Įkraunama...
Įkraunama...

Kada sužinojus apie nėštumą eiti pas daktarą?

QUOTE(Lenusik-N @ 2009 09 17, 12:41)
Sveikutes, na man irgi kilo klausimas kada cia geriausiai butu  g.gif
Mes dar labai mazi- 4 sav. Tai pasiskambinau sa daktarei- o ta iseina atostogu greit ir viskas pas ja uzimta, tai uzrase tik spalio 29 d.  doh.gif Mes jau busim gan dideli ax.gif  Kaip jus manot nepervelu?

Tikrai ne per vėlu, geriausia eiti apie 8 savaitę, jei testas rodo ,kad laukiesi ir vėluoja MMM tai taip ir yra biggrin.gif , kai eini šiek tiek vėliau pas gydytoją tai jis tau pasakys daug daugiau info kaip prisitvirtinęs ar vystosi ir t.t. o 4 savaičių būna net nemato neštumo

saugok save ir jokių nervų, taip leliukui bus lengviau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evkis: 17 rugsėjo 2009 - 13:37
QUOTE(Lenusik-N @ 2009 09 17, 13:41)
Sveikutes, na man irgi kilo klausimas kada cia geriausiai butu  g.gif
Mes dar labai mazi- 4 sav. Tai pasiskambinau sa daktarei- o ta iseina atostogu greit ir viskas pas ja uzimta, tai uzrase tik spalio 29 d.  doh.gif Mes jau busim gan dideli ax.gif  Kaip jus manot nepervelu?

Sveika smile.gif Man irgi 4 savaitės (šį trečiadienį pagal mane bus jau penkios) labai apsidžiaugiau radus panašią į save, gal pavyks pabendrauti kol mūsų mažyliai išvys pasaulį? Aš pas gydytoją jau buvau, bet ji pasakė tą patį, ką ir daugeliui iš čia, kad atėjau dar per anksti, pasiūlė ateiti spalio 28 ar netgi lapkricio 4-ą. Sakė taip anksti ji negali pajusti rankomis, o ultragarsu negali tirti, nes gali sunaikinti ten kažką pas mane, aišku pasiūlė kraujo tyrimą, bet sakė kam tau bereikalingi pinigų leidimai, jei testas parodė tą patį,.. liepė gerti pregnacare vitaminus ir jeigu nesulauksiu mmm belieka džiaugtis. smile.gif
Atsakyti
as iskart nuejau,kad ne butu kokiu siurprizu norejau kad gyditoja stebietu nuo pradzios kad buciau tikra kad mums viskas ok bus
Atsakyti
As nuejau kai mums jau buvo 14 - ta savaite, taip velai gavosi, nes buvau ne Lietuvoje. Bet viskas buvo gerai ax.gif
Atsakyti
su pirmaja nuejau tik 16 savaite, nes jokiu nusiskundimu nebuvo, ir niekas nebare.padare tyrimus, apziurejo, paklause sirdele ir paleido.
su antru nestuke.gif ejau tik pasigirti 4-5 savaite. ir liepe ateit kai bus 14 savaiciu
merginos, dziaukites, ir laukit, neveltui i iskaita itraukia tik nuo 3men.nes iki tol gali net lb daug kas pasikeist...
Atsakyti
Manau reikia nueit is karto, tikrai nepakenks. Tegul gyd apziuri, pasako ar vietoj prisitvirtines...kad ramiau butu. As nuejau kai buvo 6 sav. O veliau jau 12sav.
Atsakyti
QUOTE(Aleesa @ 2009 09 15, 16:21)
Sveikos merginos, man iskilo tox klausimas:
Ruosiusi pirmam vizitui pas ginekologe (kad patvirtintu niestuma ir paziuretu kas kaip) noriu eiti pas privacia ginekologe kad ji mane priziuretu visa laika, bet ar tai reikia kad visi tyrimai kainuos? net kraujo? kaip yra istikruju? jei eiciau pas ginekologe kuri man priskirta- tai nekainuotu?
kas ejo privaciai -kiek kas kainavo?  ax.gif

Sveikos mergynos,
ejau pas privacia, nes apsilankiau pas ginekologa, kai testas parode vos iziurima antra juostele ir mmm velavo tik tris dienas smile.gif tai jis man pasake gerti folio rugsti ir laukti dvi savaites. Bet man pilvas skaudejo taip, kad atrodo, jog tuoj mmm prasides. Todel nutariau nerizikuoti. Apsilankymas pas privatu ginrekologa man kainavo 255 Lt. Dare echoskopija ir paeme kraujo Hcg ir progesterono kiekiui nustatyti. Hcg parode 3 sav. nestuma, dabar laukiu progesterono rezulatatu. Geriu dufastona ir magni B6. Bet pilvas vis tiek skauda sad.gif
Atsakyti
Aš pirmą kartą apsilankiau pas ginę 8 savaitę... (testas patvirtino, kad nėšia, 5 savaičių). Nenorėjau skubėti ir veltui pinigų mokėti, nes ėjau privačiai... daktarė patvirtino, kad nėštumas gimdoje, liepė gerti folio rūgštį ir tiek... kt. kartą atėjau pas ja jau būdama 12 savaičių nestuke.gif vėl gi patikrino, pažiūrėjo, parodė lialių thumbup.gif jo širdelę biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Aleesa @ 2009 09 15, 16:21)
Sveikos merginos, man iskilo tox klausimas:
Ruosiusi pirmam vizitui pas ginekologe (kad patvirtintu niestuma ir paziuretu kas kaip) noriu eiti pas privacia ginekologe kad ji mane priziuretu visa laika, bet ar tai reikia kad visi tyrimai kainuos? net kraujo? kaip yra istikruju? jei eiciau pas ginekologe kuri man priskirta- tai nekainuotu?
kas ejo privaciai -kiek kas kainavo?  ax.gif

Ėjau privačiai tik pirmus 2 apsilankymus... kainavo apie 200 Lt (gavom ir nuotraukyčių ir viską kuo puikiausiai mačiau monitoriuje)... o jau visam nėštumui perėjau pas savo gyditoją į polikliniką (taip man ir pati ginė patarė, nes sako, pas mum visi tyrimai bus mokami....). Poliklinikoj visi tyrimai nemokami, o ginė dirba ta pati, kuri ir privačioj klinikoj dirba... tai susitaupiau, manau daug pinigėlių, nes pasako tą patį, ką ir būtų pasakiusi privačiame kabinėte... tik aišku trūkumas tas, kad kai daro echo, tai tik vyras lialių mato... aš praktiškai nieko nematau, nes monikas mažiukas... verysad.gif ir nuotraukikių neduoda...
Atsakyti
tiek su pirmu nestumu, tiek dabar, ginei pasirodziau iskart, kai nestumo testas eme rodyt vaiduokliukus. Manau, pirmas vizitas turi buti gan ankstyvas-kad gine paziuretu ar vietoje pastojimas.
Atsakyti
Pas gydytoją eikia eiti kuo anksčiau, kad išvengti netikėtumu. Aš nuejau 5 sav.
Atsakyti
As suzinojau, kad laukiuosi savaitgali, tai is karto pasiskambinau ir uzsiregistravau pas gine smile.gif Taciau pas ja eiles didokos, na, ji skaitosi labai gera, tad pas ja visada reikia palaukti doh.gif
pasiskaiciavau, kad jei skaiciuoti nuo paskutiniu mmm, tai nueisiu 8 savaite, o jei nuo ovuliacijos - tai 5 g.gif kazkaip manau, kad man bus 6 arba 6 savaite kai nueisiu g.gif
Kol kas nesijauciu prastai, taciau, jei pajusiu kazkokius skausmus, ar kas nors nutiktu, tai is karto lekciau pas ja g.gif
Aisku, kol nenueini pas gine, tai negali dar ir pasakyti artimiesiems tos naujienos, nors jau taip noretusi ax.gif
Atsakyti
As nuejau 7 savaite,nors daug kam atrodo,kad anksti,bet norisi suzinoti ar viskas gerai,kuo anksciau 4u.gif
Atsakyti