Įkraunama...
Įkraunama...

Giliųjų venų trombozė

Man kaip paaiskino.
tikrinaus antakalny Vilniuje.. Tai pasake,kad jis pradejo tirpt tas trombas... Na taip ir iseina.. Nes buvo praeje po operacijos kazkur 9 dienos..
O skausmas kazkoks keistas buvo...kaip raumens skausmas ..si karta..
Va ko paklaust norejau..ar kuri nors gere arbata...
Barkunu geltonziedziu...?

Aha...sumusimai gali issaukti tromboze...
As kazkada.. Issisukau koja..ir nukritau ant peties... Man pradejo ranka keisti spalva.. Po kazkiek laiko.. Na ka. Pasake,kad nukritus trombas peties srityje pastrigo.. Bet jis greit pratirpo.

Xmmm.. Man daktare pasake seimos gydytoja,kad visa gyvenima reikes gerti aspirina... Keista.

As jei buciau be kojines,tai man nepatogu..koja seip atsistate.. Ta pirmoji. Spalvos nekeicia.. Bet be kojines man nepatogu,antras dalykas,vena islindus siektiek. A ir su kojine graziai atrodau tongue.gif
Atsakyti
hmmm as visai nieko negeriu. o aspirino niekas ir net nesiule, net puse zodziu neuzsimine, o daktariuku isvaiksciojau gan nemazai. na zinoma puziuriai kiekvieno nors siek tiek bet skyresi doh.gif

ir as lauksiu info daugiau apie ta arbata.

as kuo daugiau cia skaitau-tuo man baisiau darosi verysad.gif
o tos kojines as nekenciu, pedkelniu beveik neniosiodavau, turejau kojines tipo sexovas biggrin.gif blush2.gif o dabar .......
Atsakyti
Bet tai kas per baisi liga,net nuo sumusimu gali trombai vel formuotis,man naujiena cia blink.gif Ar cia mes visos ta polinki turime trombams,ar cia kad jau buvo ir dabar linke jie vel kartotis,kazkas baisaus....O del tos arbatos tai noriu pasitikslinti..Nuo ko ji yra,koks poveikis?
Atsakyti
Arbata:
Ji skistina krauja. pvz Jadvygos zoleles...
42nr arbatos. Irgi ta zole ideta. Su venom vadinas..
O kiek zinau ja parduoda be jokiu priemaisu..
Sake kazkur Pelesos gatveje yra zoles parduodamos ir sita zole yra.. Kaina apie 10lt..
Seip su daktare dar nekalbejau.
O daktaro antakalnyje pasiklausus,ar yra ko nors kas skistina krauja ...arbatos ar seip kas.. Sake NE... Ir israse zibor. biggrin.gif
as apie arbata suzinojau po operacijos.. Viena bobute papasakojo,kad ja savo vyra girdo. smile.gif ir kraujas geras.bet kiek tiesios irgi neaisku..nes vyras buna orfarina geria.
Del to ir idomu suzinot apie sia arbata smile.gif

Klauset,ar leido vaistus... Skistinancius. Leido..ir pries operacija ir po operacijos.. 3 svirkstus.
Ir nepadejo.
kazkas cia cesnako kapsules valgo...
Negeriau pati cesnaka valgyt? Jo man antrodo nebutina kramtyt..galima gabaliukais papjaustyt ir praryt smile.gif
Papildyta:
Jurci... Jei finansai leidzia.. Galima kojine uzsisakyt smile.gif jei neklystu kokios nori spalvos,piesinukais biggrin.gif bet cia jau turbut koraliniskese..
Pirma k. Kai atejau pirkt kojines.. Net isiziojau Kaina kokia.. smile.gif o dabar teks 2 pirkt..
Per nestuma sake butinai nesiosiu petkelnes arba kojines iki kirksniu.. Net gimdysiu su jom smile.gif

Man abidno del kojines,kad jos kulnas isplysta smile.gif
Atsakyti
apie kojines. man su sigvaris ir ta problema buvo, kulnas lb greit plyso, o kai kaina tokia tai.... ir kaip tik Klaipedoj nustojo jomis prekiauti, tad teko pirkt kitos firmos. buvau labai nusiminus, nes kokybe neva buvau patenkinta. o gi pasirodo sitos man net geresnes smile.gif kulnas neisplyso(tfu tfu tfu) o nauja pirkau del bendros isvaizdos, jei pas gyd. eit tai geda nusirengt, kokia "pavargus" jau.firma Lastofa ar bent dalis pavadinimo.kaina tokia pat.

o del gimdymo.man po pirmo cia taip ir atsitiko. tai kazkaip vel nestuke.gif mintis siauba kelia. nors realiai kazkada noreciau antro vaikelio. tik labai jau didele kaina gali tekt sumoket.
papasakokit daugiau kaip nestumo laikotarpis, leidziates i pilva pastoviai? oi brrr, baisu net pagalvot.

esu nakti net kaip kosmara sapnavus lotuliukas.gif

bet kaip taip, jums leido vaistus ir visvien. siaubas. ot iklimpom mes visos iki gyvenimo galo....
Atsakyti
Per nestuma tai neisivaizduoju,kaip ten leistis.. kai pilvukas ispustas.. ten net rauksles atrodo nerasi..as bijociau labai... unsure.gif

As kazko tokio noriu.
reikes pasimeruot koja.. paziuret ar tiks didis.. ax.gif

Tavo firmos as nemaciau kazkaip Vilniuje.. ax.gif
O sigvari irgi del to kulno noreciau pakeisti.. nes poto nuspaudzia..isiriezia i oda..

Jurci...o ka man sakyt...as dar nei vieno leliaus neturiu.. baisu net pagalvot... kas bus.. per nestuma dar labiau tirsteja kraujas...pinigai...o svarbiausia,kad visiskai sveikatos nesusizalociau.. ir vaikelis vystytusi gerai... unsure.gif
Atsakyti
Jurci...o ka man sakyt...as dar nei vieno leliaus neturiu.. baisu net pagalvot... kas bus.. per nestuma dar labiau tirsteja kraujas...pinigai...o svarbiausia,kad visiskai sveikatos nesusizalociau.. ir vaikelis vystytusi gerai... unsure.gif
[/quote]

ups... sorry... kazkaip pasijutau labai kalta, kad dar skundziuos unsure.gif
nepriimkit asmeniskai 4u.gif
o dar gyd. sako, kad tai vyresniu zmoniu ligos, blyn cia dauguma jaunos, net neipusejusios... et...

o del kojines manau tikrai verta pabandyt, nes tikrai labai diskonfortas buvo del kulno. nes dar bandziau nesiot, pinigai nemazi. (o pas mus tik tokia ir terandu paskutiniu metu).

laikykites. pasidalinkit kaip sekasi.
viskas turi but ok thumbup.gif
jus labai stipri 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurci: 07 balandžio 2013 - 17:31
Na nejuokauk..ko Tau kaltai jaustis smile.gif tik taip parasiau... cia as pasiskundziau biggrin.gif
ir davaite kreiptis TU... as dar jauna biggrin.gif Jusint mane smile.gif
Na jei nesupyksit panos ..nes visas kreipsiuos TU smile.gif

Kai gulejau ligoninei,tai del tokiu problemu vien babuskos gulejo ir diedukai smile.gif
mane vadino mazyle pagranduke smile.gif
Kai konsultacijai atvaziuodavau,tas pats .eileje TIK senivo amziaus zmones. blush2.gif

ACIU.. butinai pasipasakosiu,kaip kas smile.gif

As kai cia parasiau,galvojau man niekas neatrasys kokiu puse metu smile.gif nes tema tylinti tokia smile.gif
o cia taip greitai smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif
o mane ligoninej leliuku vadino.

mes tik tyliai sedim ir laukiam pasisakymu(kuo geresniu aisku), o tada jau....

na bandom pasitujinti, gal nesusimaisysiu, bandau but ale mandagi visur blush2.gif
Atsakyti
Kaip sekas merginoms? smile.gif
As va buvau pas daktare..
israse vel zibor leistis i pilva.. dar orfarina sad.gif
nusipirkau kojines.. doh.gif kaina.... doh.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif
noriu ir as su jumis pasidalinti savo patirimi. Vasara bus 3 metai kai sergu giliuju venu tromboze (tromboflebitu). 2010 pagimdziau nuostabia pagranduke, kuria turiu laimes beveik 3 metus pati auginti. savaite po gimdymo kaire koja pamelo, atsirado skausmas, ypatingai klubo srityje. pasiskambinau savo seimos gydytojai, liepe vaziuoti i ligonine del trombozes gresmes. taip ir padariau. nuvykau i klinikas.islaukiau 3h kol prieme echoskopui, kai ji padare gydytojas pakraupes buvo, visa kaire koja ir pilvo apacia trombuoti. na kagi.staigiai buvau paguldyta i palata, koja iskelta, vaistai suleisti.liepe atsivezti kudikeli. labai nesipleciant pasakysiu tiek, kad klinikose nugyde, jokio pagerejimo nebuvo, per katetri leido stiprius antibijotikus ir tuo pat metu leido dukryte maitinti, kas buvo visiskai uzdrausta. tuo metu buvau 20 metu, pati pasimetusi, nesusigaudziau kas su tuo vaikuciu darosi.gydytojai leido tai ir maitinau. kraujyje buvo uzdegimas, rodikliai, kurie turejo rodyti vienetais, rode daugiau negu 100. tad siek tiek sumazine uzdegimini rodikli sukviete gydytoju konsiliuma ir nusprende, kad niekuo negali man padeti, todel perveza mane i 3-aja ligonine.suoliavau iki greitosios ant vienos kojos(gerai, kad tetis lazdele atveze), su asarom akyse, o sesele issisiepus lauke prie lifto(mat koki gera darba padare, kad lifta iskviete), negavau net vezimelio.bevaziuojant greitojoje sulaukeme skambucio, kad sesele pamirso paduoti mums israsa ir kitoje ligonineje musu nepriims.bet pasirodo, kad 3-osios ligonines personalas labai pofesionalus, labiau kreipia demesi i zmogaus sveikata. buvau paguldyta i kardiologijos ksyriu, kadangi venu ir kraujagysliu skyriuje buvo prasiautusi infekcija ir su leliuku negalima buvo gultis. istyre mane nuo galvos iki koju liaudiskai tariant ir rado kad gavosi po gimdymo ginekologinis uzdegimas, kuris isplito i krauja ir to pasekoje susiformavo tromboze. pakeite vaistus, 3 kartus dienoje gaudavau arkliskas dozes antibijotiku, apie vaiko maitinima jokiu kalbu, ir ka jus galvojate, trecioje dienoje atsistojau ant koju, aisku neilgam, bet atsistojau. klinikose nei dienos be nuskausminamuju neisbuvau. bendrai susumavus ligonineje 3 savaites pragulejau. gryzus namo 1,5 metu vartojau orfarija, apie pusmeti detraleksa. metus nesiojau kompresine kojine.siai dienai koja didesne negu sveikoji, ir labai ilgai pastovejus(pvz darbe 11h) paskauda, bet manau ir nesergant tokia liga po tiek valandu skaudetu. nebevartoju jokiu vaistu ir nebenesioju kojines, nes ji man buvo tikra kankyne. prisiziuriu, profilaktiskai tiriuosi krauja, lankausi pas gydytojus, bet kazkokiu baisiu salutiniu poveikiu ar pasekmiu siai dienai nera. nebent tik prichologinis isitikinimas, kad gyveni rizikoje, bet manau siek tiek daugiau pozityvumo, saves prisiziurejimo ir si liga nebus tokia baisi. kai tik susirgau, galvojau kd nieko blogiau negali buti, esu vienisa mama, o dar su tokia liga.buvau isitikinusi kd atitruks trombas ir numirsiu, buvo didelis stresas. bet isgyvenau.isgyvensit ir jus mielosios wink.gif
Atsakyti
Liurka console.gif
man kai pirma k.buvo ..irgi jaunute buvau.. reanimacijon ikiso.. sake,kaip as dar vaikstau. as jau krauju kosyjau. 4u.gif
Daktarai buvo pakraupe ligonines,kad taip ilgai mane laike.ir galejo neuztrombuot dar kojos.
nes embolija plauciu buvo.galejau eit.nukrist ir nebeatgaivintu..irgi gyvenau pirmai su ta mintim.. kad galiu numirt..
o dabar negalvoju. smile.gif daugiau pozityvo. galvok apie gera. sekmes auginant vaikeli smile.gif
Atsakyti