Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(jurgita35 @ 2011 02 08, 22:19)
sveika, na del cistiniu dariniu tai as asmeniskai nieko nezinau, bet pas mane yra hiperaktyvi skydliauke ir as taip pat siuo metu laukiuosi. Gydytojai pastebejo tai, nes buvo aukstas kraujospudis , o kaip tavo siuo metu? Mane ta pacia diena nusiunte pas endokrinologa, padare ekstra hormonu tyrima ir kadangi jie buvo blogi ta pacia diena issiunte i klinikas. Jose teko paguleti tol kol isvale krauja (plazmoferezemis), paskyre gydyma propyciliu (nuo skydliaukes) ir trandante (nuo sirdies) dabar kas 3-4 savaites tikrina hormonus ,kai kurie gereja kai kurie ne, bet nestuma issaugojom. tai tiek , bet gal tavo hormonu tyrimas bus geras, o tas darinukas bus saugus , kuri pasigydyti galesi jau pasigimdziusi. sekmes tau rasyk kaip seksis tau. linkiu kuo geresniu tyrimu atsakymu

Labas. Mano kaujospudis atitinka nesciosios normas...bent taip sako gyd. Per kiek laiko buna atsakymai hormonu? Is darbo neturiu galimybe iseit pasidaryt jo...geriausiu atveu, po poros savaiciu pavyks, nes cia, kur gyenu, ima krauja siam tyrimui tik pirmadienio rytais.
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2011 02 09, 20:27)
Tai, kad alternatyvu nelabai ir yra: metyzol arba propicil. L-thyroxin veikia priesingai, ji israso kai yra hipoaktyvi.
Mano buvusi gydytoja nustate, kad man hiperaktyvi skydliauke ir iskart israse metyzol, bet as negeriau, geriau homeopatinius lasiukus (parsisiunciau is JAV), rezultatai pagerejo. Paskui apsilankiau pas Sidlauska, kuris man padare punkcija ir nustate, kad mano autoimuninis uzdegiminis tiroiditas. tai reiskia, kad skydliauke reikia sureguliuoti, o laukui begant ji gali tapti hper arba hipo.

norėčiau ir aš su homeopatiniais pabandyt, bet manau nėra kada, nes jeigu negydysiu normaliai skydliaukės gali ta viena iššokusi akis atgal nebegrįžt. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Matrioskina @ 2011 02 09, 20:29)
Labas. Mano kaujospudis atitinka nesciosios normas...bent taip sako gyd. Per kiek laiko buna atsakymai hormonu? Is darbo neturiu galimybe iseit pasidaryt jo...geriausiu atveu, po poros savaiciu pavyks, nes cia, kur gyenu, ima krauja siam tyrimui tik pirmadienio rytais.

pas mane poliklinikoje jei darai is ryto per pietus jau gali skambinti klausti, o jei paraso ekstra tai padaro per valanda, jei talonas veliau nei 11 val , tai atsakymus suzinau kita diena.
Atsakyti
Mimoza, tai jau normoj visi tyrimai thumbup.gif Parasyk paskui ka Sidlauskas sake. Mano tyrimai irgi jau normoj, bet jis vistiek liepe dar gerti L-thyroxina ir po 3 men pasirodyti. Idomu kaip tau g.gif
Atsakyti
Sveiki,

QUOTE(mimoza:) @ 2011 02 09, 19:50)
Nu ka... atejau pasidziaugti savo rezultatais po 6 sav.
FT4-15,64 (norma 12-22)
TSH-0,587 (norma 0,27-4,20)
FT3-3,18 (norma <34). Cia kaip suprantu 31,8, nes matavimo vienetai kazkaip kitaip uzrasyta...
Ryt einu pas Sidlauska pasirodyt. O gydo mane L-thyroxine, nors buvuci gydytoja iskart buvo israsius metyzol unsure.gif
Papildyta:

mano rezultatai buvo geresni nei jusiskiai, bet man reikejo gerti po 6 tab. Bet as negeriau rolleyes.gif  del salutinio poveikio unsure.gif

Sveikinu 4u.gif norečiau ir aš tokių rezultatų rolleyes.gif O sakykite kuriam mieste Šidlauskas dirba ? Aš gyvenu nedideliame mieste, turime tik vietinę gydytoja, atrodo nebloga, bet norėčiau pasikonsultuoti su kitu gydytoju. Labai čia įdomiai , kad skyrė L-tyroxina. O pas jus jau dideli mazgai, kad jums darė punkciją? Pa mane dar nedideli unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(justina77a @ 2011 02 10, 00:00)
Mimoza, tai jau normoj visi tyrimai thumbup.gif  Parasyk paskui ka Sidlauskas sake. Mano tyrimai irgi jau normoj, bet jis vistiek liepe dar gerti L-thyroxina ir po 3 men pasirodyti. Idomu kaip tau g.gif

Nu Sidlauskas pasidziauge, kad viskas tvarkosi. Jis zino, kad mes norim seimos pagausejimo, tai jam ramybes neduoda FT3 ant ribos (3.18), kuris yra labai svarbus pastojimui ir didelis prolaktino kiekis, kuris gali trukdyti pastoti. Dabar gersiu kas antra diena po 0.5 tabletes, o kita dieno po 1. Tada vel eisiu po 2 men. su tyrimu atsakymais ir prolaktina liepe pasidaryt, nes skydliauke gali tureti itakos prolaktinui. Jei PRL nesikeis, tai gersiu bromkriptina.
Papildyta:
QUOTE(zanina @ 2011 02 10, 10:52)
Sveiki,
Sveikinu  4u.gif  norečiau ir aš tokių rezultatų  rolleyes.gif  O sakykite kuriam mieste Šidlauskas dirba ? Aš gyvenu nedideliame mieste, turime tik vietinę gydytoja, atrodo nebloga, bet norėčiau pasikonsultuoti su kitu gydytoju. Labai čia įdomiai , kad skyrė L-tyroxina. O pas jus jau dideli mazgai, kad jums darė punkciją? Pa mane dar nedideli  unsure.gif

Nenusiminkit, butinai ir Jums pageres. As tai kazkaip labai tikiu tuo gydytoju, tai mane optimistiskai nuteikia rolleyes.gif
Del mazgu tai net nezinau, nieko jis man apie juos nebuvo uzsimines, bet su echoskopu praeita karta ziurejo kai dare punkcija ir dabar echoskopavo. Tai tik tiek pasake: desine buvo 16x18, dabar 12x16, o desinioji 18x18, dabar 17x18. Mazeja labai graziai. Tai gal cia apie tuos mazgus kalbejo g.gif
Sidlauskas dirba Kaune ir dar kazkur kelias valandas, gal Tauragej...
Atsakyti
As tai kazkaip labai tikiu tuo gydytoju, tai mane optimistiskai nuteikia rolleyes.gif

Sidlauskas dirba Kaune ir dar kazkur kelias valandas, gal Tauragej...
[/quote]
As irgi Sidlausku pasitikiu, man jis gydytojas vertas pagarbos, nes matosi, kad nusimano savo darba. Ir labai isigilina i konkretu atveji, stengiasi padeti. As is Telsiu, tai jis pas mus karta i menesi atvaziuoja visai dienai.
Atsakyti
Sveiki,
Justina77a butent kur Telšiuose? Aš gyvenu Mažeikiuose, tai man netoli butu 4u.gif O jis priima su siuntimais? Ar privačiai reikia pas jį eiti?
Papildyta:
QUOTE(mimoza:) @ 2011 02 10, 20:38)
Nu Sidlauskas pasidziauge, kad viskas tvarkosi. Jis zino, kad mes norim seimos pagausejimo, tai jam ramybes neduoda FT3 ant ribos (3.18), kuris yra labai svarbus pastojimui ir didelis prolaktino kiekis, kuris gali trukdyti pastoti. Dabar gersiu kas antra diena po 0.5 tabletes, o kita dieno po 1. Tada vel eisiu po 2 men. su tyrimu atsakymais ir prolaktina liepe pasidaryt, nes skydliauke gali tureti itakos prolaktinui. Jei PRL nesikeis, tai gersiu bromkriptina.
Papildyta:

Nenusiminkit, butinai ir Jums pageres. As tai kazkaip labai tikiu tuo gydytoju, tai mane optimistiskai nuteikia rolleyes.gif
Del mazgu tai net nezinau, nieko jis man apie juos nebuvo uzsimines, bet su echoskopu praeita karta ziurejo kai dare punkcija ir dabar echoskopavo. Tai tik tiek pasake: desine buvo 16x18, dabar 12x16, o desinioji 18x18, dabar 17x18. Mazeja labai graziai. Tai gal cia apie tuos mazgus kalbejo g.gif
Sidlauskas  dirba Kaune ir dar kazkur kelias valandas, gal Tauragej...

Ačių 4u.gif man vaikų kaip ir nebereikia biggrin.gif Visą komplektą turiu. Galėtų ir trukdyti pastojimui biggrin.gif , nereikėtų apsaugų lotuliukas.gif
Aš skydliaukę pradėjau manau jausti, kai laukiausi savo 3 vaiko, nes labai blogai jaučiausi. Bet niekas netyrė verysad.gif Paskui po nėštumo visad pavargus ir tt. Ėjau pas gydytoja išrašo papildus su Ženšeniu, Mildronata ir viskas. Paskui kai jau nuslinko pusę plaukų , tai sugalvojo, kad reikia pasidaryti skydliaukės tyrimus. Ir jie buvo sakyčiau tragiški blink.gif Bet viena laimė, kad nebeslenka plaukai thumbup.gif Bent jau man išvaizda svarbu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zanina: 11 vasario 2011 - 09:11
QUOTE(zanina @ 2011 02 11, 11:00)
Sveiki,
Justina77a butent kur Telšiuose? Aš gyvenu Mažeikiuose, tai man netoli butu  4u.gif O jis priima su siuntimais? Ar privačiai reikia pas jį eiti?
Papildyta:

Pas ji siuntimo nereikia, nes eini privaciai ir moki pinigelius. Kaune man atrodo brangiau...
Atsakyti
Zanina, i Miskinienes seimos centra Respublikos g. jis atvaziuoja. Cia registraturos tel.(8 444) 75575. Pasiskambink, pasakyk kad pas Sidlauska ir uzregistruos. Jei neklystu, dabar jis kovo 4 atvaziuos. Siuntimo nereikia, nes mokama konsultacija. Kaina 90 Lt, pakartotine 50 Lt. Bet cia i ta kaina ir echoskopija ieina. Tik patariu pries atvaziuojant pasidaryti kraujo tyrimus, nes jei neturesi, jis padarys, o tada po menesio vel reikes pas ji vaziuoti ir tik tada bus atsakymai. Tai jei is karto turi, nebereiks antrakart vaziuot ir vel pinigus moket mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(swea @ 2011 02 09, 18:09)
na tada pas mane tik ta viena išraiškinga  lotuliukas.gif
o jei ką sužinosi šia tema, būtinai parašyk, pas mane visgi šaltiniai visi be daktaro laipsnio  biggrin.gif

labas, tai siandien suzinojau savo tyrimu atsakymus. Mano FT4 kaip ir praeita menesi jau yra zemiau normos 9,8 tai dabar paliko tik po puse tabletes propycilio per diena. TTh tai nedare , sake kad nestumas gali ji veikti.
SWEA. klausiau del akiu grizimo i pradine padeti, sake kad tai labai invidualus dalykas. vieniems grizta , kitiems ne , sake kad dar daug klausimu sia tema neatsakyta.
Atsakyti
QUOTE(justina77a @ 2011 02 11, 16:23)
Zanina, i Miskinienes seimos centra Respublikos g. jis atvaziuoja. Cia registraturos tel.(8 444) 75575. Pasiskambink, pasakyk kad pas Sidlauska ir uzregistruos. Jei neklystu, dabar jis kovo 4 atvaziuos. Siuntimo nereikia, nes mokama konsultacija. Kaina 90 Lt, pakartotine 50 Lt. Bet cia i ta kaina ir echoskopija ieina. Tik patariu pries atvaziuojant pasidaryti kraujo tyrimus, nes jei neturesi, jis padarys, o tada po menesio vel reikes pas ji vaziuoti ir tik tada bus atsakymai. Tai jei is karto turi, nebereiks antrakart vaziuot ir vel pinigus moket mirksiukas.gif

AČIŪ 4u.gif tIK NEZINAU AR DABAR VAZIUOTI, AR BUS NAUDOS TYRYMAI PADARYTI, VAISTAI PRISKIRTI PAS SAVO VIETINĘ BUVAU PIRMADIENI. GAL PAGERTI VASTUS IR PO POROS MEN PAKARTOTI TYRIMUS JEI NEGEREJA TADA VAZIUOTI g.gif
Atsakyti