Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

Apie Kelp štai ką radau - "Kelp jodas dėl netirpumo gali net užblokuoti skydliaukę, todėl reiktų šiuos papildus vartoti atsargiai."
Tai nežinau vartot juos ar ieškot kokių kitų.
Iš rusiškų yra kažkokios Jodo kapsulės, gal tokius pavartot? g.gif
Atsakyti
Tai, kad turint hiperskydliauke, kaip tik reikia vengti jodo: negalima joduotos druskos, juros kopustu, juros gerybiu, soliariumo, Lietuvos pajurio, saules ir kt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mimoza:): 12 rugpjūčio 2011 - 20:17
QUOTE(mimoza:) @ 2011 08 12, 20:15)
Tai, kad turint hiperskydliauke, kaip tik reikia vengti jodo.

Ta skydliaukė nuo normos nukrypsta labai įvairiai. Didėja, mazguojasi, ir hormonai visais atvejais gali būti visokie: arba normoj, arba per daug, arba per mažai. Man tai atrodo gan sudėtingai, šitoj vietoj pasitikiu gydytoja. Jeigu ji mano atveju (nedideli mazgeliai su hormonais normoj) skyrė gerti jodą, ir būtent jūros dumblių tabletyčių pavidalu, tai taip ir darau. Kitais atvejais gal jodas netinka.
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 08 12, 22:23)
Ta skydliaukė nuo normos nukrypsta labai įvairiai. Didėja, mazguojasi, ir hormonai visais atvejais gali būti visokie: arba normoj, arba per daug, arba per mažai. Man tai atrodo gan sudėtingai, šitoj vietoj pasitikiu gydytoja. Jeigu ji mano atveju (nedideli mazgeliai su hormonais normoj) skyrė gerti jodą, ir būtent jūros dumblių tabletyčių pavidalu, tai taip ir darau. Kitais atvejais gal jodas netinka.

Galbus Jus teisi - kiekvienam parenka geriausiai.
Pas mane nera jokiu mazgeliu, hormonai rodo hiperaktyvuma, skydliauke padidejus, todel reikia vengti jodo, nes kuo didesnis skydliaukes plotas, tuo daugiau jodo sugeria...
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 08 12, 21:23)

na matot kaip...si tema butent apie hiperfunkcija, todel mimoza ir sako kad sergant hiperfunkcija reikia vengti jodo...man daktaras sake ta pati - kuo maziau jodo turinciu produktu ax.gif
Atsakyti
Sveiko merginos,

norėčiau Jūsų paklausti, ar pradėjus gerti vaistus skydliaukės hormonų kiekiui padidinti, krenta svoris ir pasitraukia nuolatinis nuovargis? Jei taip, tai per kiek maždaug laiko pasijaučia tas poveikis? Ir kas dar vyksta, geriant tuos vaistus?

Atsakyti
QUOTE(guxe @ 2011 09 13, 09:45)
Sveiko merginos,

norėčiau Jūsų paklausti, ar pradėjus gerti vaistus skydliaukės hormonų kiekiui padidinti, krenta svoris ir pasitraukia nuolatinis nuovargis? Jei taip, tai per kiek maždaug laiko pasijaučia tas poveikis? Ir kas dar vyksta, geriant tuos vaistus?

Sveikute

matai cia uzeina merginos kurios turi hiperfunkcija, t.y. tos kuriu hormonu kiekis organizme per didelis, tad kazin ar kas padeti siuo klausimu tau gales ax.gif pabandyk kitose temose uzklausti 4u.gif man tai seip jauciasi kad kai geriu vaistus ir hormonai krenta tada svoris daugiau augti pradeda, o kai vel sukyla hormonai tai krenta vel keliais kg ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta7777 @ 2011 09 13, 16:57)
Sveikute

man tai seip jauciasi kad kai geriu vaistus ir hormonai krenta tada svoris daugiau augti pradeda, o kai vel sukyla hormonai tai krenta vel keliais kg ax.gif

Sveikutes,

Skaitinejau temele, bet gal matyt neuzfiksavau man rupimo atsakymo ax.gif
Nuejau pas gydytoja del to, kad gana staigiai priaugau 5 kg. Kadangi gyvenu ne Lietuvoje, tad pilno tyrimo nespejau grizusi pasidaryti, bet pradinis kraujo tyrimas parode skydliaukes hiperfunkcija. Kai vidaus gydytoja uzsimine dar apie kelis sios ligos simtomus, supratau, kad jau kuri laika su sia liga gyvenu. Zinoma zadu toliau eiti tirtis. Bet siuo mentu vieno dalyko nesuprantu - kodel prie hyperfunkcijos svoris auga???? Juk turi buti atvirksciai. Gal jus, kurios jau ilgiau "draugaujate" su sia liga jau zinot atsakyma? Nes kiek skaiciau tema, ne man vienai taip...
4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, jau rasiau panasia zinute Skydliaukes problemu temeleje, bet uzklausiu dar ir cia, nes cia renkasi butent hiperfunkcijos "biciules"

gal esate kas susidūrę su tokiu klausimu ar situacija: kaip skydliaukės hiperfunkcija veikia kaulų gijimus, kalcio kiekį organizme. Šiuo metu hormonu tyrimai yra blogi, geriu Metizolį. Gal kas esate tokioj būklėj susilaužę kaulus, kaip sekėsi gyti???? Niekur nerandu internete informacijos, o taip reikia skubaus atsakymo, kad būtų ramiau, nes tik už savaites pas endokrinologą sad.gif

o gal kuri turejote planine operacija, dar begeriant metizoli??? Sis vaistas, kaip suprantu blogina krauja ir mazina organizmo atsparuma - tai gal tokiu atveju pries operacija vertetu nebegerti vaistu??? (aisku, cia jau endokrinologas daugiau pasakys, bet gal jus jau kuri esate susidure su panasia situacija?????).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgakase: 25 lapkričio 2011 - 10:23
sveikos merginos 4u.gif labai reikia patarimo.Maitinau vaikiuką ir labai pablogėjo sveikata,pasidariau skydliaukės harmonus,ogi per daug gamina.paskyrė daktarė vartoti metizolį.gal žinot ar yra vaitas,kurį geriant galima maitinti mažiuką, nes dabar nemaitinu... verysad.gif kankinuos ir aš ir vaikas.
Atsakyti
QUOTE(Danguoliukas33 @ 2012 01 10, 18:05)
sveikos merginos  4u.gif labai reikia patarimo.Maitinau vaikiuką ir labai pablogėjo sveikata,pasidariau skydliaukės harmonus,ogi per daug gamina.paskyrė daktarė vartoti metizolį.gal žinot ar yra vaitas,kurį geriant galima maitinti mažiuką, nes dabar nemaitinu... verysad.gif kankinuos ir aš ir vaikas.

labas, pas mane lygiai tas pats buvo, kai suneliui buvo 2 men. atsinaujino skydliauke, mano poliklinikos gydytoja israse po 6 tab. per diena. metizolio, kai paklausiau del maitinimo sake, kad galiu maitinti, o jei labai bus neramu galesiu kas kuri laika pasidaryti vaikuciui tyrimus, na man kazkaip norejosi dar vienos gydytojo nuomones ir as pasiskambinau gydytojai i klinikas pas kuria gulejau nestumo metu, ji nepritare,kad galima gerti vaistus ir maitinti kudiki, sake ,kad tokiu vaistu nuo skydliaukes nera,tad teko paciai priimti sprendima. As nors ir labai su skaudancia sirdimi nusprendziau nemaitinti, manau,kad ir jus turite pati nuspresti arba pasitarkite su keliais gydytojais , paziuekite kokios bus ju nuomones.
propycilis maziau kenksmingesnis tik nestumo metu, nes neprasiskverbia pro plancenta, o maitinant vienodai veikia ,kaip ir metizolis
sekmes jums
Atsakyti
Sveikos, pagaliau ir aš sulaukiau ats. iš Kauno klinikų. Histologinio tyrimo ats. yra Lėtinis limfocitinis tiroiditas. Gal kas galit apie šita diagnoze ka nors pasakyti, nes pas daktare eisiu tik penktadieni. Man tiesiog būtų įdomu sužinoti. Nes apie limfocitinį tiroiditą info nerandu. Ačiū
Atsakyti