QUOTE(Raile @ 2009 11 24, 14:17)
Hmmm... Na, tikrai nesidomejau reiksmes..
O ar reikia reiksme issiaiskinti, kai tiek dabar bereiksmiu, tik balsiu ir priebalsiu saskambiu yra vadinama vardais
Esu skaiciusi, kad BARBORA- tai "Svetimsale... Vardas-stipriai, atkakliai ir uzsibrezto tikslo siekianciai assmenybei..Kuriai svarbiausios vertybes-orumas, padorumas ir garbe..". Man tai labai graziai ir patraukliai nuskambejo. Tikrai nieko blogo ir atgrasaus cia nera

Man netgi labai patrauklu
Negi manot kitaip?
Aš manau prieš duodant vardą savo vaikui - yra būtina išsiaiškint vardo prasmę - bet matau jums nesvarbu. Svarbu, kad tik būtų TIKRAS vardas, ar ne?
Nu ir puiku.
O man Barboros reikšmė nepatinka, net tik dėl tiesioginio vertinio "svetimšalė", bet ir kaip tas vardas yra kilęs. Kilęs nuo žodžio "barbarai". Šiuo metu žodis barbaras turi neigiamą atspalvį -
" barbaras prigijo kaip bendrinis žodis, apibūdinantis tamsų ir žiaurų žmogų, nevertinantį kultūros vertybių" (
čia ). O pats žodis "barbaras" yra kilęs nuo lotyniško "BARBUS" -
BARZDA..... Tai gi .....

................atsakant į jūsų klausimą- ar tai patrauklu? Atsakyčiau - man tikrai ne..... Galgi visgi
kartais verta pasidomėt reikšme, bet jei nesvarbu pasikartosiu - tiek tos - čia tik mano nuomonė