Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas kairiarankis

O aš ir darželyje sakiau kad jei daro ką nors su kaire ranka, kadauklėtojos nedraustų, nors manasis tiek dešine tiek kaire viską puikiai daro
Atsakyti
Mūsų vaikis taip pat kairiarankis.
Man mažiausiai rūpi, ką mano močiutės, nors mūsiškė ,atvirkščiai, palaiko kairiarankiškumą. Pati vaikystėj gaudavo per rankas, nes norėjo valgyti ir rašyti su kaire ir žinoma buvo perauklėta.
Mes vaikui dviračio stabdį permontavom prie kairės rankytės. O dėl parkerių ir žirklių nebuvau girdėjus, reiks būtinai nupirkti smile.gif
Atsakyti
maziau reikia kreipti demesio i ka kas kalba.. mum ir is pradziu mociute bande aiskint kad ne ta ranka ir t.t. kol susitarem kad vaikas su kuria nori su ta raso.. ir dabar ji su abiem rankom rasyt bando doh.gif gana juokingai atrodo, bet jei jau jai taip patogiau as tikrai nesiruosiu nieko drausti, juk ne kazkoks trukumas ar liga ax.gif
Atsakyti
As taip pat nedraudziu, jei jam patogu, leidziu valgyt su kaire ranka.. ne jokia cia ne yda schmoll.gif
Atsakyti
Mes su vyru abu dešiniarankiai, o dukrytė gimė kairiarankė flirt.gif Mat mūsų abiejų močiutės buvo kairiarankės nail.gif Ot genetika hihihi.gif Tai aš net džiaugiuosi, kad mažylė kairiarankė, o ir vyro močiutė džiaugiasi, kad dabar nebe tie durnių laikai, kai mušdavo per rankas... Džiaugtis reikia, kad vaikas normalus, sveikas, o tuos tarybinius prietarus mest į šalį. Kaip jau kažkas minėjo prieš mane, užsieniečių tarpe - kokia pusė kairiarankių. Ir dar: pvz., visuose viešbučiuose, iš pagarbos kairiarankaims, specialiai kambariuose padedami tušinukai būtent taip pasukti, kad būtų patogu kairiarankiams žmonėms. Vat taip didis.gif
Atsakyti
Musu 5m sunus nuo mazumes norejo viska daryti kaire, tad bandem sakyt, kad imtu sauksta, piestuka i dasine. Paklausydavo. Dabar jau raso, valgo desine. Bet karpo, kitus darbus megsta daryti kaire, tad reikes zirkluciu kairiarankiams paieskot. Bet va, kai kamuoli spirt, tai apsirikes desine koja nespiria, net jei salia desines puse padetum,kaire nuspiria, graziau nusispiria kaire ir viskas. Taigi, bus is dalies desiniarankis, is dalies kairia.... kojis. ABU GALVOS PUSRUTULIAI LAVINASI TADA mirksiukas.gif
Sako Japonijoj vaikus abiem rankom lavina rasyti, kad abu pusrutuliai lavintusi g.gif
Gal tai tik mitas, bet sako kuria krutim pirmakart kudyki pamaitinsi, tokia puse ir vadovausis gyvenime unsure.gif Gal man tik sutapo, bet abiem vaikams akurat atitinka biggrin.gif , vienas kairiarankis labiau, kitas- desiniarankis
Atsakyti
QUOTE(lelka @ 2008 06 03, 16:09)
Sveikos,mano sunus irgi kairiarankis,bando kazka su desine bet sunkiai,ir nebsikamuoja viska daro su kairia rankelia biggrin.gif ,siais metais i mokykla eisime,tai del parkerio nesuku galvos yra pirkti,o va kur zirkliu yra tokiem vaikuciam,mane ir domina g.gif .Tik va sunkiau bus kaip reiks rankute palaikyt ,kai reikes pagalbos rasant doh.gif

Pas man viena kaireranke kita desiniaranke , tai rasyt lengviau kairiarankei , kaip dailyrasciu raso ir greit . Vyresnioji sakau bus gydytoja nieko neiskaitysi ka parase lotuliukas.gif
O zirklutes pirkome ofis one , piestukai tinka trikampiai , o daugiau problemu nera . Del krutie mitas , dejau prie dezines mazaja , prie kaires didziaja ( nes tada buvo kaip tik senove su didziaja dar sesute uzcype vaikas bus kairiarankis lotuliukas.gif ) .
Atsakyti
Mes su vyru abu dešiniarankiai dukrytė taip pat o sūnus kairiarankis nes mano tėtis taip pat kairiarankis biggrin.gif Taip genetika labai įdomi g.gif O jau raštas mano bernužėlio tai tikrai doh.gif Aš labai jau sunkiai jį įskaitau kaip tos mokytojos jo raštą įskaito neįsivaizduoju doh.gif Kai tik pradėjo rašyt rašė labai įdomiai viską pradėdavo rašyt nuo paraštės po to kai jau išmoko rašyt normaliai visą rašalą nubraukdavo su ta rankele berašydamas taip keistai įdomiai ji būdavo persukta biggrin.gif Dabar rašo labai greitai ir labai smulkiai ax.gif
Atsakyti
mano Titas kairiarankis,bet moka ir su desine rolleyes.gif nors nei seimoj nei giminej nera kairiarankiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zveriuke: 25 birželio 2008 - 21:26
Neseniai vienam laikrašty buvo straipsnis: "Kairiarankiškumas - ne liga". Mano pačios diedukas, po nosim tą straipsnį turėdamas vis tiek aiškino, kad turiu bandyti sūnų atversti 'į doros kelią'. lotuliukas.gif
Taip, sovietmečių visus kairiarankius muštruodavo, o juk tai tėra kitokia smegenų veikla. Taip, gali šiek tiek sunkiau būti veikti mokykloje ir kitur: apšvietimai, priemonės pritaikytos daugiau dešiniarankiams, tačiau dabar jau tikrai daugiau tų pačių priemonių yra ir jiems, o su likusiom tiesiog apsipras ir viskas bus gerai.
Tiesa, dukra pradžioj irgi viską darė su kaire ir kažkuriuo momentu (tarp pirmo ir antro gimtadienio) persimetė į dešinę. Bet sūnus atrodo užtikrintesnis... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2008 06 01, 18:57)
Sveikutės,
mano dukrytė kairiarankė, jau nuo kūdikystės pastebėjom, kad visus žaisliukus ima labiau kairia rankyte. Dabar jai virš 3m. Man pačiai tai problemų nesukelia, bet močiūtės reaguoja kaip į kažką baisaus doh.gif sako, kad visi įrankiai, pvz. žirklės ir kt. pritaikyti dešiniarankiams. Dukrytė valgo, piešia kairia ranka, bet dabar mokomes karpyti, tai žirkles duodu į dešinią, nes atrodo kažkaip patogiau.
Gal kas susidurė su panašia situacija? Ar lavinot ir dešinią rankytę?

o kas cia baisaus neimk i galva ,beja dauguma kairiarankiu yra is daug ka pasiekusiu zmoniu mano berniukas ta pati daro ,bet nieko keista diedukas kairiarankis tai ner kam stebetis blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auryte.g: 30 birželio 2008 - 20:38
Maniškis ir kairiarankis, iš pradžiu ir rašydavo atvirkščiai, kol įprato, ir raštas sunkiai įskaitomas, na bet čia turbūt į mane blush2.gif . O kad kairiarankiškumas blogai tai čia ne iš tarybinių laikų atėjo, o iš gilios senovės,inkvizicijos laikų, kai už tai buvo galima net ant laužo atsidurt, apkaltintam ryšiais su velniu. Man yra teke su kaikuom ir labai stipriai susipykt ginanat savo vaiko teisę būt kairiarankiu. Na yra tokių kvailų žmonių, kurie nesupranta, kad kairiarankį paverst gešiniarankiu, tas pats kaip dešiniarankį- kairiarankiu doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunytėė: 30 birželio 2008 - 20:51