Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas kairiarankis

Nei vyro, nei mano giminėje nebuvo kairiarankių, bet mūsų sūnus kairiarankis, viską daro kaire ranka nuo gimimo - kai dar lėliukui paduodavau šaukštelį į dešinę ranką, jis iškart paimdavo jį į kairę wacko.gif Niekada nesistengiau jo "perauklėti", visiškai nenoriu, kad sutriktų vaiko psichika ar prasidėtų kokios nors asmenybės raidos problemos verysad.gif Jis jau išmoko rašyti, ir rašo kaire gražiau negu kai kurie vaikai dešine mirksiukas.gif . Gerai, kad jam teko gimti laisvesniais laikais ir mokykloje gal jau niekas nebevers tapti dešiniarankiu, o jei ir pabandys, tai tikrai neleisiu ir kovosiu iki galo gun_bandana.gif - kadaise pažinojau kairiarankį vaiką, kuriam nuo mokytojos bandymų paversti dešiniarankiu prasidėjo nervinis tikas. Dėl nevalingų traukulių jis negalėjo normaliai mokytis, baigė vos 8 klases (11 metų mokyklos laikais), nors iki mokyklos buvo labai gabus meniškos sielos vaikas, nepaprastai gražiai piešė sad.gif .
Atsakyti
del darbo kairiarankiams- zinote teko dirbt meno dirbiniu ir iv.su menu susijusiu paslaugu parduotuveje- tai merginai kuri buvo kairiaranke neleisdavo (logiska) rashyti meniniu shriftu uzrashu ant atviruciu ir pan., kadangi galejo sutepti tai ka jau parashe, o rashyti tekdavo BE KLAIDU net ir ant brangiu indu, ar dovanu...tai vatuomet dziaugiausi, kad nesu kairiaranke! tiesa vienai dar labiau pasiseke, nes ji buvo permokinta kairiaranke, tai kai budavo nepatogu rashyti su viena ranka, perimdavo i kita
QUOTE(Evelina_K @ 2008 09 08, 08:25)
Laba diena,

As kairiaranke jau 34 metus. jusu ziniai turiu du aukstuosius ir dirbu tikrai gerai apmokama darba  biggrin.gif  esu mama ir turiu puikia 5m dukryte desiniaranke. musu gimineje kiek suskaiciavau yra keturios kairiarankiu kartos. ir visi puikus zmones, gyvenantys savo gyvenimus kaip ir visi like sios planetos desiniarankiai.
jokiu budu neleiskite niekam reguliuoti ka ir kuria ranka vaikui ka daryti, nes gali ivaryti kompleksus. mokykloje man buvo subintave ranka, arba musdavo per pirstus, kad nerasyciau kaire, per pamokas stovedavo uz nugaros ir stebedavo, kad rasyciau desine, bet nepasidaviau, desine taip ir neismokau rasyti  smile.gif  visi be isimties nuo vaiko iki suaugusio ziuredavo kaip as rasau, piesiu, valgau ir t.t.. tiesa sakant dar ir dabar visi spokso. jau praejo tie tarybiniai laikai, kai kairiarankius laike antrarusiais ir nelabai normaliais. o kas del kairiarankiams skirtu priemoniu - per visa gyvenima turejau viena kariarankiams skirta rasalini parkeri - tiesa sakant rase prasciau nei eilinis - desiniarankiams. na del zirkliu sutinku, nelabai patogu, bet pripranti. tevams didziausias sokas buvo kai ismokau pjauti peiliu. mama net nusisukdavo, bet dabar priprato  mirksiukas.gif jei kiti mano vaikai bus kairiarankiai tikrai nesuksiu delto galvos- yra kitu, svarbesniu uzsiemimu.

Papildyta:
kadangi manoji taip pat kairiaranke, truputi buna keblu mokyti raideles pradet rashyti. Na bet pasiguodziu kaip sake R.Valeikis: "kairiarankiai shvariausi zmones- sveikinasi deshine ranka, o shluostosi- kaire". tai vat kaip!
Atsakyti
musu vaikuciui 3,5 metu ir jis desiniarankis-kairiarankis smile.gif viska daro abiem rankytem.tiesiog kartais pasikeisdamas.valgo galbut labiau imdamas i desine rankyte,o piesia tai pasikeisdamas su viena ir kita ranka.sia savaite aukletoja liepe mokyti piesti su kuria nors viena ranka,nes tipo jau laikas apsispresti unsure.gif as visai taip nemanau g.gif kokia jusu nuomone,mamytes?
Atsakyti
QUOTE(edux @ 2008 12 10, 19:07)
musu vaikuciui 3,5 metu ir jis desiniarankis-kairiarankis  smile.gif  viska daro abiem rankytem.tiesiog kartais pasikeisdamas.valgo galbut labiau imdamas i desine rankyte,o piesia tai pasikeisdamas su viena ir kita ranka.sia savaite aukletoja liepe mokyti piesti su kuria nors viena ranka,nes tipo jau laikas apsispresti  unsure.gif as visai taip nemanau  g.gif  kokia jusu nuomone,mamytes?

As taip pat manau, kad ne jos cia reikalas ir niekas uz vaika neturi teises nuspresti, cia jau prigimtis, su laiku paciam vaikui paaiskes, kas jam patogiau.
Pati jau 26 metus esu kairaranke su desiniarankes priemaisa. lotuliukas.gif Dar pradinese klasese mokytojas neleisdavo rasyti kaire, tais laikais gi reikejo rasyti rasaliniu parkeriu, tai atseit del to ir neleido, kad nenubraukciau visko, ka ka tik parasiau, bet perejusi i 5-ta klase vis tiek paemiau sratinuka i kaire ranka ir sekmingai rasau kaire, taigi per tuos 4 pradines mokyklos metus niekas perauklet nesugebejo.
O siaip net neatkreipiu demesio, kuria ranka ka darau, o dirbu ir kaire, ir desine, rasyt galiu abiem: pvz. ir tada ir dabar popieriuje rasau kaire, o ant lentos rasau desine, nes kitaip nepatogu. Manau, cia zmogui privalumas, o ypac jei kokia trauma tektu patirt, pfu pfu pfu, pvz. viena ranka susilauzyt.
Nesuprantu zmoniu, kurie vis dar taip siaurai masto ir is kairiarankiskumo arba "abirankiskumo" daro tragedija. Manau, tai tik parodo ju paciu ribotuma. g.gif
Atsakyti
Mūsiškiui greit 4 m,bet viską daro tai su viena tai su kita rankyte,bet pastebiu lyg su kaire labiau.Spalvina su viena,po to su kita pakaitom matyt rankos taip nepavargsta biggrin.gif
Atsakyti
musu sunus 5m irgi kairiarankis... nematau cia jokios problemos... tik keista nei as nei vyras nesame tokie.... gal gandras kairiarankis buvo? lotuliukas.gif juokauju... juk ir yra ir zirkluciu kairiarankiams.. siais laikais ne beda.. o mociutes dar senais laikais gyvena.. juk kairiarankiai buna protingesni mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2008 06 01, 17:57)
Sveikutės,
mano dukrytė kairiarankė, jau nuo kūdikystės pastebėjom, kad visus žaisliukus ima labiau kairia rankyte. Dabar jai virš 3m. Man pačiai tai problemų nesukelia, bet močiūtės reaguoja kaip į kažką baisaus doh.gif sako, kad visi įrankiai, pvz. žirklės ir kt. pritaikyti dešiniarankiams. Dukrytė valgo, piešia kairia ranka, bet dabar mokomes karpyti, tai žirkles duodu į dešinią, nes atrodo kažkaip patogiau.
Gal kas susidurė su panašia situacija? Ar lavinot ir dešinią rankytę?

Mano trimete dazniau viska daro kairia ranka, bet "nelauzau", tik darzelije pamirsau aukletojas ispeti, o jos ir pratino desinia doh.gif Kiek sia tema domejausi, negalima vaiku "lauzti", nieko blogo ir as tame nematau mirksiukas.gif
Atsakyti
kairiarankiai yra daug gabesni ir protingesni uz desniarankius mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos, mamytes. pas mus seimoje nera kairerankiu, nei mano, nei vyro tevai, taip pat desniarankiai, todel labai nustebom pastebeja, kad dukra zaislus ima i kaire ranka, kazkaip nesureiksminom, nes sako vaikai patys atsirenka su kuria ranka jieks patogiau. dabar jai 4,5 m ir ji viska daro su kaire, man tas netrukdo, bet as galvoju, kaip as, jai pradejus lankyti mokykla galesiu padet? man sunku kanors graziau parasyt su kaire, tik kringialiuoji. ir ar tiesa, kad kairerankiai yra tikri tepliai? nes lgiskai pamascius, ax.gif kad jie raso ir nuvalo kartu viska biggrin.gif
kai laukiausi antro leliaus labai bijojau, kad jis tik nebutu, kaip sese. stebejau i kuria rankute ima zaisliukus. pradziai tai zaisdavo ir su desnia ir su kaire, po to buvo etapas, kad tik su kaire, jau net susitaikiau, kad dar viena kaireranki turesiu, po to i desnia eme, dabar abi gerai valdo. tad laikas parodys kas is musu iseis. biggrin.gif
visoms mamytems kantrybes, auginant karerankius 4u.gif
Atsakyti
Aš pati kairiarankė- tai ir sūnus kairiarankis. šeimoje dar mano pusbrolis kairiarankis, mano mama pusiau kairiarankė- taigi- esam tikra kairiarankių giminė. lotuliukas.gif Dėl dukrytės- dar nežinia- kolkas vienodai su abiem viską daro.
Atsakyti
nesijaudinkite, tos, kurių 3-4 metų vaikai dar kaitalioja rankas. galutinai dešiniarankiškumas arba kairiarankiškumas turi susiformuoti 5-6 gyvenimo metais.
iki to laiko vaikai gali atliti darbus tai viena, tai kita ranka
Atsakyti
QUOTE(kristule666 @ 2008 12 31, 10:30)
kairiarankiai yra daug gabesni ir protingesni uz desniarankius mirksiukas.gif

Manau cia ir mitas mirksiukas.gif
QUOTE(putlute @ 2009 01 13, 15:49)
nesijaudinkite, tos, kurių 3-4 metų vaikai dar kaitalioja rankas. galutinai dešiniarankiškumas arba kairiarankiškumas turi susiformuoti 5-6 gyvenimo metais.
iki to laiko vaikai gali atliti darbus tai viena, tai kita ranka

vat as ir galvoju, kad anksti dar sprest kuria rankis... mano dukrai tuoj 4 metai bus, ale viska abiem daro blink.gif paiso paiso kairia, tada sako pavargau ir tesia desinia taip ir kitus darbus daro... gal iki mokyklos isaiskes kuria ranke
Vyras kairiakojis, ryskiai desiniarankiskumas buvo iskiepytas to metu dvasios biggrin.gif o koja ir liko...

O siaip klaseje buvo du kairiarankiai, nieks ju nebaude ax.gif
O aukstojoj vienas destytojas visiems kairiarankiams geresnius balus rasydavo, ir dar pastebedavo kad jie genijai uzaugs lotuliukas.gif

Mociutem aisku tas iskiepyta iki saknu, ale jau ne tie laikai kad ka baust uz tai kad ne su ta ranka raso, ar plaukai ne tos spalvos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Strika: 13 sausio 2009 - 15:32