelabai ką nusimanau šiuose skaičiukuose bet pagal tai, kokios normos, man atrodo kritiškai ;]

Endokrinologė išrašė Metizolio, nors aš jo nenorėjau, nes šitam forume prisiskaičiau blogų atsiliepimų unsure.gif Bet sakė visi tie vaistai, brangesni ar pigesni, yra tokie pat maždaug, tik gamintojas skiriasi, hm.
Taigi dabar gersiu 4 tabletes du mėnesius, o sekančius du mėnesius po 3 tabletes, o tada iš naujo kraują tirsiuos. Tikiuosi per tą laiką mano iššokusios akytės jau bus savo vieton grįžusios ax.gif
Beje ir tą B. Royal išrašė, tik dar nenusipirkau, bet vaistininkė sakė kad verta nes pagal atsiliepimus tai jis padeda g.gif

Atsakyti
QUOTE(swea @ 2011 02 09, 13:02)
Sveikos  4u.gif

Pagaliau apsilankiau pas endokrinologę... kraujo tyrimas atskleidė, kad FT4 97.45, o TSH 0.005< , nelabai ką nusimanau šiuose skaičiukuose bet pagal tai, kokios normos, man atrodo kritiškai ;]
Endokrinologė išrašė Metizolio, nors aš jo nenorėjau, nes šitam forume prisiskaičiau blogų atsiliepimų  unsure.gif  Bet sakė visi tie vaistai, brangesni ar pigesni, yra tokie pat maždaug, tik gamintojas skiriasi, hm.
Taigi dabar gersiu 4 tabletes du mėnesius, o sekančius du mėnesius po 3 tabletes, o tada iš naujo kraują tirsiuos. Tikiuosi per tą laiką mano iššokusios akytės jau bus savo vieton grįžusios  ax.gif
Beje ir tą B. Royal išrašė, tik dar nenusipirkau, bet vaistininkė sakė kad verta nes pagal atsiliepimus tai jis padeda  g.gif

Nu rezulatatai tikrai nedziuginantys unsure.gif FT4 didelis tikrai , o turetu buti 12-22 Manau turi gerti vaistus butinai 4u.gif Mna lygiai tokias dozes israse, kaip jums gerti.
O ka jauciate ? Kai tokie rezultatai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(swea @ 2011 02 09, 13:02)
Sveikos  4u.gif

Endokrinologė išrašė Metizolio, nors aš jo nenorėjau, nes šitam forume prisiskaičiau blogų atsiliepimų  unsure.gif  Bet sakė visi tie vaistai, brangesni ar pigesni, yra tokie pat maždaug, tik gamintojas skiriasi, hm.
Taigi dabar gersiu 4 tabletes du mėnesius, o sekančius du mėnesius po 3 tabletes, o tada iš naujo kraują tirsiuos. Tikiuosi per tą laiką mano iššokusios akytės jau bus savo vieton grįžusios  ax.gif
Beje ir tą B. Royal išrašė, tik dar nenusipirkau, bet vaistininkė sakė kad verta nes pagal atsiliepimus tai jis padeda  g.gif

norejau paklausti ar del akiu konsultavaisi su okulistu , ar pagerejus savijautai jos gryzta i savo vieta, nes mano siek tiek isejusios, gydytoja kazka minejo apie magnetuku proceduras ir kiek nuspejau (ji aiskiai neatsake) kad retai kada grizta atgal . Jei tu tikrai zinai , kad grizta , tai man butu gera naujiena
Atsakyti
zanina, manau kad niekur nedingsiu nuo tų vaistų smile.gif dar klausiau, gal hemeopatiniai pradžiai tiktų, bet sakė reikia rimtai gydyti unsure.gif

Simptomai tai va ta viena akis išvirtusi, kūno, ypač rankų, drebėjimas (na bet ne nuolatinis), lūžinėja nagai, nors visada buvo pavydėtini, rankos lyg ir šerpetoja, tiesiog daug greičiau išbrinksta ir susiraukšlėja, kaip kad būna po maudymosi vonioje, o man čia pakanka pusę minutės rankas vandeny palaikyt ir jau tas pats efektas. Širdies ritmas padažnėjęs ir greičiau 'padūstu".

O tavo kokie kraujo skaičiukai? Turėtų būti irgi nemažas nukrypimas...

Beje gydytoja sakė ateiti po 3 mėn, o vaistų išrašė tik nepilniems 2 mėnesiams blink.gif ar Metizolį ir be recepto parduoda?
Papildyta:
QUOTE(jurgita35 @ 2011 02 09, 14:30)
norejau paklausti ar del akiu konsultavaisi su okulistu , ar pagerejus savijautai jos gryzta i savo vieta, nes mano siek tiek isejusios, gydytoja kazka minejo apie magnetuku proceduras ir kiek nuspejau (ji aiskiai neatsake) kad retai kada grizta atgal . Jei tu tikrai zinai , kad grizta , tai man butu gera naujiena

Sveika, gerą atmintį turi 4u.gif

Tikrai konsulatavausi, ir sakė kad daugeliu atvejų grįžta, plius kalbėjau su giminaičiu, kuris mediciną studijuoja, šiuo metu jau rezidentas, tai jis mane nudžiugino, kad 99 % atvejų akytės grįžta kur buvę thumbup.gif Iš kitos pusės, mano teta, kuri irgi su skydliauke bėdų turi, sako kad dėl akių reiktų nerimauti, nes jeigu negydoma skydliaukė ilgesnį laiką, gali surambėti akyje ten kažkas ir ji atgal nebegrįš blink.gif Na bet manau tu kadangi gydaisi, neužleidi, turėtų lyg ir susitvarkyti viskas 4u.gif Kiek laiko jau jos pas tave iššokusios?

Bet kaip tyčia šiandien endokrinologės pamiršau paklausti dėl tų akių... per daug džiaugiausi matyt, kad dviem savaitėm ankščiau pas ją pakliuvau smile.gif Bet turiu registraciją 23 dienai, ir manau teks eit nes man Metizolio per mažai išrašė, ta proga paklausčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swea: 09 vasario 2011 - 13:41
biggrin.gif swea[COLOR=blue] Metizoli parduoda , bent jau pas mus be recepto. As dirbu vaistiniu tinkle, tai man parduoda biggrin.gif . Bet siaip turetu parduoti. Kai vaistinej pirksite, tai paprasykite, kad atiduotu recepta, arba iskart pirkite daugiau nes Metizolis nebrangus 3.02, tai galite ir daugiau pirkti. smile.gif
Mano rezultatai tokie:
TTH (Norma 0.27-4.2) mano 0.005 (buvo 0.009 kai pirma karta pasidariau)
Laisvas Tiroksinas (NORMA 12-22) MANO 33.53,Skydliaukes mikrosominiai antikuniai (norma iki34) mano 305.90
Nu kas del akiu nu mnao yra didesnes akys, bet kad isprogusios tai nezinau biggrin.gif Gal kitiems taip ir atrodo biggrin.gif
Nu mano simptomai tai pulsas apie 120, rankos dreba, pavargusi visad, bet jau manau pripratau prie tos busenos unsure.gif
Atsakyti

smagu tai perskaityti, as pati nepastebejau to isokimo akiu (jis dar toks neryskus) tai nezinau nuo kada jos tokios, bet endikrinologei viena akis pasirode itartina, ji ir nusiunte pas okuliste , si nuteike kad dar nieko baisaus , bet del grizimo i pradine padeti neatsake. Na mano drauges leidzia sau pajuokauti sako, kad dabar mano akys pasidare labiau israiskingesnes(anksciau jos buvo tikrai mazos) biggrin.gif
as rytoj einu pas endokrinologe, jei nepamirsiu paklausiu ir as.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgita35: 09 vasario 2011 - 16:59
QUOTE(jurgita35 @ 2011 02 09, 17:57)
smagu tai perskaityti, as pati nepastebejau to isokimo akiu (jis dar toks neryskus) tai nezinau nuo kada jos tokios, bet endikrinologei viena akis pasirode itartina, ji ir nusiunte pas okuliste , si nuteike kad dar nieko baisaus , bet del grizimo i pradine padeti neatsake. Na mano drauges leidzia sau pajuokauti sako, kad dabar mano akys pasidare labiau israiskingesnes(anksciau jos buvo tikrai mazos)  biggrin.gif
as rytoj einu pas endokrinologe, jei nepamirsiu paklausiu ir as.

na tada pas mane tik ta viena išraiškinga lotuliukas.gif

o jei ką sužinosi šia tema, būtinai parašyk, pas mane visgi šaltiniai visi be daktaro laipsnio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zanina @ 2011 02 09, 16:22)
biggrin.gif swea[COLOR=blue]
TTH (Norma 0.27-4.2) mano 0.005 (buvo 0.009 kai pirma karta pasidariau)
Laisvas Tiroksinas (NORMA 12-22) MANO 33.53,Skydliaukes mikrosominiai antikuniai (norma iki34) mano 305.90

O TTH kaip suprantu yra tas pats TSH?
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2010 11 30, 20:52)
Na ka...pasiemiau tyrimus, bet nusivyliau verysad.gif
FT4 nuo 33 sumazejo iki 14,95
TSH nuo 0.016 padidejo iki 0.091. Bet dar reikia didinti unsure.gif
O va A-TPO nuo 600 sumazejo tik iki 529... labai nedaug unsure.gif
Bijau, kad didindama FSH ir mazindama TPO, per daug nukris FT4.
Teks eiti pas gydytoja, tik nezinau pas ka eiti pas Sidlauska ar pas Kazanaviciu g.gif

Nu ka... atejau pasidziaugti savo rezultatais po 6 sav.
FT4-15,64 (norma 12-22)
TSH-0,587 (norma 0,27-4,20)
FT3-3,18 (norma <34). Cia kaip suprantu 31,8, nes matavimo vienetai kazkaip kitaip uzrasyta...
Ryt einu pas Sidlauska pasirodyt. O gydo mane L-thyroxine, nors buvuci gydytoja iskart buvo israsius metyzol unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(swea @ 2011 02 09, 14:02)
Sveikos  4u.gif

mano rezultatai buvo geresni nei jusiskiai, bet man reikejo gerti po 6 tab. Bet as negeriau rolleyes.gif del salutinio poveikio unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mimoza:): 09 vasario 2011 - 18:51
QUOTE(mimoza:) @ 2011 02 09, 19:50)
mano rezultatai buvo geresni nei jusiskiai, bet man reikejo gerti po 6 tab. Bet as negeriau rolleyes.gif  del salutinio poveikio unsure.gif

Na man gydytoja jokių alternatyvų nerekomendavo, nors aš jos klausiau, gal yra kas geresnio nei metizolis. nors kuo toliau tuo labiau noriu pas kitą gydytoją pasikonsultuoti.
o tas tavo gydytojas, kuris paskyrė L-trochiną, ar jis nesutiko su tavo nuomone kad geriau kiti vaistai, bet išrašė kad jau norėjai, ar supeikė metizolį ir pats rekomendavo L - trochiną?

Beje sveikinu su puikiais rezultatais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swea: 09 vasario 2011 - 19:07
QUOTE(swea @ 2011 02 09, 21:06)
Na man gydytoja jokių alternatyvų nerekomendavo, nors aš jos klausiau, gal yra kas geresnio nei metizolis. nors kuo toliau tuo labiau noriu pas kitą gydytoją pasikonsultuoti.
o tas tavo gydytojas, kuris paskyrė L-trochiną, ar jis nesutiko su tavo nuomone kad geriau kiti vaistai, bet išrašė kad jau norėjai, ar supeikė metizolį ir pats rekomendavo L - trochiną?
Beje sveikinu su puikiais rezultatais  4u.gif

Tai, kad alternatyvu nelabai ir yra: metyzol arba propicil. L-thyroxin veikia priesingai, ji israso kai yra hipoaktyvi.
Mano buvusi gydytoja nustate, kad man hiperaktyvi skydliauke ir iskart israse metyzol, bet as negeriau, geriau homeopatinius lasiukus (parsisiunciau is JAV), rezultatai pagerejo. Paskui apsilankiau pas Sidlauska, kuris man padare punkcija ir nustate, kad mano autoimuninis uzdegiminis tiroiditas. tai reiskia, kad skydliauke reikia sureguliuoti, o laukui begant ji gali tapti hper arba hipo.
Atsakyti