Įkraunama...
Įkraunama...

Bitė - mergaitės vardas

Man iš karto asociacija Bitė-Maja lotuliukas.gif doh.gif
Vardas tikrai schmoll.gif
Tikiuosi niekada iki tiek nenukvaksiu,kad vaikui tokį vardą duoti blush2.gif
Atsakyti
man Bites vardas - labai grazus, ir ne tik iki tol, kol ir zmogeliukas butu mazas. As pati savo suniuka (ne veislinis, bet zinojau, kad bus maziukas) pries 2 metus pavadinau Bite blush2.gif . Jai tas vardas labai tinka, nes ji niekad nenustygsta vietoj - visur jos pilna... lotuliukas.gif Reti vardai - grazu, taciau parenkant toki reiketu atsizvelgti, kaip tariamas vardas skamba kreipiantis i vaika ir kaip i garbaus amziaus ar svarbias paregas uzimanti zmogu. Man Bites vardas graziai skamba tiek vaikui tiek mergytei, tiek merginai, tiek ir moteriai, o ir nebutu pravardziu kaip is tokio vardo sugalvoti (man tai labai svarbu), kaip pav. mano sesuo Lina visad budavo pravardziuojama mokykloje Lizhe schmoll.gif Fu. O skambumo vardas Bite tikrai turi. As nenoreciau, kad mano vyras ar sunus butu pavarde pvz. Gaidys. - va tai jau ziauroka. Ir tikrai mielesnis kreipinis pone Bite, nei - pone Gaidy... ax.gif Tad reziume - vardas Bite yra - grazus, skambus, patogus, isskirtinis ir mielas - net ir senai mociutei. ok.gif (o ir suniukui visai tinka blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Paberze @ 2009 12 17, 14:26)
As pati savo suniuka (ne veislinis, bet zinojau, kad bus maziukas) pries 2 metus pavadinau Bite  blush2.gif . Jai tas vardas labai tinka, nes ji niekad nenustygsta vietoj - visur jos pilna...  lotuliukas.gif

Būtent - šuniukui ar kačiukui. Bet ne žmogui.
Bitė, Musė, Širšė, Pupa, Gilė, Uoga - atsiprašau, bet žmonės gyvūnus tokiais vardais vadina. : smile.gif

Papildyta:
o ir nebutu pravardziu kaip is tokio vardo sugalvoti (man tai labai svarbu

Ir dar kiek, prasom
jei mergaite pilnesne bus - kamane
jei kam nepatiks- sirse ar vapsva
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rūtelė.ramunėlė: 17 gruodžio 2009 - 13:45
Jei būtų taip pavadinę, sakykim... Tai dabar tėvam gražu, mažam vaikui vienodai, kai užaugtų ir trukdytų (greičiausiai) - pasikeistų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aš.: 17 gruodžio 2009 - 15:03
Vieną Bitę žinau... Dabar kažkur 3-4 klasėje mokintis turėtų. Na bet ir verkia dėl savo vardo, visi tyčiojasi mokykloje. Aišku artimi draugai to nedaro, bet šiaip tai vargsta su tuo vardu vaikas, gėdijasi prisistatyti. Šiaip ji turi du vardelius, bet ir kitas toks netoks Bitė Gilė vardu ji, tokį derinuką sugalvojo tėvai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 17 gruodžio 2009 - 15:15
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 12 17, 15:11)
Vieną Bitę žinau... Dabar kažkur 3-4 klasėje mokintis turėtų. Na bet ir verkia dėl savo vardo, visi tyčiojasi mokykloje. Aišku artimi draugai to nedaro, bet šiaip tai vargsta su tuo vardu vaikas, gėdijasi prisistatyti. Šiaip ji turi du vardelius, bet ir kitas toks netoks Bitė Gilė vardu ji, tokį derinuką sugalvojo tėvai...

tai čia ta pati žymioji biggrin.gif
Atsakyti
Galvojau antras vardas bus paguodžiantis, bet dar baisiau... Gilę kaime šunį turim blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Tokius tėvus gun_rifle.gif Tegu šunis o ne vaikus augina ir tokiais vardais vadina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rūtelė.ramunėlė @ 2009 12 17, 14:44)
Būtent - šuniukui ar kačiukui. Bet ne žmogui.
Bitė, Musė, Širšė, Pupa, Gilė, Uoga - atsiprašau, bet žmonės gyvūnus tokiais vardais vadina. : smile.gif

Papildyta:

Ir dar kiek, prasom
jei mergaite pilnesne bus - kamane
jei kam nepatiks- sirse ar vapsva

Hmmm. Visai ne tai turejau omeny. rolleyes.gif Norejau pasakyti, kad paties vardo neiskraipys, kaip kad daviau pavyzdi. mirksiukas.gif

O del vardu augintiniams: labai daug sunu ir kaciu (ypac - kilmingu) yra vadinamu zmoniu vardais, kurie tikrai zmogiski. Zinau auksaspalve retvirere vardu Aukse. V. avigani - Denis ir panasiu pavyzdziu manau, jog jus pacios zinote neviena. ax.gif
Atsakyti
Taip, tačiau nemanau kad tai įžeidė bent vieną šunį.o žmogų..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aš. @ 2009 12 17, 15:58)
Jei būtų taip pavadinę, sakykim... Tai dabar tėvam gražu, mažam vaikui vienodai, kai užaugtų ir trukdytų (greičiausiai) - pasikeistų smile.gif

O as manau, kad kaip tik mergaite vaikysteje prisiklausytu bendraamziu kalbu, nes vaikai yra vaikai... Taciau uzaugusi mergaite - jei zingeiti, savimi pasitikinti ir tvirta asmenybe - manau, kad yra tikimybe, kad ji net didziuotusi savo vardu, nes jis ryskus, issiskiriantis is visumomos. Mums vis dar svarbu: "o ka zmones pasakys", "o kaip as cia atrodysiu pries visus", "o kaip cia ne taip kaip visi..." ir pan. Vis dar gyvename del kitu nuomones.... schmoll.gif
Ar girdejote sena istorija, kaip zmones provincijoje, tiesiogine ta zodzio prasme, isgirde zodi fekalija - pamane, kad tai geles pavadinimas ar pan., nes, pripazinkime - skamba tikrai graziai, pavadino taip savo mergaite? blink.gif Va cia tai tikrai nemalonus ir problemiskas vardas tiek vaikysteje, tiek ir vyresniame amziuje, nes sio zodzio prasme zinome kiekviena. Tad bites vardas tikrai nera gedingas... Bet tai mano nuomone. As savo dukrytes tokiu vardu nekrikstyciau, taciau vardas zmogui kaip ir nera labai jau netinkamas. rolleyes.gif Kodel zmones, kurie suauge ir savarankiski, turintys savo tvirta nuomone nekeicia "neprestiziniu" pavardziu - nes jos netrukdo gyventi ir siekti prasmingu tikslu. Ryskus vardas ar pavarde tam tikrais atvejais gali net padeti. smile.gif
Atsakyti
o ir nebutu pravardziu kaip is tokio vardo sugalvoti (man tai labai svarbu), kaip pav. mano sesuo Lina visad budavo pravardziuojama mokykloje Lizhe  schmoll.gif  Fu.

Papildyta:
QUOTE(Paberze @ 2009 12 17, 19:41)
Mums vis dar svarbu: "o ka zmones pasakys", "o kaip as cia atrodysiu  pries visus", "o kaip cia ne taip kaip visi..." ir pan. Vis dar gyvename del kitu nuomones....  schmoll.gif

ar neatrodo, kad pati sau priestaraujate mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Paberze @ 2009 12 17, 19:23)
Hmmm. Visai ne tai turejau omeny. rolleyes.gif Norejau pasakyti, kad paties vardo neiskraipys, kaip kad daviau pavyzdi. mirksiukas.gif

As jus pilnai supratau. Būtent tai ir turėjau omeny, koks skirtumas, ar patį vardą kraipys, ar jo reikšmę kraipys - vistiek rezultatas tai tas pats - įžeis vaiką. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Paberze @ 2009 12 17, 19:41)
Kodel zmones, kurie suauge ir savarankiski, turintys savo tvirta nuomone nekeicia "neprestiziniu" pavardziu - nes jos netrukdo gyventi ir siekti prasmingu tikslu.

Suaugusiam taip. Bet vaikui su tokia "išskirtine" pavarde ar vardu sunku. Tie klasiokų šaipymaisi gali tiek komplesų įvaryti vaikui, kad paskui tas nepinavertiškumo šleifas visą gyvenimą lydės. Gerai kai žmogus psichologiškai stipri asmenybė, kai kitų nuomonė jam kaip vanduo nuo žąsies. O ar daug tokių? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rūtelė.ramunėlė: 17 gruodžio 2009 - 19:51