Įkraunama...
Įkraunama...

SPINA BIFIDA

dina122 tavo dukryte tikra saunuole thumbup.gif , isivaizduoju kiek dziaugsmo suteikia tokie vaikuciu pasiekimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dina122 @ 2008 07 20, 17:23)
sveikos visos mamytes,krista31 mes taip pat tepem tuo tepaliuku kontraktuben jis mums labai padejo,itrindavom jo kaip masazuodavom ir randukas labai grazus.
O as noriu pasidziaugti,kad mano dukryte pazysta jau kelias raidelias ir skaiciukus.nors mano pupai tik metukai ir 8 men.o ji jau atpazysta ir pasako ABCOG raideles ir 123 skaicius.Jei pamato knygute tokias raides tai rodo pirstu ir taria  lotuliukas.gif labai smagu.turim toki zaidima su raidem ir skaiciais tai tik su juo ir zaidzia ir mokinasi raideles.

Oi kaip jums turėtų būti smagu dėl dukrytės pasiekimų thumbup.gif O mes vis dar nesulaukiame Ugniuko kalbos sakiniais verysad.gif Liūdna be galo dėl to...Netgi pradėjau taikytis su ta mintimi,kad mano vaikas gali niekada ir nekalbėti(nors neturėtų taip būti...),tik džiugina,tai kad atrodo jis viską supranta,itk pasakyti negali-tiesiog parodo gestais,mimika ir sava kalba smile.gif
Atsakyti
Sveiki, na mes pradejome tvarkytis negalia, taip liudna vel pasidare, kazkaip vel viskas sukilo i pavirsiu verysad.gif Noriu,kad ir Jus pasidalintumet savo patirtim.
Tiesa jei viskas gererai tai rugpjucio 4 vaziuosim i sanatorija. Tikiuosi, kad taip ir bus.
Atsakyti
QUOTE(krista31 @ 2008 07 23, 14:53)
Sveiki, na mes pradejome tvarkytis negalia, taip liudna vel pasidare, kazkaip vel viskas  sukilo i pavirsiu verysad.gif  Noriu,kad ir Jus pasidalintumet savo patirtim.
Tiesa jei viskas gererai tai rugpjucio 4  vaziuosim i sanatorija. Tikiuosi, kad taip ir bus.

Mes irgi rugpjūčio 4d išvažiuojam į Utenos reabilitacijos centrą lotuliukas.gif
Kiekvieną kartą kai reikia tvarkytis dokumentus dėl negalios,toks skausmas širdy,kad sunku apsakyti,atrodo,viešpatie nereikia man tų pinigų-man sveiko vaiko reikia verysad.gif Bet yra taip kaip yra,ir nieko čia nepakeisi,o dar ir išvis džiaukimės,kad mūsų skurdi valstybėlė remia pinigėliais ir mus ir vaikiukus,nes juk už tuos pinigėlius bent jau materialines vertybes vaikui gali suteikti,kurių vis dėl to daugiau reikia,nei auginant sveiką vaikutį...Man net baisu pagalvoti,jei visiškai valstybė nemokėtų tokiems vaikiukams,nekompensuotų technikos ir pan. doh.gif Na ir ką,vis tiek mylėtume ir globotume tuos savo vaikelius,bet būtų daug sunkiau doh.gif (įsijaučiau aš čia su savo kalbom...)
Atsakyti
Mes daug ka atiduotume,kad tik galetume pakeisti vaiko likima.Gerai butu kad jie pasveiktu jeigu atsisakytume to ar kito daikto cool.gif
Skaudu kai reikia tvarkyti negalia ,bet nieko nepakeisi.Mes susit cool.gif varke bet niekam neakcentuojam ,kad turime kuo maziau zinos tuo geriau.Gal vaikelis tiek pasieks ,kad niekas neitars kad jis taip sunkai serga nereikia kitiems zinoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Labutis,
agutis, sveikinu su vairuotojų teisių egzamino išlaikymu!!! Noriu paklausti, kaip sekasi Ugniui vaikščioti su Movitos vaikštyne? Ar tikrai tai geras daiktas? Ar tinka ji mūsų vaikučiams? Idomu, kokia tavo nuomonė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iliushos mama @ 2008 07 27, 15:21)
Labutis,
agutis, sveikinu su vairuotojų teisių egzamino išlaikymu!!! Noriu paklausti, kaip sekasi Ugniui vaikščioti su Movitos vaikštyne? Ar tikrai tai geras daiktas? Ar tinka ji mūsų vaikučiams? Idomu, kokia tavo nuomonė g.gif

Niu ką galiu pasakyti g.gif Movitos vaikštynės labai dabar nenaudojam,nes pastebėjau,kad su ta paprastesne jam daug lengviau,kadangi su paprastesne galima tik atsispirti ir ji rieda,o su Movitos vaikštyne jau taip paprastai nepasistumdysi,su ja jau reikia "dirbti",t.y žingsniuoti,taigi Ugnius su ja žingsniuoja,bet labai greitai pavargsta,pradeda zirzti,nes apsisukimai ne tokie vikrūs,kaip su paprastąja.Bet Movitą tik trumpam atidėjom į šoną,nes dabar gavom naują dviratuką,tai su juo nemažai dirbam,jau net 100m pats paminė thumbup.gif Dabar dar naują spec.vežimuką gavom,tai irgi neatsidžiaugiam,nes labai patogus ir kojelėms,ir stuburiukui,vaikas sėdi nesusikuprinęs,tiesus kaip stygelė thumbup.gif O dabar pavežiojus su dvuratuku,taip puikiai ropoti pradėjo,kad neatsidžiaugiu,niekur nebešliaužia kaip anksčiau:gal tai dviratuko,o gal ir laiko nuopelnas,nes pastebėjai,kad kartais kad ir kiek darbo ir pastangų dėtum,fiziniam vaiko sutiprėjimui turi ateiti LAIKAS smile.gif
Labai laukiu kada išvažiuosim į Uteną,ten dedu labai daug vilčių,nes pernai kai grįžome iš ten,Ugnius pats pasiremdamas pradėjo eiti aplink lovą,staliuką ir t.t.
Na o dabar neatsidžiaugiam vasarėle ir Ugnių toliau grūdinam:kišam į kuo šaltesnį vandenį kelis kartus per dieną,daug būnam gamtoj,daug keliaujam ir be galo laukiam dar didesnio Ugniaus sutiprėjimo ir kalbėjimo sakiniais drinks_cheers.gif
Atsakyti
Agutis, aciū už atsakymą. Džiaugiames kartu su tavim Ugniaus pasiekimais thumbup.gif thumbup.gif
mano Iliuša dabar šliaužia ant pilvo, stotis ant kojų nebanda ir nenori, pyksta. Bet jam dar tik 1,6 metų, aš tikiuosiu viskas dar ateityje.
Agutis, kokia jusų paprasta vaikštynė - vaikiška , o iš spec. technikos?
Atsakyti
QUOTE(Iliushos mama @ 2008 07 28, 11:01)
Agutis, aciū už atsakymą. Džiaugiames kartu su tavim Ugniaus pasiekimais thumbup.gif  thumbup.gif
mano Iliuša dabar šliaužia ant pilvo, stotis ant kojų nebanda ir nenori, pyksta. Bet jam dar tik 1,6 metų, aš tikiuosiu viskas dar ateityje.
Agutis, kokia jusų paprasta vaikštynė - vaikiška , o iš spec. technikos?

Ugniaus turima vaikštynė yra tokia:

http://www.puntukas....o...71&Itemid=0

Movita:

http://www.teida.lt/...ild_didelis.jpg

Atsakyti
Labas visoms mamytems. Cia aisku M. mama. Nes sunus kaip tik pridave magistrini, tai tiek ir tematem- jau sedejo Monciskese cool.gif . O dar i naujus ratus isedo-nusipirko audi A3. Siaip vasara mums labai sunki buvo. Per viena menesi palaidojom du savo augintinius- rotveileri ir taksyte. Vaikai juk su jais kartu uzaugo. Sunus visad piniginej nesiodavos rotveileres nuotrauka, o jei tik jis suskambindavo masinos rakteliais, tai ji atlekdavo kad ir kur budavo. Taip ant sunaus ranku ir uzgeso po sunkios ligos. O musu mazoji triusine taksiuke mire ant mano ranku po keliu dienu nuo sirdies nepakankamumo. Dar ir dabar verkiu rasydama. Sunaus buvo labai gaila, juk mes daznai isvykstame-suniukai jam budavo jo kompanija. Mes visad sakydavom, kad tas kas moka rupintis gyvu daiktu- nebus abejingas ir zmogui. Jau savaite, kaip musu namuose laksto bordo dogyte Nasra.Tai sunus buvo parlekes is pajurio jos paziureti ir jau sako, kad pasilgo. Tai matot tie visokie mazi dziaugsmeliai ir vercia gyvent toliau. Cia atsakau tai mamytei kuri klausia kaip istverti. As tai visad pagalvoju ar jei galeciau pasukti laika atgal as ka nors keisciau. Ar noreciau nepazinti savo vaiko? Manau visos atsakys vienodai- tikrai ne! Geriau kad juos turim, lieciam, mylim- o dziaugtis ir didziuotis jais dar ismoksit.
Matot kiek prirasiau. Cia uz ilga tyla kompensacija tongue.gif
Atsakyti
Gerai ,kad atsiliepete. biggrin.gif gaila augintiniu kai pripranti tai labai sunkuskirtis verysad.gif
Del vaikeliu tai teisybe zmogus daug gali istverti. Pas juos labai didele ir gera sirdele thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi kaip smagu mamytukės,kad ir vasarėlę dar vis parašote,taip šilta širdy pasidaro po tokių kaip Mariuxo mamos žodžių 4u.gif Vat tada ir pajunti kad viskas neveltui thumbup.gif
Dėl augintinių tikrai gaila verysad.gif Aš vis galvoju gal ateity Ugniukui padovanoti kokį gyvunėli,nes jam labai patinka gyvi padarėliai:labai džiaugiasi pamatęs šuniukus,kačiukus ir t.t.O kaip gražiai ir atsargiai juos glosto,ir vis glaudžiasi prie jų biggrin.gif
Atsakyti