Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

Merginos, pasakykit kuris daktaras turi padaryti tuos kepenų fermentų tyrimus?
Ryt einu pas dermatologa, bet mastau ar man pas ji verta, gal kur kitur iskart kreiptis, nes mano gine susiviepe, ale cia dermatitas kazkoks...eik pas dermatologa...O kai pasakiau, kad itariu, kad tai gali but nesciuju cholestaze tai ji taip susiviepe ir sako nu kazin, bet man pasirode, kad ji net neino kas tai!!!
Atsakyti
laukiuosi kazkur sesta savaitem vakarais paniezti kulnus, taip buvokuri laika ir iki pastojimo.Beje niesti kol uzmiegu, nera taip kad istisai kasyciausi, bee ir oda pradejo sauseti. Beje su kepenu funkcijos sutrikimais turejau ir anksciau problemu, esu sirgus gelta, beto to tulzis nuo vaikystes silpna.
Ar gali tokiame laike buti cholestaze?
Atsakyti
Sveiki, 4u.gif

Kreipkitės tik pas savo ginekologą ir jis nukreips.

Eglė
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2009 07 29, 09:30)
laukiuosi kazkur sesta savaitem vakarais paniezti kulnus, taip buvokuri laika ir iki pastojimo.Beje niesti kol uzmiegu, nera taip kad istisai kasyciausi, bee ir oda pradejo sauseti. Beje su kepenu funkcijos sutrikimais turejau ir anksciau problemu, esu sirgus gelta, beto to tulzis nuo vaikystes silpna.
Ar gali tokiame laike buti cholestaze?

Paniezejimas skiriasi nuo draskymosi.

QUOTE(Eglioske @ 2009 07 29, 10:44)
Sveiki, 4u.gif

Kreipkitės tik pas savo ginekologą ir jis nukreips.

Eglė

As buvau pas ginekologe savo nuostabiaja tai ji turbut ne nezino kas per liga cia... sako cia tau dermatitas, eik pas dermatologa...
Nuejau pas dermatologa, bet jis juk tik isoriskai gali gydyt, o cia vidines problemos, israse tepaliuka nuo niezejimo ir sake kreiptis pas seimos daktara. Nuejau pas seimos daktara, pirma teko pakalbet su sesele, kuri irgi neismano visiskai nieko tai sakau eisiu pasikonsultuot pas seimos daktara. IR aciu dievui nors ji zinojo apie ka as. Dave siuntima pas gastroenterologa, kuris sake padarys visus tyrimus. Ryt maunu pas ji wink.gif
Atsakyti
nu pasiskaiciau ir galvoju ar man paranoja ar biesas zino kas ...man niesti labai kojas ,raumenys ,galiu iki kraujo nukasyt ,bet stengiuosi neliesti ,ipatingai kai guliu lovoj ,nakti ..bet as manau kad cia nuo skutimo gal ..nu nzn .uzeina tarpais pilva niestet,keleta smulkiu spuogeliuku atsirade bet nedaug ..o kai suniesti labai pasikausau pilva tada staugti norisi ,atrodo kad tose vietose kur pasikasiau oda dega ....cia gal siaip oda tempiasi ar kaip ?
Atsakyti
Man ir panasiai buvo, tik pilvo nelabai niezejo...
O del viso pikto pasidariau kepenu fermentu tyrimus, aciu dievui jie geri, bet rekomendavo pasidaryt dar karta po savaites. Siaip man kojos beveik nebeniezti, bet jauciu pasidarysiu smile.gif Nors niezejo ziauriai....bet expicial pruri lotio tepalas padejo, jei ne jis buciau apsikraujavus vaiksciojus...
Man taip ne karta yra buve, kad organizmas issigydo pats kaip pagalvoji apie gydyma biggrin.gif Gulejau ligoninej su iskilusiu apendicitu, bet jis nurimo; kitakart reikejo ausi ispjaut kazkoki gumbeli tai kol atejo man eile pjaut tai to gumbelio nebuvo ne su ziburiu matyt biggrin.gif
Atsakyti
Minties galia stipri sutinku ,daznai ir pas mane taip buna ..18 turiu vizita pas savo gine ,jei niestes pasakysiupaziuresiu ka ji sakys ..bet cia daktaru bukumas uk ,kad ir nelabai ko tykiuosi ...
Atsakyti
Tu geriau seimos daktaro paprasyk, kad tau siuntima duotu pas ta gastroenterologa. Nors siaip ir seimos daktarai gali padaryt tuos tyrimus....
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2009 07 29, 18:25)
As buvau pas ginekologe savo nuostabiaja tai ji turbut ne nezino kas per liga cia... sako cia tau dermatitas, eik pas dermatologa...
Nuejau pas dermatologa, bet jis juk tik isoriskai gali gydyt, o cia vidines problemos, israse tepaliuka nuo niezejimo ir sake kreiptis pas seimos daktara. Nuejau pas seimos daktara, pirma teko pakalbet su sesele, kuri irgi neismano visiskai nieko tai sakau eisiu pasikonsultuot pas seimos daktara. IR aciu dievui nors ji zinojo apie ka as.  Dave siuntima pas gastroenterologa, kuris sake padarys visus tyrimus. Ryt maunu pas ji wink.gif

Smagu Cucumi, kad Tavo tyrimai buvo geri 4u.gif

Man tyrimus paskyrė pati šeimos gydytoja, bet ji netiki (netiki ir ginė), kad čia cholestazė, sako, "būtum geltona" unsure.gif Tačiau niekur nerandu aprašyto tokio simptomo (geltos) esant nėščiųjų cholestazinei hepatozei g.gif
Ar kuri jūsų buvo 'pageltusi'?
Mane pora savaičių vargina niežulys, be bėrimo, o kelias paras stiprūs sąnarių skausmai ir tinimai verysad.gif Ginekologė gal būtų ir 'neišgirdus skundų', bet labai jau skundžiaus doh.gif , tai nusiuntė pas šeimos, o ši davė siuntimą kraujo tyrimui (kepenų fermentų).. Laukiu atsakymų. unsure.gif
Literatūroje sakoma, kad svarbu kuo anksčiau tiksliai diagnozuoti ir gydyti.. taip, kad reikalaukite sau dėmesio, tyrimų drąsiai. Jau geriau tegul nieko neranda, negu paskui turėsit didelių bėdų.
Iš tiesų 'paprasta' liga atrodo (jaučiamas tik niežulys), bet pasirodo gali baigtis labai liūdnai (pvz., vaisiaus žūtimi). Tad rūpinkitės savim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 06 rugpjūčio 2009 - 11:43
QUOTE(tyli upė @ 2009 08 06, 12:42)
Smagu Cucumi, kad Tavo tyrimai buvo geri  4u.gif

Man tyrimus paskyrė pati šeimos gydytoja, bet ji netiki (netiki ir ginė), kad čia cholestazė, sako, "būtum  geltona"  unsure.gif  Tačiau niekur nerandu aprašyto tokio simptomo (geltos) esant nėščiųjų cholestazinei hepatozei  g.gif
Ar kuri jūsų buvo 'pageltusi'?
Mane  pora savaičių vargina niežulys, be bėrimo, o kelias paras stiprūs sąnarių skausmai ir tinimai verysad.gif  Ginekologė gal būtų ir 'neišgirdus skundų', bet labai jau skundžiaus  doh.gif , tai nusiuntė pas šeimos, o ši davė siuntimą kraujo tyrimui (kepenų fermentų).. Laukiu atsakymų.  unsure.gif
Literatūroje sakoma, kad svarbu kuo anksčiau tiksliai diagnozuoti ir gydyti.. taip, kad reikalaukite sau dėmesio, tyrimų drąsiai. Jau geriau tegul nieko neranda, negu paskui turėsit didelių bėdų.
Iš tiesų 'paprasta' liga atrodo (jaučiamas tik niežulys), bet pasirodo gali baigtis labai liūdnai (pvz., vaisiaus žūtimi). Tad rūpinkitės savim.

Niezejimas yra pagrindinis pozymis. Man pazymejo, kad nesu geltona, bet gal pageltonuoja kai jau prastai buna?
Manoji gine isvis susiviepe kai pasakiau, kad gal cholestaze, seimos daktare isklause ir siunte tirtis iskart.
Zinoma geriau issitirt. As tyriausi del sventos ramybes.
Ryt tureciau vel eit pakartotinai darytis. Nors nebeniezti, reiks ryt nueit.
Atsakyti
Aš gavau tyrimo atsakymus.. kepenų fermentai normoje (ALT, AST), CRB normoje thumbup.gif Sveika mirksiukas.gif
Sakau, gal tiesiog kritinė savaitė dabar ar dar koks "negydomas" nėštumo 'simptomas'. Džiaugiuos, kad niežulys aprimo (tik kartais užeina, bet nestiprus). Bet tebevargina sąnarių tinimas ir skausmas.
Man nepasiūlė kartoti tyrimo, bet jei bus neramu ar sustiprės niežulys, gal ir reiks pakartot.
Rūpinkitės savim ir lengvo nešiojimo nestuke.gif
Atsakyti
o jus nepastebėjot kad niežti jums daugiau, žiūrint ka suvalgai, man tai suvalgius kelis rugscius obuolius, oi kaip nėžėjo doh.gif
tai klausiu, ar maistas turi įtakos nežėjimui?
Atsakyti