O mes ciulptuko nenaudojam, nereikalingas jis mums, kazkaip mazoji pati jo atsisake ir neima, gal kada sugalvos kad reikia
Manau, negali buti vienareiksmisko sprendimo - duoti ar ne, tiesiog kaip aplinkybes susiklosto, taip ir yra;)

Pirmasis mano vaikinas ciulptuka paeme tik triju menesiu, bet kai buvo penkiu menesiu mes ji pametem (netycia), o kito neeme, taip ir baigem ciulptuko era. Antrasis sunus is viso neeme ciulptuko - spjove lauk, taip ir nepriprato. Kartais paciulpdavo pirsta, bet su laiku viskas praejo ir jokiu problemu nebuvo. Dabar, kai gime dvyniai, tai pirma diena isejusi is ligonines nupirkau ciulptukus, nes neisivaizduoju, kaip kitaip susitarti, kad palauktu savo eiles "prie maisto".

QUOTE(vilke @ 2005 10 13, 12:00)
na, mes augam be ciulptuko. nemanau, kad is jo nauda realiai vaikui yra.
Pritariu Vilkes nuomonei. As ir stengiuosi auginti be ciulptuko. Bandem karta duoti, kai kardiograma dare ir viena karta vyras dave, kai as ilgesniam laikui su reikalais buvau islekusi. Vaikas perdaug ciulptuku nesusizavejo ir mes tuo dziaugemes. Gal ir sunkiau taip auginti, taciau kol kas atrandu jegu tiesiogiai atsakyti i vaiko poreikius...

Kadangi turiu du vaikus ir vieną auginau su čiulptuku, o kitą be, tai turiu savo nuomonę. Su čiulptuku auginti buvo lengviau, bent jau man fiziškai, o dabar, kai mažiukas čiulptuko neima, tai nespėju kaišiot krūties, ypač tragedija naktį - miegam kartu, perkelti į lovytę neįmanoma, nes vos tik pabandau, prabunda ir ieško papulio, ir taip kokius 7 kartus per naktį, nors mažiukui jau 9 mėnesiai.
Mes augam be ciulptuko - man tai nesukele dideliu problemu. Gal didesni skirtuma pastebi mamos, kurios augina 2 ar daugiau vaikuciu, is kuriu vienas uzaugu su ciulptuku, kitas - ne.
Vienintelis diskomfortas - keliones, nes maniske kelioniu metu jauciasi nesaugiai, tikriausiai ilgisi namu, ir labai daug laiko praleidziai "prisissegus" prie krutines
Vienintelis diskomfortas - keliones, nes maniske kelioniu metu jauciasi nesaugiai, tikriausiai ilgisi namu, ir labai daug laiko praleidziai "prisissegus" prie krutines

dabar, kai mažiukas čiulptuko neima, tai nespėju kaišiot krūties, ypač tragedija naktį - miegam kartu, perkelti į lovytę neįmanoma, nes vos tik pabandau, prabunda ir ieško papulio, ir taip kokius 7 kartus per naktį, nors mažiukui jau 9 mėnesiai.
Mes irgi taip augam, manau tai yra normalu

O aš nedviau čiulptuko. Vaiką po paskutinio maitinimo perkeldavau į lovytę ir ji soti užmigdavo. Taip dariau nuo gimimo, todėl net dabar ji pati save užmigdo nykščiu.
Maniske ir be ciulptuko visa nakti ismiega, tik vakare ilgiau prie papo migdosi:)
Mano pipiras taip pat uzaugo be ciulptuko.Is pat pradziu nedaviau,o veliau nezinojo ka su juo daryti.Nakti tekdavo daznokai keltis,kad priglausciau prie kruties,bet is to nedariau dideles tragedijos.Jeigu ir neissimiegodavau,priguldavau diena snustelti.Gal kiek sunkiau buvo nujunkant,nes nebeliko vaikiukui nusiraminimo jokio,kaip tik prisiglausti prie peties.Bet dabar jau viskas pamirsta,ir dazniau pamyluoja,kas man labai svarbu
.

QUOTE(Vaivux @ 2005 08 29, 18:01)
Sveikutes mamytes
.
Turiu toki klausima, kadangi mano dukrytei jau virs 2 metu, tačiau niekaip negalime atsisveikinti su čiulptuku nakties metu. Tikriausiai dėl to nusprendžiau antrąjį mažylį auginti visai be jo.
Sakykit, kaip jums tai sekėsi (ypač turint du vaikus)? Ar tikrai tokiu atveju reikia nusiteikti, kad vaikas labai dažnai prašinės krūties, t.y. kad neužteks jos duoti tik pvz. kas tris valandas maitinimo metu?????

Turiu toki klausima, kadangi mano dukrytei jau virs 2 metu, tačiau niekaip negalime atsisveikinti su čiulptuku nakties metu. Tikriausiai dėl to nusprendžiau antrąjį mažylį auginti visai be jo.
Sakykit, kaip jums tai sekėsi (ypač turint du vaikus)? Ar tikrai tokiu atveju reikia nusiteikti, kad vaikas labai dažnai prašinės krūties, t.y. kad neužteks jos duoti tik pvz. kas tris valandas maitinimo metu?????

mano dukrytei dar tik 2,5 mėn, bet gyveam be čiulptuko, o kai įduodu spjauna lauk, tai va daugiau čiulptukų nepirksiu.bet gal ir geriau

Maniškis auga be čiulptuko. Tiesą sakant, jei antrą vaiką turėčiau, nežinau, ar taip pat daryčiau. Tai, kad dažniau reikia duot pieno pačiulpt, man problemų nesudaro. Tačiau kartais įsiverkia lauke ir reikia varyt namo, nes nėr kaip nutildyt. Mano mama, kai palieku jai prižiūrėti, pyko ir tebepyksta, kad kartais negali jo nuramint.
QUOTE(inga22 @ 2005 08 29, 18:28)
sveikute, as auginu mazyle be ciulptuko, nes ji tiesiog jo neciulpia, tai galiu pasakyt kad man sunkoka, nes uzmiega tik prie kruties ir gana daznokai praso paciulpt, karais gana ilgai tenka su ja pragulet kol atsiciulpia.
Pas mane taip buvo iki 4,5 men

O diena taip pat bandom sia triuka, bet miega ji mazai ir ciulptukas nelabai padeda

Piršto čiulpimo etapas pas mus nuo 3 men ir su jais ir miegam vezimelyje gatveje.

Bet vis tiek milymiausiais ciulptukas liks mama