Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija, 17 tema

Žydi 'Rodeo Clown'
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Diglė @ 2008 07 08, 18:01)
padėkit man išgelbėti sanpaulijas, kokios baisios pasidarė, lapų pakraštėliai nujuodavo, sidžiūvo, nežinau kur ir dėti, perkėliau kus tik ryte truputi šviesos kliūva , tai nepadeda, bet cvisos žydi  schmoll.gif

Pabandyk įkelti foto - gal ne saulė kalta, gal su žeme ar kitais augaliukais (net ir žydinčių gėlių puokšte) gavai į namus kokią zorazą "dovanų"? Tada jau gali tekti greitosios pagalbos ieškoti chemijos skyriuje...
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 07 08, 19:47)
Žydi 'Rodeo Clown'

Labai įdomi žiedukų sandara, ir spalvytę simpatiška. thumbup.gif
Žiūriu į žydinčias sanpaulijas ir vis mastau kokia didelė jų įvairovė g.gif , kiek grožybių mes sukaupę turime. wub.gif
Papildyta:
Baigiasi "kopūstėlio" žydėjimas, o jis tęsiasi net nuo gegužės pradžios.
user posted image

Skleidžiasi Private Dancer žiedukas, na ši veislė nežydėdama , savo margalape lapų skrotele, didumu labai jau patraukliai atrodo. Išsiskleidęs žiedukas nėra dideli, ir jų gausa nepasižymi, bet spalva įdomi, sunku perteikti, įšgauti tikrają...kuri auginatę šia gražuolę, pasidalinkim mintim apie ją. bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikos 4u.gif , sanpaulijų šeimininkės. Mėginu ir aš jungtis į Jūsų gretas. Kol kas labai kukliai- tik su pora "Afrikos žibučių". Nusipirkau jas išpardavimo metu, labai skurdžiai atrodė, bet atsigavo, priaugo daug naujų lapų, o žiedai pasislėpę žydi po jais. Nors paskaitinėjusi čia, supratau, kad pagal visą mano priežiūrą, taip neturėjo būti laugh.gif . Viską dariau ne taip: laisčiau iš viršaus, laikiau ant pietinės palangės, kurios langas beveik visą laiką būdavo praviras ohmy.gif . Tik viena, kas joms matyt patiko-tai labai drėgnas oras. Arba labai norėjo gyventi. smile.gif
Tai va. O rašau, iš esmės, su tokiu prašymu. Jei atsirastų, kas turi Stormy weather wub.gif Kaune ir pasidalintų lapuku, būčiau labai dėkinga. 4u.gif
Atsakyti
žodžiu apskabdžiau, mano varkšiukes ir lauksiu kol atauks nauji lapeliai schmoll.gif

user posted image

nebežinau ką daryti, gaila išmesti unsure.gif
Atsakyti
Mesti tikrai nemesk, bus graži sanpaulija kaip viską tinkamai sureguliuosi. Man atrodo jog ji auga vienoje durpėje, tad gal ir maistinių medžiagų jai trūkumas (ar tręši ją trąšomis? ).
Matosi kelios viršūnės, tai turbūt neišskaidyti augaliukai po padauginimo iš lapuko , o gal šiaip prisiaugino šoninių vaikiukų g.gif . Nežiūrėdama kad ir žydi persodinčiau, išskaidyčiau atskirai į mažesnius vazonėlius, su nauju substrato mišiniu speciali žemė sanpaulijom, kiminai, vermikulitas aš dar maišau sijotos miško žemės.
Atsakyti
bet jos gal kokie 4 mėn susodinti ar verta dabar persodinti
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 07 08, 10:17)
Reiškias šis savaitgalis ... Penktadienio vakaras ar šeštadienis. g.gif  Man irgi labai tinka. blush2.gif
Likusios mergikės rašykit.... mirksiukas.gif

thumbup.gif Sutinku Rimule kada tau bus patogiau , lauksiu . thumbup.gif
O likusios mergikės kažin ko delsia, matyt ne laiku mes čia sumastėm tą susibėgimą. cool.gif
user posted image Ma's Silk Flower
Papildyta:
QUOTE(Diglė @ 2008 07 09, 15:23)
bet jos gal kokie 4 mėn susodinti ar verta dabar persodinti

g.gif Patariama sanpaulijas persodinti pora, ar net tris kartus į metus, aišku jei jos auga gerai, galima ir rečiau. Na tavo augaliukam kažkas yra negerai, tad manau tikrai jieškant priežasties verta persodinti, ir jas išskaidyti. Pamatysi iškarto atsigaus , kaip įsitvirtins augti tada nepamiršk trąšomis pavaišinti .
Atsakyti
Bandysiu persodinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 07 09, 11:30)
Viską dariau ne taip: laisčiau iš viršaus

Aš visada laistau tik iš viršaus, nes nesu tikra, ar laistant iš apačios, t.y., į padėkliuką, tolygiai sudrėksta visas substratas. Tiesa, laistau (klizmute) saugodama lapukus ir skrotelės vidų nuo vandens. Gėlytės puikiausiai auga. Manau, Tavo laistymo būdas yra visai tinkamas smile.gif
Atsakyti
Mano sanpaulijos irgi mėgaujasi vandenuku laistant iš viršaus, man taip patogiau, o ir sanpaulijosmas gerai, nesiskundžia lotuliukas.gif , pasaugoti tai reikia kaip ir Aušrytė minėjo, tiek lapukus tiek ir skrotelės centrą.
Kažkur jau esame minėję jog geras sanpaulijų augimas priklauso nuo daug dalykų, vienas iš jų- substratas kuriame augaliukas auga. mirksiukas.gif
Atsakyti
Apie sanpaulijų augintojų popietę-susipažinimą Panevėžyje.
QUOTE("gema")
Labukas, labiausiai man tiktu penktadienio pavakarys (  16:30 val.), visgi darbo diena trumpesne  laugh.gifsmile.gif

Šia žinutę cituoju ne be reikalo. Taigi mergaitės yra norinčių susitikti, prie kavos puodelio pasišnekėti "gėlių kalba" ir ne tik, mielai kviečiu, kurios dar nežinote mano adreso, prašom rašyti į AŽ.

user posted image Ness' too much pizzas susitikimo "ratelis" wub.gif
Atsakyti