Klausimas toms,kurios lopšiuose vežiojatės.O ar yra tame lopšyje įdėklas,kad galvutė laikytusi,nesimaskatuotų?Ir ar yra viduje diržai vaikui prisegti?Kiek žinau,tai yra gal tik dvi firmos,kurios tokius vežimėlių lopšius gamina.
O tos kurios deda į paprastus,tai prilygsta vežimui ant rankų.
Matau daugumai net nekyla klausimas ar reikalinga kėdutė. Džiugu dėl to
Aš griežtai už kėdutes ar tam pritaikytus lopšius ir nieks neprivers manęs vežtis savo vaiko kitaip. Net jei kartais važiuojam su seneliais ar draugais kur nors man nesunku tą kėdutę perkelti iš vienos į kitą mašiną, nors sūnui jau beveik keturi. O dėl vokelių- aš turiu pirktus ne Lt ir juose yra diržui praverti skirtos skylės, tad jokių problemų
Tik man žiauriai atrodo kai tėvai neša vaiką kėdutėj-nešioklėj, kuri makaluojasi kelių aukštyje ir daužosi su kiekvienu žingsniu... čia biškį ne į temą

mes ant ranku parsivezem
nors zinau,kad blogai darem,tiesiog buvo labai salta ir pabijojau,kad dar toks leliukas gali susalti,o ant ranku pajusiu kada bus salta

QUOTE(Tomulyte @ 2009 02 04, 22:17)
Klausimas toms,kurios lopšiuose vežiojatės.O ar yra tame lopšyje įdėklas,kad galvutė laikytusi,nesimaskatuotų?Ir ar yra viduje diržai vaikui prisegti?Kiek žinau,tai yra gal tik dvi firmos,kurios tokius vežimėlių lopšius gamina.
mes Bebe Confort Prelude lopsi turim: dedasi i lopsio vidu putplastis, bet jis tik palei sieneles iki puses lopsio. Jokio specialaus ideklo galvai prilaikyti nera, bet mums puikiai galva kombinezono kapisonas laiko

Ilgesnej kelionej toks lopsys nepakeiciamas (is mano boksto ziurint leliukui patogiau gulet lopsy issitiesus nei autokeduteje sedet), bet mazoj masinytej - vargas - as salia lopsio netelpu

Mes kedutėj

QUOTE(kauriukas @ 2009 02 06, 21:02)
mes Bebe Confort Prelude lopsi turim: dedasi i lopsio vidu putplastis, bet jis tik palei sieneles iki puses lopsio. Jokio specialaus ideklo galvai prilaikyti nera, bet mums puikiai galva kombinezono kapisonas laiko
Specialus dirzas su paminkstinimu per lopsio viduri yra... leliuka mazdaug per juosmeni prisegi.
as vis galva suku... ar testuoja kas nors tokius lopsius??? na autokedutems tai net saugumo klases suteikiamos, o kaip su lopsiais?
Ilgesnej kelionej toks lopsys nepakeiciamas (is mano boksto ziurint leliukui patogiau gulet lopsy issitiesus nei autokeduteje sedet), bet mazoj masinytej - vargas - as salia lopsio netelpu
tai kai mazyle uzduduoja - reik sustot, atsegt, pakreipt lopsi nuramint (ir pamaitint tik sitaip). Tai autokedute siuo atveju atrodo taaip patogu
sedi sau salia mazyles 

Mes irgi Chiko lopšyje naujagimę vežiojame - lopšys tvirtinasi sagtimis prie diržo, o vaikas viduj fiksuojamas kaip "lipnia juosta", tikrai superinis dalykas, nereikia vaikeliui vargti susirietus toj autokėdutėj.
kadangi mes gyvenam airijoj,tai is ligonines be autokedutes neisleidzia.tai su ja ir parsivezem savo kleckiuka
QUOTE(natstoc @ 2009 02 08, 00:09)
Mes irgi Chiko lopšyje naujagimę vežiojame - lopšys tvirtinasi sagtimis prie diržo, o vaikas viduj fiksuojamas kaip "lipnia juosta", tikrai superinis dalykas, nereikia vaikeliui vargti susirietus toj autokėdutėj.
Na matyt ir nuo vaiko priklauso, sūnus visai neatrodė vargstantis ir visada patenkintas būdavo

QUOTE(MurkuMurku @ 2008 06 09, 10:12)
Sveikos, mamytes, turiu toki klausima: kaip jus vezete savo maziuka namo? Kaip ir aisku, kad reikia sodinti i kedute, bet gi jis naujagimis, man galvoj netelpa, kaip ji ten sodinti??
Suprantu, kad kedutes tam ir gaminamos, kad vaikuciui butu saugiausia vaziuoti
Ir kur tvirtinate kedute? Maciau, kad ja galima tvirtinti ir ant priekines sedynes (jei pagalves isjungtos).

Ir kur tvirtinate kedute? Maciau, kad ja galima tvirtinti ir ant priekines sedynes (jei pagalves isjungtos).
mes, žiopliai neapskaičiavom ir su žieminiu kombinezonu net naujagimis netilpo kėdutėj, nes diržiukai buvo per trumpi(kol vėliau radom kur prailginti.....)

tik su autokedute, nes vis del to del vaiko gyvybes
tik kėdutėje, arba specialiai tam pritaikytame lopšyje...
keista, kad dar šiais laikais toks klausimas iškyla, juk tiek pinigų socialinei reklamai išleista...
keista, kad dar šiais laikais toks klausimas iškyla, juk tiek pinigų socialinei reklamai išleista...

Mes gryžome autokėdutėje, man net nešautų į galvą elgtis kitaip