Įkraunama...
Įkraunama...

Ramybės neduoda kaimynų šuo

NA ir kliuvo čia Violetai doh.gif Šiuo atveju, aš palaikyčiau jos pusę, nors pati namie ir šunį turiu, ir mažų vaikų doh.gif
Ne mano reikalas kodėl kaimynų šuo ardosi visą dieną, faktas, kad savuos namuos apsikęst žmogus negali. Ir kas keisčiausia, jam iš namų išeit pasivaikščiot siūlo unsure.gif arba kaimynų šunį imt prižiūrėt doh.gif Palaukit, o tai ką kaimynai galvojo šunį pirkdami?
Bandau įsivaizduot, kaip reikia vaiką migdyt, kai už sienos šuo skalija (aš čia žiūriu iš savo varpinės), bet manau, kiekviena mama supras, kai vaiką į lovelę padėjus, po pusės valandos "kačialinimo" ant rankų, ir po eilinio au au išgirsti beeeeeeee...nuo kurio rankos nusvyra doh.gif Žiauru doh.gif

Ir svetimo šuns saugot, kad jam būtų linksmiau, taip pat nesisiūlyčiau...čia jau būtų virš visko, gal paskui dar su kaimynu reiktų paderint kas rytais vedžioja, kad šuo išsikrautų ir dieną ramus būtų?
KIekvienam savos problemos, tad jei kaimynas įsigijo šunį ir pats prižiūrėt negali, tegul samdo kas prižiūrės, kodėl kaimynai turi kentėt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 09 sausio 2010 - 15:53
QUOTE(tati @ 2010 01 07, 22:53)
Borzika, musu name garzo izoliacija tikrai neprasta, as auksciau girdinciu kaimynu negirdziu.

Kaip Jums pavydžiu thumbup.gif Užtat pas mus – tikrai gana prasta doh.gif Gerai, kad mūsų laiptinės kaimynai yr tikrai tolerantiški ir supratingi, nes niekad jokių priekaištų dėl „magaičių“ viauksėjimo nesusilaukėm (na, išskyrus, absurdišką liepimą susirint "magaičių" sysių iš pirmame aukšte gyvenančių pensininkų, nors, spėju, jog jie manė, kad anos rimtesnį reikalą atlieka hihihi.gif)

QUOTE(*Šyva* @ 2010 01 09, 10:55)
Bet kai parsiveziau vaika is gimdymo namu, tai tie patys kaimynai pradejo sakyti, geriau jau 10 sunu, negu toks reksnys!

Apie ką aš ir rašiau drinks_cheers.gif Mūsų laiptinėj, galima sakyt, vien tik jaunos šeimos (išskyrus I-II aukštą).
Butas mūsų yra vidurinis, tad per 10 gyvenimo metų jame buvo tikrai ne viena nemigo naktis. Bet nebėgom mes nei skųstis, nei priekaištavom - juk toks gyvenimas!

O, kad kaimynas grezia per pietu  miega reguliariai, kaimynai dauzo puodus, rekia nuo 5 ryto iki 3 nakties! Ir ka??? Neighbours! Juk ne vienkiemi gyvenam! Zinokit buna ir blogiau, negu lojantis suo!

BŪTENT drinks_cheers.gif Be jokios abejonės, kad triukšmas erzina kiekvieną iš mūsų. BET juk gyvenant daugiabuty būtų naivu tikėtis idealios ramybės ax.gif

QUOTE(a79 @ 2010 01 09, 15:51)
Ne mano reikalas kodėl kaimynų šuo ardosi visą dieną, faktas, kad savuos namuos apsikęst žmogus negali.

Jei jau taip, tai pažiūrėk ir iš kito kampo - gi lygiai tą patį galima pasakyt: "ne mano reikalas, kodėl kaimynų naujagimis 'ardosi' dieną-naktį: faktas, kad savuos namuos apsikęst negaliu..." irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 09 sausio 2010 - 16:31
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 07, 15:59)
Nesuprantu, kodėl toks priešiškumas blink.gif

Ar tikrai? unsure.gif O kaip gi pati bendraujate? g.gif Yra toks posakis: kaip šauksi – taip ir atsilieps.

Viešosios tvarkos įstatymas
Nėra įstatymo tokiu pavadinimu.

įsakmiai nurodomos ramybės valandos, ir jeigu yra triukšmas tai traktuojama kaip viešosios tvarkos pažeidimas, ir nesvarbu, kas to triukšmo šaltinis - šeimos barnis, rekiantis vaikas ar šuo, jeigu šnekame plačiąja prasme
Ir nuo kada gi tos ramybės valandos prasideda ir baigiasi: ar tik ne nuo 18h vakaro iki 6h ryto?

prižadino
Didis pasipiktinimas kilo vien dėl to, jog kažkas drįso tamstą eilinę darbo dieną 7h prižadinti?

Prie ko čia vaiko verksmas?
Kaip prie ko? blink.gif Prie tos pačios kaimynų ramybės!

teisės aktų nežinojimo man nereikia prikišti - naujos gyvūnų laikymo taisyklės priimtos spalio mėn.
Ką tuo norėjot pasakyt? g.gif

o va augintojai, kurių pareiga būtų jas žinot, dažnai praignoruoja daugelį punktų
Tik jau nereik suabsoliutinti visų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 09 sausio 2010 - 16:50
QUOTE(a79 @ 2010 01 09, 15:51)
Ir kas keisčiausia, jam iš namų išeit pasivaikščiot siūlo  unsure.gif arba kaimynų šunį imt prižiūrėt  doh.gif
Ir svetimo šuns saugot, kad jam būtų linksmiau, taip pat nesisiūlyčiau...čia jau būtų virš visko, gal paskui dar su kaimynu reiktų paderint kas rytais vedžioja, kad šuo išsikrautų ir dieną ramus būtų?

O ką siūlyti? Variantai: a) sukelti skandalą, cool.gif parašyti pareiškimą policijai, c) numesti šunį nuo tilto... taip?

Apmėtykit mane akmenais, bet nepatikėsiu, jog šuo gali pratisai 8 val. staugt

Akmenim nemėtysiu, bet tikrai gali.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2010 01 09, 16:34)

blush2.gif Maniau, jog tai nėra įmanoma ax.gif Čia vis dėl to, jog remiuosi tik sava patirtim...
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2010 01 09, 16:33)
Apmėtykit mane akmenais, bet nepatikėsiu, jog šuo gali pratisai 8 val. staugt schmoll.gif

gali, na gal su 5-10 min. pertrauka... buvo ir pas mus tokių atvejų, beje, mum pasisekė, tolesni kaimynai buvom, bet artimiausi niekada neskundė to žmogaus ir jo šuns, kentėjo matyt smile.gif tiesiog žmogus buvo vienišas, be žmonos, vaikas tik užeidavo, tai įprasta, kad tokie nori auginti gyvūną. Tas šuo buvo didelės veislės, kalytė ir kartą ji nukrito nuo laiptų ir po to labai išjautrėjo, laiptais iš 5 aukšto jie kartu su šeimininku lipdavo kažkur pusvalandį ir į viršų taip pat, nes apskritai bijojo laiptų. Po to įvykio su nukritimu man rodos ir ėmė staugti pratisai, kol šeimininkas darbe g.gif Na bet žmonės turbūt matė, kad myli jis ją, nepritrūksta kantrybės, ryte anksti pusę valandos lipti laiptais, kad išvesti į lauką, po to vėl užvesti tiek pat laiko doh.gif po darbo vėl tas pats... ir kaip minėjau - niekas nesiskundė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2010 01 09, 16:34)

QUOTE(Vicious Vici @ 2010 01 09, 16:40)
gali, na gal su 5-10 min. pertrauka...

OK OK blush2.gif - jau "atsiėmiau" savo žodžius smile.gif
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 01 09, 16:40)
Po to įvykio su nukritimu man rodos ir ėmė staugti pratisai, kol šeimininkas darbe

Bet tai - kiek kitoks atvejis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 09 sausio 2010 - 16:56
http://www.delfi.lt/...o.d?id=27639335

Gal temos autorei ( kiek suprantu ir Delfi istorijos ) bus priimtinesni komentarai wink.gif : "šuo tik prie būdos, mesk apnuodytą sasyską, tegu dvesia kartu su šeimininkais" ir t.t. wink.gif
Atsiras ir tvarkdarių savanorių....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidulia: 10 sausio 2010 - 09:49
QUOTE(Aidulia @ 2010 01 10, 11:39)
http://www.delfi.lt/...o.d?id=27639335

Gal temos autorei ( kiek suprantu ir Delfi istorijos ) bus priimtinesni komentarai wink.gif : "šuo tik prie būdos, mesk apnuodytą sasyską, tegu dvesia kartu su šeimininkais" ir t.t. wink.gif
Atsiras ir tvarkdarių savanorių....
Nepakantumas ir noras zeminti kitus,musuose tampa kasdienybe.Pries kelis metus i daugiabuti atsikrauste nauji gyventojai,oi kiek buvo kalbu o ypac is tu kurie vyska mato ir girdi ir vyskas jiems idomu/kas su kuo,is ko,kur ir kada/Aisku suo uzkliuvo pirmiause/los,kakos,priplaukuos/po gero pusmecio,kai suo nei is sio nei is to pradejo skaliti taip kad sukele vysa laiptine/10 val.ryto/Veliau tik suprato,kai dviem aukstais zemiau gyvenantys kaimynai gryzo is darbo/ju supersarvo durys buvo sugadintos,bet i buta nespeta patekti/.Suns lojimas ir jo sukeltas kaiminuku bruzdesys isbaide vagys.
Atsakyti
Aš gyvenu ne daugiabutyje, kaime, visi kaimynai laiko šunis. Ir mažus ir didelius. Didieji gyvena kieme, voljeruose. Tai irgi loja ( šunys juk smile.gif ). Ir, patikėkit, girdisi ko gero labiau, nei butuose g.gif . O kai naktį kas svetimas eina mūsų gatvele, tai pradeda visi šunys loti, ir mažieji namuose, ir didieji kiemuose. Bet man, pvz. tikrai netrukdo ( gal įpratom?), net gerai- žinom, kad kažkas vaikšto palei namus. Suklūstam. O ir vagims tikrai mažiau šansų nepastebėtiems net gatve eiti biggrin.gif .
Atsakyti
O as turiu kaimyne, kurios butas ribojasi su mano kambario siena. Jos senmergei dukrai kazkada gerbejas padovanojo suniuka, mazuciuka, negresminga. Na ir ka, vasara tas suniukas budavo istisom dienom balkone ir istisai kaukdavo, skalydavo, kad ir ne itin storu balsu, bet gan erzinanciu. Bet as kaip gyvunu myletoja niekuomet nesiskundziau. Paskui suniukas numire nuo maro, dukra issikrauste ir kaimynei pradejo girdetis ivairus uzesiai, ji pradejo rasyt pareiskimus visokius, kad aceit mes cia kazka gal naktimis darosi. O tas uzesys neaisku nuo ko, bet cia ne i tema. Paskui as nusipirkau suni, visai nemazyti ir visai ne plonu balseliu- stafordsyra. Tik manasis stafordsyras paliktas nei loja nei kaukia. Amteli tik jei kas nakti po langais rekauja ir taip dusliai ne daugiau pora sykiu. Kaimynele augant suniui tyliai ji stebejo ir vis pabrezdavo "ooo koks protingas suo, tai ne musu buves..." Zozdiu ka as norejau tuo pasakyti. Kad net ir tokia kaimyne, kuri baisiai linkusi i priekabius, netures prie ko prikibti jeigu jusu suo bus tinkamai isaukletas. Kita vertus su kaimynais geriau apskritai nekonfliktuoti, nes niekada nezinote, kada patys isigysite suni, imsite daryti remonta ar panasiai biggrin.gif Na visiems taikos ir ramybes 4u.gif Pripazinkime, kad daugelis musu visuomenes nariu yra ypac konfliktiski , netolerantiski ir priekabus.

Ps. kaimynai is zemesnio auksto kazkada turejo baisiai kaukianti suniuka, kaimyne is ketvirtojo pasiule jiems isvaziuojant suniuka palikti jiems, taciau kaimynai uzuot pasinaudoje maloniu pasiulymu ir toliau "kaukino" suni. doh.gif Cia siaip istorijos pasvarstymui...
Atsakyti
Siaip tarp kitko.
Suo gali sau kiek nori loti nuo 6 ryto iki 6vakaro. ir jus negalit priekaistaut.
Cia panasiai kaip buvo su remontu pas mus, kalem vinis i siena 19h vakaro, kaimynai iskviete policija tipo trukdom. Tai tada mes kaldavom atsikele nuo 6 ryto. tai atejo asmeniskai grasint, nes policija nebevaziuoja tokiom valandom. Tai va. bukit supratingi kaimynai. Siaip dazniausiai zmones net nezino ar ju suo triuksmauja bunant vienas, tad visada galite draugiskai kaimynui pasakyt kad jis imtusi veiksmu.
Atsakyti