Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(protas99 @ 2011 01 29, 09:11)
Labas,

Propycili dazniausiai skiria nescioms moterims, taciau sis vaistas daugiausia ytakoja LT4, LT3 ir kt.harmonus. TTH daugiausia itakos turi Thyrozol arba pigesnis jo pakaitalas Metizol.
As jau puse metu geriu Thyrozol ir visi harmonai susireguliavo, turejau 2 mazgelius - pries 3d.echoskopuojant ju jau nebesimato thumbup.gif .
Metizol skiria pensinnkams arba tiems, kurie neturi lesu. Nuo jo buna salutiniai reiskiniai (bent jau man), bei labai svarbu tiksliai parinkti harmonu doze: jei per mazai - gydymas bus ilgas ir nebus veiksmingas, jei per daug - prasideda sanariu skausmai ir kt.bedos. Deja, jei liga nepasiduos per du metus, gydytojai siulo joda,arba operacija. Galiu tik pakartoti, savo endokrin.zodzius, kad struma lengviausiai gydoma is skydliaukes ligu.
Taip pat, esant galimybei, siulau pasikonsultuoti ir su kitais gydytojais, bei ypac saugoti sirdi.

Protas99,
Aciu uz konsultacija, as padejau va dabar metizoli, tai nors issimiegojau per keleta dienu. Reiks kita savsite eiti pas savo gydytoja prasyti kad keistu metizoli i thyrozoli, nes istikruju sito vaisto dar nebandziau. Tai o mazgeliai patys sau taip ir isnyko??? Cia daugiau i stebukla panasu thumbup.gif o kiek laiko pas tave tie mazgeliai nustatyti buvo? Nes pas mane tai turbut jau gal ir geru desimt metu jie yra doh.gif
Atsakyti
Sveiki, esu naujoke sioje sferoje. 2m gydziausi padidejusi prolaktina, o praeita sav apsilankiusi pas endokr. suzinojau, kad mano hiperprolaktinemija, gali buti itakota skydliaukes sutrikimu.
ar gali buti, jog prolaktino perteklius atsiranda del blogos skydliaukes veiklos? dariausi tyrimus, gal galit kas nors kazka pakomentuot?

Tirotropinas (TTH, TSH) (0.27 - 4.2) 1.690
Laisvas tiroksinas (FT4) (12 - 22) 17.30
Laisvas trijodtironinas (FT3) (3.1 - 6.8) 4.31
Skydliaukės mikrosominiai antikūnai (ATPO) (Iki 34 ) 11.68

Atsakyti
Nelabai zinau kas ta hiperprolaktinemija, bet jei gydytoja taip sake, tai matyt gali buti. Nors is skaiciu atrodo, kad viskas gerai su skydliauke, bet gyd. iziuri kitaip. Nes mano visi hormonai buvo pagal normas, bet gyd. paskyre thyroxina, nes pasake kad negeri hormonai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bordini @ 2011 01 31, 18:22)
Sveiki, esu naujoke sioje sferoje. 2m gydziausi padidejusi prolaktina, o praeita sav apsilankiusi pas endokr. suzinojau, kad mano hiperprolaktinemija, gali buti itakota skydliaukes sutrikimu.
ar gali buti, jog prolaktino perteklius atsiranda del blogos skydliaukes veiklos? dariausi tyrimus, gal galit kas nors kazka pakomentuot?

Tirotropinas (TTH, TSH)        (0.27 - 4.2)  1.690 
Laisvas tiroksinas (FT4)      (12 - 22)  17.30 
Laisvas trijodtironinas (FT3)    (3.1 - 6.8)  4.31
Skydliaukės mikrosominiai antikūnai (ATPO)  (Iki 34 )  11.68

padidejes prolaktino kiekis gali buti ir del skydliaukes hormonu. Pas mane prolaktinas gerokai virsija norma doh.gif
Atsakyti
O ka daro tas prolaktinas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(justina77a @ 2011 01 31, 22:52)
O ka daro tas prolaktinas? g.gif

prolaktinas atsakingas uz pieno sekrecija nestumo metu.
tuo tarpu neesant nestumui padidejes prolaktinas stabdo ovuliacija, isnyskta mmmm, paspaudus, is krutines bega skystis.
hiperprolaktinemija (pakiles prolaktino kiekis) yra viena is nevaisingumo priezasciu.
Papildyta:
QUOTE(mimoza:) @ 2011 01 31, 20:59)
padidejes prolaktino kiekis gali buti ir del skydliaukes hormonu. Pas mane prolaktinas gerokai virsija norma doh.gif

pas mane irgi nemazai virsija. o kaip tu kovoji su juo? geri Bromocriptina ar ir skydliaukei skirtus vaistus?
vat kai pakeiciau gydytoja uzsimine, jog tai gali but del skydliaukes, nes senasis 2metus nerado del ko prolakt. man "durnuoja. sakau, galiausiai pasirodys, jog 2metus issvaisciau 'gydydama" simptoma, o ne priezasti doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bordini: 01 vasario 2011 - 12:09
Sveikos mergaites
pasidariau tyrimus po 3 men atsakymai tokie :
TTH (Norma 0.27-4.2) mano 0.005 buvo 0.009
Laisvas Tiroksinas (NORMA 12-22) MANO 33.53Skydliaukes mikrosominiai antikuniai (norma iki34) mano 305.90 blink.gif
Nu ka jauciu nu net nezinau,manau esu pripratus prie tokios busenos tik nebent pulsas 120. Plaukai susitvarke nebeslenka. Eisiu pas gyd esu uzsiregistravus , kazin ka dabar skirs apart Metizolio g.gif
Atsakyti
QUOTE(zanina @ 2011 02 08, 10:11)
Sveikos mergaites
pasidariau tyrimus po 3 men atsakymai tokie :
TTH (Norma 0.27-4.2) mano 0.005 buvo 0.009
Laisvas Tiroksinas (NORMA 12-22) MANO 33.53Skydliaukes mikrosominiai antikuniai (norma iki34) mano 305.90  blink.gif
Nu ka jauciu nu net nezinau,manau esu pripratus prie tokios busenos tik nebent pulsas 120. Plaukai susitvarke nebeslenka. Eisiu pas gyd esu uzsiregistravus , kazin ka dabar skirs apart Metizolio  g.gif

labas , butinai parasyk koki gydyma toliau paskyre. o kiek jau laiko tu gydaisi ( tingiu ieskoti per visa tema ) , ar labai uzimta esi, gal poilsio truksta. Aisku tyrimu atsakymai nieko gero, bet vistiek noriu tave paskatinti nenusiminti, gal kaip nors apsitvarkysi savo sveikatele. smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites.
Nukreipkit man i kita tema, jei ne cia uzklydau.
Pas mane rado cistini darini skydliaukej - pasimeciau, nezinau ka galvot, viskas eme krist is ranku... nes zinau, kad cista gali supiktybet, o gal jau pikta, o as to nezinau. Esu nukreipta pradziai darytis hormonu tyrima, o kas paskui, nezinau. O be to, laukiuosi dar.
Ieskau, kur galiu paskaityt, kokie patyrimai, kaip gyvenasi su tokiom bedom.
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Matrioskina @ 2011 02 08, 19:55)
Sveikos mergaites.
Nukreipkit man i kita tema, jei ne cia uzklydau.
Pas mane rado cistini darini skydliaukej - pasimeciau, nezinau ka galvot, viskas eme krist is ranku... nes zinau, kad cista gali supiktybet, o gal jau pikta, o as to nezinau. Esu nukreipta pradziai darytis hormonu tyrima, o kas paskui, nezinau. O be to, laukiuosi dar.
Ieskau, kur galiu paskaityt, kokie patyrimai, kaip gyvenasi su tokiom bedom.
Aciu.

sveika, na del cistiniu dariniu tai as asmeniskai nieko nezinau, bet pas mane yra hiperaktyvi skydliauke ir as taip pat siuo metu laukiuosi. Gydytojai pastebejo tai, nes buvo aukstas kraujospudis , o kaip tavo siuo metu? Mane ta pacia diena nusiunte pas endokrinologa, padare ekstra hormonu tyrima ir kadangi jie buvo blogi ta pacia diena issiunte i klinikas. Jose teko paguleti tol kol isvale krauja (plazmoferezemis), paskyre gydyma propyciliu (nuo skydliaukes) ir trandante (nuo sirdies) dabar kas 3-4 savaites tikrina hormonus ,kai kurie gereja kai kurie ne, bet nestuma issaugojom. tai tiek , bet gal tavo hormonu tyrimas bus geras, o tas darinukas bus saugus , kuri pasigydyti galesi jau pasigimdziusi. sekmes tau rasyk kaip seksis tau. linkiu kuo geresniu tyrimu atsakymu
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif Jurgita35, o koks tas vaistas trandante? Cia nuo pulso? Vedziau i vaistai.lt, bet nerodo man tokio g.gif As pradejau mildronate gerti, jis stiprina sirdies raumeni, suteikia istvermes. Tai jau antra diena visai gerai jauciuosi (tfu tfu tfu). Nezinau ar cia nuo tu vaistu ar tik sutapimas. Nes siaip ir gyvenime daug ka pakeiciau, maziau stresuoju, daugiau pailsiu, valgau daugiau. Ir net priaugau jau 3 kg bigsmile.gif (buvau beveik 10 numetus).
Atsakyti
QUOTE(jurgita35 @ 2011 02 08, 15:52)
labas , butinai parasyk koki gydyma toliau paskyre. o kiek jau laiko tu gydaisi ( tingiu ieskoti per visa tema ) , ar labai uzimta esi, gal poilsio truksta. Aisku tyrimu atsakymai nieko gero, bet vistiek noriu tave paskatinti nenusiminti, gal kaip nors apsitvarkysi savo sveikatele. smile.gif

Sveiki, ačių. Buvau pas gydytoją, vėl gydymas nuo pat pradziu po 4 tabletes Metizolio i diena, žuvų taukai, ir Carsyl arba Essentiale forte N. nes Metizolis veikia kepenis doh.gif
Gydziausi 3 mėn. Bet geriau nesąžiningai, įpuolė šventės tai tą dieną jei gerdavau vyno ar bent kokio alkoholio, tai vaistų negerdavau. Tai užmirštu išgerti beišgeriu kokią 1 tabletę.
Manau dirbu daug . Tą laikotarpį, kai gydžiausi išpuolė mažai išeiginių per šventes , nes dirbu buhalterinį darbą , inventorizacijos ir tt.
Dar auginu 3 vaikus smile.gif Tarnaičių namuose neturiu biggrin.gif Jei turėčiau galimybę tikrai nedirbčiau, turėčiau veiklos sočiai biggrin.gif
Bet, esu laiminga , kad nors plaukai jau ežiukas neblogas yra ir nebeslenka visai,kiek slinko siaubingai. Kuokštais sukuodavau , net širdis stodavo , galvojau, kad be plaukų liksiu doh.gif
Atsakyti