Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dalyvavimas gimdyme

Apklausa: Apklausa tėčiams-ar dalyvavote gimdyme? (173 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Smartmart @ 2008 09 05, 19:12)
O kada tada teveliui parodys naujagimi?

Kai gims vaikelis neonatologai jį nušluostys, apžiūrės, suvystys ir tuomet manau išneš parodyti, arba žmonai atiduos į rankas, tuomet, galėsi pamatyti, kai abu išveš iš operacinės. (Kiekvienoje ligoninėje tvarka skiriasi).
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 09 06, 09:49)
Kai gims vaikelis neonatologai jį nušluostys, apžiūrės, suvystys ir tuomet manau išneš parodyti, arba žmonai atiduos į rankas, tuomet, galėsi pamatyti, kai abu išveš iš operacinės. (Kiekvienoje ligoninėje tvarka skiriasi).

Aciu uz info.
Atsakyti
Na ir pirma karta ir antra nedalyvavau...noras buvo..taciau yra silpnybe leeeetieeems medicininiams veiksmams, kaip pvz. kateterio statymas...
Pirmaji karta tikrai buvau pasiruoses dalyvauti...taciau kai zmonai viena paskui kita sudejo du kateterius (rankoj is viso buvo trys) ir kai pradejau svyruoti, jai draugiskai pasakiau, kad moraliskai palaikau ir myliu smile.gif bet nedalyvausiu. Bet pasirinkimo nebuvo, nes buvo sekcija ir ja isveze i operacine...
Antra karta, jau zinojom kad bus cezaris ir tikrai irgi neplanavau buti.... ir kai ivyko nelaime...dabar pamascius....ko gero buciau langus ir duris isvartes...ir dar ko nors blogo viduje pridares jei buciau savo akim mates, kaip gaivina maziuka.....nors labai...labai skaudu buvo isgirsti tai ir uz duru.....

Pirmaji syki vaika isnese suvyniota, tada nuenese i skyriu nuprause ir pagulde i inkubatoriu....antruoju...i koridoriu isejo dvi neonatologes.....maziukas buvo likes operacineje... ten su juo ir pabuvau, kol mane isvede pas mamyte i intensyvia... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mtdpr @ 2008 09 06, 22:45)
Na ir pirma karta ir antra nedalyvavau...noras buvo..taciau yra silpnybe leeeetieeems medicininiams veiksmams, kaip pvz. kateterio statymas...
Pirmaji karta tikrai buvau pasiruoses dalyvauti...taciau kai zmonai viena paskui kita sudejo du kateterius (rankoj is viso buvo trys) ir kai pradejau svyruoti, jai draugiskai pasakiau, kad moraliskai palaikau ir myliu smile.gif bet nedalyvausiu. Bet pasirinkimo nebuvo, nes buvo sekcija ir ja isveze i operacine...
Antra karta, jau zinojom kad bus cezaris ir tikrai irgi neplanavau buti.... ir kai ivyko nelaime...dabar pamascius....ko gero buciau langus ir duris isvartes...ir dar ko nors blogo viduje pridares jei buciau savo akim mates, kaip gaivina maziuka.....nors labai...labai skaudu buvo isgirsti tai ir uz duru.....

Pirmaji syki vaika isnese suvyniota, tada nuenese i skyriu nuprause ir pagulde i inkubatoriu....antruoju...i koridoriu isejo dvi neonatologes.....maziukas buvo likes operacineje... ten su juo ir pabuvau, kol mane isvede pas mamyte i intensyvia...  verysad.gif

Užjaučiu Jus...
Atsakyti
mindudo>dekui, toks gyvenimas...randi-dziaugiesi, prarandi-liudi...
Atsakyti
blush2.gif navat atrodo sumazejo mano baime del to, kad maniskis gali manim bjauretis. Buvau sutinus, apsasus, susivelus..... O maniskis net mano mamos nenorejo prie manes prileist blush2.gif pats viskuo rupinos lotuliukas.gif ir seseles sugebejo pasokdint
Atsakyti
nezinau, ka man vyras galetu padaryti, kad gerbciau, myleciau ir pasitikeciau juo labiau negu uz tai kad tada buvo kartu. Vyras, mano vienintelis kalnas , kuris nuo visko apsaugo, jeigu tada butu isejes uz duru... Dzin man kokia jis ten mane mate, issisketusia, stora ar dar ten kokia, bet koki as ji tada maciau-stipru, gera, mano-tai visam gyvenimui atsimins. O jeigu reiks as jam per apendicito operacija salia prastovesiu jeigu tik pasakys, kad del to jam ne taip baisu lotuliukas.gif
Atsakyti
Prieš gimdymą neturėjau jokios išankstinės nuostatos - vyras pradžioje buvo gimdykloje kartu. Tačiau... vienu metu tiesiog pajaučiau, kad noriu būti viena. Patrauklumas/nepatrauklumas, o juolab seksualumas negrojo šiuo atveju jokios rolės (vyras medikas), be to, gimdymui pakrypus komplikacijų linkme, tiesiog apturėjau cezario pjūvį.
Antras vaikas atėjo į pasaulį jau po planinio cezario - vyras tvarkingai buvo už operacinės durų ir jam buvo parodytas ką tik gimęs jo sūnus.

Moterims tiesiog patarčiau klausyti savo nuojautos ir paisyti prigimtinių instinktų. Jei norisi, kad vyras būtų šalia ir jis neprieštarauja - puiku. Jei kuris nors tiesiog nori atsiriboti šio proceso metu, gerbkime tokią jo nuostatą.

Nors tai, dėl ko atsiranda vaikai - gražus dviejų lyčių reikalas, tačiau tuo pačiu tai gamtos ir moters kūno paslaptis ir jos viešinimui ir eskalavimui irgi turi būti ribos.

Atsakyti
QUOTE(mtdpr @ 2008 09 06, 23:45)
.....maziukas buvo likes operacineje... ten su juo ir pabuvau, kol mane isvede pas mamyte i intensyvia...  verysad.gif

Užuojauta, mtdpr.

Atsakyti
Nieko cia blatno tas dalyvavimas. Nervai ima tik dėl daktarų požiūrio į darbą, darbo kultūrą taip sakant.
Atsakyti
QUOTE(inko @ 2008 06 27, 00:30)
Aš  12 ir 9 metus atgal pagymdžiau sūnus ir mano vyras dalyvavo abu kartus, negaliu pasakyti kad per 13 gyvenimo metu aš jam pasidariau nepatraukli , jis mane ir vaikus dievina. Aš skaitau , kad tai viskas no pačio žmogaus priklauso, na ir no mūsų pačių .

thumbup.gif
Atsakyti
pirmus 3 pasigimdziau pati, o ketvirta kartu su vyru. jis visa laika mane palaike, ir visai negeda buvo pasirodyti jam, kad skauda man. jis db zino, kiek iskencia moteris per gimdyma. ir tikrai niekas nepasikeitew tarp musu
Atsakyti