Įkraunama...
Įkraunama...

velti papuošalai

Sveikutes,norėjau paklausti ar yra atskira temutė mokintis velti? 4u.gif
Atsakyti
Indraa, sautuviuka senukuose vyras nupirko, toks maziukas, oranzinis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziogelis2 @ 2009 01 29, 17:52)
uogos
user posted image

cia apyranke ir sage. senokai cia dairiausi, einu perzvelgti smile.gif
matau, diskutuojat apie gumytes plaukam g.gif ir as dar nedarius - bet oksyte, tu apie veltinio dekora kalbi? kad klijuoji karstais klijais ant gumos? reiks pamegint del idomumo smile.gif

As pakerete rolleyes.gif
na man taip grazu net nznau ar as taip galeciau wub.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(greipfurteeee @ 2009 02 01, 13:02)
Sveikos  smile.gif atidarau naują temą, nes niekaip negaliu nuvelti vilnos pagrindo sagėms... verysad.gif  būkite geros pasidalinkite savo žiniomis, pamokykite, galbūt nufotografuokite darbo eigą, būčiau laaaabai dėkinga  bigsmile.gif  4u.gif

QUOTE(Acida @ 2009 02 02, 00:42)
Aha man irgi iškilo toks klausimas smile.gif pabandžiau pora suvelti adata, bet nesigauna tokia forma kokios man reikia ir ilgokai užtrunka... blush2.gif

Perkeliu šiuos du klausimus iš naujai atidarytos temos, bet, kadangi šioje temoje aiškinamės papuošalų gamybos subtilybes, tai čia jie ir tinka mirksiukas.gif

Sagės pagrindą daryti galima dviem būdais-velti sausai, t.y. badyti kamšymo adata, arba velti šlapiai. Badyti adata tikrai užtruks gerokai ilgiau, bet man asmeniškai labiau patinka, nes galima išgauti kokią nori formą, storį, iškilimus-įdubimus ir pan.Čia, žiūrint-kokią sagę esat numačiusios daryti. Ant badytos sagės galima išbadyti kitų spalvų dekorą, pasiuvinėt akmenukasi/karoliukais.
Sunku paaiškint raštu, ką ir kaip reikia badyti, kad išeitų ta forma, kurią įsivaizduojate. Pradėkite storesne adata, o paviršiaus išlyginimui naudokite plonesnę, pabaigoj-40nr. O iš pirmo karto retai kada pavyksta idealiai , čia įgudimo reikalas. Taigi-bandykit bandykit ir pavyks mirksiukas.gif
Kitą savaitę kaip tik žadu kelias sages daryti kamšymo technika, pabandyčiau nufotografuoti eigą.
Dėl laiko - aš sagės pagrindo nubadymui sugaištu mažiausiai pusantros-dvi valandas (bet sagė būna jau tikrai kieta, tvirta ir lygiu paviršium).

Šlapiai nusivelti galite plokščią storesnį veltinį, iškirpti kokią norite formą, dar truputį apvelti kraštus, kad būtų lygesni, nespurtų. Tuomet galima siuvinėti akmenukais/karoliukais, galima įkomponuoti dekupažo technika darytą paveikslėlį ir pan., priklauso nuo jūsų fantazijos. Šiuoatveju veltinis tarnauja daugiau kaip pagalbinė medžiaga, kuri pasislepia po dekoru, o ne pati tampa dekoratyviu elementu.Tokį dekoruotą veltinio gabalėlį galima klijuoti pvz. ant odos gabalėlio, prie kurio jau pritvirtintas sagės užsegimas. Ir štai-sagė baigta smile.gif

Pati tokio būdo nesu išbandžiusi, tad daugiau patarti ir negaliu, gal kitos mergaitės ką nors tiksliau parašys. O čia mano kelios abdytos sagės (gal kai kurios jau ir rodytos, nepamenu, atleiskit, jei kartosiuos):

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievuschka: 02 vasario 2009 - 13:49
Paskutinė sagė įspūdinga wub.gif
Atsakyti
Laba diena, mielos veltiniautojos, žaviuosi jūsų visu darbeliais. Gal kas galėtumėte ma padėti-rutuliukų vėlimo techniką jau kaip ir išsiaiškinau, bet kaip nuvelti vienodo dydžio rutuliukus? Aš darau sages ant veltinio pagrindo ir puošiu atlaso, organzos juostelėmis, pasiuvinėju karoliukais. dar neišmokau nuotrauku įkelti, pažadu kai tik išmoksiu-įkelsiu pasirodyti. Iš anksto dėkoju už pagalbą
Atsakyti
QUOTE(ievuschka @ 2009 02 02, 15:37)
Perkeliu šiuos du klausimus iš naujai atidarytos temos, bet, kadangi šioje temoje aiškinamės papuošalų gamybos subtilybes, tai čia jie ir tinka  mirksiukas.gif

Sagės pagrindą daryti galima dviem būdais-velti sausai, t.y. badyti kamšymo adata, arba velti šlapiai. Badyti adata tikrai užtruks gerokai ilgiau, bet man asmeniškai labiau patinka, nes galima išgauti kokią nori formą, storį, iškilimus-įdubimus ir pan.Čia, žiūrint-kokią sagę esat numačiusios daryti. Ant badytos sagės galima išbadyti kitų spalvų dekorą, pasiuvinėt akmenukasi/karoliukais.
Sunku paaiškint raštu, ką ir kaip reikia badyti, kad išeitų ta forma, kurią įsivaizduojate. Pradėkite storesne adata, o paviršiaus išlyginimui naudokite plonesnę, pabaigoj-40nr. O iš pirmo karto retai kada pavyksta idealiai , čia įgudimo reikalas. Taigi-bandykit bandykit ir pavyks  mirksiukas.gif
Kitą savaitę kaip tik žadu kelias sages daryti kamšymo technika, pabandyčiau nufotografuoti eigą.
Dėl laiko - aš sagės pagrindo nubadymui sugaištu mažiausiai pusantros-dvi valandas (bet sagė būna jau tikrai kieta, tvirta ir lygiu paviršium).

Šlapiai nusivelti galite plokščią storesnį veltinį, iškirpti kokią norite formą, dar truputį apvelti kraštus, kad būtų lygesni, nespurtų. Tuomet galima siuvinėti akmenukais/karoliukais, galima įkomponuoti dekupažo technika darytą paveikslėlį ir pan., priklauso nuo jūsų fantazijos. Šiuoatveju veltinis tarnauja daugiau kaip pagalbinė medžiaga, kuri pasislepia po dekoru, o ne pati tampa dekoratyviu elementu.Tokį dekoruotą veltinio gabalėlį galima klijuoti pvz. ant odos gabalėlio, prie kurio jau pritvirtintas sagės užsegimas. Ir štai-sagė baigta  smile.gif

Pati tokio būdo nesu išbandžiusi, tad daugiau patarti ir negaliu, gal kitos mergaitės ką nors tiksliau parašys. O čia mano kelios abdytos sagės (gal kai kurios jau ir rodytos, nepamenu, atleiskit, jei kartosiuos):

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

hm... o gal galetumei kaip nors ir slapio budo velima nufotografuoti man butu daug paprasciau smile.gif bet dekui uz informacija, bukit geros pasidalinkit savo ziniomis, patarkite, padeeekite labai prasau ax.gif blush2.gif
Atsakyti
greipfurteeee-sagių ant šlapiai velto pagrindo daryt neplanuoju, tai kaip ir nebus ką fotografuoti. O tu neparašei, kas tau nepavyko, kažkaip sunku patart taip abstrakčiai g.gif

Ir jei gali ištrink nuotraukas iš pacituotos mano žinutės, kam kartot tas pačias nuotraukas tam pačiam puslapy (po savo žinute spausk "keisti" ir vėl atsidursi žinutės rašymo laukelyje, tai pacituotoj žinutės ištrink nuotraukų nuorodas). Kitaip susilauksim moderatorių rūstybės mirksiukas.gif
Atsakyti
ievuschka ispudingos sages thumbup.gif

QUOTE(linda7 @ 2009 02 02, 16:19)
.. bet kaip nuvelti vienodo dydžio rutuliukus?

As is pradziu mazdaug vienodus gabaliukus vilnos paruosiu ir tik po to veliu mirksiukas.gif

O stai mano paskutinis darbelis smile.gif

Sage-pakabukas + karoliai

user posted image
Atsakyti
na tiesiog neisivaizduoju kaip tai padaryti. viska susiruosiu pasemu vilna i rankas suslapinu, pasemu muilo ir darau blyna bet jis gaunasi labai plonas, nelygus ir nepanasus i apvalu blyna, net nezinau ar kada nors as pasidarysiu ta sage, bet labai seniai jau tai planuoju ir vis dar degu tuo noru biggrin.gif ir galiausiai gaunasi sugadinta vilna ir as ja ismetu...
Papildyta:
beje pas mane po ta atsakyta zinute nerodo keisti, tik atsakyti ir cituoti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo greipfurteeee: 02 vasario 2009 - 17:51
greipfurteeee-man kilo įtarimas, kad nesi bandžiusi iš viso velti. Ar aš neteisi?
Iš pradžių galvojau, kad nežinai tik, kaip tą pagrindą nuvelti,bet iš tavo posto peršasi mintis, kad tai tavo pirmoji pažintis su vėlimu apskritai. Tau reikėtų apsilankyti temoje "Noriu išmokti velti". Ten rasi pradžiamokslį, kurį išmokus tikrai nusivelsi ne tik pagrindą sagei, o ir daug kitų mielų darbelių.
Nesupratau kaip tu paimi vilną į rankas, sušlapini, darai blyną-ir visa tai rankose laikydama? Vilną reiktų išsikloti ant bambukinio kilimėlio ir sušlapinus muiluoti vandeniu pakočioti, vis keičiant to "blyno" padėtį, tai vertikaliai kočioti, tai horizontaliai. Rašai, kad išeina toks plonas... Taigi, storis priklauso nuo to, kiek storai išsiklosi vilną, kiek sluosknių klosi. Beje-bandei velti iš sluoksnos ar karšinio?
Papildyta:
QUOTE(greipfurteeee @ 2009 02 02, 17:52)

Papildyta:
beje pas mane po ta atsakyta zinute nerodo keisti, tik atsakyti ir cituoti g.gif

Todėl, kad pavėlavai doh.gif Žinutę koreguoti galima tik tam tikrą laiką, gal valandą, tikrai ne ilgiau. Blogai, niu niu niu tau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ievuschka @ 2009 02 02, 20:01)
greipfurteeee-man kilo įtarimas, kad nesi bandžiusi iš viso velti. Ar aš neteisi?
Iš pradžių galvojau, kad nežinai tik, kaip tą pagrindą nuvelti,bet iš tavo posto peršasi mintis, kad tai tavo pirmoji pažintis su vėlimu apskritai. Tau reikėtų apsilankyti temoje "Noriu išmokti velti". Ten rasi pradžiamokslį, kurį išmokus tikrai nusivelsi ne tik pagrindą sagei, o ir daug kitų mielų darbelių.
Nesupratau  kaip tu paimi vilną į rankas, sušlapini, darai blyną-ir visa tai rankose laikydama?  Vilną reiktų išsikloti ant bambukinio kilimėlio ir sušlapinus muiluoti vandeniu pakočioti, vis keičiant to "blyno" padėtį, tai vertikaliai kočioti, tai horizontaliai. Rašai, kad išeina toks plonas... Taigi, storis priklauso nuo to, kiek storai išsiklosi vilną, kiek sluosknių klosi. Beje-bandei velti iš sluoksnos ar karšinio?
Papildyta:
Todėl, kad pavėlavai  doh.gif Žinutę koreguoti galima tik tam tikrą laiką, gal valandą, tikrai ne ilgiau. Blogai, niu niu niu tau  mirksiukas.gif

ne veliu tikrai ne pirma karta. esu ir karolius mamai nuvelusi ir auskarus smile.gif taip taip ir veliu paimu i rankas ir veliu na taip uzdedu ir ant bambukinio kilimelio, esu maciusi kaip velti rutuliukus ir kilimeli is ten viska ir zinau, o dabar man reikia va tokio pagrindo: (cia aistienes sage) C:\Documents and Settings\X\Desktop\New Folder\dsc03626xe6.jpg na jis toks lygus ir storesnis, nenumanau kaip padaryti... bandziau velti rutuliuka o poto suploti taciau jis atsistato po kiek laiko... g.gif
Papildyta:
QUOTE(greipfurteeee @ 2009 02 02, 20:08)
ne veliu tikrai ne pirma karta. esu ir karolius mamai nuvelusi ir auskarus smile.gif  taip taip ir veliu paimu i rankas ir veliu na taip uzdedu ir ant bambukinio kilimelio, esu maciusi kaip velti rutuliukus ir kilimeli is ten viska ir zinau, o dabar man reikia va tokio pagrindo: (cia aistienes sage) C:\Documents and Settings\X\Desktop\New Folder\dsc03626xe6.jpg na jis toks lygus ir storesnis, nenumanau kaip padaryti... bandziau velti rutuliuka o poto suploti taciau jis atsistato po kiek laiko... g.gif

sluoksnos, karsinio? tikrai ne smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo greipfurteeee: 02 vasario 2009 - 18:15