Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkpėdė: Vilkpėdės darželis-mokykla

sveikos, mamos,

QUOTE(Jase @ 2008 11 07, 20:18)
Na, jei kalbant apie valstybinį ir privatų - mano draugė pradėjo privačiame dirbti, bet savo vaiko į jį neperkėlė...

oi, priminėt man, kaip vasarą parke su viena močiute, beje medike, vežiojusia pusketvirtų metų vaiką vežime...susiginčijom apie privačius darželius....
aš nežinau, dirbau privačioj pradinėj, šalia buvo privatus darželis.....ne ne ne
eisim į paprastą valstybinį
o ta močiutė tiek visokių baisybių prikalbėjo, kad atrodo darželiuose monstrai dirba.......manau, kad ir privačiuose visko yra.....
Papildyta:
QUOTE(mamute33 @ 2008 11 11, 21:14)

Aš sutinku su nuomone, kad visur visko būna. Tačiau žinau atvejį, kai iš "valdiško" darželio beveik išprašyta auklėtoja dirba privačiame. Ir vargo nemato... O tėveliai moka pinigėlius ir mano, kad privačiame darželyje auklėtojos atrenkamos tik geros ir labai geros. Deja... Vis dar vyrauja nuostata, kad jei moku pinigus, tai turi būti geriau negu nemokama. Kaip ir su gydytojais.

visiškai sutinku
labai daug nuo paties žmogaus priklauso mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės,

Panašu, kad bendraminčių tarp mūsų netrūksta smile.gif Tai džiugina. Kaip praėjo tėvų susirinkimai? Ar laukiat kalėdinių švenčių? Girdėjau, kad kalėdų senelis bus gan žinomas žmogus - ponas Šalkauskas (čia tas, kuris labame ryte spaudos apžvalgą skaito). Man net keista, kad šis žmogus šios rolės imasi. Labai įdomu. Auklėtoja sakė, kad jis šiaip darželiuose nevaidina. Tik viename pagal seną draugystę. Įdomu.... ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

Pas mus teveliai nusprende, kad rinksime pinigelius ir pirksime visiems vaikams panasias dovanas- kad nebutu piktumo. Matyt tai bus delione ar knygute - mergaitems ir berniukams gal kiek pagal tematika skirtingas.

Ar ruošiatės dalyvauti senių besmegenių kūrime? aš tai prigalvojau keletą variantų -ryt matyt visi kibsime į darbus.. tik kol kas nepasirenku varianto lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal kas lankot bitučių grupę? Kaip auklėtojos? Kaip vaikai sutaria?
Mano ketrumetis pradės vaikšioti į šią grupę po naujų, pratinsimės. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Lygte @ 2008 12 17, 13:02)
Gal kas lankot bitučių grupę? Kaip auklėtojos? Kaip vaikai sutaria?
Mano ketrumetis pradės vaikšioti į šią grupę po naujų, pratinsimės. 4u.gif

Mes lankėm 3 metus "Žiogelių" grupę ir metus paruošiamąją "Boružėlių". O su "Bitučių" auklėtojomis teko susidurti tada, kai jos pavaduodavo mūsiškes arba vasarą, kai grupės būdavo sujungtos. Viena iš auklėtojų - Laima, labai maloni, miela, visada vaiką pasitinka ir palydi. Tikrai nebaisu vaiko su ja palikti. Kita - Marija, mokanti apie save sudaryti gerą įspūdį liežuviu, bet iš tiesų tai tokia prie tinginio. Geriau jau sėdės kavą gers, bet vaiku nepasidomės.
Keletą vaikų iš tos grupės šiek tiek pažįstu, nes jų broliai ir seserys su maniškiu lankė darželį ir lanko mokyklą. Nieko blogo pasakyti negaliu, bet šiuo atveju reikia žiūrėti iš vidaus.
Atsakyti
Ačiū už info. Mano vaikiukas toks maminukas, tai truputį nedrąsu. Būtų smagu susipažinti ir su mamytėmis, kurių vaikučiai lanko bitutes.
Atsakyti
Lygte, manau,kad bus abiem soko, bet svarbu teigiamai nusiteikti. Aukletojos tikrai geros, bet jos turi visa buri vaikuciu ir privalo grieztos buti bei ziureti dienos ritmo. Vaikui niekas nepakeis mamos, bet vaikai lankstus- prisitaikys. Ir aisku, daznai darzelyje vaikas kitoks nei su tevais buna.
Graziu svenciu ir sekmes.
Atsakyti
Sveikos, mamytes.
Skaiciau, skaiciau jusu komentarus apie darzelius ir svarsciau i koki darzeli uzrasyti. Rekomendavo si, nors tolokai nuo namu. Tai siandien savo mergaite uzrasiau i si darzeli. Kadangi jau tuoj 2 metukai, tai mus prieme i Skruzdeliukus. Jau paskutiniai buvom, aciu direktoriai, nes tik atvaziavau ir prieme. Rudeni mus perkials i 2007 m grupe. Ziuresim kaip bus.
Atsakyti
Mums reikia keist darželį, nes lankant "aušrelę" vaikas pasiskundė, kad karatė treneris davė į pilvą, į galvą, liepė uostyt tapkę ir sakė pririš ir neišleis iš salės, į karatė daugiau neleidau, bet bėda, kad tas pats treneris veda ir kūno kultūrą ir auklėtoja net pati patvirtino, kad per kūno kultūrą jis vaiko tapkes užmetė ant spintos ir vaikas sakė gavo nuo trenerio į ausį ir nuo tos dienos vaikas ryte pastoviai nenori eit į darželį, vaikui penki metukai, lankėm "aušrelę" tris metus, buvom labai patenkinti, bet tokia nemaloni situacija gavosi, nežinau net kaip ir pasielgti, paguoda ta, kad vistiek "aušrelėje" nėra mokyklos ir po metų vistiek turėtume ieškot mokyklėlės, kažin ar į šį priimtų jau dabar, pagal gyvenamą vietą mums šis darželis priklauso, be to ir mokykla yra, labai bijau, kad vaikui bus stresas. Iš pradžių į šį neleidom, nes jame nėra lopšelio. Norėjau išgirst nuomonę tų mamyčių, kurių vaikas jau šią mokyklėlę baigė, kaip adaptavosi normalioje mokykloje? Gal žinot, koks treneris veda kūno kultūrą?, nes kiek žinau karatė treniruotes tas pats treneris veda keliuose darželiuose.
Girdėjau, kad į mokyklėlę mieliau priima lankiusius šį darželį, tai gal kaip tik būtų puiki proga pereiti. Norėjau paklaust po kiek penkemečių grupėse vaikų? Pas mus grupėje "aušrelėje" tai tik kokie aštuoni daugiausiai būna. Pažiūrėjau Vilkpėdės internetinį puslapį matosi, kad daug turtingesnis inventorius, gražūs žaislai, bet grožis manęs nedomina, svarbu, kad vaikui būtų gerai, kaip matot ar verta pereiti?
Kažkaip manęs neapleidžia mintis, kad tikrose mokyklose vaikai paruošiami geriau, gal taip nėra, kaip manot, ar nesiskirs darželio-mokyklos paruošimo lygis nuo mokyklos? ar darželį-mokyklą baigęs vaikas bus pasirengęs įstot pvz į Jezuitų gimnaziją ar pan.?
Gal negerai, kad rašau prie kito darželio, bet pvz.: pas mus "aušrelėje" viena mama savo mažiuką atvedė į darželį ir iškart paliko prailgintoje grupėje, trečią dieną tas vaikas verkė atvestas į prailgintą grupę, o auklėtoja jį pasodino tarp didesnių vaikų (nes tokių mažų prailgintoj nebuvo) o auklėtoja ant jo rėkė, kad jis baigtų verkt, o jis dar labiau verkė, o auklėtoja kitai auklėtojai stebėjosi ir sakė kaip bjauriai rėkia ir sako parodysim direktorei kaip rėkia (kad neleistų mamai iškart palikt prailgintoj grupėj neadaptuoto). Šiaip manau visuose darželiouse būna panašių situacijų, juk iš vienos pusės mama kalta, kad atvedė vaiką ir paliko iškart prailgintoje grupėje, ir auklėtojai pikta, kad ji turi papildomai užsiimt su neadaptuotu šiuo atveju vaiku. Tai mano išvados tokios, ne nuo darželio pasirinkimo, o nuo auklėtojos sąžiningumo, kiek ji atiduoda savęs savo darbui priklauso, ir taip kaip atrodo išoriškai ne visada pasiteisina.

Aš pati lankiau vilkpėdės darželį, man nepatiko vienas dalykas, kad kiekvienais metais vis pasikeisdavo ir grupė ir auklėtojos, gal dabar taip nebėra, ar paruošiamoj grupėj bus ne tos pačios auklėtojos, kurios yra prieš paruošiamą? "Aušrelėje" tai tos pačios auklėtojos bus, kurios vaiką auklėjo nuo pat mažens ir toje pačio grupėje su tom pačiom auklėtojom bus ir paruošiamoji grupė, o kaip Vilkpėdėje? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveika, Naujoke,

Buvau šokiruota perskaičiusi tavo laišką verysad.gif Ar bandei eiti pas direktorę? Tokie dalykai negali būti toleruojami.
Šitas treneris kažkada dirbo ir Vilkpėdės darželyje-mokykloje. Tačiau direktorė jo atsisakė. Matyt buvo dėl ko. Patarčiau tau netylėti ir viską pranešti Aušrelės vadovams.
Vilkpėdėje kūno kultūros užsiėmimus veda pačios auklėtojos ir mokytojos. Joks treneris čia nesamdomas. Nusiskundimų tikrai negirdėjau. Kadangi esu susidūrusi ir su mokykla, tai galiu drąsiai teigti, kad sąlygos vaikams ir mokytis ir būti tinkamai paruoštais penktai klasei yra puikios. Mokytojos čia dirba stiprios, tikrai geresnės nei Gerosios Vilties m-kloj, bet ne viskas tik nuo jų priklauso. Svarbu dar ir pačio vaiko galimybės, pastangos. Į mokyklą patekti tikrai nėra labai paprasta. Kadangi ruošiamės čia į pirmą klasę, tai žinau, kad jau dabar ateinantiems metams klasė suformuota ir vietų kažin ar yra. Pirmenybė teikiama čia lankantiems priešmokyklinę grupę. Tai, jei domins, paskubėk pasidomėti ar bus vietų priešmokyklinėj. Priešmokyklinukai mokomi priešmokyklinėje grupėje, kuri yra viena, ne tapati, kurioje vaikai buvo nuo dviejų m. Joje dirba mokytoja iš ryto, o po pietų auklėtoja. Labai šauni priešmok. gr. mokytoja! Puikiai paruošė mokyklai smile.gif Mūsų vaikas nuo 2,5 m. iki priešmokyklinės lankė tą pačią grupę, o tik nuo 6 m. perėjo į priešmokyklinę. Kitaip ir būti negali. Juk joje turi dirbti mokytojas baigęs tam tikrą programą. Negirdėjau, kad kasmet keistųsi grupė.
Man keista, kad sakai:"tikrose mokyklose vaikai paruošiami geriau". Juk čia irgi tikra mokykla. Tik mažesnė. Vaikai mokosi pagal tas pačias programas. Mano manymu, čia dar geresnės sąlygos, nes nėra dičkių, mokykloje saugiau, vieni kitus pažįsta, yra pailginta grupė, daug būrelių. Aš tik už mažas, saugias, pradines mokyklas. Visos mano draugės, kurios leido savo vaikus į pradines m-klas - labai patenkintos ir jokių problemų vėliau nebuvo. Galvoju, kad be reikalo sau keli šį klausimą.
Šiaip, esu labai patenkinta, kad savo vaiką leidau į Vilkpėdės darželį. O dėl mokyklos esu rami. Tikiu, kad viskas bus gerai.
Sėkmės ir tau! Sprendimą turi padaryti pati.
Atsakyti
Aš irgi buvau šokiruota, nes lankėm tą karatė puse metų.
Dar klausimukas, į kokią mokyklą paskui planuojate eiti? Pažiūrėjau tvarkaraštį, kad yra anglų kalba. į Gerosios Vilties mokyklą nenoriu eit, nes ten yra sustiprinta dailė daugiau ir šiaip ne prie dūšios man ta mokykla, o Basanavičiaus yra nuo antros klasės prancūzų k. pagrinde tai nzn ką ten vaikas veiks su anglų nuo antros klasės pradėjęs. Pati baigiau basanavičiaus, tai žinau, kad visa 'greitinėlė' ten eina į prancūzų iš šiaip peržiūrėjau, kad ten dauguma mokytojų tebedirba, kurios mokė mane, tai norėtųsi ko nors naujo.
Atsakyti
Eisim į Vilkpėdės darželį-mokyklą.
Aš tai džiaugiuosi dėl anglų kalbos. Manau, prancūzų galėtų būti antra kalba, bet ne pirma. Čia mano nuomonė. O apie Basanavičių girdėjau daug ir nelabai gražių dalykų. Tos mokyklos reitingai smarkiai nukritę verysad.gif
Atsakyti