Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(merga @ 2008 06 02, 12:28)
Mano manymu i svecius kvieskis aktara g.gif

čia raudonosios erkutės man atrodo. šis mėnuo - palankiausias joms doh.gif
Atsakyti
lucky pageidavimu mano palangės:
user posted image
user posted image
Tai kas jau nebetelpa ant palangės:
user posted image
Balkono gyventojai,tik kažko cimbo lapų galai juoduoja g.gif
user posted image
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 06 02, 12:32)
O as nieko pries,dar pasakyciau butent kokiu dydziu reikia.O tai kai mano MB(mersedes benz)uzsiparina ir reikia po kapotu pasiknibinet,tai pastoviai is kaimyno skolinuos 15,16 dydzio raktus,o cia ...tureciau savo biggrin.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif

papildyta:
kilka drinks_cheers.gif thumbup.gif geles grazios (zieduku spavytes wub.gif ), vazoncikai grazus wub.gif 4u.gif o jau kompaktiskumas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 02 birželio 2008 - 11:36
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 06 01, 13:07)
tikiuosi po to negausi dovanu raktu rinkiny kovo 8-osios proga  lotuliukas.gif

O as nieko pries,dar pasakyciau butent kokiu dydziu reikia.O tai kai mano MB(mersedes benz)uzsiparina ir reikia po kapotu pasiknibinet,tai pastoviai is kaimyno skolinuos 15,16 dydzio raktus,o cia ...tureciau savo biggrin.gif

Agute,sveikinu pasipuosus vasareles proga. thumbup.gif clap.gif
Papildyta:
QUOTE(hakura @ 2008 06 01, 13:18)
Na teks perplaukt Baltija ir dar pavaziuot kokius 600km iki Norvegijos  (galimas kitas variantas is Palangos skristi) bet itariu bus pigiau LT pacia brangiausia orche nusipirkti bigsmile.gif  Neesu skupi dalinuosi su visais  biggrin.gif

O i Norvegija nusigauti, pasisamdyciau Urbona,bele tik pilni konteineriai tokio gero. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kilka @ 2008 06 02,[/right)

Sveikinu,mieloji,su orchidariumu thumbup.gif thumbup.gif .Dabar turesiu ko parodyti savo MB,kad uzsiciauptu.Ot kaip reikia myleti namus drinks_cheers.gif ax.gif blush2.gif O ne taip kaip ne kurie lotuliukas.gif

Kilkute,turiu klausima,fotkei matosi,kad radiatorius yra po apcia ar orchytems nieko nebuna sildymo sezonu?
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 06 02, 12:33)
čia raudonosios erkutės man atrodo. šis mėnuo - palankiausias joms  doh.gif

a tai joms actara tiks? ant augalo nera, tik subtrate malasi unsure.gif
Atsakyti
cool.gif
QUOTE(Tina* @ 2008 06 02, 08:44)
SKM, ar sitos orchidejos http://www.orchidejo...php?item_id=128 lapai yra zali su margumu? Noreciau tokios, kuri yra margalape  ax.gif

as ne SKM, bet galiu atsakyti mirksiukas.gif

Tavo nuoroda man neatsidaro, bet jei neklystu, klausei apie Phalaenopsis stuartiana ? Taip, jis margalapis . Dar margalapiai is populiaresniu yra :
Phal. philippinensis (balti ziedai), phal. schilleriana (rausvi zidai). Taip pat ir hibridu buna margalapiu mirksiukas.gif

cia Phal. philippinensis:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pusnė: 02 birželio 2008 - 12:03
Reikia jūsų patarimų 4u.gif

auginu savo pirmąją orchidėją (faleonopsį) todėl apie jas dar nedaug žinau, bet labai pamilau wub.gif
žodžiu ją turiu nuo vasario, dabar praeitą savaitę nukrito žiedeliai, iki to laiko labai ją prižiūrėjau ir tiesiog iš nežinojimo perlaisčiau, ko pasekoje pradėjo pūti lapas , tą lapo dalį nukirpau, toliau ją persodinau į tamsų vazoną be skylės bet su akmenimis dugne (vėlgi iš nežinojimo verysad.gif bet specialioje orchidėjų žemėje, daugiau taip nebelaisčiau ir dabar laistau 1kart savaitėje, pilu iš viršaus vandenį iš krano (pastovėjusį).
Problema yra ta kad susiraukšlėjo apatiniai žalieji lapai, lyg kažkiek suglebo , nukritus žiedams pats kotelis įgavo lyg rausvai rusvą spalvą, orchidėja stovi vakarinėje pusėje.....patarkit mamos kaip prižiūrėti ir kaip atsatyti gėlytės sveiką būseną, gak ką dareau ne taip, baisiai jos gaila, nors nežinau ar jai ištikrųjų blogai ar taip turi būti? unsure.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesiene @ 2008 06 02, 12:58)
a tai joms actara tiks? ant augalo nera, tik subtrate malasi unsure.gif

nežinau dėl actaros, aš jos nenaudoju, bijau baisių nuodų lotuliukas.gif aš nemeezaliu purškiu jei kokie kenkėjai g.gif bet manau tiks thumbup.gif , pakenkt bent jau tikrai neturėtų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saava @ 2008 06 02, 13:09)

auginu savo pirmąją orchidėją (faleonopsį) todėl apie jas dar nedaug žinau, bet labai pamilau wub.gif
žodžiu ją turiu nuo vasario, dabar praeitą savaitę nukrito žiedeliai, iki to laiko labai ją prižiūrėjau ir tiesiog iš nežinojimo perlaisčiau, ko pasekoje pradėjo pūti lapas , tą lapo dalį nukirpau, toliau ją persodinau į tamsų vazoną be skylės bet su akmenimis dugne (vėlgi iš nežinojimo  verysad.gif  bet specialioje orchidėjų žemėje, daugiau taip nebelaisčiau ir dabar laistau 1kart savaitėje, pilu iš viršaus vandenį iš krano (pastovėjusį).
Problema yra ta kad susiraukšlėjo apatiniai žalieji lapai, lyg kažkiek suglebo , nukritus žiedams pats kotelis įgavo lyg rausvai rusvą spalvą, orchidėja stovi vakarinėje pusėje.....patarkit mamos kaip prižiūrėti ir kaip atsatyti gėlytės sveiką būseną, gak ką dareau ne taip, baisiai jos gaila, nors nežinau ar jai ištikrųjų blogai ar taip turi būti? unsure.gif
4u.gif

1. geriau butu pamatyti tavo orche
2. jei raukslejasi greiciausiai per mazai dregmes jai
3. daryk skyle apacioj kaip nors,kad turetu kur isbegti vanduo
4. kotelis normalu kad svieseja,greiciausiai jis tau visai nudzius
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2008 06 02, 10:07)
"gydei" ar "laidojai" nabagę?

maniskei jua amen buvo, nes ji ir taip reanimatoriuje buvo, saknytes augino, tai poto is tu saknu kose pavirto doh.gif o lapai tai tokie skysti pasidare verysad.gif teko tik i siukslyna det doh.gif

QUOTE(Kerincioji @ 2008 06 02, 11:29)
Vat pas mane fenomenas, bala lapas  verysad.gif Tikrai neperkaito,nes kambary dabar maximum 22 ir stovi ant vakarines palanges,kur saule pasirodo tik vakare ir jau nebekaitina  g.gif  Ir idomiai,kad bala per viduri. Kaip manot gal man amputuoti ta lapa iskarto?  verysad.gif

o gal dar palauk, gal nebedides ta deme g.gif tik lb idomu kas cia tokio g.gif

QUOTE(Debesiene @ 2008 06 02, 12:23)
sveikos... pastebejau kad pas mano ziga po vazona laksto labai labai maziukai vabaliukai, toki rusvi. bet tik kelis matau... g.gif  ka su jeis daryt? blink.gif

aktaro i substrata pilk mirksiukas.gif

QUOTE(kilka @ 2008 06 02, 12:33)
lucky pageidavimu mano palangės:

man sokas mega_shok.gif nuo tokio grozio wub.gif
Atsakyti

žodžiu ją turiu nuo vasario, dabar praeitą savaitę nukrito žiedeliai, iki to laiko labai ją prižiūrėjau ir tiesiog iš nežinojimo perlaisčiau, ko pasekoje pradėjo pūti lapas , tą lapo dalį nukirpau, toliau ją persodinau į tamsų vazoną be skylės bet su akmenimis dugne (vėlgi iš nežinojimo  verysad.gif  bet specialioje orchidėjų žemėje, daugiau taip nebelaisčiau ir dabar laistau 1kart savaitėje, pilu iš viršaus vandenį iš krano (pastovėjusį).
4u.gif

siūlyčiau imt ją lauk iš to vazončiko schmoll.gif ir su tuo substratu sodint į kokį permatomą, arba bent nuo kokių šašlykų ar kitą kokį permatomą indą. aišku, prieš tai reiktų apžiūrėt šaknis. o visų geriausia būtų, kad įdėtum foto, tada aiškiau matytųsi kas jai negerai mirksiukas.gif
Atsakyti

4u.gif

galiu pasakyti viena, su tokiu laisty mu kaip dabar aprasei, kad vazonas be skyles, greiciausiai isimetes puvinys g.gif trauk ja lauk ir sodink i normalu vazonika ir substrata nusipirk per interneta, arba sake yra ermitaze extra. ax.gif

QUOTE(Kerincioji @ 2008 06 02, 13:14)
2. jei raukslejasi greiciausiai per mazai dregmes jai

zinok ta kuria ikisau i reanimatoriu, tai lapai irgi visi susirauksleje buvo, o kai istraukiau ziuriu geras puvekas apsigyvenes unsure.gif doh.gif
Atsakyti