Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkpėdė: Vilkpėdės darželis-mokykla

Mano sūnelis eina į šį darželį. Mes tai labai patenkinti šiuo darželiu, ir auklėtojos SUPERINĖS thumbup.gif , grupės neperpildytos. Man patinka tai, kad per dieną su vaikais būna dvi auklėtojos ir šeimininkutė. O kai ėjome į Viltenės darželį, tai ten buvo tikra nesąmonė. Vaikai būdavo su viena apykurčia auklėtoja per visą dieną doh.gif . Maniškis ten labai dažnai sirgdavo. Na o Vilkpėdės darželyje vaikai yra gerai prižiūrimi ir bent jau mano vaikas lankydamas šį darželį serga daug rečiau smile.gif .
Atsakyti
Sakykit mamytes kurioj vietoj tiksliai sitas darzelis-lopselis randasi?kokia ten situacija?jai mum reikia labai greita leisti tai gal direktore sukalbama ir dovaneles priima? unsure.gif
Atsakyti
sveikos mamos as taipat vedu savo sunu i si darzeli...aisku kiekvienas turi savo nuomone bet ir as turiu nuomone apie ji ...aukletojos yra geros jei neturi priekaistu kai pradedi del konoirs priekaistaut jos i tave jau ziures neisgeros puses ,kol is tevu yra naudos jos geros kai nereik is tevu nieko tai jau nekalba cia jau bent su manim ...pvz sendien vaikam pusryciams miezine kose ir sumustinis su desra,, vaikai sitos koses nevalgo o ji viena kart i savaite duoda ir nevisi vaikai sumustinius valgo tai galima sakyt jei pora vaiku suvalge po sumustini tai gerai o kiti liko be pusryciu,tai kodel nedaro darzelis isvadu kad reiki sia kose pakeist gi pusryciai 2,08lt ir vaiku pilvu gaila...man tai nelabai jau patinka sis darzelis bet gaila vaiko vel vest i kita darzeli gi aplinka keisis ir draugai o cia jau jis priprates...jei kas norit klausimu apie si darzeli rasykit jau daugiau kaip 3m lankomes cia....
Atsakyti
Bandysim mes savo zuiki nuo balandzio 1 vesti. Tik blogai, kad vienu metu 4-ri naujokai ateis... g.gif

Ir dar- direktore informavo, kad viena menesi vasaros metu darzelis bus pilnai uzdarytas, nes keis langus ir dar kazkokius remontus truputeli darys.. Tai ir dziugi zinia (ziema pro langus vejai nesvilaus), ir kiek neramu- kur reiks maziu deti, nes darbe pas mus atostogu be grafiko negausi....

Indrep - del maisto, manau, kad darzelio dietologe sudarineja meniu taip, kad vaikai gautu pakankamai reikalingu medziagu ir ziuri, kad maistas butu ivairus. Bet jei kazkas netinka, juk visada galima pasikalbeti su atsakingais asmenimis. Arba galima ta diena savo maziui atnesti varskytes indeli.

Beja, o ar atsizvelgiama i individualius vaiko mitybos poreikius, jei vaikas kam alergiskas ar turi valgyti specifinius produktus? Ar sudaro jam atskira meniu, pakoreguoja valgiarasti?

Taigi, kol kas as savo tvirtos nuomones neturiu, bet esu palankiai nusiteikusi sito darzelio atzvilgiu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jase: 19 kovo 2008 - 13:08
as zinau kad viska dietologo sudarineja pagal normas ir t.t...bet manau jei masiskas darzelio nevalgimas miezines koses tai ja turetu pakeist kita.....lkartais maisto net buna per daug vaikai net nesuvalgo...o kad vaikui darytu atskiro meniu to nera vienas vaikas negali gert pieno tai jei pusriciams kakava vaikas negeria.....o kada bus uzdarytas darzelis mums dar niekas nieko nesake negi paskutine diena pasakys kai jau nebebus kur vaiko palikt........
Atsakyti
Sveikos
Mes taip pat lankom šį darželį. Mane asmeniškai viskas tenkina smile.gif . Dėl valgymo ir nevalgymo aš tos nuomonės, kad šiuo metu vaikai iš vis sveiką maistą valgo nenoriai. Košės-pats reikalingiausias maisto produktas mažiukams. Bet pabandyk tu ją įkišt. Žinoma, kad jie mieliau valgo sūrelius, jogurtus, sausus pusryčius ir kt. nesamones, kuriuose gausybė priedų ir net kenksmingų medžiagų. Aš sau galvos nesuku, valgo mano mažius košę ar ne. Pamaitinu prieš darželį ir man ramu. O darželį, dėl pastangų maitinti šviežiu, sveiku maistu, tik pagirti galima. Be to, galiu paprieštarauti, šiandien buvo kvietinė košė ir mūsų grupėje ją valgė vaikai visai neblogai. Manyčiau, kad mums reiktų daugiau dėmesio skirt kaip mes vaikus maitinam pačios: sveikai ar nelabai.
Beje, dėl darželio uždarymo skambinau direktorei. Ji sake informaciją pateiks iškarto kai tik pati viską tiksliai sužinos iš savivaldybės. Kol kas nėra aiškumo, dėl to ir neskleidžia žinių. Be to, vaikams, kuriems reikės tą mėn. darželio, pasiūlys kitą, šalia esantį, laikinai. Nepergyvenkit.
Sėkmės.
Atsakyti
as manu kad cia kiekvienas ir isreiskiam savo nuomone o ne peikiam ,jei pas jus grupej valge kose nereiskia kad ir visose grupese ja valge...butu isvis geriausia padaryt visu grupiu apklausa ka vaikai blogiausiai valgo ir tada padaryt isvadas....o savo vaika kaip maitinu tai zinau tiek darzeliuose kartais pasitaiko nekoks maistas tiek namie nevisada sveika maista valgo......as turiu savo nuomone apie darzeli jus savo...sekmes jame lankantis smile.gif
Atsakyti
Labutis!
Mes lankome šį "daržiuką" ir džiaugiamės viskuo, kas jame vyksta. Net langais, dėl kurių statymo laiko perspės gal būt paskutiniu momentu. Nes ne visuose darželiuose yra keičiami langai ir rūpinamasi, kad mažieji nešaltų.
Niekad nestoviu ir nežiūriu ar mano vaikas valgo pusryčius. Taip stengiuosi parodyti vaikui, kad pasitikiu juo ir žmonėmis, kuriems jį palieku. Jei nepasitikėčiau, tikrai ieškočiau kitos įstaigos, samdyčiau auklę ar sukčiausi kaip nors kitaip. Be to ir vaikas elgiasi vienaip, kai šalia mama, ir kitaip, kai jos nėra. Jis jaučiasi tarsi tarp dviejų ugnių - nepavaldus nei auklėtojai, nei mamai, kai jos būna abi. Ir gali leisti sau truputi per daug.
Žinau, kad jei vaikas iš tiesų alkanas, jam tiks ir nelabai mėgstamas maistas. Gal būt pusryčiams tai bus tik duonytė su sviestu ir numesta dešra bei arbata, bet pietus tuomet tikrai bus suvalgyti! Kaip dažnai skubėdamos pakišame vaikui sūrelį (geriausiu atveju), kuriame pilna priedų, pamiršdamos apie tai, kad yra sveikesnis maistas. O juk vaikai mėgsta tai, prie ko yra pripratę. Keisti vaiko maitinimo įpročius reikia pirmiausia šeimoje, tuomet jis ir košytės paragaus. O įtikti visų vaikų skoniui vargu ar įmanoma. Nenorėčiau, kad mano vaikas darželyje negautų košių, tuo labiau kad valgiaraštis tikrai įvairus ir košės nėra itin dažnos. ax.gif
Atsakyti
Visiškai pritariu medėjai 4u.gif Nereik visko verst darželiui. Paklauskit vaikų, gal ne savo, o pažįstamų, ką jie mėgsta labiausiai. Nepaslaptis, dažnai galima išgirst - čipsai, bulvytės fri, pica, cococola ir t.t. To darželyje negaus tai jau tikrai. Aš tai dėl to džiaugiuos. Esu už sveiką mitybą...
Iš viso, vaiko nevalgumas - tai ne darželio problema, o pačių tėvų. Aš turiu tą pačią problemą. Na nevalgus mano vaikas visai... Bet šią problemą sprendžiu aš, neprašydama darželio pagalbos. Tiesiog pasirūpinu mėgstamesne vakariene ar pusryčiais namuose.
O langai tai - super biggrin.gif Negaliu atsidžiaugt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamute33 @ 2008 03 19, 16:14)
Beje, dėl darželio uždarymo skambinau direktorei. Ji sake informaciją pateiks iškarto kai tik pati viską tiksliai sužinos iš savivaldybės. Kol kas nėra aiškumo, dėl to ir neskleidžia žinių. Be to, vaikams, kuriems reikės tą mėn. darželio, pasiūlys kitą, šalia esantį, laikinai. Nepergyvenkit.


Atsiprasau, jei as sukeliau panika- per savo ziopluma neparasiau informacijos, jog negalintiems tuo metu atostogauti vaikams bus laikinai surastos vietos aplinkiniuose darzeliuose.

Beja, mums dar leido ateiti pasisveciuoti i Velyku svente - taigi, manau, kad tikrai labai daug tolerancijos, rupescio ir zmoniskumo sitame darzelyje.

Pries kelis metus mano drauge cia praktika atlikinejo, tai sake, kad jai labai patiko aukletojos, kurios grupeje ji buvo, darbas ir rupestis.

Tad esu nusiteikusi 100% teigiamai ir tikiuosi, kad mazius is manes sita nusiteikima perims.

Gal kas is besilankanciu mamyciu i "Drugeliu" grupe leidzia mazius- butu malonu susipazinti.
Atsakyti
laba 4u.gif ,

mane taip pat sudomino sis darzelis, gal kas vedate 2004 m. gimimo vaikucius, pasidalinkite patirtimi, kokios ten aukletojos, kaip vadinasi grupes ir pan., busiu labai dekinga.
Dabar maniskis eina i kita darzeli ir turim bedu verysad.gif
Atsakyti
Mes tai antra diena po pora valandu einame, tai mano ziogelis labai sunkiai adaptuojasi. Ir jis dar toks ziopliukas- visi kiti vaikai 2-3 metu lopsiuke jau be pampersu, dauguma patys valgo, gana savarankiski ir samoningi, paklusnus. Kazkaip grupeje vyrauja stabilumas ir nera erzelio- vaikuciai taikus, museiku nera. Tas patiko. Ir vaikai neverciami (pvz per muzikos pamokele) sokti, jei nenori.. Jei nevalgo- pamaitina.

Man tai sunkiausia pazadinti dabar mazaji, nes jis iprates apie 8.30-9.00 val. keltis, o dabar dar kai lyja... Ir mums dar tolimas kelias is Baltupiu atvaziuoti. visgi as optimiste - priprasime.

Aukletoja Audrone nestresuojanti, bet ir per daug iniciatyvos nerodanti- gal taip ir gerai, kitaip su tiek ziogu ilgai neistempsi. Tik blogai, kad mums "pirmokams" nepataria, nepaskatina. Bet iveiksime viska ir bus gerai.

Siandien kai vejas lauke, tai grupeje vesoka buvo lyg... Nors mano vaikis nera saltcmirys.

Man tik iskilo klausimas, kaip jusu vaikai reaguoja i po 1/2 dienos dirbancias aukletojas- ar nebutu geriau, jei jos visa diena dirbtu: kam palieki is to ir pasiimti noretusi, pasiklausineti apie elgesi, pasiekimus.

As tai kol kas dar i viska pro streso akinius ziuriu, tai dar sunku ka komentuoti. Ir klausimu dar paciai 100-ai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jase: 08 balandžio 2008 - 13:17