QUOTE(rūtelė.ramunėlė @ 2009 12 17, 20:36)
Papildyta:
ar neatrodo, kad pati sau priestaraujate
Nemanau

, nes kaip ir rasiau - vaikai yra vaikai. Ir ja pravardziuodavo mokykloje bendraamziai, taciau ne dabar. Tiesiog issakiau kad man negrazu, kai pravardziuojamasi, kad ir mokykloje. Buna, kad ir suauge vienas kito vardus iskraipo. Iskraipo tai iskraipo - jei jiem tai patogu - tegu, bet man tiesiog negrazu ir netoleruoju sito. Tad tiesiog ir nesinori, kad savas vaikas mokykloje nebutu pravardziuojamas. Taciau tai, zinoma, turbut neisvengiama ir isaugama. Ir as pati ka as zinau - gal ir mano vaiko vardas bus toks, kad bus lengva ji iskraipyti - nezinau, gal atsizvelgsiu, o gal ir ne parinkdama vaikui varda toki, kad jo kiti vaikai mokykloje neiskraipytu. O forume buvo net pabrestas kreipinys "ponia Bite". Vaikai paprastai vienas i kita taip nesikreipia - nebent zaidimu metu. Kalbejau apie suaugusiu zmoniu nuomone i suaugusio zmogaus varda "Bite". Bet kad ir kaip bebutu - forumas yra skirtas pasvarstymams, kitu nuomoniu isklausimui. Nuomones apie Bites varda nekeiciu, taciau turiu tokia teise, kaip ir visos kitos.
P.S. prisiminiau - gal ir ne i tema bus, bet pridursiu: esu girdejusi toki prietara, kad jei zmogaus vardas yra ilgas, o besikreipiantys ji trumpina - vadinasi - neva sutrumpina ir vardo savininko gyvenima. Aisku, cia prietaras, bet... Pvz. man paciai grazesni ilgi vardai.
Papildyta:
Suaugusiam taip. Bet vaikui su tokia "išskirtine" pavarde ar vardu sunku. Tie klasiokų šaipymaisi gali tiek komplesų įvaryti vaikui, kad paskui tas nepinavertiškumo šleifas visą gyvenimą lydės. Gerai kai žmogus psichologiškai stipri asmenybė, kai kitų nuomonė jam kaip vanduo nuo žąsies. O ar daug tokių?
[/quote]
Sutinku visapusiskai - Vaikui tikrai nelengva, bet as tikrai manau, kad tai isaugama. Visi isaugom vienas ar kitas bendraamziu pajuokas, o ir patys vis kazka pasiepdavom...

Mano vardas - Laima. Pamenu - mokykloje manes niekas nepravardziuodavo, betr labai kompleksavau iki pat vidurines del savo vardo - jauciausi kaip sene

Net galvodavau - uzaugusi darysiu pakeitimus

. Bet dabar man mano vardas - visai nieko. O ir prasme jo grazi. Bet ne apie mano varda cia.