Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas kairiarankis

QUOTE(*Širdelė* @ 2008 06 05, 23:44)
nors manasis tiek dešine tiek kaire viską puikiai daro

Mano dukrytė irgi drinks_cheers.gif, bet daugiau kairiarankė mirksiukas.gif .
Atsakyti
net nekreipiu į tai dėmesio ir nieko dėl to nedarau ax.gif
Atsakyti
Pas mus giminej kiekvienoj kartoj yra po kairiaranki smile.gif mociute, tetis, as, vaikas irgi ziuriu kairia ranka mieliau viska ima, kerpa, piesia.
Mano laikais mokykloje drausdavo kaire ranka rasyti, liniuote per pirstus gaudavom, tai rasau as pati desniaja, bet visa kita - tik kaire - pjauti, lupti, piesti, kirpti ir pan. Dabar man atrodo, kad dabar jau leidziama kairiarankiams rasyti ir kairiaja mokyklose, tai tikiuosi jei polinkis rasyti kaire nedings niekur, tai tegul taip vaikas raso, kaip jam patogu.
Atsakyti
Tikrai cia paskaiciau idomiu pasisakymu. as jau galvojau, kad si tema seniai issemta ir uzmirsta. ar dar siais laikais kas nors is vis kazka sako del kairiarankiskumo???????
as pati esu kairiaranke ir niekada manes niekas neverte rasyt desine ranka. dukra gime irgi kairiaranke, as tik to tik dziaugiuosi. neseniai mano pacios mama atrado kad ji pati pusiau kairiaranke, tik nepastebedavo kol jos nepaklause kodel ji kazkaip atbulai viska daro.
beveik puse mano draugu irgi yra kairiarankiai, taigi visiska tiesa, kad pasaulyje visko po lygiai yra.
ir skaiciau straipsni, kad yra mosksliskai yrodyta, kad kairiarankiskumas yra genetika. mano seima man yra yrodymas.
tai tik man keista kodel zmonems isvis kyla noras siais laikais vaikus bandyti pakeisti, jei gamta taip sutvere????

beje, kai buvau maza mano mama pasake darzelyje ir mokykloje, kad nelystu prie manes del desines rankos ir as niekada neisgirdau nei vieno komentaro is ne vieno mokytojo, kad ne ta ranka rasau. gal man tiesiog pasiseke!?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gigi @ 2008 07 23, 21:19)
beje, kai buvau maza mano mama pasake darzelyje ir mokykloje, kad nelystu prie manes del desines rankos ir as niekada neisgirdau nei vieno komentaro is ne vieno mokytojo, kad ne ta ranka rasau. gal man tiesiog pasiseke!?? g.gif

gal pasiseke, o gal gimei veliau nei as, nes mano laikais tai sakau, dauzydavo per rankas liniuote ir tekdavo rasikli perimti i desine. O kad genetika, tai tikrai, nes ir mano mociute, ir tetis, ir as visi kairiarankiai, ale rasom visi desinem smile.gif
Atsakyti
aš ir mano sūnus esam abu kairiarankiai thumbup.gif
Atsakyti
Maniškiai ir sūnus ir dukryte visada viska darę su kairiąja rankyte, bet pomažu pradėjau juos pratint naudot ir kitą rankytę, taip po truputi, po truputi jie išmoko valdyt ir dešine, dabar laisvai viska daro gerai kaip su kairiąja taip ir su dešiniąja thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena,

As kairiaranke jau 34 metus. jusu ziniai turiu du aukstuosius ir dirbu tikrai gerai apmokama darba biggrin.gif esu mama ir turiu puikia 5m dukryte desiniaranke. musu gimineje kiek suskaiciavau yra keturios kairiarankiu kartos. ir visi puikus zmones, gyvenantys savo gyvenimus kaip ir visi like sios planetos desiniarankiai.
jokiu budu neleiskite niekam reguliuoti ka ir kuria ranka vaikui ka daryti, nes gali ivaryti kompleksus. mokykloje man buvo subintave ranka, arba musdavo per pirstus, kad nerasyciau kaire, per pamokas stovedavo uz nugaros ir stebedavo, kad rasyciau desine, bet nepasidaviau, desine taip ir neismokau rasyti smile.gif visi be isimties nuo vaiko iki suaugusio ziuredavo kaip as rasau, piesiu, valgau ir t.t.. tiesa sakant dar ir dabar visi spokso. jau praejo tie tarybiniai laikai, kai kairiarankius laike antrarusiais ir nelabai normaliais. o kas del kairiarankiams skirtu priemoniu - per visa gyvenima turejau viena kariarankiams skirta rasalini parkeri - tiesa sakant rase prasciau nei eilinis - desiniarankiams. na del zirkliu sutinku, nelabai patogu, bet pripranti. tevams didziausias sokas buvo kai ismokau pjauti peiliu. mama net nusisukdavo, bet dabar priprato mirksiukas.gif jei kiti mano vaikai bus kairiarankiai tikrai nesuksiu delto galvos- yra kitu, svarbesniu uzsiemimu.
Atsakyti
Musu sunus irgi kairiarankis,nors as su vyru desiniarankai.mano giminej daug kairiarankiu.Man tas pats ar jis kairiarankis ar desiniarankis,svarbu,kad jam butu patogu.Vyras dar vis padeda irankius i desine puse,jam kazkaip norisi,kad su desine daugiau darytu.o jei ismoks su abiem tai isvis saunu.Man patinka ziureti,kaip sunus valgo,pradeda su kaire,o kai maistas pasislenka i desine puse,tai perima sakute i desine i ranka ir taip keitalioja smile.gif
Atsakyti
Laba diena ir as jums parasysiu apie savo sunu:mano sunui nera dar 3metuku ir negaleciau pasakyti kad tikrai jis yra kairiarankis bet linkstam i ta puse.Mes su vyru desniarankiai abu,gimineje labai mazai kairiarankiu o gal ir nera,,,tad mums kazkaip sunkoka.
Gydytojas mums grieztai uzdraude sunui drausti su kaire ranka rasyti ar valgyti sake jei jam patogu lai daro su kaire,ir dar gali pasikeisti viskas.Sriuba valgyti sauksta ima tik i kairia,flamasteri jei paims desnia paisys desnia jei kaire paisys kairia,tad net nelabai suprantu ar jis kairiarankis,bet kazkaip imame mastyti kad tikrai jis bus pas mus kairiarankis....
Atsakyti
Aš pati kairiarankė. Mama išmokė dešine rašyt, tai rašau dešine. Bet prisimenu, kaip nenorėjau rašyti dešine ranka. Paskui kažkaip persilaužiau. Sesuo irgi kairiarankė, rašo kaire. Jos mama neišmokė smile.gif
|Jokio diskomforto nejaučiu. Visiškai.
Atsakyti
Mano seimoj kairiarankiu karta prasidejo nuo brolio,nors deja jis buvo perlauztas rasyt su desine ranka,bet visa kita,tai mieliau daro kaire ranka,piesia,kerpa,pjauna,valgo.Ir mano vienas sunu kairiarankis,tai kazkaip i tai nekreipiu demesio,negi imsi mustis biggrin.gif ,jei jam patogu ir gerai,tai man juolabiau.Dar vienas mazylis auga,tai nezinau koks -rankis bus,nes dar sunku pasakyt,kartais ima viena rankyte,kartais kita.As tai sieju su neisnesiotumu mirksiukas.gif ,nes visi vyrukai,iskaitant ir mano broli,gime neisnesioti smile.gif
Be to,sako,kad kairiarankiai protingesni ir sekmingesni gyvenime buna,zinoma nenoriu izeist desiniarankiu,bet tokia realybe smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Evelina_K @ 2008 09 08, 08:25)
Laba diena,

As kairiaranke jau 34 metus. jusu ziniai turiu du aukstuosius ir dirbu tikrai gerai apmokama darba  biggrin.gif  esu mama ir turiu puikia 5m dukryte desiniaranke. musu gimineje kiek suskaiciavau yra keturios kairiarankiu kartos. ir visi puikus zmones, gyvenantys savo gyvenimus kaip ir visi like sios planetos desiniarankiai.
jokiu budu neleiskite niekam reguliuoti ka ir kuria ranka vaikui ka daryti, nes gali ivaryti kompleksus. mokykloje man buvo subintave ranka, arba musdavo per pirstus, kad nerasyciau kaire, per pamokas stovedavo uz nugaros ir stebedavo, kad rasyciau desine, bet nepasidaviau, desine taip ir neismokau rasyti  smile.gif  visi be isimties nuo vaiko iki suaugusio ziuredavo kaip as rasau, piesiu, valgau ir t.t.. tiesa sakant dar ir dabar visi spokso. jau praejo tie tarybiniai laikai, kai kairiarankius laike antrarusiais ir nelabai normaliais. o kas del kairiarankiams skirtu priemoniu - per visa gyvenima turejau viena kariarankiams skirta rasalini parkeri - tiesa sakant rase prasciau nei eilinis - desiniarankiams. na del zirkliu sutinku, nelabai patogu, bet pripranti. tevams didziausias sokas buvo kai ismokau pjauti peiliu. mama net nusisukdavo, bet dabar priprato  mirksiukas.gif jei kiti mano vaikai bus kairiarankiai tikrai nesuksiu delto galvos- yra kitu, svarbesniu uzsiemimu.

Sveika Evelina_K,

toks jausmas,kad as tave-kairiaranke pazistu blush2.gif ,ar kartais ne Kaune gyveni?
Parasyk man i AZ
Atsakyti