Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkpėdė: Vilkpėdės darželis-mokykla

Sveiki,

Mes vedam vaikutį į 2003-2004 m. grupę. Auklėtojos - puikios thumbup.gif Aplinka, taip pat jauki. Tačiau, kiek aš žinau, grupė pilnai yra užpildyta ir dėl laisvų vietų abejoju. Žinoma, reiktų paskambint direktorei. Jos tel. 233 98 38.
Kiek žinau, auklėtojos dirba po pusę dienos dėl to, kad kitaip neleidžia įstatymas. Visą dieną auklėtoja gali dirbt tik tada, kai pavaduoja savo kolegę ar pan. Šiap, manau, kad ir gerai, nes išbūt ir pusę dienos nelebai jau lengva su tiek vaikų. O pervargęs žmogus, žinom koks būna... verysad.gif
Atsakyti
Mamytes, o ar zinot, ar sunku patekt pas juos i pirma klase? gyvenu salia Vaduvos mokykleles, ale jau nebepapuoliau ten sad.gif
Atsakyti
Įstaiga turi savo svetainę www.vilkpedes.vilnius.lm.lt Mačiau paskelbtą informaciją apie pirmokų priėmimą. Reiškia vietų yra. Gali pasiskambint. smile.gif
Atsakyti
As kaip tik siandien uzrasiau savo sunu i pirma klase siame darzelyje-mokykloje. Sake dar vietu yra, bet nereiketu atidelioti. mergaiciu siuo metu yra 5, o berniuku - 9. Pirmoku mokytoja bus Laimute Jureviciene. As paklausinejau vaiku apie sia mokytoja, tai sake, kad gera, padeda ruosti pamokas prailgintoje grupeje, gerai isaiskina. Ir direktore sia mokytoja labai gyre, sake, kad labai gerai vaikus paruosia.

Gal yra mamyciu, kurios ka nors zino daugiau apie sia mokytoja? Man atrodo, kad mokytojas pirmose klasese yra svarbiau uz pacia mokykla. Todel buciau labai dekinga jei kas pasidalintumete informacija, jei ka zinote.
Atsakyti
Gal kas lankote Skruzdėliukų grupę- nuo rudens mano žiogelis pas tas auklėtojas (berods Inesa ir Violeta) su mažiausiųjų grupe turėtų papulti. Tai įdomu sužinoti nuomones apie auklėtojas, o gal net palyginti su dabartinėmis Drugeliuku auklėtomis (Audrone ir Edita) galite.
Juk visada vaikui norisi geriausio tongue.gif
Atsakyti
sveiki skruzdeliuku grupeje viskas gerai,mano mazylis nesiskundzia.tik labai nepatenkintas prailgintos grupes aukletoja,sake labai nemaloni tik rekia ant visu vaiku, ir kai pasiimu vaika ,tai atsisveikina net neatsisukus g.gif labai jau idomus pedagoges elgesys. nesuprantu kaip ji isvis dirba darzelyje ,jei nemoka elgtis su vaikais
Atsakyti
O koks vardas tos auklėtojos pailgintoj grupėj?
Atsakyti
QUOTE(Jase @ 2008 04 19, 18:34)
Gal kas lankote Skruzdėliukų grupę- nuo rudens mano žiogelis pas tas auklėtojas (berods Inesa ir Violeta) su mažiausiųjų grupe turėtų papulti. Tai įdomu sužinoti nuomones apie auklėtojas, o gal net palyginti su dabartinėmis Drugeliuku auklėtomis (Audrone ir Edita) galite.
Juk visada vaikui norisi geriausio  tongue.gif

Geriausia vaikui būti su mama (bent jau iki trejų metukų). Tik sulaukęs trejų metukų vaikas natūraliai atsiskiria nuo mamos, o jo prieraišumas išlieka saugus, jei, žinoma, buvo laikomasi saugios adaptacijos principų, pratinantis prie darželio. Todėl savo dukrytę leidau į darželį tik nuo trejų metukų.
Pagal statistinius duomenis, dirbantys visą dieną tėvai skiria savo vaikui vidutiniškai apie 30 min dėmesio (bendravimas, skaitymas ir kt.). Televizoriaus žiūrėjimas ir naršymas internete į šį laiką neįtraukiami. Gal vertėtų kartais ir mums, mamoms, susimąstyti apie tai, kaip galėtumėm savo atžaloms skirti kuo daugiau dėmesio, užuot lygindamos auklėtojas ir reikalaudamos iš jų išskirtinio dėmesio savo vaikui. Juk grupėje dažnai būna 15 vaikų, o auklėtoja, deja, tik viena.
Ko gero nei viena buhalterė ar programuotoja nenorėtų būti lyginama su savo kolegėmis visos Lietuvos akivaizdoje kokiame nors internetiniame portale nei pagal biusto ar nosies dydį, nei pagal temperamentą ar pomėgius,nei pagal profesinius gebėjimus. Man tai atrodo neetiška ir žema... g.gif Gal paprasčiau būtų užeiti į grupę ir susipažinti su busimomis auklėtojomis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MEDĖJA***: 21 balandžio 2008 - 22:25
QUOTE(Inike 9 @ 2008 04 09, 16:22)
Ir direktore sia mokytoja labai gyre, sake, kad labai gerai vaikus paruosia.

Direktorė visas savo mokytojas giria. Naturalu. Kitaip ir būti negali cool.gif
Atsakyti
Medėja, šaunu, kad turite savo nuomonę ir ją išsakote. Šitas forumas ir yra skirtas mamoms pasikalbėti apie darželį, auklėtojas, vaikučius, problemas ir džiaugsmus.

Bet tai nėra kalbėjimas "ant visos Lietuvos", nes skaito tik besidomintys asmenys.
O atsiliepimai ir lyginimas, kaip Jūs pasakėte, pagal biustą ir kitką - skirtingi dalykai.

Aš nesu linkusi apkalbėti ar peikti, tiesiog noriu sužinoti nuomonę. O nueiti į grupę ir susipažinti su auklėtojomis - tai natūralu ir tikrai tą ketinu padaryti, kai vaikas pasveiks.

Aš nori suprasti aplinką, į kurią leisiu vaiką, noriu prisidėti prie jos kūrimo. Tai tikrai nereiškia, kad aš tik reikalauju, vertinu, o nesuprantu auklėtojų darbo ir jų pasiaukojimo dirbti su tiek vaikų. Pati esu dirbusi mokytoja ir tikrai nemažai niunsų žinau. Bet kaip ten bebūtų - vaikas darželyje praleis aktyviausią dienos dalį, tai tikrai norisi žinoti vertybes, nuotaikas, nusiteikimus ir kokie žmonės dirba.

Bet kurioje srityje (ar gydymas, mokymas, statybos, kirpimas, restoranai, kitos paslaugos ir darbai, darbuotojų priėmimas į kolektyvą, kelionių operatorius) - visur ir visada ieškoma atsiliepimų, rekomendacijų.

Dėl laiko, kada pradėti leisti vaiką į darželį - yra įvairių teorijų ir praktikų. Tik deja ne visi gali vadovautis geriausiomis rekomendacijomis ir vaiką leisti nuo 3 metų.

Statistika irgi pasikliauti neverta taip aklai- manau, kad dauguma mamyčių tikrai skiria daugiau nei 30 min per dieną savo vaikučiams. Ir ne tik knygelių skaitymas yra laikas su vaiku. Bendra veikla, net tvarkymąsis namučiuose, maisto gaminimas, šuns maudymas ar svečiavimasis, šeimos šventinė vakarienė restorane, dešrelių kepimas gamtoje, lapų grėbimas sode- visa tai dėmesys ir vaiko mokymas, patirties perdavimas, vertybių parodymas gyvu pavyzdžiu...
Atsakyti
Laba diena visoms

QUOTE(Jase @ 2007 12 12, 17:34)
Buvau šiandien nuvažiavusi į darželį - ir mane maloniai nustebino direktorė. Atėjau nesusitarusi, labai maloniai priėmė, papasakojo dienotvarkę, kiek vaikučių grupėje, aptarėme nuo kada palankiau leisti vaiką (šiaip priima nuo 2 metukų tik, o maniškiui tik 1,5 dabar), aprodė ir mokyklą, ir darželio mažųjų grupę, papasakojo apie būrelius.

Matosi, kad darželiui labai reikėtų naujų langų ir šiaip daug kas sena, bet aplinka labai jauki, kabo darbeliai, turi mokykla kompiuterinę klasę, vyresniems yra šokių ir karatė būreliai, dailė,  anglų, muzika ir pan.

Didelis kiemas.

Dirba nuo 6.30 iki 18.30 val.

Tai, manau, kad bandysime nuo pavasario pratintis. Tik reikės pradžiai mažiaus grafiką pakeisti, nes jis miegaliukas pas mane. O darželyje 8.30 val. pusryčiai, tada aktyvi veikla, laukas ir pan., 11.30 val. pietūs ir po to ruošimasis miegui, pasaka ir liūliuko nuo 12.30 iki 15.30val.

Turi darželis-mokykla savo internetinę svetainę su foto-galerija, galite pasidairyti.
http://www.vilkpedes...t/galerija.html
Papildyta:
Jei lankančių vaikučių mamytės galėtumėte pakomentuoti apie auklėtojas, kurios dabar mažiausiuosius turi ir kurios turi grupę, kitais metais išeisenčių į paruošiamąją grupę.

mes mąstome apie šį darželį, gyvenam netoliese

beje, o prieš kiek laiko paprastai į jį užsirašydavote, turiu omeny, metus, mėnesius unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Armana @ 2008 01 21, 16:03)
Mano sūnelis eina į šį darželį. Mes tai labai patenkinti šiuo darželiu, ir auklėtojos SUPERINĖS  thumbup.gif , grupės neperpildytos. Man patinka tai, kad per dieną su vaikais būna dvi auklėtojos ir šeimininkutė. O kai ėjome į Viltenės darželį, tai ten buvo tikra nesąmonė. Vaikai būdavo su viena apykurčia auklėtoja per visą dieną  doh.gif . Maniškis ten labai dažnai sirgdavo. Na o Vilkpėdės darželyje vaikai yra gerai prižiūrimi ir bent jau mano vaikas lankydamas šį darželį serga daug rečiau smile.gif .

o įdomu, vaikučius į lauką kaip dažnai veda?
Papildyta:
QUOTE(Nataliuke @ 2007 04 21, 23:28)
Gal kas zino kaip dabar si vietom darzelyje? Lopseline grupe domina... g.gif

beje, o nuo kokio amžiaus priima?
Atsakyti
sveikos mamytes as taipat noriu apie si darzeli suzinot mano vaikas prades lankyt skruzdeliuku grupe kas gali papasakot apie ja placiau kaip aukletojos kiek grupej vaiku ir t.t... busiu labai dekinga 4u.gif
Atsakyti