Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu... 6 tema

[quote=vovere74,2008 06 02, 13:06]
Papildyta:

jei jau moki valdyt automobilį, tai tikrai tave į miestą išleis. aš, kadangi visiškai nemokėjau ir išvis pirmąsyk prie vairo atsisėdau, tai į miestą iš karto nevarė. šiaip tai nebijok, kai pajudėsi iš vietos, baimė dings. aišku, įtampa liks, bet taip ir turi būti 4u.gif
[/quote]
O mane varė. Pasakiau, kad nemoku NIEKO. Pasakiau, kad nežinau ką su kojom veikt, juolab su rankom. Tai mano instruktorius liepė parodyt kaip nemoku. Tik atsisėdau už vairo - varyk į miestą. Jis man neleido aikštelėj pasimokyt, liepė iškart į gatves varyt. Sakė, kad aikštelėj leis tik specialioj. Na, antrą dieną sužinojau ir kas ta speciali biggrin.gif
Dabar kai pagalvoju, tai negera darosi. Ir kaip taip galima iškart vyt į gatves tokius žioplius?
[/quote]
man ir tas pats buvo, prieš pirmą važiavimą su instruktorium buvau porą kartų už vairo sėdėjus na gal po 20 min, visiškai žalia. Sakau instruktoriui nevažiuosiu į gatvę, sako tu nori išmokti? tai ir važiuojam smile.gif o į aikštelę nuvažiavom kaip buvo mano 4 važiavimas
Atsakyti
Mane irgi varė. unsure.gif Būtent tas nesaugumas ir išgąsdino labiausiai. Kaip žioplelė važiuoji, nieko nesuprasdama ir nespėdama, o instruktorius tai ant stabdžių mina, tai gazo duoda doh.gif Ir neišlipsi, arba neapsižliumbsi kaip kad su vyru važiuodama lotuliukas.gif
Atsakyti
vare pirma pamoka, per pika (d.d. 8-9.30 val), tik tiek kad as jau buvau uz vairo sedejusi...siaip sakiau kad irgi nenoriu, bet kai teko pirma pamoka savarankiskai jonavos gatve pavazineti (instruktorius telefonu snekejo), labai greitai baime miesto gatvems dingo...
Atsakyti
O kai taretes su instruktoriumi del pirmos vaziavimo pamokos, tai jis jusu neklause, ar esat masinos vaira rankose turejusios, ar esat pacios vaziavusios? Nes manes tai visko issiklausinejo, o kai atejo ta pirmoji vaitavimo pamoka, tai ji praejo tokioj gatvelej, kur masinos beveik nevaziuoja (na gal i pusvaladi kokia viena). Man irgi viska smulkiai paaiskino, kas ir kaip, aprode masina ir t.t. Dave pavaziuoti, ziurejo, kaip ka valdau, keleta pratimu tokiu dar atlikom ir viskas. smile.gif Kadangi as jau buva turejusi vaira rankose, tai buvo kiek paprasciau thumbup.gif . Tikrai nereikejo jam pasakoti, kaip begius perjungtti, kur koks pedalas randasi, ar kaip rankini uztraukti lotuliukas.gif
O vat per antra pamoka, taip visai netiketai, liepe vaziuot tiesiai ta gatvele, o tik ziuriu, kad as jau mieste doh.gif . Sakau, tai jau i miesta varom? O jis: o ko cia laukt, normaliai gaudaisi rolleyes.gif . Bet va paciam mieste visas normalus gaudymasis dingo. Rankos dege, kojos drebejo, prakaitas pyle ant kiekvienos sankryzos, zodziu, buvo ne kas...
Ir tik dabar, jau turejusi 6 pamoka, o ir ja aiksteleje, nebepila toks prakaitas, nors rankos vis dar dega tongue.gif

Tai stai tokie mano pirmi kartai buvo. Pamatysit, su laiku nei rankos drebes, nei kojos, o kuo toliau, tuo maziau jau ir klaidu darysit. Viskas ateina tik su praktika thumbup.gif . Pamatysit!!!!!!!!!!!!! 4u.gif
Atsakyti
Na, manes neklause, bet as nusprendziau biski pameluot jei klaus 4u.gif sakysiu, kad nevaziavusi esu blush-anim-cl.gif Vsio einu, nors toks jausmas, kad koju neturiu biggrin.gif jei spesiu iki darbelio tai pasistengsiu parasyt, vare mane i ta miesta ar ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sirdinga @ 2008 06 02, 15:46)
Na, manes neklause, bet as nusprendziau biski pameluot jei klaus 4u.gif  sakysiu, kad nevaziavusi esu blush-anim-cl.gif Vsio einu, nors toks jausmas, kad koju neturiu biggrin.gif  jei spesiu iki darbelio tai pasistengsiu parasyt, vare mane i ta miesta ar ne  biggrin.gif

Nu nesamone, kad gali varyt is pirmo karto i pati pika... doh.gif . Juk jis taves visai nezino, nepazista, net nezino, ar vaira normaliai moki sukti... Keistai... unsure.gif

Na, tai sekmes 4u.gif . Parasyk, kaip sekesi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Darlinyte @ 2008 06 02, 15:51)
Nu nesamone, kad gali varyt is pirmo karto i pati pika...  doh.gif . Juk jis taves visai nezino, nepazista, net nezino, ar vaira normaliai moki sukti... Keistai...  unsure.gif

Na, tai sekmes  4u.gif . Parasyk, kaip sekesi wink.gif

Manęs irgi neklausė ar vairą esu laikiusi. Aš jam pati pasakiau, kad ničnieko nemoku. Aš užsispyriau ir viskas, kad į aikštelę vežtų. Man instruktorius - ne. Aš jam - taip. Prasiginčijom kurį laiką, pamatė, kad boba užsispyrusi ir gavo nusileisti. Nuvežė į aikštelę, atsisėdau už vairo ir ratą aikštelėj prasukę į miestą išvažiavom. Aš rėkiau, kad nenoriu ir nevažiuosiu, o jis man - važiuosi.
Jėzus kokia pikta buvau. Net nežinojau kaip tie bėgiai išvis persijunginėja, kaip stabdyt. Kojas painiojau vietoj stabdžio gazą myniau, posūkį rodžiau į dešinę, o pati sukau į kairę. Čia kaip tame anekdote: Jeigu moteris, už vairo, rodo posūkį į dešinę, tai dar nereiškia, kad ji suks į kairę. Ji gali važiuoti ir tiesiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 06 02, 16:16)
Manęs irgi neklausė ar vairą esu laikiusi. Aš jam pati pasakiau, kad ničnieko nemoku. Aš užsispyriau ir viskas, kad į aikštelę vežtų. Man instruktorius - ne. Aš jam - taip. Prasiginčijom kurį laiką, pamatė, kad boba užsispyrusi ir gavo nusileisti. Nuvežė į aikštelę, atsisėdau už vairo ir ratą aikštelėj prasukę į miestą išvažiavom. Aš rėkiau, kad nenoriu ir nevažiuosiu, o jis man - važiuosi.
Jėzus kokia pikta buvau. Net nežinojau kaip tie bėgiai išvis persijunginėja, kaip stabdyt. Kojas painiojau  vietoj stabdžio gazą myniau, posūkį rodžiau į dešinę, o pati sukau į kairę. Čia kaip tame anekdote: Jeigu moteris, už vairo, rodo posūkį į dešinę, tai dar nereiškia, kad ji suks į kairę. Ji gali važiuoti ir tiesiai biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Oi, su tais posukiais tai man ir dabar visokiu kuriozu buna doh.gif . Kai pries pat posuki instruktorius pasako suk i desine ar kaire, tai as vis atvirksciai. Juokiasi jis, kad pusiu neskiriu doh.gif , o as is to susijaudinimo ir baimes nebezinau, kur i kokia sukt reikia... Bet nieko, paskui sake, bus viskas automatiskai ir nereikes apie nieka galvoti, tik zenklus ir kitus dalyvius stebeti thumbup.gif .
O del to vaziavimo is karto i miesta, tai matyt kiekvieno instruktoriaus reikalas. Jie juk zino. Mano instruktorius sake, kad dabar jau niekam niekada nesako, kada i miesta leks, nes paskui moteriskes po dvi paras nemiegojusios is tos baimes pas ji i pamoka ateidavo doh.gif doh.gif doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na, mergaites, grizau biggrin.gif Kaip ten sako, apetitas auga bevalgant? Taigi, ir man taip, noriu pakartot vaziavima thumbup.gif kadangi meluot nemoku, tai prisipazinau, kad truputuka esu vaziavusi, o kai pasakiau, kad be MB naujo masiniuko, teko ir su busimo uosvio audine simtine pavaziuot, tai instruktorius sake lekiam i miesta lotuliukas.gif man biski sokas buvo, bet nekilo mintis islipt is masinos (o namuose bunant jau planavau, kad taip padarysiu) 4u.gif Na, i pati miesta nelindom, bet isvaziuojant i uzmiesti, dar teko ir jame pasisukiot smile.gif treciadieni tai tikrai jau vaziuosim i miesta, bet baimes kolkas bent jau nera smile.gif labai puikus instruktorius, pamoke, nuramino, pagyre, bet ir pasake, kad mieste dar visko bus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sirdinga @ 2008 06 02, 17:51)
Na, mergaites, grizau  biggrin.gif  Kaip ten sako, apetitas auga bevalgant? Taigi, ir man taip, noriu pakartot vaziavima  thumbup.gif kadangi meluot nemoku, tai prisipazinau, kad truputuka esu vaziavusi, o kai pasakiau, kad be MB naujo masiniuko, teko ir su busimo uosvio audine simtine pavaziuot, tai instruktorius sake lekiam i miesta lotuliukas.gif man biski sokas buvo, bet nekilo mintis islipt is masinos (o namuose bunant jau planavau, kad taip padarysiu)  4u.gif Na, i pati miesta nelindom, bet isvaziuojant i uzmiesti, dar teko ir jame pasisukiot  smile.gif treciadieni tai tikrai jau vaziuosim i miesta, bet baimes kolkas bent jau nera smile.gif labai puikus instruktorius, pamoke, nuramino, pagyre, bet ir pasake, kad mieste dar visko bus ax.gif

Na matai kaip gerai, šaunuolė. Taip ir toliau thumbup.gif
Atsakyti
jei jau moki valdyt automobilį, tai tikrai tave į miestą išleis. aš, kadangi visiškai nemokėjau ir išvis pirmąsyk prie vairo atsisėdau, tai į miestą iš karto nevarė. šiaip tai nebijok, kai pajudėsi iš vietos, baimė dings. aišku, įtampa liks, bet taip ir turi būti 4u.gif
[/quote]

Na, taip ta baime dingo, o itampa liko ax.gif bet islipus is masinos, tai desine koja kai nutirpo,tai iki pat namu kol parejau jos nejauciau lotuliukas.gif o MB paskambinus po 5 minuciu pokalbio jis galu gale sako "o tu baigsi kada nors drebet?" lotuliukas.gif Tik namuos i savo stovi atsistojau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Darlinyte @ 2008 06 02, 16:45)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Oi, su tais posukiais tai man ir dabar visokiu kuriozu buna  doh.gif . Kai pries pat posuki instruktorius pasako suk i desine ar kaire, tai as vis atvirksciai. Juokiasi jis, kad pusiu neskiriu  doh.gif , o as is to susijaudinimo ir baimes nebezinau, kur i kokia sukt reikia... Bet nieko, paskui sake, bus viskas automatiskai ir nereikes apie nieka galvoti, tik zenklus ir kitus dalyvius stebeti  thumbup.gif .
O del to vaziavimo is karto i miesta, tai matyt kiekvieno instruktoriaus reikalas. Jie juk zino. Mano instruktorius sake, kad dabar jau niekam niekada nesako, kada i miesta leks, nes paskui moteriskes po dvi paras nemiegojusios is tos baimes pas ji i pamoka ateidavo  doh.gif  doh.gif  doh.gif  biggrin.gif

aš tai vis ne tą posūkį įjungiu, o įvažiavus į jį pamirštu jį išjungt blush2.gif arba išvis be posūkio varau biggrin.gif
Papildyta:
šaunuolė, širdinga thumbup.gif
baltai pavydžiu, kad tokį šaunų instruktorių gavai, kuris ir nuramina, ir pagiria...
Atsakyti