Įkraunama...
Įkraunama...

Ichtiandras

"Ichtiandro" paieškos: mitai ir tikrovė

http://www.blogas.lt...ir-tikrove.html

Cia siaip, idomybes... mirksiukas.gif
Atsakyti
Tas pats kaip mergaitę Undien pavadinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2008 09 27, 12:08)

Yra toks vardas "Ichtiandras". Yra ir vardas "Undinė" (is lotinu k. "banga, vanduo").

Yra gi vardas "Jūratė, Jūra". Tai reiškia "jūrų mergaitė".
Yra vardas "Vandenė". Reiškia "mitologinė vandens butybė, undinė".
Abu vardai lietuviškos kilmės. Kode iš šių vardų nesijuokiat? bash.gif
Atsakyti
Man Ichtiandras schmoll.gif pernelyg saltas vardas...
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2008 09 27, 11:08)

turėjau literatūros dėstytoją Undinę, Kauno ponia kažkuriais metais buvo Undinė, kažkokia visuomenės veikėja, solidaus amžiaus ponia - Undinė Nasvytytė tongue.gif
Atsakyti
pazystu viena zmogu tokiu vardu pas mus mieste gyveno paskui i siaulius issikrauste g.gif man tai kazkoks keistas vardas as pati tokio nenoreciau doh.gif
Atsakyti
Ant kiek galima nekest vaiko, kad pavadint ji Ichtiandru?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauryte1: 28 rugsėjo 2008 - 21:12
schmoll.gif gal geriau apie kita alternatyva pagalvot
Atsakyti
Anksciau, dar mano mociute pasakojo, labai buvo papuliaru vadinti vaika naujais zodziais, kurie, kaip jiems atrodydavo, kad graziai skamba, pvz: Elektrostancija, Elektricestvo, Dazdraperma (sitas vardas atsirado is rus. DA ZDRAVSTVUET PERVOE MAJA! - nu tikrai keistokas), tai tiek dabar prisiminiau keistu vardu. Taip pat ir Ichtiandras... Dar galiu duoti pvz, jeigu jus ziurejote savo vaikysteje/paauglisteje seriala "Bogatye tozhe placiut" arba "Prosto Marija", tai kiek atsimenu, po tu serialu, jeigu gimsta mergaite, tai tevai pavadindavo Marija, nu juokinga smile.gif As savo vaika nenoreciau taip vadinti, be to tas vardas man nepatinka.
Atsakyti
man tai ichtiandras asocijuojasi tik su zmonemis plikdanciais kontrabanda per Nemuna lotuliukas.gif Net nebuciau pagalvojus kad galima vaikui toki varda duot doh.gif
Atsakyti
sveikos.mano vyrui 38 jo vardas Ichtijandras.beje,varda idejo teta,prisiziurejus filma ''zmogus amfibija''.trumpinys-ichte biggrin.gif
noriu pasakyt tik tiek,kaip kad kazkuri cia parase-kaip reikia nekesti savo vaiko,kad tokiu vardu pavadint..... varda mums ideda tevai,artimieji....ir tai deja skonio reikalas...vienam grazu vienas,kitam kitas..man pvz negrazus-armandai,rozalindos ir izauros...manau yra puikiu lietuvisku vardu..juk lietuvoj gyvenam...vyro vardu irgi nesu suzaveta..nu bet gi neliepsiu vardo keistis...beja ir mano vardas-jelena...kvailas,sakykit ka norit..
deja deja nei tevu nei vardu-nepasirinksi.....jau kokius dave,tokius turim...vardai irgi turi madas...buvo simonu laikai,moniku,kamiliu,luku....gal kada ir ichtijandras bus topu virsunese lotuliukas.gif
Atsakyti
Man Ichtiandras pernelyg sunkus,saltas schmoll.gif
Atsakyti