Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 2 tema

Sveikos 4u.gif

Mes jau turėjom 12 pamokėlių ir po truputį žengiam į priekį bigsmile.gif . šiandien ryte vietoj čepsėjimo, pasakė nuoniu duoną (noriu duonos, t.y. sumuštinio), atsiranda pirmi sakinukai 'tete nuoni totą ' (tėtė nori torto).
Prašaus į logopedinį darželį, bet vis dar kabom ant plauko, nes viskas visur perpildyta verysad.gif .

B6 skatina kalbą? g.gif

Atsakyti
naitas, maniskis petrazoles dievina, dar avokadus, kopustus, salotas, morkas..nu zodziu darzoves. Siaip dziaukis, vaikas darzoves valgo. Svogunai..paziuresiu, kas juose yra.
As kai laukiausi antro, vis norejau keptu kiausiniu, agurku, vynuogiu, ridiku, paskui paaiskejo, kad ten visur daug kalio. biggrin.gif
B6 gal smegenis maitina, t.y. aktyvina ju veikla ir delto tai gali teigiamai atsiliepti kalbai
Atsakyti
Turiu klausima, gal kas zinote, ka VRC reiskia mokama paslauga "individualus strukturuotas mokymas"?
Mes iki siol VRC tik pas logopeda lankemes, bet dabar labai reikia ir nelogopedo paslaugu.
Atsakyti
Skruzdeda, pasikambink ir paklausk. Gali buti, akd ytai spec. pedagogo pagal grafika sudarytos pamokeles gal kartu derinamas su logopedo apslaugomis..as cia tik speju
gritte..dziugu, kad tokia pazanga po 12 pamokeliu..taip ir toliau laikyt 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Skruzdeda, spec. pedagogo uzsiemimai. Jei pas mus butu, tai pirkciau tas paslaugas 100 proc. Tik strukturuotas ne visiems tinka, bet manyciau, kad galima adaptuoti.

Del svogunu radau internete, taciau tai Stuko pasisakymas, tad pasitikiu:
" Svogūnai – maistinga daržovė. Juose yra angliavandenių – gliukozės, fruktozės, sacharozės, šiek tiek ląstelienos ir pektininių medžiagų. Svogūnuose nedaug baltymų, yra mineralinių medžiagų bei vitaminų, tačiau pats vertingiausias komponentas - eteriniai aliejai. Jie ne tik suteikia specifinį kvapą ir skonį, bet pasižymi stipriomis antiseptinėmis savybėmis. Svogūnų sudėtyje esantys fitoncidai naikina kenksmingus mikroorganizmus. Iš mineralinių medžiagų randama kalio, kalcio, fosforo, kiek mažiau – jodo ir geležies. Svogūnuose yra vitamino C, folio rūgšties, B grupės vitaminų.
Biologiškai vertingiausi – žali, šiluma neapdoroti svogūnai. Tačiau žali svogūnai erzina virškinimo traktą, todėl geriau vartoti keptų ar virtų svogūnų patiekalus. Svogūnai – nekaloringa daržovė. 100 gramų svogūnų tiekia 35 kcal arba 147 kJ energijos. Svogūnai turi didelę fiziologinę reikšmę. Juose esantys eteriniai aliejai žadina apetitą, suteikia maistui malonų skonį, skatina virškinamųjų sulčių gamybą ir išsiskyrimą, taip gerėja virškinimas. Eteriniai aliejai lakūs, todėl pjaustant svogūną jie dirgina akis. Jeigu peilį vis vilgysime vandeniu, akis dirgins mažiau."

Vat ir matosi, ir B grupe, ir gelezis, folio rugstis. Super. As noreciau, kad maniskis kapotu svogunus. Is darzoviu tik agurkus pastaruoju metu valgo verysad.gif

Naitai, as mes netrukus vel su B6 kurseliu startuosim, na ir siek tiek itrauksim i sudeti ir vit C , kad darzelyje maziau buziuku-virusiuku pasigautu.
Atsakyti
Pou as irgi vaiksyteje tik agurkus megdavau..bet juose yra kalio ir kitoki mineralu, taip, kad viskas gerai jei valgo..paskui gali uzplaukti kita darzove mirksiukas.gif
sutik svogunai tai jau rimtas isbandymas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2008 08 27, 15:54)
Sveikutes,

Skruzdeda, spec. pedagogo uzsiemimai. Jei pas mus butu, tai pirkciau tas paslaugas 100 proc. Tik strukturuotas ne visiems tinka, bet manyciau, kad galima adaptuoti.

Tai as tikiu, kad delto ir individualus, kad pritaiko kiekvienam vaikui. Reikes pabandyti kai po atostogu bus jau adaptavesis darzelyje.
Atsakyti
QUOTE(gritte @ 2008 08 26, 20:59)
B6 skatina kalbą? g.gif

nežinau, ar tiksliai būtent kalbos centrus išjudina, bet kad vitaminas B6 patinka smegenims, tai man kiekvienas neurologas sako.
Labai sunliai gavau to B6 Kaune. Visur siūlo vitaminų kompleksus.

QUOTE(Alchemie @ 2008 08 26, 22:25)
naitas, maniskis petrazoles dievina, dar avokadus, kopustus, salotas, morkas..nu zodziu darzoves. Siaip dziaukis, vaikas darzoves valgo. Svogunai..paziuresiu, kas juose yra.
As kai laukiausi antro, vis norejau keptu kiausiniu, agurku, vynuogiu, ridiku, paskui paaiskejo, kad ten visur daug kalio. biggrin.gif
B6 gal smegenis maitina, t.y. aktyvina ju veikla ir delto tai gali teigiamai atsiliepti kalbai

Mano didysis - penkiametis - valgo noriai mūsų klimato daržoves bigsmile.gif : kopūstus, morkas, svogūnus, petražoles, obuolius, kriaušes, serbentus...
apgavo mane vakar vaikai - kad džiūgavo pardėj arbūzą nutvėrę. Nupirkau. Vos paragavę, daugiau net nebežiūrėjo į jo pusę... aš maitinu krūtim mažių, tėvas "ne šiukšliadėžė"... žodžiu, apgaaaaavooo mane rolleyes.gif

Kai laukiausi, tai labai pykau ant savęs.. nu nieko aš nenorėjau.. žiemą nenorėjau nei braškių, nei žibučių doh.gif Neturiu ką pasipasakoti..
Papildyta:
O žinokit, šiand buvau daržely apsiuostyt kas ir kaip... buvau sujaudinta ir direktorės dėmesio mano vaikui, ir logopedės. Logopedė vos ne nuo pusės koridoriaus kad sušuks, kad pašauks vaiką vardu, priėjus pabučiavo... Direktorė vėlgi visokių minčių pilna, kad tik tam vaikui geriau būtų...
taigi šimtai tų vaikų.. o maniškis kažkuo jas "užkabino"..
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 08 28, 15:26)
nežinau, ar tiksliai būtent kalbos centrus išjudina, bet kad vitaminas B6 patinka smegenims, tai man kiekvienas neurologas sako.

Šiandien užėjau į vaistinę, sakau norėčiau vitamino B6...žiūrėjo į mane taip įtartinai...suburbuliavo kažką, tik išgirdau eikit kitur blink.gif

Naitai, tu bijai alergijos, kad nevalgai?
Aš maitinu dukrą ir valgau arbūzus rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Geras, geras B6 - jis dalyvauja baltymų ir aminorūgščių apykaitoje, hormonų, raudonųjų kraujo kūnelių gamyboje, reguliuoja ląstelių dauginimąsi bei diferenciaciją, stiprina imuninę sistemą ir t.t.

Naitai, lengvai gausi šio vitamino gamybinėse vaistinėse - padarys miltukus thumbup.gif

O į kurį daržiuką eisit? blush2.gif

Maniškis tik šonine, lašinukais, vytinta dešra, juoda duona, sausainiais ir agurkais gyvas. Toks dabar pas jį racionas. Na ir saldumynus galėtų kapsėti kasdien.
Atsakyti
QUOTE(gritte @ 2008 08 28, 17:47)
Šiandien užėjau į vaistinę, sakau norėčiau vitamino B6...žiūrėjo į mane taip įtartinai...suburbuliavo kažką, tik išgirdau eikit kitur  blink.gif

Naitai, tu bijai alergijos, kad nevalgai?
Aš maitinu dukrą ir valgau arbūzus  rolleyes.gif

Tu valgai arbūzus? Ir vaikui nieko??? maniškis tai raitosi visą vakarą, jeigu suvalgau persiką, ar arbūzo skiltelę. Prispraginau kukurūzų, kad prikirtau.. labai norėjau "ko nors nepaprasto". Tai vaikas rėkė šaukė ir orinosi visą vakarą.

Aha, kai paprašai B6, tai žiūri kaip į ufonautę lotuliukas.gif

QUOTE(Pou @ 2008 08 28, 17:50)
Sveikutės  4u.gif
Geras, geras B6 - jis dalyvauja baltymų ir aminorūgščių apykaitoje, hormonų, raudonųjų kraujo kūnelių gamyboje, reguliuoja ląstelių dauginimąsi bei diferenciaciją, stiprina imuninę sistemą ir t.t.

Naitai, lengvai gausi šio vitamino gamybinėse vaistinėse - padarys miltukus  thumbup.gif

O į kurį daržiuką eisit?  blush2.gif

Maniškis tik šonine, lašinukais, vytinta dešra, juoda duona, sausainiais ir agurkais gyvas. Toks dabar pas jį racionas. Na ir saldumynus galėtų kapsėti kasdien.

Aha, B6 nerealiai geras. Aš labai bijojau duoti vaikui B grupės vitaminus, nes man viena gydytoja paporino, kad B grupė - mielės, skatina labai auglių augimą. Aišku, jeigu tokie yra. Tai kai padariau magnet rezonanso tyrimus, tai nusiraminau. Jokių auglių, užspaudimų vaiko galvoje nerasta. Na žiūrėsim, koks rezultatas bus. Apie šv.Kalėdas galėsiu pasipasakot. Priminkit mirksiukas.gif

Dar B6 rekomendavo ir mano kūdikėliui. Jam jau 2 mėnesiai, o vis dar dreba smakriukas ir kojytės. Tai rodo sudirgusią centrinę nervų sistemą.
o aš pati sukirtau 20 tabl neuromultivit ir magnesium diasporal, po maišelį vakarais susimaišau su vandenuku. Kaip maitinančiai ir su pergyvenimais moteriškei - tai labai gerai padėjo nusiraminti.

Pou, deja, Kaune išmaliau visas gamybos vaistines. NĖRA B6. Miltukus, ironija gryna, farmacininkės darydavo iš tablečių. Sumala ir supila į maišelius. O tablečių nebėra.
Tik va mūsų poliklinikos neurologai tai nežino dar šito. Išrašo receptus. O vaistinėse sako - griįžkit pas neurologą, lai paskiria ką nors vietoj to...

Einam mes į logopedinį darželį Kaune, Šnekutis.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 08 28, 16:02)

*
Tu valgai arbūzus? Ir vaikui nieko??? maniškis tai raitosi visą vakarą, jeigu suvalgau persiką, ar arbūzo skiltelę. Prispraginau kukurūzų, kad prikirtau.. labai norėjau "ko nors nepaprasto". Tai vaikas rėkė šaukė ir orinosi visą vakarą.

**

Aha, kai paprašai B6, tai žiūri kaip į ufonautę  lotuliukas.gif
Aha, B6 nerealiai geras. Aš labai bijojau duoti vaikui B grupės vitaminus, nes man viena gydytoja paporino, kad B grupė - mielės, skatina labai auglių augimą. Aišku, jeigu tokie yra. Tai kai padariau magnet rezonanso tyrimus, tai nusiraminau. Jokių auglių, užspaudimų vaiko galvoje nerasta. Na žiūrėsim, koks rezultatas bus. Apie šv.Kalėdas galėsiu pasipasakot. Priminkit  mirksiukas.gif

*
Valgau viską bigsmile.gif Gal pirmas dvi savaites prisilaikiau blush2.gif Vaikas neklykia, duoda miegoti, tfu tfu tfu...

**
skaičiau ir aš straipsnį apie B grupės vitaminus, kad skatina auglių augimą doh.gif
Atsakyti