Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gerai jautėtės po gimdymo?

QUOTE(agule @ 2007 05 15, 16:01)
na man tai buvo gan sunku, nes gimdymas buvo komplikuotas, ligoninej vos iki toleto nueidavau, paskutine diena ligonineje, jau pradejau atgaut jegas, be grizus namo visai atsigavau tik po kokios saviates, nes daug kraujo netekau tai galva sukdavosi o ir sedet del siuvimo negalejau, bet viskas praeina:)

Pasirodo tikrai savijauta labai individualus dalykas... g.gif

Mano gimdymas irgi buvo komplikuotas, gydytojams teko stabdyti kraujavimą. Iškart po gimdymo buvo iškviesta papildoma gydytojų brigada, anesteziologas, gavau pilną narkozę. Po narkozės atsigavau praėjus tik 2 val, pervežė į renimacijos palatą. Joje išbuvau iki ryto, tada buvau perkelta į paprastą palatą. Nors buvo silpna, bet kai sužinojau kad atneš mano vaikelį, tai iškart atsirado jėgų- atsikėlusi susitvarkiau, pasidažiau ( nes buvau baisiai jau balta kaip popierius). Ligoninėje išbuvom savaitę, bet jau praėjus kelioms dienoms po gimdymo labai norėjau namo, o vaikelis šalia manęs buvo visą likusį laiką- niekam nebenorėjau jo atiduoti wub.gif
Atsakyti
As tai labai blogai jauciausi. O dar siuvo doh.gif Tai nei sedet nei paeit negalejau... Kaip invalide buvau. Labai spaudimas kritinejo, tai pirma nakti net vaiko man nepaliko, nes buciau nesugebejus juo pasirupinti verysad.gif .
Atsakyti
Na jaustis itin puikiai po gimdymo neįmanoma, juk daugiau ar mažiau visos pasikankinom ir energijos daug gimdykloj palikom, bet psichologiškai esam stiprios. 4u.gif 4u.gif 4u.gif turim leliuką ir tuo džiaugiamės. Man tai labai padėjo lašalinė, kol vaistukai veikė, tai ir į dušą nulėkiau ir į WC porą kartų suvaikščiojau, bet paskui išsikvėpiau ir visai iš lovytės niekur nenorėjau eiti. Vyras visur lydėjo, kad nepasidarytų silpna ir nenugriūčiau kur, svarby, kad lelius duotų nors kiek pamiegoti, nes jei neatsistatai pirmom dienom, tai taip kelias savaites ir blūdiji neišsimiegojusi ir pervargusi.
Atsakyti
Mano gimdymas irgi buvo labai sunkus, kirpo, siuvo. Pagimdžiau 19.12, o apie vidurnaktį ėjau į tualetą ir apsiprausiau. Skaudėjo, bet buvau vaistų "prifarširuota". O kitą dieną kai praėjo vaistų poveikis, tai buvo ne kas doh.gif . Vakarais sunkiai paeidavau. Grįžus namo nesėdėjau 2 sav. kaip liepta, bet nebuvo labai sunku. ax.gif
Atsakyti
Man net neleido pačiai eiti į palatą, nuvežė, nes kai atsistojau, vos nenualpau unsure.gif Kelias dienas buvo silpna, svaigo galva, labai stipriai kraujavau. Kadangi kirpo ir siuvo, apie savaitę negalėjau sėdėti. Ir gimda skausmingai susitraukinėjo - beveik kaip per gimdymą. Bet kai turi lelių, nelieka laiko ir noro galvoti apie savo negalias thumbup.gif
Atsakyti
Mane po gimdymo i palata kitame aukste tai nuveze. Kazkaip man nezmoniskai atrodo eiti paciai, manau visas gimdymas daugiau ar maziau isvargina ax.gif Po 3val jau ejau i tualeta, jauciausi normaliai. Ligoninej vis straksejau apie leliuko lovyte, nes galejau tik gulet arba stovet, buvau kirpta ir siuta. Nejutau nei ypatingu skausmu, nei silpnumo. Tik vat kai 4 paros po gimdymo isejau i gryna ora, apsisuko galvele ir vos nenukritau mirksiukas.gif Bet po truputi, neskubedama pasivaiksciojau. Ir daugiau jokiu vargu nejauciau 4u.gif
Atsakyti
po gimdymo eiti paciai niekas neleido, nuvze su vezimeliu. bet nejauciau silpnumo, tik sedet negalejau, nes kirpo.
Atsakyti
po gimdymo nuveze i palata ,o numigus is leto leido viska daryt mirksiukas.gif
Atsakyti
as i palata nuejau pati, nes buvo tik uz keliu metru, bet nuvede mane vyras ir akusere.ta diena negalejau vaikscioti, bet kita jau leido ir jauciausi gerai, tik skaudejo kirpta vieta doh.gif
Atsakyti
as po gimdymo irgi pati nuejau iki palatos, bet truputi nustebau kai iskart nuejus pasodino ant kedes zindyti vaikuti nors plysimai labai dideli buvo siuti, bet kai atsisedau tai neskaudejo matyt gal is baimes toks isitikinimas buvo kad negalesiu sedet.
Atsakyti
Gimdziau beveik 12 valandu, kokias 3 valandas veike epiduras. Po gimdymo jauciausi puikiai smile.gif Net i tulika norejau eiti, nulipau nuo to stalo, pastovejau biski ir atsijungiau vyrui ant ranku lotuliukas.gif Is po epiduro i kojas staigiai kraujas supludo ir apalpau. Akusere pamate, kad stoviu ziurejo tokiom akim lotuliukas.gif Bet tuoj atsigavau, pasodino ant kedes. O i wc visai nenorejau, ten gimda man reagavo taip tongue.gif
Pora dienu buvau balta kaip popierius, su akim kaip lavonelio, bet visa kita - liuks. Grizus va namo, juciuos kaip negimdzius, i wc vaikstau normaliai, gal tik tustintis biski dar sunku, slapintis tai jokiu bedu, nors yra kelios siulytes.
Atsakyti
Man asmeniskai pogimdyvinis periodas buvo kur kas sunkesnis nei pats gimdymas. Gimdziau be epiduro, gimdykloje praleidau faktiskai tik 5 valandas, taciau buvau kirpta, po to siuvo, rezultatas > 2 savaites sedeti negalejau (ir neleido, ir pati bijojau), vos paeidavau iki tualeto, pirma diena atsikeliau i dusa ir vos jame nenualpau, buvau silpna ir balta kaip lapas visas 14 dienu...

Tarp kitko, niekaip nesitikejau, kad gausiu tiek iv. vaistu ir proceduru PO gimdymo. Tas 3 dienas, kurias gulejau VGN man leido vaistu gimdos susitraukimui, is kart po ju buvo vaistai kad nuskausminti gimdos susitraukima, dar gaudavau antibiotiku, plius seseles atnesdavo paracetamolio ir primigtinai rekomendavo suvartoti tiek, kiek buvo paskirta. Pagaliau dar tyre krauja... Jau buciau pagalvojusi apie kokia infekcija, taciau vaikelis, aciu Dievui, gime sveikas, na ir manau gydytojai pasakytu apie infekcija jeigu ka. Idomu, ar kam nors teko ka nors panasaus aptureti ir kaip gydytojai tai aiskino?
Atsakyti