Įkraunama...
Įkraunama...

Kvepalai - bendra tema

QUOTE(katalike @ 2008 07 01, 17:43)
anytos dovana rolleyes.gif  nu man irgi kazkaip nelabai tie prakisinejimai atrodo, niekad taip nedariau g.gif aisku, jei ten belekas dovanoja, tai gal ir dzin:) is to pardavimo vis tiek nepraturtesi. tai, vadinasi, purskaliosiuosi toliau:) visi laimingi ir patenkinti beigi sazine rami rolleyes.gif

tai tu "prakisk", o kai paklaus (jei ka), pasakyk, kad jau sunaudojai lotuliukas.gif
Atsakyti
Kadangi MB žino mano "skonį", tai "bendrom jėgom" uošviai man padovanojo Juozuką... Nežinau, kas būtų buvę, jei iš pradžių jie būtų pauostę lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katalike @ 2008 07 01, 18:43)
anytos dovana rolleyes.gif  nu man irgi kazkaip nelabai tie prakisinejimai atrodo, niekad taip nedariau g.gif aisku, jei ten belekas dovanoja, tai gal ir dzin:) is to pardavimo vis tiek nepraturtesi. tai, vadinasi, purskaliosiuosi toliau:) visi laimingi ir patenkinti beigi sazine rami rolleyes.gif

Ar as praleidau ar nepasakei ka dovanu gavai?

QUOTE(straige @ 2008 07 01, 19:06)
Kadangi MB žino mano "skonį", tai "bendrom jėgom" uošviai man padovanojo Juozuką... Nežinau, kas būtų buvę, jei iš pradžių jie būtų pauostę lotuliukas.gif

Tai pirko ir nei vienam nei nekilo noras pauostyt bigsmile.gif

As daznai is tevu gaunu lauktuviu, tik deja, jie butinai jei tik imanoma isuosto doh.gif jei negali uostyt, geriausia patareja tampa konsultante arba rankas tiesia i graziausia buteliuka doh.gif o mano pateikta sarasiuka dazniausia kur nors nukisa, o jei jau perka pagal ji, tai dazniausiai grizta vel su kokia J. Lo ir komentarais, tipo ka, tu nori kvepintis TAIS is TO saraso??? Pataike yra tik viena karta- CD Midnight poison.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kazarnienė: 01 liepos 2008 - 18:33
QUOTE(Kazarnienė @ 2008 07 01, 18:29)
Tai pirko ir nei vienam nei nekilo noras pauostyt  bigsmile.gif

Man nieks nepuola kvepalų dovanot, neskaitant senų - žalios jaunystės ir neišrankumo - laikų (deja... o gal ir ne... tongue.gif ), bet kai MB kartą kilo tokia mintis, pateikiau jam sąrašiuką iš 5 man patinkančių, o tada jau pauostė ir išrinko jam priimtiniausius. Visi laimingi bigsmile.gif Tiesa, buvo ir antras sykis - aš ryžtingai pareiškiau, kad pati išsirinksiu, ką ir padariau (nukoviau paskutinį Drakoną Kaune tongue.gif ).
Atsakyti
QUOTE(BlackDee @ 2008 07 01, 18:51)
tai tu "prakisk", o kai paklaus (jei ka), pasakyk, kad jau sunaudojai  lotuliukas.gif

isvis nemanau, kad klausinetu, ne toks zmogus schmoll.gif bet as pati kazkaip parinuosi.
QUOTE(Kazarnienė @ 2008 07 01, 19:29)
Ar as praleidau ar nepasakei ka dovanu gavai?

Givenchy very irresistible summer coctail
Atsakyti
Nežnau kurioj temoj paklausti, tai bandoj bendroi kvepalų temoj.
Gal kas gali man populiariai paaiškinti kas yra šipras? Kas tie šipriniai- gėliniai, šipriniai kvepalai, lengvas šipras ir pan?
Niekaip nesuprantu ar čia pagal kažkokias natas ar pagal ką kvepalai priskiriami šipriniams? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 01 liepos 2008 - 20:06
QUOTE(Ferrari @ 2008 07 01, 21:05)
Gal kas gali man populiariai paaiškinti kas yra šipras? Kas tie šipriniai- gėliniai, šipriniai kvepalai, lengvas šipras ir pan?

Aromatų šeimos

Garsiausių pasaulio firmų parfumeriai kasmet pristato naujus kvepalus, iš kurių gausybės pasirinkti vis sunkiau. Tad aromatų klasifikacija, kvepalų gamintojų sukurta savo profesinėms reikmėms tenkinti, gali neblogai pasitarnauti ir pirkėjui. Sužinojus, kokiai grupei priklauso Jūsų mėgstami kvepalai, bus lengviau iš daugelio pavadinimų pasirinkti kitus panašaus aromato kvepalus.

Gėlių
Tai didžiausia kvepalų šeima. Jai priklauso aromatai, kurių pagrindinė "tema" - kokių nors gėlių, pavyzdžiui, jazminų, rožių, pakalnučių, žibuoklių, tuberozų, gvazdikų ar narcizų kvapai. Šioje šeimoje yra pogrupių, kuriuose "girdimi" kiti aromato komponentai. Taigi gėlių puokštės, žalieji gėlių (natūralaus, "švaraus" atspalvio aromatai; šioje grupėje dažniausiai sutinkama galbanų nata), gėlių - aldehidiniai, gėlių-medžio-vaisių, gėlių-vandenyno kvapai. Nors kiekvienos grupės aromatai praturtinti papildomais kvapais, juose dominuoja gėlių nata, lemianti visų šios šeimos kvepalų charakterį.

Šipro
Šią šeimą sudaro šipro, šipro-gėlių-aldehidiniai, šipro-vaisių, šipro-odos ("sausų", "aštrių" atsplavių), šipro-žalumynų (labai "turtingi" aromatai, kuriuose gaivi viršutinė nata derinama su šilta pamatine nata). Pirmajame šipro aromate, kurį sukūrė Fransua Koti 1917 metais, buvo surinkta pačiulių, ąžuolų samanų, smilkalų ir bergamočių kvapų puokštė. Būtent šios natos "skamba" beveik visuose šipro aromatuose. Šiuose kvepaluose subtilus aromato saldumas derinamas su žvalumo teikiančia galva. Priklausomai nuo kitų aromato komponentų jis gali būti šiek tiek "sausesnis", gėlių arba "aštrus". Galima drąsiai teigti, jos šipras - tai ne paparastas kvapų šeimos pavadinimas, tai - individualus stilius, ypatingas charakteris.

Citrusiniai
Eteriniai aliejai, naudojami šios šeimos aromatams sukruti, yra gaunami iš citrusinių vaisių - bergamočių, mandarinų, citrinų - žievės ekstrakcijos būdu. Derinami su karčiojo apelsinmedžio žiedų nata šie komponentai lemia pamatinę šeimos aromatų natą. Citrusiniai aromatai taip pat dalijami į pogrupius: yra citrusiniai-gėlių-šipro, citrusiniai-medžio (juose citrusinių kvapas silpnėja, užleisdamas vietą "giliems" medžio ir pudros atspalviams).

Medžio
Būtent šiai šeimai priklauso dauguma vyriškų aromatų. Medžio kvapas - tai šilto sodraus sandalmedžių ir pačiulių aromato derinys su švelnesniu kedrų ir vetiverių kvapu bei žvalumo teikiančia levandų ir citrusinių vaisių viršutine nata. Šios šeimos pogrupiai: medžio-žolių (karčiai aromatingi, svaiginantys pelynų, čiuobrelių arba šalavijų kvapai viršutinėje natoje) , medžio-aitrūs (švelnūs aromatai, dvelkiantys pipirais, muskato riešutais, gvazdikėliais, cinamonu) , medžio-ambros (pamatinė nata - šilti, prisodrinti vanilės, kumarino, pačiulių, sandalmedžių kvapai).

Paparčių
Nepaisant pavadinimo, šios šeimos kvapai nebūtinai turi dvelkti paparčiais. Dažniausiai tai levandų, bergamočių, kumarino, medienos, ąžuolų žievės kvapų deriniai. Kai kurie parfumeriai šią aromatų šeimą laiko vienu iš šipro variantų. Dažniausiai paparčių šeimos kvepalai yra skirti vyrams.

Ambros (rytietiški)
Svaiginantys, švelnūs pudros aromatai su vanilės, smilkalų ir gyvulinės kilmės medžiagų natomis (pavyzdžiui, muskuso) suteikia šios šeimos kvapams saldų kvapą. Dažniausiai ambros šeimos kvepalai skirti moterims, tačiau pasitaiko ir vyriškų. Ambros kvapai skirstomi į keturis pogrupius: gėlių-medžio-ambros (ryškus medžio atspalvis su gėlių variacijomis) , gėlių-aštrūs-ambros (klasikiniai labai švelnaus, šilto aromato ambros kvapai) , gėlių-pusiau ambros (subtiliausias ir harmoningiausias šios šeimos aromatas, dažnai turintis gaivių viršutinių natų).

Odos
Šioje grupėje surinkti labai neįprasti, reti aromatai. Sausoko tabako kvapo (imituojančio išdirbtos odos aromatą) ir švelnių gėlių kvapų derinys viršutinėje natoje sukuria retą originalią harmoniją su tipiškai vyrišku akcentu. Odos šeimos kvepalų nedaug.

info iš čia
Atsakyti
Dar apie šiprus - pokalbis iš senos senos temos, jame yra mūsų turbūt geriausios, čia jau nebesirodančios "nosies" Dolce Vitos minčių:

BlackDee: Tikrieji šiprai, tai tokie, į kurių sudėtį įeina ąžuolo samanos (oakmoss), tačiau kažkokia ten komisija uždraudė jas naudoti parfumerijoj '90 metais unsure.gif Todėl dabar naujieji kvepalai, vadinami šipriniais, iš tikrujų nėra tokie unsure.gif
Plačiau apie tai rolleyes.gif

Dolce Vita: Dėkui už nuorodą BlackDee. 4u.gif Bet be oakmoss, dar turi būti ir kiti ingredientai, kurie apibrėžia kvapo šipriškumą. Tikra painiava su tais šiprais. Tarkim kad ir Ralph Lauren Romance - bazinėse natose yra oakmoss, pačiulė ir muskusas, pradinėse - rožė. Visi šie ingredientai yra būdingi šiprams, bet kvapas (anot osmoz) priklauso gėliniams-vaisiniams kvapams. Kai tuo tarpu Amarige Mariage iš šiprams priklausančių ingredientų turi bergamotę, pačiulę ir sandalmedį, ir jis - gėlinis šipras, tas pats ir su naujaisiais Cacharel Liberte - vaisinis šipras, sudėtyje iš šiprams būdingų elementų turintis bergamotę, pačiulę ir vetiverį. O tuo tarpu sąmanomis turtingas Romansas - ne šipras. Bet jis pradinėse natose bergamotės neturi, sakyčiau dėl to, bet pažiūrėjau - Paloma Picasso sudėtyje bergamotės taip pat nėra... g.gif

Čia ištraukos iš anksčiau kalbėtų temų, dėl aiškumo 4u.gif :

Šipro klasės atstovai - su žaliomis, aštrokomis, medienos natomis. Turi gaivų, švarų, ryškų (įžūlų) aromatą, kuris primena miško, sąmanų, žolės, gėlių, įkaitinto saulės pušyno kvapus.
Šių aromatų širdyje dominuoja: ąžuolo sąmanos, vetiveris, sandalmedis, pačiulė, bergamotė, rožė, muskusas.

The term is usually reserved for the compositions featuring bergamot in the top notes and oakmoss as well as iris, musk and amber—and some might argue patchouli as well--in the base, which lends them an interesting interplay of sensations. The group has evolved to include chypre floral animalic, chypre fruity, chypre floral and chypre green categories.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biologė: 01 liepos 2008 - 20:34
QUOTE(Gegytė @ 2008 07 01, 14:24)
mano tėtis turi visus išvardintus.
Man atrodo taip:
Code: saldus kvapas, su kažkokiu vaško/vanilės prieskoniu.
Diesel: atrodo vyriškesni už code, gaivūs. Skaniai kvepia, toks švaros kvapas.
CK Euphoria: sunkiausi iš šių trijų (bet juk ir moteriški jie nėra lengvi mirksiukas.gif ). Gal man kažkiek išlenda odekolonas  doh.gif  rolleyes.gif

4u.gif Aš jau nupirkau CK Euphoria , pratestavus po kelis kartus visus tris, šie labiausiai patiko.
Atsakyti
Man aiškiausiai wikipedia sufleruoja (nors klausimas, ar teisingiausia lotuliukas.gif ) - citrusai ir medis blush2.gif

Chypre is a name used to describe a family (or concept) of perfumes, usually with a top note of citrus and woody base notes derived from oak moss and ambergris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PaneleKiausiniene: 01 liepos 2008 - 20:35
Ačiū už atsakymus. Painiau jau turbūt neįmanoma, čia matyt reikia dešimt kart perskaityti, kad suvokimas ateitų, o tada uostyti ir bandyti dar kartą suprast unsure.gif
Atsakyti
Man asmeniskai lengviausia susigaudyt lyginant kvapus. Jei kas neaisku, einu i koki osmoz ar fragrantica susirandu vienos grupes aromatus, kuriuos as turiu-zinau, ir bandau pagaut ta bendruma. Gal tai ir nera teisinga, bet man taip yra aiskiausia smile.gif
Atsakyti