QUOTE(Diglė @ 2008 07 08, 18:01)
padėkit man išgelbėti sanpaulijas, kokios baisios pasidarė, lapų pakraštėliai nujuodavo, sidžiūvo, nežinau kur ir dėti, perkėliau kus tik ryte truputi šviesos kliūva , tai nepadeda, bet cvisos žydi 

Pabandyk įkelti foto - gal ne saulė kalta, gal su žeme ar kitais augaliukais (net ir žydinčių gėlių puokšte) gavai į namus kokią zorazą "dovanų"? Tada jau gali tekti greitosios pagalbos ieškoti chemijos skyriuje...
QUOTE(ausrazs @ 2008 07 08, 19:47)
Žydi 'Rodeo Clown'
Labai įdomi žiedukų sandara, ir spalvytę simpatiška.

Žiūriu į žydinčias sanpaulijas ir vis mastau kokia didelė jų įvairovė

Papildyta:
Baigiasi "kopūstėlio" žydėjimas, o jis tęsiasi net nuo gegužės pradžios.

Skleidžiasi Private Dancer žiedukas, na ši veislė nežydėdama , savo margalape lapų skrotele, didumu labai jau patraukliai atrodo. Išsiskleidęs žiedukas nėra dideli, ir jų gausa nepasižymi, bet spalva įdomi, sunku perteikti, įšgauti tikrają...kuri auginatę šia gražuolę, pasidalinkim mintim apie ją.

Sveikos
, sanpaulijų šeimininkės. Mėginu ir aš jungtis į Jūsų gretas. Kol kas labai kukliai- tik su pora "Afrikos žibučių". Nusipirkau jas išpardavimo metu, labai skurdžiai atrodė, bet atsigavo, priaugo daug naujų lapų, o žiedai pasislėpę žydi po jais. Nors paskaitinėjusi čia, supratau, kad pagal visą mano priežiūrą, taip neturėjo būti
. Viską dariau ne taip: laisčiau iš viršaus, laikiau ant pietinės palangės, kurios langas beveik visą laiką būdavo praviras
. Tik viena, kas joms matyt patiko-tai labai drėgnas oras. Arba labai norėjo gyventi.
Tai va. O rašau, iš esmės, su tokiu prašymu. Jei atsirastų, kas turi Stormy weather
Kaune ir pasidalintų lapuku, būčiau labai dėkinga.

Tai va. O rašau, iš esmės, su tokiu prašymu. Jei atsirastų, kas turi Stormy weather

Mesti tikrai nemesk, bus graži sanpaulija kaip viską tinkamai sureguliuosi. Man atrodo jog ji auga vienoje durpėje, tad gal ir maistinių medžiagų jai trūkumas (ar tręši ją trąšomis? ).
Matosi kelios viršūnės, tai turbūt neišskaidyti augaliukai po padauginimo iš lapuko , o gal šiaip prisiaugino šoninių vaikiukų
. Nežiūrėdama kad ir žydi persodinčiau, išskaidyčiau atskirai į mažesnius vazonėlius, su nauju substrato mišiniu speciali žemė sanpaulijom, kiminai, vermikulitas aš dar maišau sijotos miško žemės.
Matosi kelios viršūnės, tai turbūt neišskaidyti augaliukai po padauginimo iš lapuko , o gal šiaip prisiaugino šoninių vaikiukų

bet jos gal kokie 4 mėn susodinti ar verta dabar persodinti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 07 08, 10:17)
Reiškias šis savaitgalis ... Penktadienio vakaras ar šeštadienis.
Man irgi labai tinka.
Likusios mergikės rašykit....

Likusios mergikės rašykit....

O likusios mergikės kažin ko delsia, matyt ne laiku mes čia sumastėm tą susibėgimą.

Papildyta:
QUOTE(Diglė @ 2008 07 09, 15:23)
bet jos gal kokie 4 mėn susodinti ar verta dabar persodinti

Bandysiu persodinti

QUOTE(GAPO @ 2008 07 09, 11:30)
Viską dariau ne taip: laisčiau iš viršaus
Aš visada laistau tik iš viršaus, nes nesu tikra, ar laistant iš apačios, t.y., į padėkliuką, tolygiai sudrėksta visas substratas. Tiesa, laistau (klizmute) saugodama lapukus ir skrotelės vidų nuo vandens. Gėlytės puikiausiai auga. Manau, Tavo laistymo būdas yra visai tinkamas

Mano sanpaulijos irgi mėgaujasi vandenuku laistant iš viršaus, man taip patogiau, o ir sanpaulijosmas gerai, nesiskundžia
, pasaugoti tai reikia kaip ir Aušrytė minėjo, tiek lapukus tiek ir skrotelės centrą.
Kažkur jau esame minėję jog geras sanpaulijų augimas priklauso nuo daug dalykų, vienas iš jų- substratas kuriame augaliukas auga.

Kažkur jau esame minėję jog geras sanpaulijų augimas priklauso nuo daug dalykų, vienas iš jų- substratas kuriame augaliukas auga.

Apie sanpaulijų augintojų popietę-susipažinimą Panevėžyje.
Šia žinutę cituoju ne be reikalo. Taigi mergaitės yra norinčių susitikti, prie kavos puodelio pasišnekėti "gėlių kalba" ir ne tik, mielai kviečiu, kurios dar nežinote mano adreso, prašom rašyti į AŽ.
Ness' too much pizzas susitikimo "ratelis"
QUOTE("gema")
Labukas, labiausiai man tiktu penktadienio pavakarys ( 16:30 val.), visgi darbo diena trumpesne
. 

Šia žinutę cituoju ne be reikalo. Taigi mergaitės yra norinčių susitikti, prie kavos puodelio pasišnekėti "gėlių kalba" ir ne tik, mielai kviečiu, kurios dar nežinote mano adreso, prašom rašyti į AŽ.