Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(saava @ 2008 06 02, 14:00)
Dar klausimas, kaip jūs laistote orchidėją?
Vienur girdėjau kad orchidėją su vazonėliu reikia įdėti parai į gilesnę lėkštelę kad prisigertų vandens, kitur kad galima laistyti iš viršaus neapliejant stiebo, o kur dar purškimas.......kaip geriau?
Ačiū visoms už pagalbą 4u.gif

tik jau ne parai schmoll.gif užtenka ir 20 min. įdėk į indą kokį, perliek ir palik prisigert, svarbiausia, kad lapu pažastėlėse nebūtų vandens. o apipurkšk bent kelis syk į dieną orines šaknis. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 06 02, 13:26)
Nezinau,todel ir sakiau greiciausiai  g.gif

as irgi zinok, anksciau vis galvojau, kad jei raukslejas lapai truksta dregmes, bet pasirodo buna ir kitaip g.gif

QUOTE(saava @ 2008 06 02, 13:32)
O tas puvinys isemus is karto pasimato, ar reikia tas zemes nukrapstyt kad ji pamatyciau? kai pirma kart persodinau tai kiek maciau is virsaus tai tas nudziuvusias sakneles apskabiau, bijojau ja knaibyt.

na siaip kai persodinesi, tai sena substrata nukrapstai ir viskas tada jau matos mirksiukas.gif

QUOTE(aneizza @ 2008 06 02, 13:53)
dabar jusm man pasakykit kaip laikosi orchidejos kurias istatote i keramikinius vazonus?

maniskes visos vazonuose, nu skundziuos tik tuo, kad nuo saknu plastmasiniai vazonikai jau pradeda luzinet doh.gif o siaip ir lapus augina ir saknis, ir ziedstiebius leidzia g.gif

QUOTE(saava @ 2008 06 02, 14:00)
Dar klausimas, kaip jūs laistote orchidėją?
Vienur girdėjau kad orchidėją su vazonėliu reikia įdėti parai į gilesnę lėkštelę kad prisigertų vandens, kitur kad galima laistyti iš viršaus neapliejant stiebo, o kur dar purškimas.......kaip geriau?
Ačiū visoms už pagalbą 4u.gif

as mazdaug kas sav. darau karsta dusa, poto palieku pasimirkyt 15-20min., perlieju trasom ir dar apie 5min. pamirksta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 06 02, 11:47)
O as nieko pries,dar pasakyciau butent kokiu dydziu reikia.O tai kai mano MB(mersedes benz)uzsiparina ir reikia po kapotu pasiknibinet,tai pastoviai is kaimyno skolinuos 15,16 dydzio raktus,o cia ...tureciau savo biggrin.gif

Agute,sveikinu pasipuosus vasareles proga. thumbup.gif  clap.gif
Papildyta:
O i Norvegija nusigauti, pasisamdyciau Urbona,bele tik pilni konteineriai tokio gero. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kilka @ 2008 06 02,[/right)

Sveikinu,mieloji,su orchidariumu thumbup.gif thumbup.gif .Dabar turesiu ko parodyti savo MB,kad uzsiciauptu.Ot kaip reikia myleti namus drinks_cheers.gif ax.gif blush2.gif O ne taip kaip ne kurie lotuliukas.gif

Kilkute,turiu klausima,fotkei matosi,kad radiatorius yra po apcia ar orchytems nieko nebuna sildymo sezonu?

Na žinok velnias jų neima nuo to radiatoriaus,turiu drėkintuva kartais įjungiu ir viskas cool.gif

QUOTE(aneizza @ 2008 06 02, 12:53)
dabar jusm man pasakykit kaip laikosi orchidejos kurias istatote i keramikinius vazonus?

Mano taip auga jau seniai ir nieko blogo jom nesidaro,viskas gerai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 06 02, 12:53)

Aš laikau stikliniuose induose plastikinį vazonėlį - išimu, pamirkau ir atgal... Penktadienį tai iš viršaus sdusistačiusi liejau su trąšomis... Po to nuvarva ir vėl jas įstatau į stiklą... Kol kas joms patinka matau...

Va taip...
[attachmentid=145173]

QUOTE(Kerincioji @ 2008 06 02, 12:54)
as vakar buvau  smile.gif  geliu daug,bet nuolaidu jom nera. Vazonam ir nera,nebent vienas kitas pakainuotas  ax.gif

Ot apgavikai - rašė kad viskam... O man reikėjo 12 vazonų į lauką vienodų, ech, būčiau Maximoje dar pirkusi, bet laukiau Ermitažo... doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 06 02, 14:44)

Ot apgavikai - rašė kad viskam... O man reikėjo 12 vazonų į lauką vienodų, ech, būčiau Maximoje dar pirkusi, bet laukiau Ermitažo...  doh.gif  doh.gif

Kad neparasyta viskam. Kazkaip idomiai issireiksta. IKI 50% nuolaida statybinems ir namu dekoravimo prekems g.gif

Mano gelytes irgi stovi istatytos i keramikinius vazonelius. Man estetiskiau atrodo, o joms visai patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pusnė @ 2008 06 02, 13:01)
Tavo nuoroda man neatsidaro, bet jei neklystu, klausei apie  Phalaenopsis stuartiana ? Taip, jis margalapis . Dar margalapiai is populiaresniu yra :
Phal. philippinensis (balti ziedai), phal. schilleriana (rausvi zidai).

Taip apie ji. Aciu uz info 4u.gif Bet orchidariume raudonas minusas prie tos gelytes, tai reiskias neturi jo? g.gif Tiesa, juk ten kazkoks uzsakymas formuojamas bigsmile.gif
Atsakyti
tiek to kaip laikiau be vazoneliu taip ir toliau apseis padekoruoju as jas visaip ir taip grazu ax.gif

na va dar ir uzsisakiau 3 gelytes is www.orchidejos.lt tai dabar jau bus laukimo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneizza: 02 birželio 2008 - 14:37
QUOTE(Tina* @ 2008 06 02, 14:51)
Taip apie ji. Aciu uz info  4u.gif Bet orchidariume raudonas minusas prie tos gelytes, tai reiskias neturi jo?  g.gif Tiesa, juk ten kazkoks uzsakymas formuojamas  bigsmile.gif

taip formuojamas ir dar gali speti mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip, mergytes,jau kaip daugelis rasete jokiu nuolaidu geliukams ir vazonams nera.Totalinis ispardavimas su 50%eina tik buitinems prekems,lauko baldams ir kt.
Ot ir tevo dienos dovaneles.

O dabar pasirodau,cia mano pusdvase,kur pirkau nukainuota,o ji siuo metu atrodo taip-

http://public.fotki....f/dsc00211.html
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 06 02, 15:39)
taip formuojamas ir dar gali speti  mirksiukas.gif

Itariu kazka jau uzsisakei mirksiukas.gif
Atsakyti

O cia gelyte,apie kuria vakar pasakojau.Ja radau siukslyne ismesta.O dabar ji atrodo taip biggrin.gif http://public.fotki....f/dsc00208.html

Atsakyti

O cia gelyte,apie kuria vakar pasakojau.Ja radau siukslyne ismesta.O dabar ji atrodo taip biggrin.gif http://public.fotki....f/dsc00208.html

Atsakyti