QUOTE(skruzdeda @ 2008 08 22, 14:06)
O idomu, kokio dydzio ta pasalpa yra?
Dabar uz lengva negalia, kai pakele bazine pensija, gausim 360 Lt.
QUOTE(in petto @ 2008 08 25, 09:43)
O
reiks ir mums kada isbandyti
Maniškis tai sugeba tik iki 3
Yra tikrai toks būdas, bet esu tik girdėjusi apie jį. Žinau, kad pvz. jį labai mėgsta naudoti tose šalyse, kur žodžių tarimas nėra labai tampriai susijęs su raidžių tarimu (pvz. anglų kalboj).

Yra tikrai toks būdas, bet esu tik girdėjusi apie jį. Žinau, kad pvz. jį labai mėgsta naudoti tose šalyse, kur žodžių tarimas nėra labai tampriai susijęs su raidžių tarimu (pvz. anglų kalboj).
Maniskis jau geri metai, kai samoningai skaiciuoja iki 20 - t.y. ne tik isvardina, bet ir skaiciuoja objektus. Nuo 2 metu skiria spalvas, pagrindines, is papildomu moka oranzine, violetine, rozine (rausva) ir salotine. Moka daug raideliu. Savaitgali pastebejom, kad rodo nora jungti raideles.
Del skaitymo atpazistant visa zodi, tai taip, sita senai pritaikom buda. Visus zodzius, kuriuos mate per reklamas, mokam ir "perskaityti", ta prasme, kad pamates atitikmeni, perskaito. Pussesere prie metus buvo nustebusi, nes galvojo, kad moka skaityti.
Pas mus problema, kad nera dialogo (teisingiau, jis menkutis), ne visu zodziu prasme supranta. Blogiausiai tai, kad nemoka zaisti su vaikasi del menkavercio komunikavimo. Baisiai gaila buna.
Jis ir man pasako: noriu gerti, mamyte stumdyti i virtuve, einam. Cia kai einam miegelio, tai prasideda norejimai gerti ir t.t. Tai pasakymas stumdyti, reiskia, nu pasijudink, as is tikruju noriu gerti

Aciu uz nuorodele del zaidimu, apie juos negirdejusi. Tik gal maniskiui per sunkus bus

Del piesimo. Geras budas lavinti ranka ir mokintis piesti - yra piesti paemus jo ranka, pasakojant viska, identifikuojant spalvas, labai padeda pasideti priesais paveiksliuka. Pvz.: dabar piesim zalia zole, paimam zalia piestuka, pridedam prie paveiksliuko zalios zoles ir piesiam, dabar begius, ant begiu - garveziuka, tu-tu ir t.t. Mes pries pora metu taip mokinomes. Be to superines knygos yra: mano pirmoji knyga, antroji. Storos, nemazo formato, kaina apie 15 Lt. Ten spalvos, formos, gyvunai, darzoves ir t.t. Visokiu uzduoteliu yra - mazdaug surask ta pati objekta - bananai sone nupiesti ir parduotuveje, bitutes, drugeliai ir t.t. Skirtos 3-4 metu vaikams, bet mes jas griebem 2 budami.
Kas liecia piesima, tai maniskiui taip pat pabode, bet vis keiciu veiklas, tad kartais vel prisimena. "Balvonu" piesimo etapas praejo, dabar piesia viska, kas susije su remontu.
Savaitgali ejau pas drauge i gimtadieni, tad maniskis nupiese dvi atvirutes ir voka apipaise (dovana buvo piniguciai). Tai ant vienos atvirutes ja nupiese (su zaliais pirstais :0) ), kitoje - torta su degancia zvakute, plius dar lempu prikabino. Kokios jos, tokios, bet jis man pasakoja piesdamas, cia lempa kabo, cia langelis ir t.t. O voka su balionais ir barokom

Na va, kiek pripyliau.
P.S. Alchemie, del Kalbos centro Kaune zinojau, tik jie nelabai dirba su kalbos suvokimo sutrikimo, gal vel reikia bandyti kreiptis. Pries metus maniskis buvo per mazas jiems. Gal jau suras ka veikti su juo.