QUOTE(god@ @ 2009 01 26, 19:28)
Su siūlu siuvau
QUOTE(Chuliganka @ 2009 01 26, 19:34)
O aš visuomet siūlu karoliukus prisiūnu

Nepatinka man tai, kad valą reikia visaip kaip raišioti, painioti ir vis tiek baisoka, kad išslys, atsipalaiduos ir pan. Todėl tiesiog atitaikau siūlo spalvą pagal karoliuką arba pagal pagrindą, ant kurio tas karoliukas siuvamas. Šiuo atveju baltus karoliukus būčiau siūvusi arba baltu arba vilnos melsvumo siūlu.
O gal kas atradot neslidaus valo arba permatomų siūlų? Tuomet tikrai tokį dalyką naudočiau karoliukų prisiuvimui
Siuvimas siūlu visuomet šiek tiek suprastina darbelį, nes neįmanoma 100% jo paslėpti. Aš visuomet siuvu plonyčiu 0,10 storio valu arba bespalviu siūlu, tik jis nėra toks stiprus kaip valas. Biserio karoliukams tai tikrai gerai, o pvz. užsegimą ar ką kitą, kur reikia tvirtumo, siuvu net storesniu valu (0,14-0,16 nr.). Ant galo nerišu jokių magų, o žiebtuvėliu užlydau ir susidaro burbuliukas, kuris tarnauja kaip mazgas. Užbaigiant mezgu tokį pat mazgą kaip kad siūlu siuvant, tik per kilpelę perkišu kokius tris kartus ir užveržiu.Jei atrodo, kad netvirta-kitoj vietoj dar kartą užmezgu. Dar nebuvo, kad atsirištų.