Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija, 17 tema

[quote=rimulėėė,2008 07 04, 10:07]
pabirze atnaujinti augaliuką paprasčiausia ir patogiausia lapuku. ax.gif Užsiauginsi jauną augaliuką jis ir augs gerai ir žiedais džiugins.O kelmą atnaujinti galima ,jei veislė su fentazi ar chimera, bet vistiek augalas dekoratyvumą praranda, toliau smulkėja lapai,, augalas sensta.
Geriausias patarimas tau , merk pora lapų.. o augalą pasilik .Kai jau turėsi vaikiukų galėsi pabandyt ir kelmą atnaujinti.

ačiū labai už info, merksiu lapus tada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2008 07 04, 10:29)
ačiū labai už info, merksiu lapus  tada 4u.gif

Rimulė gerai pataria, pasimerk lapukus, o kokius - išsiaiškink rojaus soduose sanpaulijų temelėje. Ne visus gi tinka šaknydinti, kad nepamerktum senos kriošenos, kuris tik laiką sugaišins šaknis leisdamas, o vaikų gali ir nebūti...

Kaip atnaujinti augaliuką, irgi ten rasi labai išsamią informaciją, vadinasi tema berods "seno kelmelio atnaujinimas". Net su iliustracijomis smile.gif

O ji čia dabar taip žydi? Foto žiūrėjau. Labai graži ir miela sanpaulytė. Žiedai gražios formos.

Jei sanpaulija žydi - nieko nedaryk, lai pasibaigia žydėjimas, nes nuskynus lapuką iš po žiedyno stiebelio, su tuo žiedynu gali atsisveikinti, jis nebeteka atramos ir staigiai nunyksta. Palikti stiebelio galiuko lapą nusilaužus nepatariu, nes tas lapkotis gali paleisti puvinį ir supūdyti visą sanpauliją
(merginos, va kodėl geriau nevogti lapukų - galite iš nežinojimo sunaikinti visą kažkieno augaliuką ir sau neįsiveisti, nugvelbusios seną lapą)
Atsakyti
Vogti apskritai – griekas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rima* @ 2008 06 29, 22:55)
Labai ačiū už puikų susiėjimą!!!

Merginos, kas susitikime nepaėmėt ir vėliau norėsit "Labas rytas" - atsišaukit, nes pas mane lapas atkeliavo su kelių vaikiukų užuomazgomis!!!

Geriausias variantas,kada lapukas pats atkeliauja.
Atsakyti

[/quote]
Ačiū, Rima, ir tau, ta gėlytė jau baigia žydėt, o kol visai nužydės - pavartysiu ir RS - viskas tik į naudą, nes apie lapų atskyrimą tikrai nieko neišmanau, o žiedais ji mane lepina jau gal koks ketvirtas mėnuo, bet lapai siaubingi - vis per mano neišmanymą, už tai ir atsiklausiu jūsų nuomonių - nenoriu kartoti tų pačių klaidų. 4u.gif
Atsakyti
PASIGROŽĖKIME:

Edge of Dawn
user posted image

dar viena beveislinukė
user posted image

Enchanted April
user posted image
Atsakyti
Simpatiškos augintinės, Saldainia clap_1.gif
Atsakyti
Gavau dovanų sanpauliją chimerą smile.gif
Gal kuri SM gali ką nors apie šią rūšį papasakoti?
Manau naujokėms visai būtų įdomu sužinoti, o gal net ir SM išaugintų žiedukų pasižiūrėti smile.gif
Iš anksto dėkoju aciuks.gif atsakiusiai.
Atsakyti
Papasakosiu jums apie ją smile.gif tai yra pramoninė veislė Amanda(vaikas pažastinis,tai mamą turėtų atkartoti 99 proc.)žydi labai gausiai,žiedynkočiai turi po 23-25 pumpurus.Apie chimeras galite pasiskaityti forumuose plačiau,iš lapo jos nedauginamos 4u.gif
Kas tos chimeros,kaip jos dauginamos
Apie chimeras
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 04 liepos 2008 - 19:44
QUOTE(Lietus @ 2008 07 04, 14:32)
Geriausias variantas,kada lapukas pats atkeliauja.

Iš tikro, bent jau man dažnai gražiausios būna brangaus žmogaus padovanotos gėlės, o ne pačios pirktos. Pvz., turiu 11 orchidėjų, iš jų žydi tik dvi, vienintelės dovanotos labai man mielų žmonių (miltonija leidžia žiedstibius iš abiejų kiekvienos "bulvės" pusių, falenopsis be pertraukos žydi jau 1,5 metų ir šiuo metu turi 19 žiedų ir 19 pumpurų (na, čia aš biškį ne į temą, atleiskite))

Na, o kalbant apie sanpaulijas, vilniškio susitikimo/pamokos patirtis parodė, kad visgi reikėtų iki susitikimo pranešti, kokie vaikiukai/apsivaikavę lapukai bus atsinešti pasidalinimui (aš ir pati kalta, kalta, tūkstantį kartų kalta, kad to nepadariau blush2.gif ) - susitikime apsivaikavusių lapukų buvo tiek daug, kad dalyviai, matyt, net nepastebėjo vienos iš gražiausių lietuviškų veislių Labas Rytas.
Atsakyti
Rimulee, kad taip po Lietuvą skraidai, gal kartais ir į Žemaitiją užsuki?Telšius, Plungę ar Mažeikius g.gif Bacilų yra ir pas mus lotuliukas.gif
Labai jau norėjau įsigyt chimerų ir aš.Net ir čia skelbiausi.Svajonę išpildė dukra.Iš Kauno dvi parvežė thumbup.gif Pramonines:mėlynai baltą ir bordo-baltą.Nuotraukų neturiu blush2.gif Bordinė turi keletą šoninių vaikučių, mėlynoji kol kas neturi.Bandysiu susidraugaut ir mokytis iš pramoninių ax.gif
Kažkaip sunkiai susidraugauju su veislinėm. g.gif Turiu 16, bet žydinčią tik Midnight Magic.Auga, nežūna, bet žiedeliai džiūsta kartais net neprasiskleidę.
Na, bet pramoninės, tai žydi beveik be sustojimų ax.gif Atejo tas laikas, kai parduotuvėse nebėr ko nusipirkti:visas jau turiu.Jei neapsirinku, tai 20 skirtingų jau pas mane ax.gif
Atsakyti
O man atvirkščiai su pramoninėm nelabai sekas, viena mama davė besiskleidžiančią- numiriojo, sūnaus dovanota dar gyvena, bet lapai tai įdomiai auga, bet matau vėl žiedus krauna, na, o veislinukės labai gražiai auga, žydi ( gal priklauso iš ko perki, geras šeimininkas buvo). mirksiukas.gif
Atsakyti