Įkraunama...
Įkraunama...

Žemės paskirties keitimas

QUOTE(lialyte @ 2005 05 19, 13:49)
Nu aš irgi taip jau pamąsčiau, kad jei toj žemėj pati nieko sau nepasidarysiu, tai bent parduosiu, Visgi pinigėlis 4u.gif

na pralošti gali ir netgi labai jei nepasidomėsi rajono bendruoju planu. o gal per tą žemę numatytas geležinkelis koks blink.gif blink.gif .ar šalia statys kokias ten jėgaines vėjo ar neduok die kokį pramonės objeką doh.gif . ir visiškai nesvarbu kad tai tavo žemė - jei žemė yra žemės ūkio paskirties , valstybei privalėsi parduoti savo žemę už vidut. valstybės numatytą vertę, o tai tikrai nedideli pinigai. oi slidus dalykas dabar žemę pirkt , labai atsargiai reik žiūrėt sad.gif
Atsakyti
QUOTE(vituly @ 2005 05 19, 12:47)
Aš manau , kad tikrai reikia pirkti, nes mano manymu žemė ji visada bus vertinga . Juk tai ne butas kuris gali pasenti, gali susidėvėti jo vamzdynai. Žemė tikrai niekada nesusidėvės  thumbup.gif  4u.gif PIRK  drinks_cheers.gif

Juk ji paveldi, o ne perka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2005 05 19, 12:56)
na pralošti gali ir netgi labai jei nepasidomėsi rajono bendruoju planu. o gal per tą žemę numatytas geležinkelis koks  blink.gif  blink.gif .ar šalia statys kokias ten jėgaines vėjo ar neduok die kokį pramonės objeką doh.gif .  ir visiškai nesvarbu kad tai tavo žemė - jei žemė yra žemės ūkio paskirties , valstybei privalėsi parduoti savo žemę už vidut. valstybės numatytą vertę, o tai tikrai nedideli pinigai. oi slidus dalykas dabar žemę pirkt , labai atsargiai reik žiūrėt  sad.gif

Juk tos žemės ji neperka, tai ir pralošt nėra ko. O va išlošt- galima ir labai. Galiu papasakot istoriją: žmogus žemės turėjo Rimkuose, prie statomos plastmasės gamyklos,pergyveno, kad žemė bus bevertė dėl tos statomos plastmasės gamyklos. Ir va, vieną dieną prisistatė gamyklos atstovas pas jį ir nupirko jo žemę už beveik du milijonus. Tai tokia štai vieno naujo milijonieriaus istorija.
Labai nesudėtinga pasitikrint tai apie ką Westa kalbėjo. Nuvažiuok į Gargždų rajono savivaldybės žemėtvarkos skyrių, į 3-čią aukštą, turėk žemės dokumentus ir paprašyk " teritorijų planavimo duomenų banko išrašo", gausi tokią foto ( ortofoto biggrin.gif ), tada viskas bus aišku 4u.gif
Atsakyti
na aišku jei gauna už dyką tai nepraloš, aš iš pirmo supratau, kad atsikelia žemę iš kažikur. O dėl konsultacijos sutinku su Elina - reikia pas Gargždų vyr architektą varyt 4u.gif

na o dėl tos istorijos - ne visiems taip pasiseka oi ne visiems schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 19 gegužės 2005 - 13:17
Priimk palikimą, Lialyte, tvarkykis paveldėjimo dokumentus, o tada rašyk man drinks_cheers.gif , padėsiu parduot mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 19 gegužės 2005 - 13:27
Niu ačiū mergaitės už patarimus. Kiek žinau, kur būsima manoji žemė, ten niex neplanuoja jokių geležinkelių ir gamyklų. Bent kol kas. O parduot aš parduosiu tik tuo atveju, jei man ten namuko neišeis pasistatyt. Niu laikas parodys. Prieš du mėnesius ėmiau paskolą butukui, o dabar sužinojau, kad žemės gaunu. Vis dėlto reik kuo greičiau tvarkytis dokumentukus ir galbūt pasiseks tongue.gif Niu žiūrėsim, kaip ten bus. Gal ir tapsiu kokia milijoniere , nekilnojamo turto magnate ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialyte: 19 gegužės 2005 - 14:16
Gal kas žino kaip vyksta Vilniuje žemės ūkio paskirties žemės pirkimas susikooperavus? Girdėjau Kaune už priimtiną kainą perka pvz. 1 ha 10 žmonių, pakeičia žemės paskirtį ir laimingi statosi namus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bizz @ 2005 05 19, 14:21)
Gal kas žino kaip vyksta Vilniuje žemės ūkio paskirties žemės pirkimas susikooperavus? Girdėjau Kaune už priimtiną kainą perka pvz. 1 ha 10 žmonių, pakeičia žemės paskirtį ir laimingi statosi namus biggrin.gif

Pavyzdžiui Klaipėdoje žinau tik vieną notarą, kuris apsiimtų sudaryt tokią pirkimo-pardavimo sutartį žemės ūkio žemei, kad pirktų keli skirtingi asmenys. Kiti notarai reikalauja, kad tokia žemė jau būtų atidalinta ir tai pažymėta plane. Manau ir Vilniuje tokiai sutarčiai nedaug notarų " pasirašys". schmoll.gif
Kitas dalykas- " laimingi statosi namus" doh.gif . Žinau kokios problemos atsiranda, kai yra daug bendrasavininkių: kuriam sklypas prie keliuko, kuriam arčiau ezeriuko ir t.t. Konfliktai ir tiek. Nebent, visi 10 bendrasavininkių artimi giminės biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 19 gegužės 2005 - 14:44
O koks skirtumas tam notarui? Juk visi sugalvoję pirkti sklypą tampa bendrasavininkais? Tik jei savi nelabai susitaria, tai su svetimais turbūt nėr ko ir šnekėti. schmoll.gif
Atsakyti
Notarui skirtumas yra toks, kad jis yra trečioji šalis ir vykstant konfliktams tarp " bendrasavinikių" turės tąsytis po teismus sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Bizz @ 2005 05 19, 14:21)

Forume Namai-žemės paskirties keitimas, doh.gif
Forume Statome namą nuo A iki Z dar dvi temos -žemės paskirties keitimas doh.gif

Ar sunku prieš užvedant naują temą pasinaudoti paieška schmoll.gif
Atsakyti
Jei sutartis bus sudaryta vadovaujantis įstatymais, notaras savo kaltės nejaus ir į teismus paprasčiausiai neis. O bendrasavininkai , jei jau susitarė kartu pirkti žemę, manau ir kitus klausimus turėtų išspręsti be teismų. O Elina turi karčios patirties tokiam reikale? g.gif
Atsakyti