Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisiaus padėtis pilve

QUOTE(mazhulia @ 2005 08 21, 16:30)
vakar gydytoja sake, kad vaikutis yra tokioje pozicijoje, urioje ir turi buti. Man labai idomu ar vartysis jis vel, ar ir liks kur yra  wub.gif

Mazhulia, mano irgi lialius dešiniam šone įsitaisęs nestuke.gif Kitą savaitę eisim pas daktarę, pažiūrėsim ar nepakeitė padėties. Dažniausiai jau po 34 savaitės nepersiverčia, jei galvytė iki tol buvo pilvo apačioj (man čia taip daktarė sakė).
Tikėkimės, kad mūsų mažiai nesugalvos apsiversti g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mazhulia @ 2005 08 19, 16:36)
jauciu, kad ir pas mane ta 2 oji pozicija, kadangi pilvuke gumbas vis i desine puse slenka  g.gif  o ar tai turi kokios reiksmes?

Šiek tiek turi reikšmės gimdant. Vaikelis slinkdamas turi daugiau apsisukti, todėl dažnai gimdymas užtrunka šiek tiek ilgiau ir yra sunkesnis vaikeliui, bet vis tiek gimsta sėkmingai tongue.gif . Dažnesnė vis dėlto yra I-a pozicija mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal ir kvailai skambės, bet paklausiu.... blush2.gif Pas mane ant echoskopijos rezultatų lapelio yra parašyta "vaisiaus padėis - išilginė". Kokios tos padėtys šiaip yra- išilginė, pirma, antra irdar kažkas??? Ar gali būt ir išilginė pirma padėtis ir išilginė antra? Ar tai atskira padėtis, t.y. būna pirma, antra ir išilginė??? Šiaip tai jaučiu kad pas mane daugiau viskas dešiniam šone, o va ant echoskopijos parašyta taip. Tai kaip ten yra ? g.gif O apie tai pirma ar antra- nieko neparašyta, o kad būt sakę nepamenu.... g.gif

Gudriai aš čia surezgiau... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegiena @ 2005 08 23, 13:56)
Gal ir kvailai skambės, bet paklausiu.... blush2.gif  Pas mane ant echoskopijos rezultatų lapelio yra parašyta "vaisiaus padėis - išilginė". Kokios tos padėtys šiaip yra- išilginė, pirma, antra irdar kažkas??? Ar gali būt ir išilginė pirma padėtis ir išilginė antra? Ar tai atskira padėtis, t.y. būna pirma, antra ir išilginė??? Šiaip tai jaučiu kad pas mane daugiau viskas dešiniam šone, o va ant echoskopijos parašyta taip. Tai kaip ten yra ? g.gif  O apie tai pirma ar antra- nieko neparašyta, o kad būt sakę nepamenu.... g.gif

Išilginė - reiškia, kad vaikiukas guli išilgai tavo kūno. gali būti dar skersinė padėtis (vaikiukas guli skersai dubens, t.y. galvytė ir kojytės atgręžtos į tavo pilvo šonus.
Išilginė padėtis gali būti galvinė ir sėdmeninė (pagal tai, kuri vaiko kūnelio dalis nukrepta į apačią, t.y. į tavo dubenį). Dažniausiai vaikiuko padėtis būna išilginė galvinė. o dėl pozicijos I ar II anksčiau jau aiškinta mirksiukas.gif
Aprašant vaikiuko padėtį gimdoje visada nurodoma padėtis, pirmaujanti dalis ir pozicija, pvz.: išilginė galvinė I pozicija 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už išsamų paaiškinimą, tai vadinasi mano echo išvaduoje apie I ar II poz. nieko nėra. Nes yra tik išilginė galvinė g.gif g.gif Bet ir aš pati jaučiu kad viskas dešiniam šone, ir kai echoskopavimo visą laiką tik po dešinį šoną 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegiena @ 2005 08 24, 06:59)
Ačiū už išsamų paaiškinimą, tai vadinasi mano echo išvaduoje apie I ar II poz. nieko nėra. Nes yra tik išilginė galvinė  g.gif  g.gif  Bet ir aš pati jaučiu kad viskas dešiniam šone, ir kai echoskopavimo visą laiką tik po dešinį šoną  4u.gif

vaikiuko pozicija dar tūktantį kartų pasikeis 4u.gif faktiškai tik po 35 savaitės ji daugmaž stabili būna, nors man dar 37 sav. keitėsi...
Atsakyti
QUOTE(sniegiena @ 2005 08 23, 13:56)
Gal ir kvailai skambės, bet paklausiu.... blush2.gif  Pas mane ant echoskopijos rezultatų lapelio yra parašyta "vaisiaus padėis - išilginė". Kokios tos padėtys šiaip yra- išilginė, pirma, antra irdar kažkas??? Ar gali būt ir išilginė pirma padėtis ir išilginė antra? Ar tai atskira padėtis, t.y. būna pirma, antra ir išilginė??? Šiaip tai jaučiu kad pas mane daugiau viskas dešiniam šone, o va ant echoskopijos parašyta taip. Tai kaip ten yra ? g.gif  O apie tai pirma ar antra- nieko neparašyta, o kad būt sakę nepamenu.... g.gif

kaip jus matote, ka gydytojai paraso? Man neimanoma nieko pamatyti, nes atejus gydytoja atsinesa mono kortele, iseidama issinesa. Ka paklausiu jos ta suzinau, pati nieko neaiskina g.gif
Atsakyti
Pas mus echoskopuoja ne prižiūrintis gydytojas, o kitas tai darantis gydytojas. Jokios kortelės neatsineša, ehoskopuoja ir diktuoja rezultatus seselei, kuri užpildo spec. kažkokį lapelį-išvadą, kurį poto duoda į rankas pacientui. O tą lapelį sekančio vizito metu reikia nunešt savo gydytojui. Tai viską ir matau-žinau biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau iš taip vadinamos II pozicijos. Beje, tai sužinojau tik gimdymo metu. Kai paklausiau daktarės, ką tai reiškia, paaiškino, kad vaikelis prieš gimstant galvutei turi apsisukti gimdymo takuose iš I pozicijos gimdant apie 45 laipsnius, o iš II - apie 180 laipsnių, todėl iš tiesų pats stūmimas gali vykti šiek tiek ilgiau. Man gydytoja liepė praleisti kelis sąrėmius, t.y. nestumti, kad pats vaikelis per sąrėmį suktųsi. O stumti norėjosi labai tongue.gif Bet pats galvutės gimimas truko apie 15 min, tad iš patirties galiu pasakyti, kad tai nėra nei labai ilgai, nei labai baisu tongue.gif Ai tiesa, dar ir per sąrėmius liepė gulėti ant vieno šono, atrodo, kairio, tai labai viena pusė užtirpo. Bet šiaip viskas buvo thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Mano nėštumas - beveik 7 mėnesiai. Antradienį buvau pas gydytoją ir ji nustatė, kad mano vaikas "tupi" žemyn kojytėmis. Manęs tai nenustebino, kadangi labiausiai jo spyrius jusdavau dešiniajame apatiniame pilvo kampe nestuke.gif
Nuo šiandien spyrius pradėjau jausti (tokius pat stiprius) jau kairiojoje viršutinėje pilvo dalyje. Matyt vaikas apsivertė. Bet ar gali būti, kad jo padėtis mano pilve yra įstriža? rolleyes.gif

Labai laukiu komentarų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazzmine7 @ 2005 09 23, 20:15)
Labas vakaras,

Mano nėštumas - beveik 7 mėnesiai. Antradienį buvau pas gydytoją ir ji nustatė, kad mano vaikas "tupi" žemyn kojytėmis. Manęs tai nenustebino, kadangi labiausiai jo spyrius jusdavau dešiniajame apatiniame pilvo kampe  nestuke.gif
Nuo šiandien spyrius pradėjau jausti (tokius pat stiprius) jau kairiojoje viršutinėje pilvo dalyje. Matyt vaikas apsivertė. Bet ar gali būti, kad jo padėtis mano pilve yra įstriža?  rolleyes.gif

Labai laukiu komentarų  4u.gif

Taigi vaikiukas dar vartosi,todėl tu ir jauti spyrius į visas puses mirksiukas.gif Gal tu jautei ne kojytes ,o rankytes,nes jis juk ir rankytes judina. wub.gif Nepanikuok,dar spės tavo mažylis apsiversti mirksiukas.gif
Atsakyti
Dėl tų spyrių tai čia visai neaišku, mano panelė visą laiką pilve sėdėjo ir gimė kojom į priekį bet spardydavosi visuose šonuose ir įvairiuose aukščiuose. Turėk omenyje, kad vaikutis pilvelyje yra susirietęs, tai spiria juk nebūtinai į pilvo apačią, gali ir į pilvo vidurį baksnoti, be to juk ir rankytės dirba ir galvytė.
Sunku labai pasakyti ar jis pas teve apsivertė taip kaip reikia ar ne. Nes aš iki pat nėštumo galo nesuprasdavau kuri galūnė kur baksnoja schmoll.gif
Atsakyti