Įkraunama...
Įkraunama...

Tik pakeičiau darbą ir sužinojau, kad nėščia!

aha... saziningi darbdaviai... vienas toks labai jau deklaruojantis sazine, suzinojes , kad as laukiuosi, "i rankas" gaunama alga sumazino.. nes tipo, nuo popieriaus pradejo moket didesni procenta, tai jam reikia, kad imone nuostolio nepatirtu.. ir nepaliko jokios galimybes dar priedo uzsidirbt.. nors visi kiti "etatiniai" sitai daryti gali...
nekenciu jo. O uz tai, kad skriaudzia mane ir mano vaikeli netgi dar negimusi - uoj kaip jam kada nors likimas padarys...
gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(visata @ 2005 06 27, 13:18)
aha... saziningi darbdaviai... vienas toks labai jau deklaruojantis sazine, suzinojes , kad as laukiuosi, "i rankas" gaunama alga sumazino.. nes tipo, nuo popieriaus pradejo moket didesni procenta, tai jam reikia, kad imone nuostolio nepatirtu.. ir nepaliko jokios galimybes dar priedo uzsidirbt.. nors visi kiti "etatiniai" sitai daryti gali... 
nekenciu jo. O uz tai, kad skriaudzia mane ir mano vaikeli netgi dar negimusi  - uoj kaip jam kada nors likimas padarys...
gun_bandana.gif

4u.gif tai gal tau jis pakele "ant popieriaus" kad tu galetum veliau kur kas geresne pasalpa gauti is Sodros.O imones biudzete nebuvo numatyta papildomu islaidu mokesciam (nes automatiskai pakylo ir nuo atlyginimo mokesciai) todel is taves ir atskaiciuoja, bet juk vistiek tu pabaigoje kai gausi jau pasalpas laimesi daugiau piniguciu.Mano draug pas pazystama idarbino tik knygute ir pati netik algos negauna bet tai tam darbdaviui ir pinigelius moka (kad mokescius padengtu), o kai iseis i dekretines tikrai neblogai gales pasirupinti savimi ir savo vaikuciu.
Atsakyti
QUOTE(visata @ 2005 06 27, 13:18)
nekenciu jo. O uz tai, kad skriaudzia mane ir mano vaikeli netgi dar negimusi  - uoj kaip jam kada nors likimas padarys...
gun_bandana.gif

Jo... blink.gif Uzjauciu tave console.gif Taciau stenkis neimti i galva, nes tai kenkia ir tau ir vaikuciui... Nors pati zinau kaip tai yra sunku.... Tikrai apmaudu...
As va tokiu kaip tavo istoriju prisiklausiusi ir liejau asaras cry.gif ir baisiai bijojau fear.gif darbdavio...
Bet zinai ka? Kai apsisprendziau viska tiesiai sviesiai pasakyti dyrikei, jau sau buvau pasakius, kad nesvarbu ir tas darbas, ir tas atlyginimas... Kaip nors vis vien issisuksiu... SVARBIAUSIA, KAD VAIKUTIS GIMTU SVEIKAS, o jau po to bus matyti... Man kazkaip smegenis praplove viena mergina, sutikta ligonineje. Ji pasakojo, kad pirmaji nestuma plesesi, nervinosi del darbo ir kt. ssss ir prarado savo vaikuti, uztat dabar ji masto visai kitaip - nusispjaut ant visko, o pirmoje vaikas ir jos sveikata ir ramybe.
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2005 05 11, 08:35)
Tai man geriau nieko nesakyti kol tik galiu ar kaip (ne po bandomajo, o dar veliau)? doh.gif  verysad.gif
Kada geriausia ta pazyma nesti? Kai jau ims pilvukas lysti ar kaip? Ir kopija pasidaryti iraso, kad mano pazyma uzregistruota?
Nu gal durnai kalusineju, bet noriu viska is anksto gerai issiaiskinti g.gif

Dar klausimas... Kas jei mane atleidzia is darbo, pradirbus, sakysim, tris, keturis ar maziau menesiu? Kaip tada su motinystes ir vaiko prieziuros pasalpa? As iki darbo pakeitimo nepertraukiamai dirbau beveik 4 metus.
Labai tikiuosi, kad mano darbdavys bus supratingas... Siap valdzia visai faina nors griezta, bet neaisku kaip priims tokia naujiena  doh.gif
O  toje pazymoje bus nurodyta kiek laiko nestumui?
Kad tik tavo zodziai eitu tiesiai Devui i ausi...  rolleyes.gif

Labas, ciburaska ir kitos mamuciukes smile.gif
noriu prakomentuoti del visokiu pasalpu ir t.t.
Zodziu, situacija tokia (informacija tikra, atitinka naujausius istatymus ir 100procentine): gauti pasalpa uz nestumo ir gimdymo laikotarpi, o taip pat pasalpa iki vaikui sueis 1 metukai gali tik moterys, kurios: 1. turi ne trumpesni nei 3 men. uz paskutinius metus arba 6 men. uz paskutinius 2 metus darbo staza (kitaip tariant socialiai apdraustos ir mokejo imokas); 2. turi darbdavi, kuris isleidzia nestumo ir gimdymo atostogu, taip pat atostogu iki vaikui sueis 1 metai. Uz nestumo ir gimdymo laikotarpi gausi 100 proc.atlyginimo kompensacija (nestumo ir gimdymo laikotarpis - 70 dienu iki gimdymo ir 56 dienos po jo). Motinystes pasalpa iki vaikui sueis 1 metukai - tai 70 proc.tavo atlyginimo. Kreipdamasi del nestumo ir gimdymo pasalpos turi tureti: pazyma is gydytojos apie dekretiniu suteikima, darbdavio isakyma leisti tave atostogu (pries 14 k.d. iki dekretiniu turi parasyti prasyma darbdaviui), pazyma is darbovietes apie 3 paskutiniu men.pajamas, sodros pazymejima ir pasa. Darbdavys pazyma turetu gauti kuo anksciau, tuomet tikrai yra sunkoka atleisti nesciaja. Taciau zmones siais laikais gudrus ir profesionalus teisininkai gali atrasti n budu kaip atleist ir nesciasias, ir pensininkus ir bla bla bla. Viena forumo dalyve buvo teisi - darbdavys pirmiausia galvoja apie save, todel neverta tiketis, kad tau patapus nescia, tuoj pat visi prades tave cackint kaip lelyte. Nesiok savo vaikeli, pagimdyk ji sveika ir zvalu, tuo tarpu iprastinis gyvenimas ir toliau teka savo vaga ir del to, kad pastojai tikrai nieks nesikeis. Turiu minty, kad darbdavys netaps staiga ne sau naudos siekianciu verslininku vien del to, kad viena is LR pilieciu pastojo... Na, zodziu, informacija apie pasalpas, dekretines atostogas ir pan. mielai teikia sodros darbuotojai. As pati jau ne viena beveik 26 savaites. Mano darbo salygos buna ir kenksmingos ir keblios, todel svarsciau ivairiu variantu. Konsultavausi su sodros darbuotojais - sie man ir suteike visa reikalinga info. Kontaktai ir informacija yra adresu www.socmin.lt - tikrai verta apsilankyti.
O siaip jau, pritariu kitoms nuomonem - po velniu viska. Dabar tau ne negali buti nieko svarbiau uz tave ir tavo stebukliuka. Tad sekmes jums abiems smile.gif))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyle23: 29 birželio 2005 - 15:44
Aciu tau labai, zyle23 4u.gif uz issamia informacija. Ji daug kam bus naudinga 4u.gif
Atsakyti
Labai įdomu ir nemažai naudingos info radau šioje temoje, bet papasakosiu ir savąją situaciją. Atėjau į naują darbą vietoj į dekretą išėjusios darbuotojos, o po mėnesiuko darbo čionai, sužinau, kad pati laukiuosi jau penkta savaitėlė smile.gif Žinoma pirmiausia užplūdo džiaugsmo ašaros, o tik paskui nerimas ir baimė, kas dabar bus g.gif Tik priėmė, ir dar vietoj nėščiosios, o dabar ir pati pastojau.. Sakiau nieko niekam kol kas nesakysiu, bet prasidėję pykinimai, vėmimas ir silpnumas viską išdavė doh.gif Labai bijojau viską pasakyti savo viršininkui, bet tas nerimas ir amžina baimė pamaniau kur kas blogiau už tiesą. Taigi namie pasitariau su vyru, ir nusprendėm kaip bus taip.. Sukaupiau visą drasą, nuėjau ir pasakiau.. Tespėjus pasakyti, kad taip ir taip čia išėjo, aš laukiuosi, jis nusišypsojo ir pasakė, kad šaunu, labai sveikinu rolleyes.gif Paklausiau, tai kaip bus su mano darbu, tai pasakė, kad dirbčiau kiek galiu, labai nesigilinau, bet supratau, kol gerai jausiuosi, kol prieis laikas į dekretą smile.gif Džiaugiuosi, kad viskas taip gavosi thumbup.gif Taigi pasiskaičiavau, kad i dekretą išeit turėčiau gruodžio mėnesį, bet prieš tai kaip tik gruodžio mėnesį man prieina ir atostogos, nes po pusės pradirbtų metų čia privaloma išeiti pailsėti smile.gif Kol kas nieko nežinau, kaip čia man bus su dekretu, su pašalpa, nes darbo sutartis terminuota - (laike nėštumo ir gimdymo ir vaiko iki 1 metų priežiūros) vietoj tos darbuotojos, kuri prieš mane išėjo. O prieš tai dirbau tik puse etato, tai būtų nekas, bet su vyru pakalbėjus pasidarė ramiau, nes kaip jis pasakė, ar gausi ar ne tuos pinigėlius, lialiukas juk jau pas tave pilvelyje nestuke.gif
Atsakyti
Labukas mamytukės:)
paskaičiau diskusijas ir net pavydas suėmė, kad
kai kurios tokius darbdavius turite. unsure.gif
o man nelabai pasiseke:(
mums jau 17 sav. ir dar nesakem darbdaviams (jie yra penki)...
vat, mes bijom - kas bus g.gif
ir mano gydytoja sako jokiu pažymu nerašanti, reikia žodžiu pasakyti...
tai jei aš pasakysiu žodžiu, darbdaviai gali lengvai mane atleisti, tipo
kaip nežinoje nieko, nes raštuiškai nebus niekur patvirtinta schmoll.gif
bijau net ir prasižioti jiems blink.gif
o kas toj pažymoj turetu buti parašyta. Ar čia kokia laisvos formos pažyma.
Pagelbėkit mums, nes tikrai bijom, nežinau net ka daryti.Kieviena diena galvoju, galvoju, galvoju....
o i dekreta tik vasario menėsį, o pilvukas nestuke.gif jau dabar man matosi, bijau, kad nesuoustų jie pirmi... blink.gif

ačiū jums labai mamytės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smileja @ 2005 08 18, 19:25)
Labai įdomu ir nemažai naudingos info radau šioje temoje, bet papasakosiu ir savąją situaciją. Atėjau į naują darbą vietoj į dekretą išėjusios darbuotojos, o po mėnesiuko darbo čionai, sužinau, kad pati laukiuosi jau penkta savaitėlė smile.gif Žinoma pirmiausia užplūdo džiaugsmo ašaros, o tik paskui nerimas ir baimė, kas dabar bus g.gif Tik priėmė, ir dar vietoj nėščiosios, o dabar ir pati pastojau.. Sakiau nieko niekam kol kas nesakysiu, bet prasidėję pykinimai, vėmimas ir silpnumas viską išdavė  doh.gif Labai bijojau viską pasakyti savo viršininkui, bet tas nerimas ir amžina baimė pamaniau kur kas blogiau už tiesą. Taigi namie pasitariau su vyru, ir nusprendėm kaip bus taip.. Sukaupiau visą drasą, nuėjau ir pasakiau.. Tespėjus pasakyti, kad taip ir taip čia išėjo, aš laukiuosi, jis nusišypsojo ir pasakė, kad šaunu, labai sveikinu rolleyes.gif Paklausiau, tai kaip bus su mano darbu, tai pasakė, kad dirbčiau kiek galiu, labai nesigilinau, bet supratau, kol gerai jausiuosi, kol prieis laikas į dekretą smile.gif  Džiaugiuosi, kad viskas taip gavosi thumbup.gif  Taigi pasiskaičiavau, kad i dekretą išeit turėčiau gruodžio mėnesį, bet prieš tai kaip tik gruodžio mėnesį man prieina ir atostogos, nes po pusės pradirbtų metų čia privaloma išeiti pailsėti smile.gif Kol kas nieko nežinau, kaip čia man bus su dekretu, su pašalpa, nes darbo sutartis terminuota - (laike nėštumo ir gimdymo ir vaiko iki 1 metų priežiūros) vietoj tos darbuotojos, kuri prieš mane išėjo. O prieš tai dirbau tik puse etato, tai būtų nekas, bet su vyru pakalbėjus pasidarė ramiau, nes kaip jis pasakė, ar gausi ar ne tuos pinigėlius, lialiukas juk jau pas tave pilvelyje nestuke.gif

thumbup.gif mano situacija ta pati,atejau dirbt iki kol pries tai dirbusi darbuotoja gris is dekreto.Kai pastojau sutarti pakeiciau i neterminuota ir alga pati sau pakeliau (del garantijos jog pasalpa gausiu).Taigi matau tik pliusa sitoje situacijoje. Taip reikietu iseiti is darbo, o gavosi geriau ir padirbsiu,ir ramiai iseisiu i dekreta.Ana darbuotoja turetu grizt tik birzelio men.,o as sausio men iseinu. g.gif Atrodo kad pavedziau darbdavius,bet toks gyvenimas blush2.gif Tik va beda kad po dekreto vel reikes ieskotis darbo... o jug cia dirbdama suradau gerai apmokama darba(antra,planavau sita pakeist). Bet suzinojau kad nescia nutariau pasilikt cia doh.gif Ot dabar gailiuosi,nes antram darbe nepriekaistovo nei kad nescia nei prase iseit,galiejau dirbt ramiai ir turieciau kur sugrizt ax.gif
Atsakyti
visa gyvenima lipau karjeros laiptais.. ir bandziau isivaizduot kaip sugebesiu taip suktis versle su pilvuzu.. ir ka.. pora metu nepastojau ir toliau kopiau aukstyn..

bet va kai jau priejom su vyru tokia stadija, kad jau zinojom kad greitai nestumas bus beveik 100% pradejom galvot apie lengvesni darba..

pastojau kovo pacioj pabaigoj.. tada dalyvavau keliuose darbo konkursuose (nors nezinojau ar tikrai tikrai pastosiu).. vienas darbas buvo labai perspektyvus, pagal specialybe, didziulej kompanijoj, su super salygom, o kitas - paprastas, "sh.. malimas".. abu konkursus laimejau.. pasirinkau "sh... malima".. isejau is senojo darbo, bet pasiemiau 2 sav neapmokamu atostogu kad pailseti nuo visko.. ir balandzio vidury atejau i nauja darba.. po keliu dienu pasidariau testa - atsakymas buvo nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif

taigi nestumo pradzia sutapo su naujo darbo pradzia.. darbdaviai dejo dideles viltis i mane.. tikejosi greito mano kilimo, jau buvo numatytos ir naujos pareigos bet..
labai sunku buvo kai reikejo jiems sia zinia pranesti.. padejo man kiti zmones, nes pati negalejau isdrysti pasakyti.. sazine grauze nerealiai..

na dabar jau po visko.. labai dziaugiuosi kad pasirinkau lengvesni darba.. galiu palyginus ramiai malti sh.. lotuliukas.gif ir leliukas mano jauciasi pilvelyje daug saugesnis..

supratau kad nereikia man tos karjeros.. gal dar prireiks bet kol kas tai visai nereikia..

tad galiu pasakyti, nebijokit keist darbo ar pradeti dirbti ir pan.. svarbiausia ko norite jus, o ne jusu darbdavys mirksiukas.gif
Atsakyti
bijau, kad ir man gali iskilti panasi situacija. Tiesig dirbu jau beveik metai ir su direktoriumi esame kalbeje apie tokia situacija, jis tikrai supratingas ir kompromisus tikrai galima surasti, tai del to nebijau. taciau susigalvojau, kad man reikia dar papildomo darbo, ir kaip tycia, ji jau praktiskai gavau, tai dabar bijau, kad ten truputi padirbus galiu tapti nestuke.gif . nukelti vaikucio planavima velgi kaip ir nenoreciau, o papildomi pinigeliai visai neblogai butu. ka galetumet patarti?
Atsakyti
QUOTE(Ang3L @ 2006 09 21, 19:37)
bijau, kad ir man gali iskilti panasi situacija. Tiesig dirbu jau beveik metai ir su direktoriumi esame kalbeje apie tokia situacija, jis tikrai supratingas ir kompromisus tikrai galima surasti, tai del to nebijau. taciau susigalvojau, kad man reikia dar papildomo darbo, ir kaip tycia, ji jau praktiskai gavau, tai dabar bijau, kad ten truputi padirbus galiu tapti  nestuke.gif . nukelti vaikucio planavima velgi kaip ir nenoreciau, o papildomi pinigeliai visai neblogai butu. ka galetumet patarti?

Imk tą papildomą darbą ir dirbk, juk dar nesi nestuke.gif atsisakyti darbo visada spėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
as taip pat pastojau tik pakeitusi darba. Tiksliau suzinojau kad laukiuosi isdirbusi du menesius. Labai jaudinausi ir pergyvenau - prkatiskai is proto ejau kaip pasakyti, nes cia truksta zmoniu, isejo keli geri zmones, mane prieme ir se tau... Bet siandien nuejau baisiausiai jaudinadamasi ir pasakiau (man siandien 17 savaite). Tai tikrai normaliai sureagavo, pasveikino ir pasake, kad juk tai normalu:)))
Atsakyti