Įkraunama...
Įkraunama...

Kam reikalingi vaikai?

QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 19, 12:44)
bet ar visos privalo? Nieko jos neprivalo...

Mano kategoriška nuomonė - privalo.. Yra ir kitokių nuomonių, požiūrių.. būtent tokios moterys.. moterys-egoistės ir išeina į darbą.. tokių tiesiog negerbiu.. tai mano asmeninis reikalas. Neprivalo.. aišku, jos privalo tik pasirūpint, kad vaikas būtų pavalgydintas ir nenumirtų.. jei jau kalbėsim apie tai - ką privalo.. beja, atrodo pagal įstatymus ir auklėti taip pat privalo biggrin.gif .. netgi mylėti neprivalo.. jeigu jau taip.. blink.gif blink.gif Turiu draugių, kurios auklėm palieka.. tipo - negaliu, namie nudurnėsiu su vaikais.. nesakau, kad man pyragai buvo.. nesu namų šeimininkė.. tiesiog labai labai myliu savo mažių ir tiek, taip pat nesakau, kad jos nemyli.. tiesiog labiau rūpinasi savim ir nesupranta to laikoparpio svarbos.. beja, kai vaikai užauga, taip pat reikia kažkaip surasti laiko pašnekėti ir įsigilinti, neatitolti.. manau tai nėra taip paprasta.. ypač paauglystėj.. kalbu prisiminus kokia pati paauglė buvau blink.gif

Papildyta:
QUOTE(mindudo @ 2008 06 18, 18:47)
priklausomybė konfortui (labai blogai jausiuos jei negalėsiu dažnai pasilepinti kūniškais malonumais, kelionėmis, vakarėliais ir t.t.) Ir kai šios priklausomybės pradeda užgožti instinktus - vienas iš jų ir motinystė, tėvystė, manau darosi blogai. Tai mano nuomonė...

Mano bendradarbė tokia.. turi pinigų,laksto visur..domina tik materiali gyvenimo pusė.. rėkauja,kad vaikų nenori.. ir manau,ką parašei ir yra atsakymas į jaunime populiarėjančią nuomonę, kad vaikai yra blogis,kuris trukdo gyventi.Maniškis mums taip pat nebuvo planuotas.. bijojau.. tačiau dabar manau, ka tai didžiausias mano gyvenimo stebuklas,apvertęs viską aukštyn kojom.. manau gyvenimas ieškant komforto ir kūniškų malonumų yra beprasmis.. tuo labiau,kad visa tai labai puikiai galima turėti ir turint vaikų biggrin.gif

Atsakyti
Indivudualiste, o jūs nemanot, kad PRIVALOT pagimdyti mažiausiai trys vaikus?
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 19, 12:09)

Siūlau keturis - vieną už mane.
Atsakyti
Siūlau keturis - vieną už mane.

Ir uz mane, prasyciau 4u.gif
Jei jūs apie lietuvių emgirantus, tai tuomt esate neteisi. Lietuvės gimdo lietuvoje. Dažniausiai.

Oi, bent jau UK dar ir kaip gimdo, juk to deka gauna begale lengvatu, o musu tauta, oi , kaip megsta , kad kas suselptu biggrin.gif
Atsakyti
Yra iškelta hipotezė, kad kuo žmonės geriau gyvena, tuo jie mažiau nori palikuonių, nes komfortu norisi naudotis egoistiškai, o ne dalintis. Todėl Afrikoj ar Azijos šalyse žmonės taip sparčiai ir dauginasi, nes kai kiekvieną dieną skurdas ir ligos bado akis, tai instinktai varo kaip nors savo giminę išsaugot be saiko ją pratęsinėjant. Mano nuomone, geriau tegu visi žmonės galėtų gauti maisto, būstą, darbą, išsilavinimą, turėti kelis vaikus, kuriais galėtų kokybiškai rūpintis - skirti dėmesį, auklėti, o ne 5-ių metų siųsti į laukus dirbt, kad padėtų likusią šeimynos dalį išmaitint. Jei jau norisi didelės šeimos, tai kam "gaminti" naujus žmones, geriau jau 3-ią, 4-ą norimą vaiką įsivaikinti.
Lietuva jau tapo senų žmonių kraštu, bet nemanau, kad tai blogai (aišku, išklyla ir problemų), tiesiog mano nuomonė, kad kuo mažiau žmonių žemėje, tuo visiem geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žirklutės: 19 birželio 2008 - 14:45
QUOTE(Individualistė @ 2008 06 19, 12:09)
manau gyvenimas ieškant komforto ir kūniškų malonumų yra beprasmis..

O tai prasmingas gyvenimas yra gyvenimas asketizmo pagrindais? g.gif Mano buvęs viršininkas turėjo firminį atsakymą į klausimą, kodėl algos nekyla - "kai žmogus dirba daug, bet yra neturtingas, nes atlyginimas mažas, jo siela nuskraidrėja".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minerva: 19 birželio 2008 - 15:26
QUOTE(Žirklutės @ 2008 06 19, 15:42)
Todėl Afrikoj ar Azijos šalyse žmonės taip sparčiai ir dauginasi, nes kai kiekvieną dieną skurdas ir ligos bado akis, tai instinktai varo kaip nors savo giminę išsaugot be saiko ją pratęsinėjant.

toj pacioj Afrikoj ir Azijoj apie apsisaugojimo priemones nekalbama tiek daug, pagaliau ir nenaudojama. Nereiketu siu saliu lyginti su Lietuva.
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 19, 13:09)

Ne, aš dar po pirmo neatsigavus.. g.gif bet manau, kad jūs tai tikrai mirksiukas.gif
Yra toks žodis - "privalai", o ne vien tik "noriu".. Jei valkatos pagimdo vaiką, bet nenori juo rūpintis ir jis trukdo baliavoti ir ji išmeta jį per langą, nes maišosi čia visokie (jei pamenat buvo toks variantas)..
Atsakyti
Privaloma gimdyti vaikus? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Individualistė @ 2008 06 19, 18:03)
Ne, aš dar po pirmo neatsigavus.. g.gif  bet manau, kad jūs tai tikrai  mirksiukas.gif
Yra toks žodis - "privalai", o ne vien tik "noriu"..

Neatsigavot po penkerių metų? blink.gif O kam tai įdomu, juk yra žodis "privalai", o ne vien tik "noriu"?
Iš ko sprendžiat kad aš "tai tikrai"?
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 06 19, 17:41)
toj pacioj Afrikoj ir Azijoj apie apsisaugojimo priemones nekalbama tiek daug, pagaliau ir nenaudojama. Nereiketu siu saliu lyginti su Lietuva.

Man rodos, ten kad ir kiek apie tai būtų šnekama ir būtų ant kiekvieno kampo dalinami prezervatyvai (pažįstamos įspūdžiai iš PAR) jiem vistiek vienodai šviestų, nes vaikai tai pigi darbo jėga, na, ir kaip sakiau - noras "išlikti", juk skurdu maloniau dalintis negu užgyventu turtu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 19, 19:12)
Neatsigavot po penkerių metų?  blink.gif O kam tai įdomu, juk yra žodis "privalai", o ne vien tik "noriu"?
Iš ko sprendžiat kad aš "tai tikrai"?

Nu kaip neatsigavau.. atvirai tai gal ir atsigavau, dabar žymiai lengviau palyginus su pirmaisiais trim metais.. juk praktiškai suaugęs žmogutis jau biggrin.gif .. vienas džiaugsmas beliko biggrin.gif
Kam įdomus žodis "privalai"? Įdomus bent kiek padorumo turintiems žmonėms. Sergančių tėvų karšint irgi neprivaloma, gal nustebinsiu, bet yra žmonių kurie neatiduoda jų į prieglaudas.
Iš ko sprendžiu? Iš afigienu pasiūlymų, gimstančių po išreikštos nuomonės, kad jei motinos pagimdo, tai privalo duoti kažką daugiau nei auklę.
Atsakyti