išprusus, išprusus tu silvut, nu bet mano posto vistiek nerauki ir gana
kaip tau čia geriau lietuviškai paaiškinus

nu pabandysiu... aš turėjau omenyje ne vardo kilmę, bet vardą, pavadinimą apskritai ir aprašytą šiame forume "Vesta" vardo atvejį siaurąja prasme...
nu parašė žmogus, kad girdėjo vienu metu šaukiant mergaitę Vestute ir šunį Vesta. Kalbu grynai Lietuvos mąstu, ne užsienio ir nerūpi man šiuo metu jokios deivės ar dievai

prie rusų laikų vyravo gan standartiški vardai, gal neneigsi to, nesakau, buvo ir tada visokių, bet gana retokai išgirsdavai žmogų vadinant ar vaiką šaukiant ypatingu vardu. O bent jau mieste, paliekant ramybėje kaimą tikrai ne visi šunys buvo sargiai ir margiai

ir tu nepriimk kiekvieno mano parašyto žodžio tiesiogiai, čia juk forumas, žmonės kažkaip stengiasi sutrumpint mintį, kad neprirašyti kilometro teksto, bet dėl tokių priekabių kaip tu kartais tenka
žodžiu, dabar neatkasim kam pirmam davė tą vardą Lietuvoje: šuniui ar žmogui, bet esmė ta, kad seniau tikrai ne vienas ir ne du šunys Lietuvoje turėjo tokį vardą, o mergaičių tai tikrai ant pirštų skaičiuotum su tokiu vardu. O dabar vardai tokie, kad liežuvį nusilaužti galima, dabar visi labai domisi kilme, reikšme ir t.t. Tai labai gerai, šaunu, bet jeigu kažką sunervina ar sunepatogina tai, kad ir gyvūnas gali būti Vesta kaip ir mergaitė Vesta, tai prieš renkant vardą reiktų dar plačiau pasiklausinėti ir pamąstyti ką kiti apie tą vardą mano ir kam jis dar yra naudojamas.
Tą ir turėjau omenyje sakydama, kad šunis senai jau taip vadina, o vaikus ne taip ir jau senai... kažin kiek rastume Lietuvoje šimtamečių Vestų
tarkim mano kalytė Jeannie, užsienyje nieko tai nešokiruos, nes įvedus į google.lt rasi labai daug Jeannie šunų foto, garsiąją Jeannie iš butelio ir šiaip visokių moterų Jeannių, ir niekas manau nepyksta. Tai ir noriu tą pasakyti, kad jei duoda vardą kur išgirdę, net neatkreipę dėmesio, kad kažkur laksto toksai šuniukas ar parsiduodamos cigaretės, tai kas dabar kaltas???
nu ką, aiškesnė mano mintis patapo?
p.s. ir tikrai šiaip jau daugiau niekam neužkliuvo jinai, tik tau silvute