Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkpėdė: Vilkpėdės darželis-mokykla

Vaiko gimimo liudijimo, deklaracijos apie gyvenamaja vieta (bet kartais pakanka ir zodziu pasakyti bei i prasyma irasyti- cia nuo darzelio priklauso) bei reiks prasyma uzpildyti nuo kada noresi vaika leisti.
Tu pasiskambink i darzeli direktorei - susitarsi, kada ateiti ir pasitikslinsi del reikiamu dokumentu.
Tikrai labai sauni moteris direktore. Jei tures laiko- aprodys ir darzeli, papasakos, patars nuo kada geriau lankyti ir t.t.

Mano pupsikas po 2 sav. lankymo susirgo, bet jau siandien geriau - tai po poros dienu vel i darziuka leks.
Atsakyti
QUOTE(Jase @ 2008 09 15, 17:36)
Vaiko gimimo liudijimo, deklaracijos apie gyvenamaja vieta (bet kartais pakanka ir  zodziu pasakyti bei i prasyma irasyti- cia nuo darzelio priklauso) bei reiks prasyma uzpildyti nuo kada noresi vaika leisti.
Tu pasiskambink i darzeli direktorei - susitarsi, kada ateiti ir pasitikslinsi del reikiamu dokumentu.
Tikrai labai sauni moteris direktore. Jei tures laiko- aprodys ir darzeli, papasakos, patars nuo kada geriau lankyti ir t.t.

Mano pupsikas po 2 sav. lankymo susirgo, bet jau siandien geriau - tai po poros dienu vel i darziuka leks.

dėkui

tai žinai, vis tiek turi persirgti, juolab dabar tų virusų visur.....
paskui turės imunitetą

o ką man sakyti dėl grupės? pageidavimą ar ką?
Atsakyti
Del grupes - yra po viena kiekvienos amziaus (pagal gimimo metus) grupes grupe, tai nelabai ka pasirinksite ax.gif Bet kol kas as su dvieju grupiu aukletojomis buvau susidurusi - puikios.
Atsakyti
QUOTE(Jase @ 2008 09 15, 19:18)
Del grupes - yra po viena kiekvienos amziaus (pagal gimimo metus) grupes grupe, tai nelabai ka pasirinksite  ax.gif Bet kol kas as su dvieju grupiu aukletojomis buvau susidurusi - puikios.

aišku, na okei, žiūrėsim....
truputį net širdis kirba, kad po metų pupa jau eis į darželį.....
Atsakyti
Kažkaip tylu ramu pas mus. Nes, manau, kad mamoms ir vaikams labai patinka darželyje thumbup.gif
Rytoj Duonelės šventė. Gal su kai kuriais tėveliais susimatysime. Kepkite vakare bandeles ir pyragus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jase @ 2008 10 27, 17:10)
Kažkaip tylu ramu pas mus. Nes, manau, kad mamoms ir vaikams labai patinka darželyje  thumbup.gif
Rytoj Duonelės šventė. Gal su kai kuriais tėveliais susimatysime. Kepkite vakare bandeles ir pyragus  lotuliukas.gif

kaip miela skaityti, kad esate darželiu patenkintos....

aš kaip tik šian parke su viena močiute susiginčijau, jos anūkas jau 3,5 metų, bet dar neina į darželį, atseit mama dar nenorėjo leisti ir leis tik į privatų
ir kad pripasakojo visokių baisių dalykų apie darželius
sakiau jai - kad ir privačiuose visko būna, ir kad tikrai daug normalių valstybinių darželių ir auklėtojų....
et....bet taip buvo bjauru klausytis......
Atsakyti
Na, jei kalbant apie valstybinį ir privatų - mano draugė pradėjo privačiame dirbti, bet savo vaiko į jį neperkėlė...

Visko būna visur. Bet bendrai žiūrint - mano nusistatyme ir vertinime apie mūsų darželį kol kas pliusai dominuoja. Yra kai kurių minusiukų, bet jie nėra kritiniai.

Daug kas ir nuo tėvelių priklauso - mažiukų grupėje praeitais metais 4-mečiai gyveno, tai natūralu, kad mažiukams žaislų trūko. Bet visi geranoriškai susimetėme ir auklėtojos nupirko.

O vakar atvažiavęs buvo cirkas- tai vaikams buvo džiaugsmo. Vedė ir mažiukus. Labai smagu, kad darželis rūpinasi vaikų akiračio plėtimu, lavinimu. Cirkas buvo be klounų (aš labiausiai jų ir nenorėjau- iš praktikos žinau, kad visi vaikai jų bijo ar bent jau vengia), bet dag įvairių gyvūnėlių.
Tai vaikas vakare pasakojo trykšdamas emocijomis.

Svarbu patiems dalyvauti darželio gyvenime - juk ten vaikai savo didžiąją dalį laiko praleidžia. Ir kokį pasaulį padėsime kurti- toks ir bus.

Beja, kažkaip nemačiau seniai direktorės... Nes ji dažnai lankydavo grupes, ją sutikti galima buvo beveik kasdien. Jau net pasiilgau persimesti žodeliu su ja g.gif
Atsakyti
Sveikos, bendramintės.

Direktorė, kiek teko girdėt, atostogavo keletą savaičių. Bet jau mačiau...yra. smile.gif

Aš sutinku su nuomone, kad visur visko būna. Tačiau žinau atvejį, kai iš "valdiško" darželio beveik išprašyta auklėtoja dirba privačiame. Ir vargo nemato... O tėveliai moka pinigėlius ir mano, kad privačiame darželyje auklėtojos atrenkamos tik geros ir labai geros. Deja... Vis dar vyrauja nuostata, kad jei moku pinigus, tai turi būti geriau negu nemokama. Kaip ir su gydytojais.
Šiaip, džiaugiuosi aš tuo darželiu ir net stebiuosi, kaip su tokiu finansavimu galima dar padoriai išsilaikyti. Jei buvot visuotiniame, turbūt girdėjot, direktorė išsamiai pasakojo apie skirtus pinigus darželio ir mokyklos išlaikymui. Siaubas... Kas bus toliau, per krizę? Jei jau dabar vaikam grašius atseikėja mūsų valdžia?
Džiaugiuos, kad nors langus ir stogą spėjo direktorė sutvarkyti.

Atsakyti
Suprantama, kad atejus rudeneliui ir prasidejus ligoms - vel tarp teveliu prasidejo diskusijos, kokios bukles vaika galima i darzeli vesti, o kokio ne, koks gali uzkresti ir koks ne. Tai darzelio-mokyklos vadovybe prieme puiku sprendima - pakviete konsultacijai pediatre ir ji nupasakojo viska. Isvada- ne visi ciaudintys ir kostintys yra pavojingi kitiems, o ligos nesiotojai gali buti ir be jokiu pozymiu. Is esmes, kiekvienas atvejis yra skirtingas. Akivaizdu, kad su temperatura negalima vesti.

Bet cia kasdienybe - kur kas linksmiau, kad Kaledos arteja. Visas darzelis bruzda pasiruosimais. Maziukai vaidins "Pirstine".
Net sirdele virpa - juk pirmoji svente maziui bus su Kaledu seneliu, su vaidinimais, dovanomis. Jau dabar pirmaja savo kostiumo dali matuojasi ir dziaugiasi, pasakoja, kas bus, kad atnes senis dovanu visiems visiems...
Atsakyti
sveikos mamos,

mes ir lankom si darzeli ir nusiskundimu neturiu... lankom 2metus jau, bet pirmi ir antri sunkiai sekasi, kovojam su ligom... savaite pavaikstom apie menesi sergam unsure.gif kame problema nezinau. neinam net jei pasigaunam sloga, nes nenorim uzkrest kitu vaiku pora dienu pabuna namie ir jei sloga praeina einam vel, jei prasisdeda kosulys tada jau ilgam schmoll.gif

Atsakyti
Jase,
tikimybė užsikrėsti nuo čiaudinčio ir kosinčio vaiko visada didesnė, nei susidurti su sveiku infekcinės ligos nešiotoju. Vieni tik čiaudi ir sloguoja, o kiti pasigauna ir iš ligų neišlenda. Liūdna. Aš visada stengiuosi savo dukrą išgydyti iki galo, kad neatsirastų komplikacijų ir kad nekiltų pavojaus užsikrėsti kitiems vaikams. Mano mažylė serga sunkiai ir ilgai, todėl nepateisinu tėvelių, kurie leidžia sau vedžioti į darželį sergančius vaikus. Stengiuosi surasti kam palikti dukrą, jei jau pati negaliu slaugyti. Be to reikia gerbti savo vaikus. Juk jie, kaip ir mes, suaugusieji, nesijaučia linksmi ir žvalus ligos metu, nori būt lepinami ir slaugomi.
Bet tai tik mano nuomonė. Artėja gražiausios metų šventės. Kokias dovanėles ruošiate savo mažyliams?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MEDĖJA***: 30 lapkričio 2008 - 22:41
as ir nesuprantu tevu kurie veda sergancius vaikus... ir savo vaikui kenki ir kitiem... gal jei netureciau kam palikt vaiko ir negaleciau pati slaugyt..gal ir vesciau... bet nemanau... as gal keista mama, bet del keliu litu nesiplesau, jei nera kam paziuret vaiko, darbe pasakau manes nebus, o jei kazkas kazkam nepatinka, tiesiog pasakau LEIDZIU UZ TAS DIENAS NEMOKET... g.gif
Atsakyti