Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(Ilgakase @ 2011 11 25, 11:22)
Sveikutes, jau rasiau panasia zinute Skydliaukes problemu temeleje, bet uzklausiu dar ir cia, nes cia renkasi butent hiperfunkcijos "biciules"

gal esate kas susidūrę su tokiu klausimu ar situacija: kaip skydliaukės hiperfunkcija veikia kaulų gijimus, kalcio kiekį organizme. Šiuo metu hormonu tyrimai yra blogi, geriu Metizolį. Gal kas esate tokioj būklėj susilaužę kaulus, kaip sekėsi gyti???? Niekur nerandu internete informacijos, o taip reikia skubaus atsakymo, kad būtų ramiau, nes tik už savaites pas endokrinologą sad.gif

o gal kuri turejote planine operacija, dar begeriant metizoli??? Sis vaistas, kaip suprantu blogina krauja ir mazina organizmo atsparuma - tai gal tokiu atveju pries operacija vertetu nebegerti vaistu??? (aisku, cia jau endokrinologas daugiau pasakys, bet gal jus jau kuri esate susidure su panasia situacija?????).

sveika, man operavo skydlaiuke, tai metizoli, nutrauke savaite iki operacijos,
pasalino visa skydlaiuke
del kitu operaciju, pasakyti negaliu
Atsakyti
QUOTE(jurgita35 @ 2012 01 11, 13:33)
labas, pas mane lygiai tas pats buvo, kai suneliui buvo 2 men. atsinaujino skydliauke, mano poliklinikos gydytoja israse po 6 tab. per diena.  metizolio, kai paklausiau del maitinimo sake, kad galiu maitinti, o jei labai bus neramu galesiu kas kuri laika pasidaryti vaikuciui tyrimus, na man kazkaip norejosi dar vienos gydytojo nuomones ir as pasiskambinau gydytojai i klinikas pas kuria gulejau nestumo metu, ji nepritare,kad galima gerti vaistus ir maitinti kudiki, sake ,kad tokiu vaistu  nuo skydliaukes nera,tad teko paciai priimti sprendima. As nors ir labai su skaudancia sirdimi nusprendziau nemaitinti, manau,kad ir jus turite pati nuspresti arba pasitarkite su keliais gydytojais , paziuekite kokios bus ju nuomones.
propycilis maziau kenksmingesnis tik nestumo metu, nes neprasiskverbia pro plancenta, o maitinant vienodai veikia ,kaip ir metizolis
  sekmes jums

Aš irgi geriu po 6 tabletes metizolio,matyt panašiai pas mus sutrikę.YĮdomu per kiek laiko visiškai atsistato harmonai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Danguoliukas33 @ 2012 01 13, 20:09)
Aš irgi geriu po 6 tabletes metizolio,matyt panašiai pas mus sutrikę.YĮdomu per kiek laiko visiškai atsistato harmonai  g.gif

Man ir po gimdymo, kai maitinau dukrytę, sutriko skydliaukė, gėriau po 6 tabletes, tai maitinimą man liepė nutraukti, mano gydytoja konsultavosi su Kazanavičium, jis teigia, kad per pieną vaistas patenka ir kūdikiui. Tiesa, aš gėriau Propicilį, tai man hormonai atsistatė per 1,5 metų ir dabar jau metus negeriu vaistų, bet skydliaukė funkcionuoja normaliai.
Atsakyti
QUOTE(aksi @ 2012 01 16, 06:57)
Man ir po gimdymo, kai maitinau dukrytę, sutriko skydliaukė, gėriau po 6 tabletes, tai maitinimą man liepė nutraukti, mano gydytoja konsultavosi su Kazanavičium, jis teigia, kad per pieną vaistas patenka ir kūdikiui. Tiesa, aš gėriau Propicilį, tai man hormonai atsistatė per 1,5 metų ir dabar jau metus negeriu vaistų, bet skydliaukė funkcionuoja normaliai.

blink.gif taip ilgai vaistus gėrei ??? aš konsultavausi su Kauno klinikų gydytoja,tai sakė po mėn galiu pasidaryti tyrimus ir tikėtis,kad atsistatė harmonai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Danguoliukas33 @ 2012 01 16, 11:37)
blink.gif taip ilgai vaistus gėrei ??? aš konsultavausi su Kauno klinikų gydytoja,tai sakė po mėn galiu pasidaryti tyrimus ir tikėtis,kad atsistatė harmonai  g.gif

Man atsistatė tik po 1,5 metų. Bet kiekvienam kitaip, gal kitam ir po mėnesio atsistato. Aš ir kas mėnesį dariausi tyrimus, tyrimai kas kart po truputį gerėdavo, mažino dozę, visą laiką negėriau po 6, tik iš pradžių. bet teko ilgai vargt kol susireguliavo ta mano skydliaukė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aksi @ 2012 01 16, 15:21)
Man atsistatė tik po 1,5 metų. Bet kiekvienam kitaip, gal kitam ir po mėnesio atsistato. Aš ir kas mėnesį dariausi tyrimus, tyrimai kas kart po truputį gerėdavo, mažino dozę, visą laiką negėriau po 6, tik iš pradžių. bet teko ilgai vargt kol susireguliavo ta mano skydliaukė smile.gif

na taip,kiekvieno organizmas skirtingas.Linkiu,kad daugiau nesuaktyvėtų mūsų skydliaukės 4u.gif
Atsakyti
sveikos ,as irgi jau metai kaip vargstu su ta skydliauke pradzioje pradejus nuo 6 tab buvau sumazinusi iki 3 ,bet ir vel pablogejo , po to kuri laika 4 geriau tada kaip ir atsistate, o dabar du men vel po 3 ,matysim kas bus , siaip tas gydymas tikrai uzima ilga laika as jau galvojau ,kad teks visada su vaistais draugauti , bet AKSI suteikei man vilties kad gal ir man kada nors susitvarkys.
Atsakyti
QUOTE(jurgita35 @ 2012 01 25, 13:33)
sveikos ,as irgi jau metai kaip vargstu su ta skydliauke pradzioje pradejus nuo 6 tab buvau sumazinusi iki 3 ,bet ir vel pablogejo , po to kuri laika 4 geriau tada kaip ir atsistate, o dabar du men vel po 3 ,matysim kas bus , siaip tas  gydymas tikrai uzima  ilga laika as jau galvojau ,kad teks visada su vaistais draugauti , bet AKSI suteikei man vilties kad gal ir man kada nors susitvarkys.

aišku,kad susitvarkys 4u.gif man jau gal 4 kartus buvo pablogėjimai. 18 metų buvau,kai prasidėjo, bet pageriu vaistų ir vėl kokių 6 metų pertrauka. dabar matyt nėštumas iššaukė aktyvėjimą, bet nieko, įveiksiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif turiu problema jau nuo pat brendimo pradzios, tai spuogai. tevukui tas pats irgi jaunysteje buvo berdavo stipriai. tai as i ji atsigimiau. sugalvojau padaryti tyrimus skydliaukes TTH 0.013, FT4 21,17. noriu paklausti ar tokie tyrimai gali itakoti mano beda, gal kas yra susidure su stipriu berimu?
Atsakyti
QUOTE(agnyshka @ 2012 01 30, 01:00)
Sveikutes smile.gif turiu problema jau nuo pat brendimo pradzios, tai spuogai. tevukui tas pats irgi jaunysteje buvo berdavo stipriai. tai as i ji atsigimiau. sugalvojau padaryti tyrimus skydliaukes TTH 0.013, FT4 21,17. noriu paklausti ar tokie tyrimai gali itakoti mano beda, gal kas yra susidure su stipriu berimu?

TTH norma (0,55-4,78) pas tave jo labai mažai, FT4 norma(11,5-22,7) pas atve irgi toks ant ribos.Dėl spuogų nežinau,ar šie rodikliai turi kokios reikšmės,reikia pas gydytojus klausti g.gif
Atsakyti
Sveikos, man hormonai po 5men atsistate ant ribos, o buvo lb blogi, dar vis geriu po viena tab metizolio, gyd sake, kad paskirs papildoma vaista skydliaukei blokuot, gal esat ka girdejusios?
Atsakyti
QUOTE(egasonka @ 2012 02 18, 16:17)
Sveikos, man hormonai po 5men atsistate ant ribos, o buvo lb blogi, dar vis geriu po viena tab metizolio, gyd sake, kad paskirs papildoma vaista skydliaukei blokuot, gal esat ka girdejusios?

sveika, deja neteko apie toki vaista girdeti, bet jei jums paskirs tai pasidalinkit ziniomis nes idomu kas tai per vaistai.
Atsakyti