Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvūnams duodami žmonių vardai

QUOTE(gitulia @ 2007 06 15, 12:55)
O is kur tas faktas? Patikrinta? Ar tikrai pirmiau suniui dave, o ne zmogui? Ir kada tai ivyko?

jei tave tai labai domina, tai ir susirask, nėra geriau, kai pats susiieškai reikiamą info, nei klausaisi aplinkinių pletkų smile.gif sėkmės paieškose mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 06 15, 09:56)
tai ir nedemonstruok savo neisprusimo aiskindama, kad Vesta yra suniskas vardas.
Galima ir s... auksu vadinti, bet nuo to jisai auksu netaps, tai lygiai taip pat ir cia.
Jeigu gyveni tokioje aplinkoje, kurioje neiprasta kuo nors dometi, o faktas, kad kaimynas ar dar kas nors kitas taip dare tau jau negincijama tiesa, tai nereikia tokiu gyvenimo tiesu kisti kitiems ir zeminti kitu.

cia konkreciai apie tavo si pasisakyma

Man atrodo,kad tu vis taikaisi kitus pazeminti.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 06 15, 07:26)
jus pries tokias nesamones plauksdamos,gal nors kiek pagalvokite?
is enciklopedijos
"Romėnų mitologijoje Vesta (lot. Vesta) – miesto bendruomenės, namų ir šeimos dievė. Vestos atitikmuo graikų mitologijoje – deivė Hestija. Vesta, kaip ir Hestija, minima kaip skaisti deivė. Ji neturi atskiros asmenybės, neminima mituose ir niekada konkrečiai nevaizduota. Šventoji ugnis simbolizavo jos dievišką buvimą."...

Mano suns vardas buvo Vesta,bet man jis asociavosi su paciu ryskiausiu asteroidu kuris pavadintas" Vesta".
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 06 15, 13:16)
neiškraipyk mano minčių ir pasisakymų, labai negarbinga šitaip, nusistatei prieš mane iš anos temos, kur pasiginčijame, nes turime kitokią nuomonę, tai ir čia kabinėjiesi rolleyes.gif
aš atsakiau į žmogaus pasipiktinimą, kad vadina šunis Vestomis, o tai žmogaus vardas, tai ir parašiau, kad kiek teko praktikoje girdėti Lietuvoje pirmiau šunininkai įtaisė šį vardą šunims, žmonės vaikams kaip ir pavėlavo jį parinkti

kokias as tavo mintis iskreipiau. Tu parasei, kad Vesta yra suniskas vardas, o kai as tau parasiau sito vardo kilme, tau tai jau visiskai netiko.
Is kitos temos ( net susimasciau kurios) nusistatymo neatsinesiau, tik toks kategoriskas tvirtinimas yra kvailas.
P.S vaikysteje pazinojau Vestina - sutrumpintai ja vadino Vesta. O va suns tokiu vardu neteko girdeti.

QUOTE(*VICI* @ 2007 06 15, 13:16)
ir valdo kilmė su enciklopedijom bei mano išprūsimo ar neišprūsimo lygis čia ne prie ko,

dar ir kaip prie ko, jei elemetariausiu antikos kulturos pagrindu neturi.
Tai net vidurineje mokykloje buvo destoma
Beje žodis"išprusimas" rašomas taip.
QUOTE(*VICI* @ 2007 06 15, 14:10)
jei tave tai labai domina, tai ir susirask, nėra geriau, kai pats susiieškai reikiamą info, nei klausaisi aplinkinių pletkų smile.gif sėkmės paieškose mirksiukas.gif  4u.gif

is pradziu aiskini, kad vesta yra suniskas vardas, kuri nuo sunu zmones nusiziurejo vaikams. Bet paprasius tai pagristi jau apie pletkus kalbi?
Tai kas cia pletku klausosi?

QUOTE(dawnn @ 2007 06 15, 15:19)
Mano suns vardas buvo Vesta,bet man jis asociavosi su paciu ryskiausiu asteroidu kuris pavadintas" Vesta".

ir del to reikia zeminti zmones, kurie savo vaikams dave varda Vesta ( vestas) ir aiskinti, kad tai sunu vardas ir jie visai neismano, kokius vardus savo vaikams duoda?

Atsakyti
išprusus, išprusus tu silvut, nu bet mano posto vistiek nerauki ir gana lotuliukas.gif
kaip tau čia geriau lietuviškai paaiškinus g.gif nu pabandysiu... aš turėjau omenyje ne vardo kilmę, bet vardą, pavadinimą apskritai ir aprašytą šiame forume "Vesta" vardo atvejį siaurąja prasme...
nu parašė žmogus, kad girdėjo vienu metu šaukiant mergaitę Vestute ir šunį Vesta. Kalbu grynai Lietuvos mąstu, ne užsienio ir nerūpi man šiuo metu jokios deivės ar dievai biggrin.gif prie rusų laikų vyravo gan standartiški vardai, gal neneigsi to, nesakau, buvo ir tada visokių, bet gana retokai išgirsdavai žmogų vadinant ar vaiką šaukiant ypatingu vardu. O bent jau mieste, paliekant ramybėje kaimą tikrai ne visi šunys buvo sargiai ir margiai rolleyes.gif ir tu nepriimk kiekvieno mano parašyto žodžio tiesiogiai, čia juk forumas, žmonės kažkaip stengiasi sutrumpint mintį, kad neprirašyti kilometro teksto, bet dėl tokių priekabių kaip tu kartais tenka doh.gif
žodžiu, dabar neatkasim kam pirmam davė tą vardą Lietuvoje: šuniui ar žmogui, bet esmė ta, kad seniau tikrai ne vienas ir ne du šunys Lietuvoje turėjo tokį vardą, o mergaičių tai tikrai ant pirštų skaičiuotum su tokiu vardu. O dabar vardai tokie, kad liežuvį nusilaužti galima, dabar visi labai domisi kilme, reikšme ir t.t. Tai labai gerai, šaunu, bet jeigu kažką sunervina ar sunepatogina tai, kad ir gyvūnas gali būti Vesta kaip ir mergaitė Vesta, tai prieš renkant vardą reiktų dar plačiau pasiklausinėti ir pamąstyti ką kiti apie tą vardą mano ir kam jis dar yra naudojamas.
Tą ir turėjau omenyje sakydama, kad šunis senai jau taip vadina, o vaikus ne taip ir jau senai... kažin kiek rastume Lietuvoje šimtamečių Vestų g.gif ax.gif

tarkim mano kalytė Jeannie, užsienyje nieko tai nešokiruos, nes įvedus į google.lt rasi labai daug Jeannie šunų foto, garsiąją Jeannie iš butelio ir šiaip visokių moterų Jeannių, ir niekas manau nepyksta. Tai ir noriu tą pasakyti, kad jei duoda vardą kur išgirdę, net neatkreipę dėmesio, kad kažkur laksto toksai šuniukas ar parsiduodamos cigaretės, tai kas dabar kaltas??? cool.gif

nu ką, aiškesnė mano mintis patapo?
p.s. ir tikrai šiaip jau daugiau niekam neužkliuvo jinai, tik tau silvute cool.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 06 15, 18:17)
bet esmė ta, kad seniau tikrai ne vienas ir ne du šunys Lietuvoje turėjo tokį vardą, o mergaičių tai tikrai ant pirštų skaičiuotum su tokiu vardu.

Bet manau ir tu turetum pripazinti, kad Lietuvoje yra trys milijonai zmoniu, koki puse is ju moteru, ir tu tikrai negali zinoti kokio populiarumo sitas ar kitas vardas yra, na nenbent dirbtum centriniame gyventoju registre ir butu specialiai tuo domejusis, todel nereikia buti tokiai kategoriskai. Tai, kad tu pazysti tik kelias mergaites ar moteris, tai dar nereiskia, kad kitame LT regione, mieste ar pan. tas vardas nera daug populiaresnis ir pvz. Vestu mergaiciu yra daug sdaugiau nei suniuku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2007 06 15, 18:53)
Bet manau ir tu turetum pripazinti, kad Lietuvoje yra trys milijonai zmoniu, koki puse is ju moteru, ir tu tikrai negali zinoti kokio populiarumo sitas ar kitas vardas yra, na nenbent dirbtum centriniame gyventoju registre ir butu specialiai tuo domejusis, todel nereikia buti tokiai kategoriskai. Tai, kad tu pazysti tik kelias mergaites ar moteris, tai dar nereiskia, kad kitame LT regione, mieste ar pan.  tas vardas nera daug populiaresnis ir pvz. Vestu mergaiciu yra daug sdaugiau nei suniuku  mirksiukas.gif

o kad ir taip kaip tu sakai, nu tai ką dabar? smile.gif juk esmė ta, kad tikrai ne vienas šuo taip pavadintas ir ne šuns šeimininkui dabar gėdytis, kad jis Vestą augina, tai pakankamai dažnas šuns vardas, tai ir sakau, kad prieš krikštijant taip vaikus reiktų atkreipti dėmesį, kad tai reiškia ne tik deives, bet ir cigaretės yra West, West tai Vakarai, yra Vakarų Škotijos baltieji terjerai, kurių tarpe labai daug Vestų, Vesčių, taip kad reikėjo pamąstyti ar tos kitos reikšmės nenusvers deivės reikšmės smile.gif
vardus reik rinkti atsakingai, net ir šunims, nes po to turi tam vardui būdingų savybių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 06 15, 18:17)

Tą ir turėjau omenyje sakydama, kad šunis senai jau taip vadina, o vaikus ne taip ir jau senai... kažin kiek rastume Lietuvoje šimtamečių Vestų g.gif  ax.gif

va butent ta tau ir sakau, jau nuo antikos laiku Vesta yra vardas, turintis dar ir savo ipatinga prasme ( panasiai kaip krikscionybeje sventi vardai) ir todel man yra visai nesuprantamas tvirtinimas, kad tai yra suns vardas ir zmones turetu pagalvoti pries vadinant vaikus sunu vardu.
P.S mano vaikyste ir buvo butent tarybiniu laiku pabaigoje, as ir pati jais gimiau, bet sutik mano vardas nera itin daznas tarp suaugusiu zmoniu, bet toki varda( tiksliau trumpini is Vestinos) as ir vaikysteje jau girdejau
Atsakyti
Nu gal jau pabaigti reiketu su" Vesta" 4u.gif .Manau,kad Vici norejo pasakyti,kad toks vardas nera(nebuvo)labai populiarus ir nera lietuviskas(gal klystu)ir daugelis net nepagalvojo apie tai dedami toki varda suniukui(mano atveju).Siulau kompromisa 4u.gif" Westa" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 06 15, 19:43)
P.S mano vaikyste ir buvo butent tarybiniu laiku pabaigoje, as ir pati jais gimiau, bet sutik mano vardas nera itin daznas tarp suaugusiu zmoniu, bet toki varda( tiksliau trumpini is Vestinos) as ir vaikysteje jau girdejau

bent jau aš vaikystėje Silviją, Silvą ne kartą girdėjau, o Vestą tik šuniškame pavidale mačiau mirksiukas.gif
čia kaip kam matai papuola, užtat ir sakau, kad neverta piktintis, šuniukas- žmogaus draugas,nuostabi būtybė, ne kokį slieką gi tokiu vardu pavadina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dawnn @ 2007 06 15, 19:58)
Nu gal jau pabaigti reiketu su" Vesta" 4u.gif .Manau,kad Vici norejo pasakyti,kad toks vardas nera(nebuvo)labai populiarus ir nera lietuviskas(gal klystu)ir daugelis net nepagalvojo apie tai dedami toki varda suniukui(mano atveju).Siulau kompromisa 4u.gif" Westa" 4u.gif

drinks_cheers.gif reik baigt ne tik su Vesta, bet ir apskritai rekaut "suns vardas" siekiant kazka pazemint. nes nori nenori, daugeja vaiku Vestu, Airu, Grantu, taipogi ir zmoniu, gyvunus vadinanciu "ant prikolo" ar is neismanymo. kaimynka ruse suniuka Tadu vadina, nu ir ka dabar? jai visai smagu saukt "Tadas, ka mne!" lotuliukas.gif nu ir ka dabar? list po zemem jei esi vardu Tadas ar turi vaika tuo vardu? nes panasiu ciudu visada buvo ir bus.
Atsakyti
man tai baisiausia kai žmonės patys vienas kito vardus iškraipo, tarkim kokios humorolaidos ir po to žmonės turintys tą vardą gyvent nebegali normaliai doh.gif tarkim "Nosis" ir "Raimundėlis durnelis". Nu fajna laida, bet kai įsigilini, tarkim dabar mano vyras Raimis būtų, įsivaizduoju, kad nelabai fajna ir aš labai piktinčiaus rolleyes.gif
otaip kad tikrai žmogaus vardas ant mielo gražaus šuniuko to vardo nepagadina, patys tik negadinkm, visaip negražiai, šlykščiai netrumpinkim ir bus ok mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti