Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščia nuotaka

QUOTE(lipnuske @ 2013 08 02, 11:53)
jusu postas pats sau priestarauja biggrin.gif
jeigu antspaudas pase nieo nereiskia, o reiskia zmoniu suvokimas ir noras kurti seima, tai kam tada ta santuoka....ar be santuokos negali zmones but tvirtai apsisprende but kartu? jeigu jum santuoka tik tam, kad kitas zmogus neturetu "atsarginio varianto", tai atleiskite, bet tokia santuoka as netikiu. skiriasi zmones ir susituoke ir ne...ir kai buna uzgyventas turtas, ir vaikai..tad santuoka atsarginio varianto duru tikrai neuzdaro....
as turiu zmogu, su kuriuos esu jau 5metus..turime bendra turta, planuojame vaika...nesusituoke. sakysit mes ne seima?mes tikresne seima, nei kaikurios susituokusios poros su vaikais, kurie miega skirtinguose kambariuose ir gyvena tik del vaiku.....man santuoka nera reikalinga, kaip irodymas, kad as noriu ir esu pasiryzusi but su tuo zmogumi..as tai ir taip zinau. tikiu, mano zmogus taip pat.  4u.gif

Pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Nežadu niekam teisintis, kokiais motyvais tuokiamės. Kas plakė liežuviais, tas ir plaks, o tai jau jų reikalas, jei neturi kaip turiningiau leisti savo gyvenimo dienų, ne veltui lietuviai. Svarbiausia aš ir mano mylimasis žinome viską realiai, tai supranta ir mus palaiko mūsų šeimos, mums to pakanka mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip ir sakiau kiekvienas gyvenam pagal savo vertybių skalę ir savo vaikus taip auklėjam. O kraštutinių variantų yra visur. Jeigu yra viskas puiku, tvirtai abu apsisprendę būti kartu, kokios priežastys trukdo susituokti? Atsiprašau, bet čia mano asmeninė nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 08 02, 12:53)

as turiu zmogu, su kuriuos esu jau 5metus..turime bendra turta, planuojame vaika...nesusituoke. sakysit mes ne seima?

ne, ne šeima. Nesuprantu tokių porų, kurios gyvena kartu, veda bendrą ūkį, planuoja vaikus, o įteisint to nenori. Kas trukdo tą padaryt? draugas matyt nenori smile.gif
Atsakyti
o kodel privaloma tuoktis? kodel be stampo nesiskaito seima?
kiekvienas zmogus pasirenka kaip jam gyventi,tuoktis -nesituokti.
as taip pat gyvenu su draugu jau 9m. turim vaika 2m. ir mes esam tikresne seima, uz kaikurias susituokusias. ir planuojam po keleriu metu susirasyti,nes valstybe nepripazysta nesusituokusiu seimu,o cia mano nuomone yra lindimas I zmoniu gyvenimus,nes reguliuoja,kaip gyventi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikutė: 04 rugpjūčio 2013 - 23:09
Pagyventi tai su vienu tai su kitu tai su trečiu jokia vertybė. Todėl ir šeimos statusas turi savo šventumo ir neabejotinų privilegijų moralės klausimais. Galbūt man tai nesuvokiama, kodėl žmonės nesituokia, nes pati tikrai neičiau gyventi su žmogum, dėl kurio nebūčiau tikra. O tikrumas sutvirtinamas šventais santuokos saitais. Kito būdo aš nežinau.
Atsakyti
QUOTE(barda @ 2013 08 05, 15:47)
Pagyventi tai su vienu tai su kitu tai su trečiu jokia vertybė. Todėl ir šeimos statusas turi savo šventumo ir neabejotinų privilegijų moralės klausimais. Galbūt man tai nesuvokiama, kodėl žmonės nesituokia, nes pati tikrai neičiau gyventi su žmogum, dėl kurio nebūčiau tikra. O tikrumas sutvirtinamas šventais santuokos saitais. Kito būdo aš nežinau.

o susituokti su vienu su kitu negalima?vien pas mane yra pazystamu kurie 2-3 kartu tuokesi. mano nuomonene stampas 2 zmones padaro seima...
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2013 08 04, 23:53)
as taip pat gyvenu su draugu jau 9m. turim vaika 2m. ir mes esam tikresne seima, uz kaikurias susituokusias. ir planuojam po keleriu metu susirasyti,nes valstybe nepripazysta nesusituokusiu seimu,o cia mano nuomone yra lindimas I zmoniu gyvenimus,nes reguliuoja,kaip gyventi

o koks jums skirtumas, ko valstybė nepripažįsta, jei jums ir taip gerai?
ką reiškia tikresnė šeima nei nesusituokusios? pagal ką tikrumas apsprendžiamas?
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2013 08 04, 22:53)

Pabandykite įsivaizduoti kokia didžiulė betvarkė, nužmogėjimas būtų, jei valstybė nereguliuotų kaip jums gyventi.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2013 08 04, 14:21)
ne, ne šeima. Nesuprantu tokių porų, kurios gyvena kartu, veda bendrą ūkį, planuoja vaikus, o įteisint to nenori. Kas trukdo tą padaryt? draugas matyt nenori smile.gif

biggrin.gif biggrin.gif kaip greit darote isvadas biggrin.gif matyt pagal save sprendziate 4u.gif

as pvz nesuprantu tokio dalyko, kaip vaikas pagreitino vestuves......bac vaikas, jau ir tuoktis reikia...ot seima..labiau is reikalo, nei is noro...bet kiekvienam savo
Papildyta:
QUOTE(barda @ 2013 08 05, 14:47)

o jus rinkotes vyra?ar emet pirma pasitaikiusi?
paskaitykit sm, pilna cia istoriju, kai pora susituokusi, o antra puse laigo po kitas lova ir neva dirba uzsieny, o is tiesu patogiai gyvena su kita....seima?apie koki sventuma, morale ir tikruma jus dar kalbat biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lipnuske: 11 rugpjūčio 2013 - 16:37
QUOTE(lipnuske @ 2013 08 11, 17:41)
biggrin.gif  biggrin.gif  kaip greit darote isvadas biggrin.gif  matyt pagal save sprendziate 4u.gif

as pvz nesuprantu tokio dalyko, kaip vaikas pagreitino vestuves......bac vaikas, jau ir tuoktis reikia...ot seima..labiau is reikalo, nei is noro...bet kiekvienam savo
Papildyta:

paskaitykit sm, pilna cia istoriju, kai pora susituokusi, o antra puse laigo po kitas lova ir neva dirba uzsieny, o is tiesu patogiai gyvena su kita....seima?apie koki sventuma, morale ir tikruma jus dar kalbat biggrin.gif

ne, ne pagal save. Turiu vyrą smile.gif
Reikalas iš noro biggrin.gif Jei nebūčiau buvus tikra dėl vyro, nebūčiau nei buvus su juo, nei tuo labiau tekėjus. Todėl man ir nesuprantama, kai tampytis, tai gerai, kai vest, vyrai neskuba smile.gif

Ar nesusituokimas užtikrina, kad vyras per lovas nelakstys? smile.gif nemanau, kad tai priklauso koks vyro statusas. Jei norėsis, niekas nesulaikys. Aš pati, ištekėjus, už save negarantuoju bigsmile.gif
Atsakyti
kazi kiek laiko "galima" draugaut, kad nebutume apsaukti tik besitampantys vienas su kitu, netikri del savo santykiu, be morales ir pan? ar pradraugautas laikas nera svarbu, svarbu, kad neapsivaikuotume ir neturetume bendro turto? g.gif
Atsakyti
Na man ir nesusituokę žmonės, gyvenantys kartu ir vedantys bendrą ūkį nėra jokia šeima. Kad ir 10 bendrų vaikų jie turėtų. Jie tiesiog yra žmonės, kartu auginantys vaikus, bet jokiais būdais ne šeima. Šeima man prasideda nuo santuokos momento. Aišku, aš į viską žvelgiu per atsakingumo į šeimos sąvoką prizmę, nesėkmingos santuokos istorijos ("oi, va tie susituokę, bet nelaimingi, mes va, nesusituokę, ir kokia mes tikra šeima, mūsų santykiais tokioje šeimoje kur kas geresni") mano suvokimui jokios įtakos nedaro. Dar vienas būna įdomus momentus, kalbant šia tema. Esą "pasiryžome auginti vaikus bendrai, o tai kur kas didesnis pasiryžimas nei santuoka". Na moterims gal taip, bet vyrams jau nebūtinai smile.gif. Kai kurie tiesiog velniškai bijo oficiacialių įsipareigojimų, tad jau geriau bendri vaikai, nei vestuvės. Galima pažvelgti į tą pasiryžimą auginti vaikus. Kiek nesusituokusių porų planuoja vaikus? Manau, vienetai. Dauguma jų atsiranda netikėtai. Moteris nenori nutraukti nėštumo, nes galvoja apie bendrą ateitį. Vyras palaiko moterį. Tai viso labo tas pasiryžimas auginti vaiką yra ne joks pasiryžimas, o susitaikymas su atsiradusiomis aplinkybėmis.
Atsakyti