Įkraunama...
Įkraunama...

Kam reikalingi vaikai?

QUOTE(Paragintoji @ 2008 06 18, 22:22)
Civilizuojantis pasaulis parazituoja. Naikina pats save. Tai akivaizdu dėl gimstamumo mažėjimo.
Bedarbystė pakeitė savo matmenis. Šiuo metu darbuotojas - darbininkas yra vertinamas. Net užgeriantis. Matau akivaizdžius pokyčius. Kiek ilgai taip bus - nežinau. Tačiau Lietuvos užkampiuose dar bedarbystė nėra jaučiama ir suvokiama. Dar žmogus išnaudojamas dėl vienos darbo valandos.

Aš taip pat matau šias permainas, kuo toliau, tuo labiau darbuotojai vertinami, netgi gali statyti savo sąlygas... Tačiau dėl didelės infliacijos, atlyginimų kėlimas nesuspėja paskui augančias kainas, be to didėja skirtumas tarp turtingų, vidutiniškai gyvenančių ir skurdžiai gyvenančių žmonių... O tas didelis skirtumas užsienio šalyse nežmoniškai masina jaunimą...
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 06 18, 23:02)
Aš taip pat matau šias permainas, kuo toliau, tuo labiau darbuotojai vertinami, netgi gali statyti savo sąlygas... Tačiau dėl didelės infliacijos, atlyginimų kėlimas nesuspėja paskui augančias kainas, be to didėja skirtumas tarp turtingų, vidutiniškai gyvenančių ir skurdžiai gyvenančių žmonių... O tas didelis skirtumas užsienio šalyse nežmoniškai masina jaunimą...

Man teko girdėti, kad jauni žmonės masiškai grįžta atgal. Tyrimų neatlikau. Tvirtinti negaliu.
Kuo stipresnė ir kuo stabiliau jaučiasi vidurinioji klasė - tuo stabilesnė valstybinė santvarka. Vidurinioji klasė geba išlaikyti pusiausvyrą.
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 06 18, 23:19)
Man teko girdėti, kad jauni žmonės masiškai grįžta atgal. Tyrimų neatlikau. Tvirtinti negaliu.
Kuo stipresnė ir kuo stabiliau jaučiasi vidurinioji klasė - tuo stabilesnė valstybinė santvarka. Vidurinioji klasė geba išlaikyti pusiausvyrą.

vieni grizta, kiti isvaziuoja.
Atsakyti
tai vaikų auginimas finansine ir karjeros prasme yra kiauras minusas.

Nenusnekekit, toj pacioj jusu isgirtoj skandinavijoj moterys po pusmetuka tu atostogu gauna. Amerikej- dar maziau. Ale kiek beserk lietuvi- jis vis i kitu kisenes ziuri lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 18, 18:06)
a... tai gana paprasta kai viskas tau gerai. Tai tampa sunku, kai kas nors bando pakeisti tave.

Dėl to ir parašiau "nepasiekiama". Nes iš tikrųjų žmogų vos ne nuo gimimo stengiasi laužyti ir keisti- pradedant švietimo sistema ir baigiant teisėta santuoka.
Papildyta:
QUOTE(Kaje @ 2008 06 18, 18:56)
Man, kaip žmogui, priklausančiam tiems laimingiesiems, kurie yra raštingi, nepatiria kasdieninio bado, skaudą širdį dėl baisiam skurde gimstančių vaikų, mirštančių dėl ligų ir nepriežiūros, luošinamų ir  deja - niekam nereikalingų.

Oi, čia tokia slidi vieta. Kai pagalvoju- taip, lyg tai ir gaila, lyg tai ir širdį skauda. Bet juk galėčiau nepikrti kosmetikos ir naujų batų, o sutaupytus pinigus pervesti kokiai UNICEF programai... Bet to nedarau. Nes iš tikrųjų tai nusispjaut. Po gailėsčiu dažnai slepiasi abejingumas.
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2008 06 19, 07:59)
Nenusnekekit, toj pacioj jusu isgirtoj skandinavijoj moterys po pusmetuka tu atostogu gauna. Amerikej- dar maziau. Ale kiek beserk lietuvi- jis vis i kitu kisenes ziuri  lotuliukas.gif

Čia ne kišenės klausimas, bet gyvenimo kokybės. Kiek teko kalbėti su emigravusiais ir dirbančiais ne juodžiausią, prastai apmokamą, bet vidutinį darbą (nekalbu net apie pagal profesiją dirbančius), jie jaučiasi gerbiami, patenkinti savo darbo ir gyvenimo sąlygomis, ta prasme atgavę savo vertę, ką buvo praradę Lietuvoje... Dėl grįžimo... Kadangi dažnai tenka susidurti su lakiojančiais pirmyn, atgal, ir parvykstančiais su visam, grįžta tie, kurie ten neįsitvirtino, nerado patinkančio darbo, nepritapo, bet tai tikrai nėra mąsiškai. Dauguma sugrįžta tik aplankyti namiškių, papoilsiauti, išsitirti sveikatą, pasigydyti ir tuoj lekia atgal...
Atsakyti
Gerai pagalvojus, tokių klausimų (kam reikalingi vaikai, kodėl aš gyvenu, kodėl badauja Afrikos vaikai) sau geriau neužduot. Geriau juos blokuoti.
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 06 19, 09:33)
Čia ne kišenės klausimas, bet gyvenimo kokybės.

2007 m. gimė 32,3 tūkst. naujagimių, arba 1081 naujagimiu daugiau negu 2006 m., ir 1000 gyventojų teko vidutiniškai 9,6 gimusiojo (2000 m. – 9,8, 2003 m. – 8,9 ir 2006 m. – 9,2). Tačiau gimstamumo lygis išlieka žemas. 2007 m. ES valstybėse narėse 1000 gyventojų mažiausia gimusiųjų teko Vokietijoje – 8,2, Austrijoje – 9,0, Slovėnijoje, Italijoje – po 9,5, daugiausia – Airijoje (15,0), Prancūzijoje (13,1) ir Jungtinėje Karalystėje (12,4).
Oficialūs statistiniai duomenys.
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 06 10, 11:23)
..vaikų auklėjimas prastas arba jo visai nėra, prarandamas ryšys su vaiku - jį auklėja draugai, mokykla, o ne tėvai...

Tai jau tikrai.. kažkaa ginčyjausi su tokia matyte.. ji sako: "ajajaiii kaip blogai.. nėra kur vaiko dėti.. lopšeliai užkimšti.. negalim į darbą grįžti.. eisiu į politiką - kelsiu klausimą" Tai kaip užviriau.. sakau: "Klausyk, geriau tu kelk klausimą,kad pinigus vaikam iki 3 m. mokėtų ir mamos namie galėtų sedėt ir svarbiausiu vaikams gyvenimo etapu būtų kartu su vaikučiu, o ne uodegas papūtusios dirbti lėktų numetusios vaikus auklėm ir lopšeliams.. paskui pretenzijos - blogai prižiūrėjo, susirgo, nevalgė, nekalba, nemiega.." Aš manau, kad bent jau tada, kada ta suvargusi ir išsigimusi mūsų valstybė duoda bent menkiausią galimybę būti tėvams su vaiku - ją reikia išnaudoti.. suspėsim dar dirbt ir apsidirbt tuose darbuose darant karjeras..yra ir svarbesnių dalykų.. Nuo trijų metų, skaitau tikrai būtina vesti į darželius, nes vaikai privalo bendraut su bendraamžiais..bet "išsedėt" namie bent jau iki dviejų manau privalo visos.. nebūkit egoistės.. tai svarbiausias laikas jūsų mažiukams, kai jiems tikrai reikia jūsų švelnumo, rūpesčio, o ne svetimų tetų.. Bent jau tuos du metus..
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 19, 11:39)
2007 m. gimė 32,3 tūkst. naujagimių, arba 1081 naujagimiu daugiau negu 2006 m., ir 1000 gyventojų teko vidutiniškai 9,6 gimusiojo (2000 m. – 9,8, 2003 m. – 8,9 ir 2006 m. – 9,2). Tačiau gimstamumo lygis išlieka žemas. 2007 m. ES valstybėse narėse 1000 gyventojų mažiausia gimusiųjų teko Vokietijoje – 8,2, Austrijoje – 9,0, Slovėnijoje, Italijoje – po 9,5, daugiausia – Airijoje (15,0), Prancūzijoje (13,1) ir Jungtinėje Karalystėje (12,4).
Oficialūs statistiniai duomenys.

Aš manau ir asilui aišku, kas gimdo tuos naujagimuis UK, Airijoje ir Prancūzijoje...
Papildyta:
QUOTE(Individualistė @ 2008 06 19, 11:41)
bet "išsedėt" namie bent jau iki dviejų manau privalo visos.. nebūkit egoistės.. tai svarbiausias laikas jūsų mažiukams, kai jiems tikrai reikia jūsų švelnumo, rūpesčio, o ne svetimų tetų.. Bent jau tuos du metus..

Na matot..aš irgi manau, kad tai svarbiausias laikas, ne už ką jo neiškeisčiau į darbą... bet ar visos privalo? Nieko jos neprivalo...
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 19, 11:42)
Aš manau ir asilui aišku, kas gimdo tuos naujagimuis UK, Airijoje ir Prancūzijoje...

Jei jūs apie lietuvių emgirantus, tai tuomt esate neteisi. Lietuvės gimdo lietuvoje. Dažniausiai.
Airijoje tepalinių nemačiau daug. Anglijoj ir prancūzijoj - taip.
Atsakyti
Ai, pamiršau gi, Airijoje abortai uždrausti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roza_Liuksemburg: 19 birželio 2008 - 10:46