Labai įdomu ir nemažai naudingos info radau šioje temoje, bet papasakosiu ir savąją situaciją. Atėjau į naują darbą vietoj į dekretą išėjusios darbuotojos, o po mėnesiuko darbo čionai, sužinau, kad pati laukiuosi jau penkta savaitėlė

Žinoma pirmiausia užplūdo džiaugsmo ašaros, o tik paskui nerimas ir baimė, kas dabar bus

Tik priėmė, ir dar vietoj nėščiosios, o dabar ir pati pastojau.. Sakiau nieko niekam kol kas nesakysiu, bet prasidėję pykinimai, vėmimas ir silpnumas viską išdavė

Labai bijojau viską pasakyti savo viršininkui, bet tas nerimas ir amžina baimė pamaniau kur kas blogiau už tiesą. Taigi namie pasitariau su vyru, ir nusprendėm kaip bus taip.. Sukaupiau visą drasą, nuėjau ir pasakiau.. Tespėjus pasakyti, kad taip ir taip čia išėjo, aš laukiuosi, jis nusišypsojo ir pasakė, kad šaunu, labai sveikinu

Paklausiau, tai kaip bus su mano darbu, tai pasakė, kad dirbčiau kiek galiu, labai nesigilinau, bet supratau, kol gerai jausiuosi, kol prieis laikas į dekretą

Džiaugiuosi, kad viskas taip gavosi

Taigi pasiskaičiavau, kad i dekretą išeit turėčiau gruodžio mėnesį, bet prieš tai kaip tik gruodžio mėnesį man prieina ir atostogos, nes po pusės pradirbtų metų čia privaloma išeiti pailsėti

Kol kas nieko nežinau, kaip čia man bus su dekretu, su pašalpa, nes darbo sutartis terminuota - (laike nėštumo ir gimdymo ir vaiko iki 1 metų priežiūros) vietoj tos darbuotojos, kuri prieš mane išėjo. O prieš tai dirbau tik puse etato, tai būtų nekas, bet su vyru pakalbėjus pasidarė ramiau, nes kaip jis pasakė, ar gausi ar ne tuos pinigėlius, lialiukas juk jau pas tave pilvelyje